Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Hát, mostanság lényegesen többet költenek, mint pl. mi.Kovbal88 írta: ↑2025.06.28. 22:10:23Nos Simeone előtt az Atletico sehol se volt, hiába voltak mindig jó játékosaik Pl. Torres. Középcsapat volt a bajnokságban.
Az utóbbi években, ideit kivéve jobban teljesítenek, mint mi. Ezért is mentek ők a klub vébére. A Real ellen felvenni a versenyt nem könnyű még a Barcelonának se. Nekik meg aztán pláne. És kezdenek nagyon partiba lenni. Mi vertük őket, de nem volt ez mindig így. A tehetségek mellett már vásárolnak is. Nem szabad őket leírni. És teszik mindet fele annyi pénzből mint a Barcelona vagy a Real.
Pl ha a VIP eladásokból származó ~100m-t nem kell évekre elosztani, hanem egy összegben a mostani idénybe számítódik, az már egy látványos tétel...Barcaman1993 írta: ↑2025.06.27. 08:27:04Azt nem tudom, hogy a Joan Garcia és Nico Williams transzferre, ha 83 milliót + a fizetésüket ki kéne fizetnünk a regisztráláshoz, akkor az 1:1 szerint, ki(k)ből fogjuk a fedezetet összehozni? Ezekből az 1-2 milliós eladásokból, meg a felszabaduló pár százezres bérek így elsőre elég kevésnek tűnnek.
Mármint miféle hajcihő? Hogy egy ide igazolni akaró játékost vinnénk a kivásárlási árán? Elég nehéz őket komolyan venni ilyenért, inkább az a szomorú hogy ebből egyáltalán ügyet csinál a Bilbao, ilyet még nem is nagyon láttunk hogy egy csapat a Ligához fordul FFP-t számonkérve amiért egy csapat élne a kivásárlási lehetőséggel, ez már óvodás szint.Troym írta: ↑2025.06.26. 20:44:10Az alapkérdésem, hogy tényleg megéri ez a hajcihő Nicoért?
60+ millió, ismét pénzügyi panaszok, vizsgálatok, és egy újabb ellenséges Laliga alaptag.
Egy példa, ha már annyira bal oldali támadó kellene:
A Villareal szerintem simán elengedné tárgyalás után 50m körül Baenát, aki ugyanúgy spanyol válogatott, bal oldalon tud játszani és van annyira ponterős, mint Nico. (szerintem jobb is) Őt megvehetnénk részletre, kb 30-40 millióval alacsonyabb FFP keretből.
Mi az akadálya, hogy azt mondjuk, hogy oké, Nico túl nagy teher, keresünk mást....mert itt vannak haverjai? Engem az pont nem érdekelne, elvileg Deco is azt nyilatkozza, hogy nem haverokat gyűjtünk, hanem trófeákért harcolunk.
Meddig éri meg kötni az ebet a karóhoz? Ebből hogy jöhetünk ki jól? Egyrészt el kell adni 6-7 játékost, akiknek a fele nem gond, de a másik 3-4 hiányozhat, másrészt konstans adjuk a muníciót a madridi vezérlésű szervezeteknek, így 2041-ben is ugyanúgy nyögjük majd az akkori FFP és többi szabályozást, korlátozásokat, mert még innen is úgy tűnik stikli lehet a dologban, ha télen szerződéshosszabbítások regisztrálása gond, most meg egyben elszámolunk 60-70 milliónyi keretet.
Szerintem igen, mindenképp kéne egy ilyen profil. Részemről Doku vagy ő kellene, hogy Yamal kiesése ne jelentsen problémát. Baenával ugyanaz a "gond", mint Raphinhával. Baromi jó játékos, hivatalosan épp szélső is, de pont cselezni nemigen tud igazán jól, a forintos labdái miatt ász, ő is inkább egy ilyen Di Maria stílus. Tényleg jó, de szerintem egy Nico-féle játékos a hiányzó puzzle. Én Dokunak egy fokkal jobban örülnék, és ennyiért alighanem mozdítható is lenne. Az egyetlen játékos talán, aki jobban cselez, mint Yamal. De nekem amúgy a kettő közül mindegy, melyik, részemről kb egy szint, Nico előnye, hogy spanyol, ismeri a ligát, és igazából több játékosunkkal is megvan az összhang, Dokut viszont alighanem jobb konstrukcióban lehetne megszerezni.Troym írta: ↑2025.06.26. 20:44:10A Villareal szerintem simán elengedné tárgyalás után 50m körül Baenát, aki ugyanúgy spanyol válogatott, bal oldalon tud játszani és van annyira ponterős, mint Nico. (szerintem jobb is) Őt megvehetnénk részletre, kb 30-40 millióval alacsonyabb FFP keretből.
Mi az akadálya, hogy azt mondjuk, hogy oké, Nico túl nagy teher, keresünk mást....mert itt vannak haverjai? Engem az pont nem érdekelne, elvileg Deco is azt nyilatkozza, hogy nem haverokat gyűjtünk, hanem trófeákért harcolunk.
Meddig éri meg kötni az ebet a karóhoz? Ebből hogy jöhetünk ki jól? Egyrészt el kell adni 6-7 játékost, akiknek a fele nem gond, de a másik 3-4 hiányozhat, másrészt konstans adjuk a muníciót a madridi vezérlésű szervezeteknek, így 2041-ben is ugyanúgy nyögjük majd az akkori FFP és többi szabályozást, korlátozásokat, mert még innen is úgy tűnik stikli lehet a dologban, ha télen szerződéshosszabbítások regisztrálása gond, most meg egyben elszámolunk 60-70 milliónyi keretet.
A csapat triplázott, van egy új szupersztár Yamal személyében, két játékos ott lehet az aranylabda top5-ben, az elmúlt 10 év legjobb edzője ül a padon, 4 évvel azután, hogy Messit nem tudtuk megtartani, a stadion lassan üzemkész, azért fura lenne, ha egy Nico ittléte /nem ittléte alapján szavaznának a katalánok, de lehet igazad van. Mondjuk még ellenjelölt sincs, lehet nem is lesz.gránit írta: ↑2025.06.26. 20:57:39Mert a szurkolók Nicót akarják. Én teljesen megértem a vezetőséget. Ők választást akarnak nyerni, meg kell felelniük a választóknak. Még az internetes fórumokon is követelik Nicót, Barcelonában pedig még ennél is forróbb a helyzet. Amikor Laporta Ronaldinhóval Castelldefels-ben járt, egy felavatáson a Paseo de las Estrellas-on, szó szerint tüntettek a szurkolók Nico Williams mellett. Laporta ennek a nyomásnak érthető módon meg akar felelni. A demokrácia átka.
Amúgy én is inkább hoznék egy olcsóbb megoldást, ott van például Paixao, aki még gólerősebb is. De nagy a nyomás Laportán, a szurkolók Nico Williams-et akarják.
Mert a szurkolók Nicót akarják. Én teljesen megértem a vezetőséget. Ők választást akarnak nyerni, meg kell felelniük a választóknak. Még az internetes fórumokon is követelik Nicót, Barcelonában meg ennél sokkal forróbb a helyzet. Amikor Laporta Ronaldinhóval Castelldefels-ben járt, egy felavatáson a Paseo de las Estrellas-on, szó szerint tüntettek a szurkolók Nico Williams mellett. Laporta ennek a nyomásnak érthető módon meg akar felelni. A demokrácia átka.Troym írta: ↑2025.06.26. 20:44:10Az alapkérdésem, hogy tényleg megéri ez a hajcihő Nicoért?
60+ millió, ismét pénzügyi panaszok, vizsgálatok, és egy újabb ellenséges Laliga alaptag.
Egy példa, ha már annyira bal oldali támadó kellene:
A Villareal szerintem simán elengedné tárgyalás után 50m körül Baenát, aki ugyanúgy spanyol válogatott, bal oldalon tud játszani és van annyira ponterős, mint Nico. (szerintem jobb is) Őt megvehetnénk részletre, kb 30-40 millióval alacsonyabb FFP keretből.
Ami a spanyol ligaban megy az nekem már nem fér bele a fejembe. Soha nem volt ennyire real párti minden. Ne reméljük, h bármiben is a barca javára fognak ténykedni… külsős szemmel nekem ez felépített maffia szerű rendszer tele realosokkalFcBarcelona1 írta: ↑2025.06.26. 16:38:07Közben az RFEF menesztette a CTA (bírói szövetség) teljes vezetését. (Azaz a Real bizottsági tag felesége maradt)
Felkészül Mateu Lahoz?
Beérett a nyomásgyakorlás.
A kivásárlást nem lehet évekre elosztani, nem ugyanazt jelenti mintha egy játékost 62 millióért vennénk. Ezért is volt gyakorlatilag lehetetlen tavaly leigazolni.FCBsteve írta: ↑2025.06.26. 15:08:40Miért kéne egy év alatt amortizálni?
Szerintem megint keveredik a cash flow és amortizáció kérdése...
Pénz kerül kifizetésre, kivásárlás nem gondolom, hogy mást jelentene, mint hogy nincs alku az összegről. A vételár az vételár - 6 éves a szerződés, Liga 5-öt enged amortizálni (állítólag)...
Az egy másik kérdés (cash-flow), hogy van-e épp annyi a bankban, hogy egy összegben kifizessük az összeget (plusz a szokásos havi kötelezettségeket).
Erre lehet akár kölcsönt is felvenni, de a cash flow és az amortizáció egymástól független, párhuzamos történet.![]()
Csak a hét távozó között ott van Ter Stegen, Pena, Fati, Pau Victor, Torre, Romeu, akikkel nem bővülne a keret, sőt gazdaságilag is nagyon jól járnánk. Fati és MAtS távozását is mindenki követeli, nehogy már még baj legyen, hogy elmegy. Ha ők távoznának mennyivel szűkülne a keret? Válasz: semmivel. Ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom, de Te szoktad felhozni, hogy fizessünk ki egy-egy játékost és bontsunk szerződést.gránit írta: ↑2025.06.26. 13:15:32
Ezzel is egyetértek. Felesleges játékosokat kiszórni, hogy egy érkezzen. Fura, hogy egyáltalán van szó távozókról, meg 7 távozóról beszélnek, amikor így is arról panaszkodunk, hogy szűk a keretünk. Tavasszal meg megy majd a szokásos panaszkodás, hogy jaj de kevesen vagyunk, nyáron meg már lassan többet beszélünk a távozókról, mint az érkezőkről.
Hozzáteszem, szerintem a Gündogan-Olmo csere jó volt, Olmo még úgy is többet adott a csapatnak, hogy sokat volt sérült. Még teljes szezont nézve is nagyon erős számokat hozott. Főleg a bajnokságban szerzett 10 gólja nagyon komoly.
Miért kéne egy év alatt amortizálni?
Pongyolán fogalmaztam. Csak Christensen hosszútávú sérülése, Gündogan távozásával tudtuk 4 hónapra, majd bírósági döntés segítségével tudtuk 1 évre regisztráltatni
És ez megtörtént? Van pénzügyi keret arra a 60-70 milliós vételár + fizetésre erre a szezonra? (1 év alatt kellene leírni a teljes amortizációt és ugye 1 évnyi fizuját)
Ezzel egyetértek, Laporta egyértelművé akarja tenni, hogy rajta van a témán, mert a szurkolók elvárják ezt tőle. Mutatnia kell, hogy a téma napirenden van. Arról meg nem a klub tehet, ha minden firkász erről ír naphosszat.
Ez így van, de a klub valószínűleg nem tudja, hogy regisztrálhatja-e. Nem a 62 millió euró kifizetése jelenti az akadályt, hanem a regisztráció kérdésessége. Semmi értelme nem lett volna tavaly is letenni a 62 milliót, hogy aztán ne engedjék regisztrálni. Hatalmas blama lett volna, ha aztán a szerződés aláírása után kell a játékosnak visszakullognia a volt csapatába. Elrettentő példa lett volna saját magunk ellen. Először meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a játékos regisztrálható-e.
Ezzel is egyetértek, szerintem sem akkora durranás. Az én listámon egyáltalán nincs is rajta.
Ezzel is egyetértek. Felesleges játékosokat kiszórni, hogy egy érkezzen. Fura, hogy egyáltalán van szó távozókról, meg 7 távozóról beszélnek, amikor így is arról panaszkodunk, hogy szűk a keretünk. Tavasszal meg megy majd a szokásos panaszkodás, hogy jaj de kevesen vagyunk, nyáron meg már lassan többet beszélünk a távozókról, mint az érkezőkről.
- Ha jól olvastam ha július 1 előtt vásárolnánk ki, az még az idei szezon büdzséjébe számítana, ezért is várunk.Troym írta: ↑2025.06.26. 13:05:51
- ha nem akartunk volna szappanopperát kifizetjük 5 perc alatt a 62 milliót és nem hetekig menne a hercehurca
- tavaly centire ugyanez a hadjárat ment és végül érkezett Olmo, akit regisztrálni sem bírtunk
- Nico miatt szerintem kár még egy ellenséget szerezni, ennyire nem a hiányzó puzzle db, vannak elérhető alternatívák, ha mindenképp szélső kell, talán még Laligán belülről is
Elfogadhatnánk a "nem" választ mondjuk a baszkoktól, tavaly óta nem változott a véleményük....
Nehéz máshogy, ha mindkét klub kategorikusan kijelentette, hogy nem hajlandóak egyezkedni, "ott a kivásárlási záradék" felkiáltással...