Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Nem kellene így lennie.
Mert még a tavalyi Olmo igazolás sem volt meg tisztán télen és azóta jó páran kaptak egy szép nagy szerződéshosszabbítást jókora extra fizetéssel + Lewa fizetése is emelkedik tavalyhoz képest automatikusan, és valóban távozott pár fizetés, de az semmi az emelésekhez képest, és még mindig ott tartunk, hogy na most majd jól elfogadják a VIP eladásokat de most már tényleg, amikből egyébként Olmó és a szerződéshosszabbítások voltak elvileg fedezve, már a tavalyi szezonban.Troym írta: ↑2025.08.07. 09:48:55Mi volt az eredeti terv idén nyárra (TS műtétje nem lehetett minden alapja), hogy akartuk Nicot / Diaz leigazolni, ha nem tudjuk Garciát, Teket, Bardghjit és Rashfordot regisztrálni, nekem ez magas...egy hónapja azon lamentáltak, hogy Nicon kívül ki fér még bele idén, most meg egyetlen játékos regisztrációja sincs meg 1 héttel a szezonkezdet előtt, pedig távozott Valle, Torre, Fati, Lenglet, Victor...lehet csak nekem magas, hogy ha elmegy TS, akkor minden szép és jó, így meg nem sikerül részfeladatokat sem megoldani, pl Bardghji 3 filléres szerződése miért gond 5 játékos távozása után?
Innen is látszik hogy mennyire vakon van a vezérkar.gránit írta: ↑2025.08.07. 19:46:11Paixao regisztrálásához valószínűleg nem kellett volna akkora áldozat. Ha az ő fizetési igényén fennakadunk, akadjunk fenn Rashfordén is.Andrsika írta: ↑2025.08.07. 18:58:35Én Paixaoban nem làttok akkora potenciált, h akár 30milliót megérjen, de nyakam rá, ha hozzánk jött volna a fizetési igénye( màr tudják, h palik vagyunk) magas lett volna. Rashford kölcsön sztem oké, de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Martinez ingyen elengedése katasztrófa. Tényleg nem lehet erre nagyon mit mondani. Elképesztő. Ingyen? Annyi nevetséges deal után is hihetetlen. Döbbenet.
Nagyon vékonyak leszünk így hátul.
Paixao regisztrálásához valószínűleg nem kellett volna akkora áldozat. Ha az ő fizetési igényén fennakadunk, akadjunk fenn Rashfordén is.Andrsika írta: ↑2025.08.07. 18:58:35Én Paixaoban nem làttok akkora potenciált, h akár 30milliót megérjen, de nyakam rá, ha hozzánk jött volna a fizetési igénye( màr tudják, h palik vagyunk) magas lett volna. Rashford kölcsön sztem oké, de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Pena távozásával nem lenne baj. Ő is menni akar,a Comoban például tárt karokkal várják, Fabregasnak nagyon kellene, a hírek szerint ő is hajlana rá, ha jobb ajánlatot nem kap. Egy év van hátra, újabb 0 játékperces évvel nem kell senkinek. Csak most változtak a dolgok és lehet,hogy nem engedhetjük el, mert jelenleg csak az Atletices kapusaink vannak.gránit írta: ↑2025.08.07. 13:13:08
Szóval várható volt, hogy a nyakunkon ragad, és ehhez még hozzájött a legújabb sérülése is, most eladhatatlan. Szerintem nem erre számítottak, hanem arra, hogy meg tudnak majd tőle szabadulni, és akkor jelentős összeg felszabadul. Pena távozásával is számoltak szerintem, de senki nem fog az évi 3,2 millió eurós fizujára rálicitálni. Elképesztő hiba volt neki 2023-ban ekkora szerződést adni. Tartalékkapusnak a mi helyzetünkben 3,2 milliót adni... Hatalmas hiba volt, bőven elég lett volna neki max 1 millió.
A regisztrációs nehézségekhez meg hozzá kell venni, hogy voltak ám itt busás szerződéshosszabbítások. Gavi +3 millió, Pedri, Araújo és Raphinha fizetése is jelentősen emelkedett, Yamaléról nem is beszélve. Ezeket a növekvő fizetésekkel járó hosszabbításokat se felejtsük el, amikor a regisztrációs gondokról szó van.
Szerintem Williams kamu volt, a klubvezetés csak a szurkolók kedvéért tett egy kötelező kört, mert Barcelonában követelték Laportától, hogy igazolja le őt. Tudtuk, hogy nem fog idejönni, ezerszer megmondta az előző szezon közben is, hogy nem bánta meg a 2024 nyarán hozott döntését. Többször kikosarazott már minket. Szerintem csak egy kötelező színjáték volt Laporta részéről az egész, mert a szurkolók akarták Williams-t, és egyetlen általam látogatott fórumon sem akarták elfogadni, hogy nem akar idejönni. Barcelonában nagyon forró volt a helyzet, az egyik rendezvényen meg is rohamozták Laportát, és követelték tőle Williams megszerzését. Olyan nyomás volt Barcelonában Laportán, hogy erre kénytelen volt reagálni, ha nem akarta, hogy egy rendezvényen meglincseljék. Kellett futnia Williams-ért egy kamu kört, hogy a szurkolók lehiggadjanak.Troym írta: ↑2025.08.07. 09:48:55Mi volt az eredeti terv idén nyárra (TS műtétje nem lehetett minden alapja), hogy akartuk Nicot / Diaz leigazolni, ha nem tudjuk Garciát, Teket, Bardghjit és Rashfordot regisztrálni, nekem ez magas...egy hónapja azon lamentáltak, hogy Nicon kívül ki fér még bele idén, most meg egyetlen játékos regisztrációja sincs meg 1 héttel a szezonkezdet előtt, pedig távozott Valle, Torre, Fati, Lenglet, Victor...lehet csak nekem magas, hogy ha elmegy TS, akkor minden szép és jó, így meg nem sikerül részfeladatokat sem megoldani, pl Bardghji 3 filléres szerződése miért gond 5 játékos távozása után?
Megértelek, viszont a jelenlegi helyzetben szerintem ő szükséges 4. támadónak. Nem gondolom, hogy stabil kezdő lesz évekig, viszont nagyon sokoldalú, be tud szállni az összkátékba, jól kerül helyzetbe (az előző évben be is vágta őket). Nyilván ha lenne mozgástér felső polcos támadókat igazolni, nem sajnálnámvg99 írta: ↑2025.08.04. 18:01:16Én még Ferran Torrest írnám ehhez a listához.ablak írta: ↑2025.08.04. 14:30:24Remélem Fermín csak valami gyomorrontás miatt nincs a kispadon. Most pörög ez a 3 név, mint eladó játékosok, bár az elmúlt években is sok katasztrófaturizmus jellegű cikk jelent meg. Nekem az tűnik reálisnak, hogy a két spanyolt nem szívesen engednék (gyanítom maradnának ők is), Christensen meg nem akar menni.
Akiknek a távozása kedvezőbb anyagilag, és kevésbé fájó közép/hosszútávon:
Lewandowski- testidegen, megakasztja az összjátékot, egyre gyakrabban nem megy a játék,bár statisztikák szerint sokat fut, nem látom soha a letámadásban aktívkodni, nem ad annyit az a 2-3 meccsenkénti gól, mint amit elvesz mezőnyben, vinnék az arabok zsíros ajánlatokkal. A pótlásán sem aggódnék, sok játékosunk jól érzi ott magát
Araujo- nagyon kedvelem, de a képességei nem illenek ebbe a játékba, nem jön ki a fizikuma-fejjátéka, bizonytalan a labdával (bár nagyon sokat fejlődött), nála a baj, hogy be van szrva a Bl-ben. Az egyik első Bl meccsén a Juve ellen olyan tipik Böde Danis mozdulattal vitte földre Ronaldot, azóta az összes Bl rangadón megcsinálta a hülyeségeit a 16-oson belül. Évek óta hallani a Juve-Bayern monitorozásról, nagyot menne Angliában is szerintem, nyilván mások is látják, hogy ő egy nagyon jó védő, jelenleg nagyon kedvező áron
Frenkie- ő az, akit leginkább sajnálnék, de Frenkie plafonja szerintem egy olyan rendszerben jönne ki, ahol úgy játszik egyedüli vkp-t, hogy a két oldalán iszonyat fizikális box-to-box játékosok vannak, amilyen profil jelenleg egyáltalán nincs. Kizárólag lassítja a játékot, akármilyen szituban Frenkie tempóban játszik, az erősségei nyilván a biztos passzjáték, és a labdacipelések. Pedri mindenben sokkal jobb nála, Gavi munkatempójával az életben nem venné fel a versenyt, Casado pedig esélyt sem hagy védekezésben, jobban néz ki Pedrivel, a korosztályos csapatokban sokat játszott jobbhátvédet (!). Támadásban mindhárman sokkal változékonyabb a játék tempójára nézve, jobbak helyzetkialakításban is. Róla nyilván a Man Utd álmodozik egy fél évtizede, egyéb klubról nem tudok
Én még Ferran Torrest írnám ehhez a listához.ablak írta: ↑2025.08.04. 14:30:24Remélem Fermín csak valami gyomorrontás miatt nincs a kispadon. Most pörög ez a 3 név, mint eladó játékosok, bár az elmúlt években is sok katasztrófaturizmus jellegű cikk jelent meg. Nekem az tűnik reálisnak, hogy a két spanyolt nem szívesen engednék (gyanítom maradnának ők is), Christensen meg nem akar menni.
Akiknek a távozása kedvezőbb anyagilag, és kevésbé fájó közép/hosszútávon:
Lewandowski- testidegen, megakasztja az összjátékot, egyre gyakrabban nem megy a játék,bár statisztikák szerint sokat fut, nem látom soha a letámadásban aktívkodni, nem ad annyit az a 2-3 meccsenkénti gól, mint amit elvesz mezőnyben, vinnék az arabok zsíros ajánlatokkal. A pótlásán sem aggódnék, sok játékosunk jól érzi ott magát
Araujo- nagyon kedvelem, de a képességei nem illenek ebbe a játékba, nem jön ki a fizikuma-fejjátéka, bizonytalan a labdával (bár nagyon sokat fejlődött), nála a baj, hogy be van szrva a Bl-ben. Az egyik első Bl meccsén a Juve ellen olyan tipik Böde Danis mozdulattal vitte földre Ronaldot, azóta az összes Bl rangadón megcsinálta a hülyeségeit a 16-oson belül. Évek óta hallani a Juve-Bayern monitorozásról, nagyot menne Angliában is szerintem, nyilván mások is látják, hogy ő egy nagyon jó védő, jelenleg nagyon kedvező áron
Frenkie- ő az, akit leginkább sajnálnék, de Frenkie plafonja szerintem egy olyan rendszerben jönne ki, ahol úgy játszik egyedüli vkp-t, hogy a két oldalán iszonyat fizikális box-to-box játékosok vannak, amilyen profil jelenleg egyáltalán nincs. Kizárólag lassítja a játékot, akármilyen szituban Frenkie tempóban játszik, az erősségei nyilván a biztos passzjáték, és a labdacipelések. Pedri mindenben sokkal jobb nála, Gavi munkatempójával az életben nem venné fel a versenyt, Casado pedig esélyt sem hagy védekezésben, jobban néz ki Pedrivel, a korosztályos csapatokban sokat játszott jobbhátvédet (!). Támadásban mindhárman sokkal változékonyabb a játék tempójára nézve, jobbak helyzetkialakításban is. Róla nyilván a Man Utd álmodozik egy fél évtizede, egyéb klubról nem tudok
Szerintem Virgilinek alapból azzal telt be, hogy kirakta Flick az utazókeretből. Ezzel nyilvánvaló lett, hogy az első csapatban idén nem igazán fog szerephez jutni, de valószínűleg utána is nagy dolognak kellene történnie hogy feljebb lépjen. Mondjuk egy kölcsönnek jobban örültem volna, ha fut egy komoly szezont a Mallorcával, Rashfordot mégsem vesszük vagy Roony nem hozza azt amit várnak meg akár még lehetne is helye.bence0330 írta: ↑2025.08.01. 11:57:02Gondolom a játéklehetőség, neki sem lenne jó egy Rashford-Rapha mögött senyvedni. 50%-nál legalább a végkimenetelek mindkét szélsőségének lehet örülni, ha nem lesz jó, akkor eleve jó döntés volt eladni kérdés nélkül, ha meg igen, akkor elég sok pénzt láthatunk belőle, amit itt játék nélkül nem tudott volna összehozni.
Viszont így két meccs után Flicknek lassan gondolom ki kell találni, elég-e neki a két 18 éves szélsőbekk a csere posztokra. Mindketten láthatóan ügyesek, lényegesen jobbak GM-nél, kérdés persze, Flick meri-e használni őket. Ha nem, akkor most lehetne talán még valaki olcsóbb játékost hozni (persze lehet, hogy erre már anyagi lehetőség sincs).
Ez teljesen oké, sőt ideálisnak vélt játékosállomány esetén a csapatépítés, felkészülési időszak szempontjából az öltöző felé is megfelelő üzenet.
DJ-on túl és vele együtt is: