Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.08.07. 20:05:47

Andrsika írta:
2025.08.07. 18:58:35
de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Nem kellene így lennie.
Szépen szisztematikusan hosszútávon kellene leépíteni a fizetéseket.

Főleg azért megmosolyogtatóak ezek a fizetési igények, mert állítólag (legalábbis itt mindig ez a fáma ha leigazolunk valakit) mindenki itt akar játszani, élete klubja, álma, stb, meghalna a klubért.
Inkább a klub haljon meg értük, de az utolsó euróért is megy a vakarózás a játékosok részéről.

idehozol egy zsákbamacska Rashfordot 14 millióért (nem tudom a pontos számot, legyen X inkább), akkor ha akarnánk igazolni egy topformában lévő játékos mennyit fog kérni, 30at? Persze, hogy lehúznak minket imádott játékosaink is ott ahol tudnak, sajátnevelésű vitézeink is sehol nem kapnának ennyit. (Most nem a Yamal-Pedri féle felsőpolcosokról beszélek)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Damask
Jugador del Barça

2025.08.07. 19:55:25

Troym írta:
2025.08.07. 09:48:55
Mi volt az eredeti terv idén nyárra (TS műtétje nem lehetett minden alapja), hogy akartuk Nicot / Diaz leigazolni, ha nem tudjuk Garciát, Teket, Bardghjit és Rashfordot regisztrálni, nekem ez magas...egy hónapja azon lamentáltak, hogy Nicon kívül ki fér még bele idén, most meg egyetlen játékos regisztrációja sincs meg 1 héttel a szezonkezdet előtt, pedig távozott Valle, Torre, Fati, Lenglet, Victor...lehet csak nekem magas, hogy ha elmegy TS, akkor minden szép és jó, így meg nem sikerül részfeladatokat sem megoldani, pl Bardghji 3 filléres szerződése miért gond 5 játékos távozása után?
Mert még a tavalyi Olmo igazolás sem volt meg tisztán télen és azóta jó páran kaptak egy szép nagy szerződéshosszabbítást jókora extra fizetéssel + Lewa fizetése is emelkedik tavalyhoz képest automatikusan, és valóban távozott pár fizetés, de az semmi az emelésekhez képest, és még mindig ott tartunk, hogy na most majd jól elfogadják a VIP eladásokat de most már tényleg, amikből egyébként Olmó és a szerződéshosszabbítások voltak elvileg fedezve, már a tavalyi szezonban.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2025.08.07. 19:51:44

gránit írta:
2025.08.07. 19:46:11
Andrsika írta:
Én Paixaoban nem làttok akkora potenciált, h akár 30milliót megérjen, de nyakam rá, ha hozzánk jött volna a fizetési igénye( màr tudják, h palik vagyunk) magas lett volna. Rashford kölcsön sztem oké, de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Paixao regisztrálásához valószínűleg nem kellett volna akkora áldozat. Ha az ő fizetési igényén fennakadunk, akadjunk fenn Rashfordén is.

Martinez ingyen elengedése katasztrófa. Tényleg nem lehet erre nagyon mit mondani. Elképesztő. Ingyen? Annyi nevetséges deal után is hihetetlen. Döbbenet.

Nagyon vékonyak leszünk így hátul.
Innen is látszik hogy mennyire vakon van a vezérkar. =D> =D> =D>
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 19:46:11

Andrsika írta:
Én Paixaoban nem làttok akkora potenciált, h akár 30milliót megérjen, de nyakam rá, ha hozzánk jött volna a fizetési igénye( màr tudják, h palik vagyunk) magas lett volna. Rashford kölcsön sztem oké, de a fizetése nyilván magas( én ezen már nem akadok fenn, nálunk ez örökre így lesz)
Paixao regisztrálásához valószínűleg nem kellett volna akkora áldozat. Ha az ő fizetési igényén fennakadunk, akadjunk fenn Rashfordén is.

Martinez ingyen elengedése katasztrófa. Tényleg nem lehet erre nagyon mit mondani. Elképesztő. Ingyen? Annyi nevetséges deal után is hihetetlen. Döbbenet.

Nagyon vékonyak leszünk így hátul.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 19:34:08

Akkor megvan az idei Gundogan, hogy tudjunk regisztrálni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.07. 19:22:02

Gondolom nem volt véletlen, hogy Martin-t kh-ként próbálgatták.
Kíváncsi vagyok így kit tudunk hozni, mert értelmetlen lenne Inigo elengedése, ha senki nem érkezne.
Így Flick valószínűleg megkaphatja a várt szélső védőt, és nem kell távoznia más KH-nek sem.
Érdekes lesz így, jhv igazolás esetében Kounde mehet vissza kh -nek, bal szélre szóba jöhetne megint Grimaldo.
Kérdés nem fog e felborulni Inigo nélkül a védekezés.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.07. 19:15:21

Szóval mi 50 millióért veszünk 34 éves alapembert, de ingyen engedjük el? Ha kértünk volna 5-10 milliós vételárat, röhögve odaadták volna....
Andrsika
Jugador d'estrella

Chino
Llegenda del Barça

2025.08.07. 15:58:37

gránit írta:
2025.08.07. 13:13:08

Szóval várható volt, hogy a nyakunkon ragad, és ehhez még hozzájött a legújabb sérülése is, most eladhatatlan. Szerintem nem erre számítottak, hanem arra, hogy meg tudnak majd tőle szabadulni, és akkor jelentős összeg felszabadul. Pena távozásával is számoltak szerintem, de senki nem fog az évi 3,2 millió eurós fizujára rálicitálni. Elképesztő hiba volt neki 2023-ban ekkora szerződést adni. Tartalékkapusnak a mi helyzetünkben 3,2 milliót adni... Hatalmas hiba volt, bőven elég lett volna neki max 1 millió.

A regisztrációs nehézségekhez meg hozzá kell venni, hogy voltak ám itt busás szerződéshosszabbítások. Gavi +3 millió, Pedri, Araújo és Raphinha fizetése is jelentősen emelkedett, Yamaléról nem is beszélve. Ezeket a növekvő fizetésekkel járó hosszabbításokat se felejtsük el, amikor a regisztrációs gondokról szó van.
Pena távozásával nem lenne baj. Ő is menni akar,a Comoban például tárt karokkal várják, Fabregasnak nagyon kellene, a hírek szerint ő is hajlana rá, ha jobb ajánlatot nem kap. Egy év van hátra, újabb 0 játékperces évvel nem kell senkinek. Csak most változtak a dolgok és lehet,hogy nem engedhetjük el, mert jelenleg csak az Atletices kapusaink vannak.
Akkor pedig nem feltétlenül tartaléknak számított, legfeljebb papíron. ter Stegen már szinte félig sérülten, fájdalmakkal játszott, ki is esett szezon közben, ami várható volt. Ha azt veszed, hogy még Musso is annyit keres, egy Lunin pláne olyan kapusok mögött mint Oblak vagy Courtois.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.08.07. 13:13:08

Troym írta:
Mi volt az eredeti terv idén nyárra (TS műtétje nem lehetett minden alapja), hogy akartuk Nicot / Diaz leigazolni, ha nem tudjuk Garciát, Teket, Bardghjit és Rashfordot regisztrálni, nekem ez magas...egy hónapja azon lamentáltak, hogy Nicon kívül ki fér még bele idén, most meg egyetlen játékos regisztrációja sincs meg 1 héttel a szezonkezdet előtt, pedig távozott Valle, Torre, Fati, Lenglet, Victor...lehet csak nekem magas, hogy ha elmegy TS, akkor minden szép és jó, így meg nem sikerül részfeladatokat sem megoldani, pl Bardghji 3 filléres szerződése miért gond 5 játékos távozása után?
Szerintem Williams kamu volt, a klubvezetés csak a szurkolók kedvéért tett egy kötelező kört, mert Barcelonában követelték Laportától, hogy igazolja le őt. Tudtuk, hogy nem fog idejönni, ezerszer megmondta az előző szezon közben is, hogy nem bánta meg a 2024 nyarán hozott döntését. Többször kikosarazott már minket. Szerintem csak egy kötelező színjáték volt Laporta részéről az egész, mert a szurkolók akarták Williams-t, és egyetlen általam látogatott fórumon sem akarták elfogadni, hogy nem akar idejönni. Barcelonában nagyon forró volt a helyzet, az egyik rendezvényen meg is rohamozták Laportát, és követelték tőle Williams megszerzését. Olyan nyomás volt Barcelonában Laportán, hogy erre kénytelen volt reagálni, ha nem akarta, hogy egy rendezvényen meglincseljék. Kellett futnia Williams-ért egy kamu kört, hogy a szurkolók lehiggadjanak.

Diazról pont azért tettek le, mert tudták, hogy nem fogjuk tudni regisztrálni. Kaptunk árajánlatot, brutálisan magas árral, Diaznak is magas volt a fizetési igénye, így ezt a szálat el is vetették.

Rashford ennél olcsóbb lehetőségként jött a képbe, de teljesen igazad volt, minden forrás bruttó 14 milliót ír, amit írtál. Ez is húzós. Paixao olcsóbb megoldás lett volna.

Szerintem ter Stegen és Pena távozását biztosra vették (Joan García és Szczesny szerződtetése és regisztrálása volt a cél, ter Stegen és Pena távozásával), de itt is túl optimisták voltak, mert a Galatasaray hívta korábban ter Stegent, és nem fogadta el az ajánlatukat.

https://onefootball.com/en/news/barcelo ... t-41252875

https://www.barcablaugranes.com/2025/6/ ... -barcelona

Szóval várható volt, hogy a nyakunkon ragad, és ehhez még hozzájött a legújabb sérülése is, most eladhatatlan. Szerintem nem erre számítottak, hanem arra, hogy meg tudnak majd tőle szabadulni, és akkor jelentős összeg felszabadul. Pena távozásával is számoltak szerintem, de senki nem fog az évi 3,2 millió eurós fizujára rálicitálni. Elképesztő hiba volt neki 2023-ban ekkora szerződést adni. Tartalékkapusnak a mi helyzetünkben 3,2 milliót adni... Hatalmas hiba volt, bőven elég lett volna neki max 1 millió.

A regisztrációs nehézségekhez meg hozzá kell venni, hogy voltak ám itt busás szerződéshosszabbítások. Gavi +3 millió, Pedri, Araújo és Raphinha fizetése is jelentősen emelkedett, Yamaléról nem is beszélve. Ezeket a növekvő fizetésekkel járó hosszabbításokat se felejtsük el, amikor a regisztrációs gondokról szó van.
Troym
Llegenda del Barça

ablak
Barça C

2025.08.05. 10:03:53

vg99 írta:
2025.08.04. 18:01:16
ablak írta:
2025.08.04. 14:30:24
Remélem Fermín csak valami gyomorrontás miatt nincs a kispadon. Most pörög ez a 3 név, mint eladó játékosok, bár az elmúlt években is sok katasztrófaturizmus jellegű cikk jelent meg. Nekem az tűnik reálisnak, hogy a két spanyolt nem szívesen engednék (gyanítom maradnának ők is), Christensen meg nem akar menni.

Akiknek a távozása kedvezőbb anyagilag, és kevésbé fájó közép/hosszútávon:

Lewandowski- testidegen, megakasztja az összjátékot, egyre gyakrabban nem megy a játék,bár statisztikák szerint sokat fut, nem látom soha a letámadásban aktívkodni, nem ad annyit az a 2-3 meccsenkénti gól, mint amit elvesz mezőnyben, vinnék az arabok zsíros ajánlatokkal. A pótlásán sem aggódnék, sok játékosunk jól érzi ott magát

Araujo- nagyon kedvelem, de a képességei nem illenek ebbe a játékba, nem jön ki a fizikuma-fejjátéka, bizonytalan a labdával (bár nagyon sokat fejlődött), nála a baj, hogy be van szrva a Bl-ben. Az egyik első Bl meccsén a Juve ellen olyan tipik Böde Danis mozdulattal vitte földre Ronaldot, azóta az összes Bl rangadón megcsinálta a hülyeségeit a 16-oson belül. Évek óta hallani a Juve-Bayern monitorozásról, nagyot menne Angliában is szerintem, nyilván mások is látják, hogy ő egy nagyon jó védő, jelenleg nagyon kedvező áron

Frenkie- ő az, akit leginkább sajnálnék, de Frenkie plafonja szerintem egy olyan rendszerben jönne ki, ahol úgy játszik egyedüli vkp-t, hogy a két oldalán iszonyat fizikális box-to-box játékosok vannak, amilyen profil jelenleg egyáltalán nincs. Kizárólag lassítja a játékot, akármilyen szituban Frenkie tempóban játszik, az erősségei nyilván a biztos passzjáték, és a labdacipelések. Pedri mindenben sokkal jobb nála, Gavi munkatempójával az életben nem venné fel a versenyt, Casado pedig esélyt sem hagy védekezésben, jobban néz ki Pedrivel, a korosztályos csapatokban sokat játszott jobbhátvédet (!). Támadásban mindhárman sokkal változékonyabb a játék tempójára nézve, jobbak helyzetkialakításban is. Róla nyilván a Man Utd álmodozik egy fél évtizede, egyéb klubról nem tudok
Én még Ferran Torrest írnám ehhez a listához.
Megértelek, viszont a jelenlegi helyzetben szerintem ő szükséges 4. támadónak. Nem gondolom, hogy stabil kezdő lesz évekig, viszont nagyon sokoldalú, be tud szállni az összkátékba, jól kerül helyzetbe (az előző évben be is vágta őket). Nyilván ha lenne mozgástér felső polcos támadókat igazolni, nem sajnálnám
vg99
Capitá del Barça

2025.08.04. 18:01:16

ablak írta:
Remélem Fermín csak valami gyomorrontás miatt nincs a kispadon. Most pörög ez a 3 név, mint eladó játékosok, bár az elmúlt években is sok katasztrófaturizmus jellegű cikk jelent meg. Nekem az tűnik reálisnak, hogy a két spanyolt nem szívesen engednék (gyanítom maradnának ők is), Christensen meg nem akar menni.

Lewandowski- testidegen, megakasztja az összjátékot, egyre gyakrabban nem megy a játék,bár statisztikák szerint sokat fut, nem látom soha a letámadásban aktívkodni, nem ad annyit az a 2-3 meccsenkénti gól, mint amit elvesz mezőnyben, vinnék az arabok zsíros ajánlatokkal. A pótlásán sem aggódnék, sok játékosunk jól érzi ott magát

Araujo- nagyon kedvelem, de a képességei nem illenek ebbe a játékba, nem jön ki a fizikuma-fejjátéka, bizonytalan a labdával (bár nagyon sokat fejlődött), nála a baj, hogy be van szrva a Bl-ben. Az egyik első Bl meccsén a Juve ellen olyan tipik Böde Danis mozdulattal vitte földre Ronaldot, azóta az összes Bl rangadón megcsinálta a hülyeségeit a 16-oson belül. Évek óta hallani a Juve-Bayern monitorozásról, nagyot menne Angliában is szerintem, nyilván mások is látják, hogy ő egy nagyon jó védő, jelenleg nagyon kedvező áron

Frenkie- ő az, akit leginkább sajnálnék, de Frenkie plafonja szerintem egy olyan rendszerben jönne ki, ahol úgy játszik egyedüli vkp-t, hogy a két oldalán iszonyat fizikális box-to-box játékosok vannak, amilyen profil jelenleg egyáltalán nincs. Kizárólag lassítja a játékot, akármilyen szituban Frenkie tempóban játszik, az erősségei nyilván a biztos passzjáték, és a labdacipelések. Pedri mindenben sokkal jobb nála, Gavi munkatempójával az életben nem venné fel a versenyt, Casado pedig esélyt sem hagy védekezésben, jobban néz ki Pedrivel, a korosztályos csapatokban sokat játszott jobbhátvédet (!). Támadásban mindhárman sokkal változékonyabb a játék tempójára nézve, jobbak helyzetkialakításban is. Róla nyilván a Man Utd álmodozik egy fél évtizede, egyéb klubról nem tudok
Én még Ferran Torrest írnám ehhez a listához.
ablak
Barça C

gránit
Director del Fútbol

2025.08.03. 11:21:30

Szerintem a világon semmi gond nincs azzal, hogy egy posztra van három emberünk is. Raphinha a barátságos meccseken sem középen játszott, így meg kell két ember a belső támadóközéppályás posztra. De akkor sincs gond, ha három ember is van oda. Fura, hogy a rövid keret miatt panaszkodunk folyton, mégis állandóan a keretszűkítésen jár a klubvezetés esze is. A christensenes dolog is remélem, kamu. 25 fős is lehet a keret, a tartalékcsapatokból meccsenként nevezhető +5 emberről nem is beszélve. A világon semmi gond nincs azzal, ha van három emberünk is valahova. Olmo például nagyon kellett ősszel, amikor Fermín nagyon nem találta a formáját. Legyen csak egy jó vaskos keretünk. Tavaszra meg Olmo esett vissza, és Fermín javult fel. Mindig szükség van bevethető alternatívára.

Most már várom az átigazolási időszak lezártát, remélve, hogy addig nem csinál a vezetőség semmi hülyeséget. Nagyon jó volt a tavalyi keret, nem kell ezt szétszedni, nincs szükség resetre. Inkább a bővítés kellett volna, hogy cél legyen, arra a néhány posztra, ahol hiányzott legalább egy jó játékos egy tökéletes szezonhoz. Kapusposztra igazoltak is, bár szkeptikus vagyok a szerzeménnyel. Nincs szükségünk resetre, néhány bővítésre volt szükség. Kapust, támadót szereztek, majd meglátjuk, beválnak-e, nekem vannak kételyeim. Resetre viszont biztosan nincs szükség.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.02. 20:45:54

Ja, részemről is ő maradna, Olmo menne. A szint még hagyján, Fermín stabilabb, bevethetőbb, szűk keretnél ez is sokat ér. Fermínben olyan sok dolog van, ami miatt ide illik... persze tény, hogy ha csak ő piacképes, akkor ennyi tizes közül sok pénzért tényleg el lehetne engedni, nekem nagyon fájna érte a szívem, top3-4 kedvenc simán a csapatban.

Többek közt ezért is volt szomorú dolog Olmo leigazolása, várható volt, hogy ilyen sérülékenységgel ő nem lesz piacképes annyira, de közben meg túl sokan vagyunk ott, és valaki tényleg létszámfeletti lehet. Még tényleg abban látom csak a megoldást, hogy a kettő közül az egyik Pedri cseréje is lesz. Ha nem, akkor valaki kettejük közül nem fog annyi percet kapni, amennyit szeretne, az tuti.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2025.08.02. 18:34:46

A sport.es ezt hozta le, a Mundo meg azt, hogy Flick hallani sem akar Fermin távozásáról, valamint a játékos sem.
Szerintem csak újságírói cikkhajhászás mindkettő.
Értékes játékos, én biztos nem engedném el, Olmo hamarabb mehetne nálam.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.02. 17:24:29

Fermin el kapcsolatban visszanéztem David Bernabeu híreit, kb. semmi nem jött össze.
Amúgy ha van valóságalapja, nehéz szívvel, de lehet megválnék tőle. Kedvelem a srácot, már a kölcsöne során nagy tehetségnek tartottam. De ezzel helyre billenhetne az FFP, tudnánk még igazolni talán egy szélső védőt, akár egy vkp-t. Raphinha és Olmo, Pedri megoldja a posztot, ha Rashford beválik, és jövőre jó pozícióból indulnánk egy csatárért (Julian Alvarez?). Emellett talán erre a posztra van a legtöbb fiatal tehetség az akadémián/B-ben.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.02. 16:36:35

Manchester United are preparing a €70m offer for Fermin Lopez . Sport

Ekkora összegért én elengedném, arra a posztra vannak még hárman.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.01. 15:27:19

bence0330 írta:
2025.08.01. 11:57:02
Gondolom a játéklehetőség, neki sem lenne jó egy Rashford-Rapha mögött senyvedni. 50%-nál legalább a végkimenetelek mindkét szélsőségének lehet örülni, ha nem lesz jó, akkor eleve jó döntés volt eladni kérdés nélkül, ha meg igen, akkor elég sok pénzt láthatunk belőle, amit itt játék nélkül nem tudott volna összehozni.

Viszont így két meccs után Flicknek lassan gondolom ki kell találni, elég-e neki a két 18 éves szélsőbekk a csere posztokra. Mindketten láthatóan ügyesek, lényegesen jobbak GM-nél, kérdés persze, Flick meri-e használni őket. Ha nem, akkor most lehetne talán még valaki olcsóbb játékost hozni (persze lehet, hogy erre már anyagi lehetőség sincs).
Szerintem Virgilinek alapból azzal telt be, hogy kirakta Flick az utazókeretből. Ezzel nyilvánvaló lett, hogy az első csapatban idén nem igazán fog szerephez jutni, de valószínűleg utána is nagy dolognak kellene történnie hogy feljebb lépjen. Mondjuk egy kölcsönnek jobban örültem volna, ha fut egy komoly szezont a Mallorcával, Rashfordot mégsem vesszük vagy Roony nem hozza azt amit várnak meg akár még lehetne is helye.

Romeu helyzete most fog eldőlni. A hírek szerint vagy a Girona vagy az Oviedo lesz a végállomás. Ingyen fog távozni, ez nem kérdés, de legalább nem fogyaszt 3-4 milliót.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.01. 11:57:02

Gondolom a játéklehetőség, neki sem lenne jó egy Rashford-Rapha mögött senyvedni. 50%-nál legalább a végkimenetelek mindkét szélsőségének lehet örülni, ha nem lesz jó, akkor eleve jó döntés volt eladni kérdés nélkül, ha meg igen, akkor elég sok pénzt láthatunk belőle, amit itt játék nélkül nem tudott volna összehozni.

Viszont így két meccs után Flicknek lassan gondolom ki kell találni, elég-e neki a két 18 éves szélsőbekk a csere posztokra. Mindketten láthatóan ügyesek, lényegesen jobbak GM-nél, kérdés persze, Flick meri-e használni őket. Ha nem, akkor most lehetne talán még valaki olcsóbb játékost hozni (persze lehet, hogy erre már anyagi lehetőség sincs).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.01. 11:48:19

A következő távozó várhatóan Virgili, akit a Mallorca vihet várhatóan. (AS)

Jelenleg 4 milliót kérünk a játékjoga 50%-ért, a Mallorca 2-t adna, gondolom 2,5 - 3 lesz a vége. Sajnálom, hogy ki se próbáljuk 1-2 edzőmeccsen a nagyoknál, biztos van oka, a negyedosztályban meg ő nem akar maradni, mindenesetre a korosztályos válogatott és Atletic meccseken ügyesnek tűnt.
andras953
Jugador del Barça

2025.07.28. 22:54:49

Az intelmek ellenére sem lehet szerintem objektíven megítélni Frenkie vagy bárki teljesítményét, csak szubjektíven. Amihez egy aprócska adalék: az első vagy az azt követő második bokasérülését egy veszélyes ütközésbe való belemenetele során szerezte, melyet legtöbb csapattársa gondosan elkerül. (Az ütközés szándékos felvállalásáról beszélek, mint Frenkié volt, vagy előtte Bernalé, nem vétlen vagy véletlen elszenvedéséről) Nekem vannak olyan meccs-emlékeim, amelyeken De Jong a csapat legjobbjaként vagy legjobbjai egyikeként futballozott. Ugyanakkor sajnálattal én is úgy látom, hogy mára megkopott és kevésbé hasznos a játéka, emiatt akár el is küldhető, de nem a fizetése miatt, amelyben klubjával anno kétszer is egyetértőleg megegyezett.
Peter
Director del Fútbol

2025.07.27. 23:43:28

gránit írta:
2025.07.27. 19:20:05
Laporta részéről most korrekt, hogy megmondta, hogy várhatóan nem lesz több érkező. Ebben végre nem áltatja a szurkolókat. Mindig így kellene kommunikálnia.
Ez teljesen oké, sőt ideálisnak vélt játékosállomány esetén a csapatépítés, felkészülési időszak szempontjából az öltöző felé is megfelelő üzenet.
Troym írta:
2025.07.27. 18:46:00
de csak a pályán nézve ő csak 1 db középpályás a sokból, nem a legjobb, nem a legrosszabb.
DJ-on túl és vele együtt is:

A bárkire is mondható jó vagy nem a legrosszabb középpályás ellenére - véleményem szerint - jelenleg mégsem mondható el, hogy bármelyik összeállításban, a szezon bármelyik szakaszában, bármelyik ellenfél ellen (liga vagy bl), egyéb feltételek vagy körülmények teljesülése esetén (sérülés, eltiltás, aktuális forma) a középpálya megbízhatóan azonos teljesítményre lenne képes.

Szóval a játék minősége legyen hasonlóan megbízható, ha Casado-Gavi-Fermin vagy éppen Pedri-Frenkie-Olmo van a pályán.
Természetesen anélkül, hogy "ha és amennyiben....."

Néhány meccsen jót futni egy szezonban egyáltalán nem ugyanaz, mint többé kevésbé jót futni egy szezon bármelyik pályára lépése alkalmával.

Egyébként Frenkie hány éve van itt? Hány meccset játszott? Ezekből vajon hány meccsen sikerült valami kiemelkedőt vagy valami maradandó teljesítményt mutatnia?
Hány meccsen nem lépett pályára? Ezeken vajon mennyire volt pótolható? Ezeken vajon mennyire az ő játéka volt a hiányzó láncszem? (az örök törvényen túl, hogy mindíg a hiányzó játékos a legjobb)

Mezei szurkolóként, fórumozóként bármelyik játékos pályán mutatott játékáról vagy a csapat érdekében nyújtott teljesítményéről a játékoshoz fűződő személyes szimpátia vagy a játékos fizetése függvényében avagy befolyásában véleményt formálni talán még több is mint nem a legmegfelelőbb.

A pálya sosem hazudik, a vélemény mindíg szubjektív, a szimpátia mindenkinél más, a játékos fizetésére a szurkolónak zéró hatása van... :D
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.07.27. 21:29:14

Azaz érdekes, h eddig mindegyik kezdőnél kezdő De jong. Azért ők csak jobban tudják… azt aláírom, h sok olyan meccs van amikor eltűnik és pl Casadó focija nekem is tetszik, de nem rossz annyira amennyire itt be van állítva. Nekem már kezd ilyen Sergi Robertos lenni a story. Egyébként pàr napja jöttem haza Barcelonából és beültem több helyre is és ott a többség szereti a hollandot és a fociját is csak a fizetését emelik ki többen is ami sztem itt kiveri a biztosítékot és ezért van ez már-már frusztráló állandó kritika felé.
Válasz küldése