Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Már nem csak a mi, hanem egész Laliga megmentő? Bocs, de ezt nagyon nehezen tudom innentől komolyan venni.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.12. 21:37:22Most is Laportát kritizálod, kb. neki köszönhető, hogy ez a La Liga ér még valamit.
A PL saját maga építette a Brandjét. A La Liga is, csak lefelé.
Értem, hogy minden a pénzre van már kifaragva, de azért lassítani kéne...
https://www.tifosy.com/en/insights/broa ... big-5-3481
Ennél bonyolultabb...FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.12. 18:19:38Inkább az az érdekes a közleményben:
"indokolatlan sportelőnyt biztosít a kérelmező kluboknak"
Ki kérelmezte?
Köztudott, hogy Tebas hajtja évek óta, de az RFEF mindig ellenált (bírók reformjának is)
Régebben írtam, Louzan Tebas haverja,meg is választotta a La Liga elnökét az RFEF alelnökének.
Szóval megszűnt az ellenállás, a bírók szövetségét (CTA)megreformálják,vihetik az USA-ba a meccset.
Valószínűleg ezzel vágnának vissza a Real bajnoki rajtjának elhalasztása miatt. (Nekünk ugye az Osasuna meccset is beszúrták, nekik nagy "hátrányt jelentett"a rövidebb felkészülés)
Szubjektív véleményem alapján Perez teljesen üldözés mániás, és tényleg komolyan gondolja az utóbbi évek Real Madrid hivatalos állásfoglalásait Negreira, aranylabda, Real TV elemzései, bíróküldés, VAR szándékos csalásai, a Real Madrid ellen van mindenki.
Perez is Tebas haverját jelentse fel 101-szerre, az meg cserébe növesszen tököt, és a legközelebbi nyomásgyakorlásra vonjon le pontokat a Real Madridtól.
Ez is csak egy újabb nyomásgyakorlás, aminek rengetegen fel fognak ülni, mert érzékeny témát érint.
Alaphangon én is ellene lennék, de Perez véleményére nem vagyok kíváncsi az utóbbi 3-4 év La Ligás eseményei után.
Még el sem kezdődött a szezon, de ez már a második hivatalos rinyájuk.
Inkább az az érdekes a közleményben:Troym írta: ↑2025.08.12. 17:24:24Kettős gondolataim vannak, mert egyik oldalon Perezt nem a jószándék vezérli, másrészt meg ha kinyitják ezt a kaput is és exportálni kezdik a bajnokikat, ki tudja hol a vége, a szuperkupából már így is szaudi szotyikupát csináltak, szóval lehet Perezék mentenek meg minket magunktól.
Én is olvastam Sport-on. Vicc az egész, az új "pártatlan" CTA sem kezd semmit a nyomásgyakorlással, inkább alkalmazkodnak. Majd be lesz készítve az összes bíróra, így egy nappal előtte 16:05-kor(16:00 a kihirdetés) mehet a Real TV-n a tévedések kielemezéseChino írta: ↑2025.08.12. 16:14:18A játékvezetésben is történtek változások. Négy bíró is elhaagyta a ligát, illetve bevezettek egy új szabályt, elsősorban a Real Madrid TV ellen, miszerint az adott mérkőzésekre csupán egy nappal korábban jelentik be a játékvezetőt. Ezzel próbálják elejét venni a vágott videók terjesztésének. Nem tudom, hogy ez mennyire lesz hatékony, de az már elég gáz, hogy változást kell emiatt eszközölni.
Elég biztosak voltak a Laporte deal-ben, de úgy tűnik nem fog összejönni. Ráadásul nagyon köti a kezüket a klubfilozófia, nem szerezhetnek akárhonnan, akármilyen játékost.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.12. 09:22:27https://www.sport.es/es/noticias/athlet ... -120495166
Egy jó írás a Bilbao helyzetéről (nem akarok felülni a Nico Williams fikázó vonatra)
Az új szerződésébek beillesztése nehezebb helyzettel jár.
Közben kidőlt (pozitív dopping tesztet produkált) a védelem és Sancet.
Történelmi esély előtt állna a Bilbao a BL-ben, esetleges óriási bevételekkel, de az előszezonjukat elnézve, lehet ebből is egy Girona történet lesz.
A baszk mentális miatt azért gondolom odateszik majd magukat.
Soha nem lesz olyan klubvezetés akivel megleszünk elégedve! Ez fix! Én ködbérezném a kivitelezőt. De egyébént nagyon sokat talányozunk meg kimondunk, de egyébként csomó mindenről sejtelmünk sincs!gránit írta: ↑2025.08.10. 23:06:00Ekkora késést semmi nem indokol. Csődbe ment az acélgyár? Szerezzenek máshonnan, nem egy acélgyár létezik a világon. Oldják meg. A vis maior nem megoldható, piszlicsáré dolgokat takar. Nem történt földrengés, aszteroida-becsapódás, szökőár, vulkánkitörés, semmi olyan armageddon nem következett be, hogy ennyit késlekedjenek. Időjárás? Spanyolországnál szerencsésebb hely nincs. Ha azt mondják, Alaszkában nem tudnak télen dolgozni, még el is hiszem. De Spanyolországban? Télen is jó idő van, lehet télen is haladni a munkálatokkal, mint a nyíl.
Csak a szokásos töketlenkedés a klubvezetés részéről. Ez a nagyszerű csapat nem ilyen klubvezetést érdemel.
Èn is lelèpnék a ligából, mert a leejtő már vilagos. Simi ismét utolsó napokig szivatva minket végül regezve lesz mindenki.. azt én sem értem, h Laporta mièrt nem ködbérezi meg őket?gránit írta: ↑2025.08.10. 15:41:23Nekem nem kell bemutatnod a Ligát, én már évek óta azt mondom, hogy ott kéne hagyni a francba. Ilyenkor meg jönnek a litániák arról, hogy miért is kellene a Liga szoknyája alatt maradnunk. Döntsük el, hogy mit akarunk.
Én mindössze azt állítom, hogy regisztrálva lesznek a játékosok. Lehet, hogy egy nappal a rajt előtt is ül még rajta a Liga.
A bevételek növelésével egyetértek. Például tessék érvényesíteni a késedelmi kötbért a Limakon. Kifogások helyett várjuk a határozott intézkedést az elnök úrtól.
Az egész liga szenved.
Semmi olyasmi nem következett a hozzásólásomból, amit beleláttál. Mindössze annyi, hogy (véleményem szerint) regisztrálva lesznek a játékosok.
Na ezért van mindig vita. Már eladták a jövő egy részét, hogy gombnyomásra regisztrálni tudjuk a saját neveléseinket, és az igazolásokat, hogy versenyképesek maradjunk, hogy tudjuk növelni a bevételeket.
Ez mondjuk nem oszt, nem szoroz, más sportág, más szabályrendszer. Ráadásul más földrész, amerikai szokásokkal, hiszen az európai rögbiben nincs bemikrofonozott bíró, nincs sisak, zenebona és szerintem challenge sincs.
Az NFL már évtizedek alatt így működik. Elég sűrűn nézek amerikai focit és tökéletes a működése, bár lehet, hogy azért mert ott már teljesen beépült a játékba. A különbség annyi (itt a teniszt is meg lehet említeni), hogy ott nem futóóra van, így egy kicsit könnyebb megoldani. (Bár ott is lehet szívatni az ellent, hogy gyorsan elindítják a támadást, hogy ne dobhassa már be), . Illetve annyiban tér el, hogy szubjektív ítéleteket (értsd. holding stb. szabálytalanságok) nem lehet challengelni, csak ami objektíven megállípítható, (ahogy a teniszben is).. Lent volt-e a térd, áthaladt-e a labda a vonalon és hasonlók. Itt pedig ugyanúgy a bírónak kell eldönteni egy kezezést, sárga lapot, ami szintén megítélés kérdése. Előbbi esetében is folyamatosan megy a vita még azután is, ha használták a VAR-t. És akkor még az is plusz nyomást helyez a bíróra és befolyásolja, hogy ha nem változtat ítéleten nemcsak a visszanézendő döntés marad helyben, hanem egy challenge lehetőséget is elvesznek a csapattól, tehát gyakorlatilag duplán "bünteti".bence0330 írta: ↑2025.08.01. 14:26:08Igen, szoktam nézni, legalábbis azokat az adásokat, amik érintenek minket.Ja oké, köszi! Minden ilyen yahoo sport meg hasonló oldal La Ligára írta, de gondolom akkor ez a szájról szájra módi volt. De ha már tesztelik, az is valami, gondolom akkor már így is gyanús, hogy hamar bekerül a "nagyok" közé is a rendszer, akár év közben is bevezethető lenne, gondolom.
De kicsit akkor is durva belegondolni, hogy a teniszben pl. ez 20 éve jelen van, amcsi sportágakban nem vagyok otthon, de felteszem, ott is jó régóta.
Az én ízlésemnek már így is nagyon sok a játékmegszakítás. Még közel sincs annyi, mint pl. a vízilabdában, ahol a bírók megállás nélkül fütyülnek. De nagyon sok ahhoz képest, hogy én folyamatos, minél ritkábban megállított, időhúzásmentes, és ennek köszönhetően minél rövidebb hosszabbítással járó focit szeretek nézni. Például a lesek le nem fújása és másodpercekkel későbbi visszafújása vagy a mozgó labdával elvégzett szabadrúgások visszarendelése is fölöslegesen megakasztja a folyamatos játékot, lehetőséget ad az ellenfélnek a visszaállásra, és növeli a toporgás és a hosszabbítás perceit.
Persze, írtam is.