bence0330 írta: ↑2025.04.23. 23:05:28
Arambarri kihagyta a ziccert, pedig egyenlíthettek volna.

Korai vezetéshez képest meglepően sokáig bírja a Getafe, hajrá, hátha.
A Real túlélésre játszik már jó ideje, elég durva.
Sajna túlélték, főleg TC hozta nekik, legalábbis azon fél óra alapján, amit láttam.
Tényleg kár, mert én ezen a meccsen számítottam előzetesen pontvesztést. A Getafe ellen idegenben mindig megszenvednek a "nagycsapatok", nagyon kellemtlen ellenfél. A Bilbao ellen nem volt meglepetés, otthon, főleg Williamsék nélkül nem túl nagy falatok a baszkok.
Ugyanakkor az idei Realban nem nagyon látom azt, hogy valahogy mindig, akár szenvedősen is, de be tudják húzni a meccseiket, sok olyan meccsük volt, ahol jobban játszott az ellenfél és ennek megfelelően pontot/pontokat is szereztek vagy éppen ők buktak a végén. Simán benne lehet bárki ellen egy X vagy vereség.
Bár én inkább a Clasicón látom, hogy eldőlhet a bajnokság. Ott, ha nyerünk már nagy csodának kellene történnie, hogy megelőzzenek minket, de egy döntetlen esetén is gyakorlatilag 5 pontot kellene hozniuk 3 forduló alatt, hogy előzzenek. Ha 1 (2) pontra feljönnek viszont necces lehet a vége, jó lenne, ha Bilbaoba már nem győzelmi kényszerrel kellene menni.
Sajnálom, hogy az Atma ilyen amatőr volt a Las Palmas ellen, ha hozzák a kötelezőt egy esetleges vesztes/X-es Klasszikussal nagyon megszoríthatták volna a Realt a 2. helyért.
Valamiért engem most a kupadöntő nem tud igazán lázba hozni. Talán mert a Bl-ben most nagy a tét és az izgalom, kézzelfogható közelségbe került a finálé, a bajnokságra is jó esélyünk van, ráadásul egy kupát is bezsebeltünk. Nem azért kell hajtani, hogy legalább egy címet valahogy szüljünk meg, mert a többitől már elköszöntünk, vagy egy vereség esetén az előzetes várakozásokhoz képest nagy bukó lenne a szezon.
A Real ellen pedig már játszottunk két (emlékezetes) mérkőzést, plusz még hátra is van egy, már valahogy nincs akkora presztízse, hogy nagyon felspannoljon döntő ide vagy oda.