Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.12. 17:33:26

Andris írta:
2025.08.12. 15:53:06
Minden más, ami volt is, vagy holtszezonban volt rehabilitációval együtt, vagy pedig alig hagyott ki miatta.
Attól, hogy a holtszezonban töltötte a rehabilitációt, így a sérülés számodra kevésbé volt látványos, a testét még egyre kevésbé tette alkalmassá arra, hogy konstansan lehessen rá számítani, és ez most is kiütközik. Most is kidőlt, hosszú időre. Mindenképpen szükségünk volt kapusigazolásra emiatt is. Attól, hogy a holtszezon egy súlyos sérülést optikailag elkendőz, a test számára az teljesen lényegtelen. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a bajnokság legalább egyharmadában megint Szczesny vagy Pena védjen, azon pont elmehet egy újabb bajnokság.
Andris írta:
Az általad írtak alapján pl Pedrire egyáltalán nem támaszkodnahtnánk sérülékenység okán
Nem is támaszkodhattunk rá sokáig, ezért is nem 1 ember van a posztra. Teljesen rossz a példád. Pont emiatt kell egy posztra több ember is. A te elgondolásod szerint oda is 1 ember kéne és nem lenne szükség többre, amire nagyon ráfáznánk a szezon során. Pena és Szczesny meg nem elég jók ahhoz, hogy hónapokig kezdők legyenek. Mindketten megkapták az esélyt, csúnyán elment rajtuk egy csomó meccs. A kapusposzt volt a legfőbb prioritás a nyáron, már tavaly is az kellett volna, hogy legyen. 2023-2024-ben is kihagyott egy harmadnyi szezont, az éppen elég is volt, hogy a bajnokság és a kupák elússzanak. Pena nem volt szint, ter Stegen meg akkor is kidőlt. Már akkor kellett volna egy kapus, és azóta még két súlyos sérülést szenvedett, beleértve a folyamatban levőt. Kapusigazolásnál fontosabb most nem volt. Ez volt most a legeslegfőbb prioritás.
Andris írta:
Meg hogy a mostani "hátműtétjére" miként tekintek, azt is leírtam
A csapat orvosainak hiszek inkább. Annak az orvosi stábnak, ami ragyogóan véget vetett a folyamatos izomsérüléseknek, és fizikailag is sokkal hatékonyabban készíti fel a játékosokat, mint a korábbi stábok. Ha ez a kiváló stáb azt mondja, hogy ter Stegenre már nem számít egészségügyileg, akkor én nekik hiszek.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.12. 16:41:31

Chino írta:
2025.08.12. 16:34:37
...A következő szezon végén újra előjött, ha jól emlékszem újra kés alá is feküdt, utána pedig jöttek az azóta is visszatérő hátproblémák.
22 január-február környékén jött ki főoldalon is itt asszem a cikk, hogy "TS lassan terljes értékű edzéseket végezhet". Szezon második felében, úgy, hogy végig védett a nyári műtétje után. Elképesztő volt, oké, gyanús volt, hogy nem magától ilyen gyenge, de álmomban sem gondoltam volna, hogy rossz térddel(térdben most nem vagyok biztos, 90%) védetik egy teljes szezonban, de annyira rossz és elhúzódó állapotban, hogy 4-5 hónappal a szezon megkezdése után tudott elkezdeni teljes értékű edzéseket végezni. Én akkor adtam fel a kritizálását, mert hiába volt gyenge, nagyon sajnáltam is szerencsétlent, soha ilyet nem szabadott volna engedni. És beleillett a dolog az egész képbe is, mert 22 tavasza végén már mutatott életjeleket, 22-3 meg lehet hogy a pályafutása legjobbja lett - kár, hogy nem tartott sokáig.

Örülök, hogy a jelenlegi orvosi(?) stáb ilyen marhaságokat már nem csinál, eszük ágába nem lenne pályára küldeni egy ilyen játékost, Flickék extra óvatos a sétülésből visszatérőkkel, ami pár éve már nem volt ránk jellemző.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.12. 16:34:37

bence0330 írta:
2025.08.12. 16:13:01
TS 20 után 22/3-ig védett konstans fájdalommal, rossz térddel. Közben azért műtétje is volt, amiből kevés lett a valós hiányzás, mert asszem nyárra esett, 21-ben, asszem. De az akkori tragikus korszaka elsősorban azért volt, mert akkor is sérülékeny volt, csak fájdalommal még tudott hivatalosan focizni (sajnos, sosem szabadott volna ezt megengedni, tippre Flick alatt kb a keretbe nem került volna be).

Ezekben az években hivatalosan nem volt sérült (sokat), de attól még gyakorlatban az volt, mert mint kapus, alulról súrolta az elsó osztályt, így sokra nem mentünk azzal, hogy hősiesen szenvedett a kapuban. Szóval emiatt sántít az évekre kihozott statod, mert ezekben az években is sérülten focizott.
A minősítése szerintem kicsit el van túlozva, annál bőven jobb volt, az ugyanakkor való igaz, hogy a hát és térdfájdalma régóta krónikus. Már a 19/20-as szezonban is elkezdődött, a 2:8 idején is alig állt már a lábán, annyira készen volt már a térde, rég meg kellett volna műteni, de a szezont még végig akarták tolni vele. A következő szezon végén újra előjött, ha jól emlékszem újra kés alá is feküdt, utána pedig jöttek az azóta is visszatérő hátproblémák.
Könnyen lehet, hogy a visszatérések voltak erőltetve, nem hagytak elég időt a regenerációra vagy nem műtötték meg időben és krónikussá vált.

Andris írta:

Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy egyáltalán végigolvastad-e amit írtam, ugyanis pontosan kigyűjtöttem, hogy melyik szezonban milyen sérülésekkel, meddig küzdött, és főként hogy ez a szezonbeli meccsekre milyen hatással volt. Az egyetlen szezonja, ahol jelentős befolyása volt bármire a sérüléseinek, mert a szezonnak egy jelentős részében elérhetetlen volt, az a tavalyi. Nincs több, ennyi. Minden más, ami volt is, vagy holtszezonban volt rehabilitációval együtt, vagy pedig alig hagyott ki miatta. De ez az általad linkelt táblázatból 2 percnyi mazsolázással jól láthatóvá válik.
Meg hogy a mostani "hátműtétjére" miként tekintek, azt is leírtam, de ez is mintha ott sem lenne.

Az általad írtak alapján pl Pedrire egyáltalán nem támaszkodnahtnánk sérülékenység okán, ő sokkal többször és sokkal többet volt elérhetetlen, ráadásul gyakran ugyanazok miatt a testrészek miatt. De Frenkie sem éppen jó ilyen szempontból az elmúlt két vében, mégis két alapemberről beszélünk. És folytathatnánk a sort azt hiszem.
Egy mezőnyjátékost nem lehet összehasonlítani egy kapussal. Ha egy de Jong kiesik vagy amikor Pedri kihullott lehet pótolni, ha egy az egyben nem is olyan minőségben (bár akkor Pedri még nem volt ennyire meghatározó), de csapatszinten is megoldható, viszont ha egy kapus esik ki az már nagy gáz. Elég csak megnézni az utóbbi szezont, mit jelentett, hogy Tek vette át az első számú szerepet. Nem akarom egy emberre ráverni a lengyel személyében, de MAtS sérülése kb. a BL-döntőnkbe került.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.08.12. 16:13:01

TS 20 után 22/3-ig védett konstans fájdalommal, rossz térddel. Közben azért műtétje is volt, amiből kevés lett a valós hiányzás, mert asszem nyárra esett, 21-ben, asszem. De az akkori tragikus korszaka elsősorban azért volt, mert akkor is sérülékeny volt, csak fájdalommal még tudott hivatalosan focizni (sajnos, sosem szabadott volna ezt megengedni, tippre Flick alatt kb a keretbe nem került volna be).

Ezekben az években hivatalosan nem volt sérült (sokat), de attól még gyakorlatban az volt, mert mint kapus, alulról súrolta az elsó osztályt, így sokra nem mentünk azzal, hogy hősiesen szenvedett a kapuban. Szóval emiatt sántít az évekre kihozott statod, mert ezekben az években is sérülten focizott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

gránit írta:
2025.08.12. 14:55:31
Ter Stegen ne lenne sérülékeny? A kettővel korábbi szezonban kidőlt, az előző szezonban megint kidőlt és összesen nyolc meccsen játszott, és most is kidőlt. A háta szétment, sokadik alkalommal műtötték az elmúlt néhány évben, több térdműtétet is beleértve. Ezer sebből vérzik már a pali.

Hosszú sérüléstörténete magában foglalt többek között egy 104 napos és egy 214 napos sérülést is, és most megint minimum három hónapra kidőlt. Ez már zsinórban a harmadik szezon, amikor a sérülékenysége miatt egy másik kapus jut főszerephez, ez pedig kétségkívül kezdőszintű kapust igényel. Az előző két szezonban is többek között a kapusposzt megoldatlansága miatt buktunk el trófeákat.

https://www.transfermarkt.com/marc-andr ... eler/74857

Amúgy egy új igazolás mellett őt tartottam volna meg a két kapusposztra, de hát folyton sérült. Így a klub a García-Szczesny-duó mellett döntött. Kérdés viszont, hogy mi lesz Szczesny-vel, ha Penától nem sikerül megszabadulni, mert legfeljebb csak három regisztrált kapus lehet a keretben.
Ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy egyáltalán végigolvastad-e amit írtam, ugyanis pontosan kigyűjtöttem, hogy melyik szezonban milyen sérülésekkel, meddig küzdött, és főként hogy ez a szezonbeli meccsekre milyen hatással volt. Az egyetlen szezonja, ahol jelentős befolyása volt bármire a sérüléseinek, mert a szezonnak egy jelentős részében elérhetetlen volt, az a tavalyi. Nincs több, ennyi. Minden más, ami volt is, vagy holtszezonban volt rehabilitációval együtt, vagy pedig alig hagyott ki miatta. De ez az általad linkelt táblázatból 2 percnyi mazsolázással jól láthatóvá válik.
Meg hogy a mostani "hátműtétjére" miként tekintek, azt is leírtam, de ez is mintha ott sem lenne.

Az általad írtak alapján pl Pedrire egyáltalán nem támaszkodnahtnánk sérülékenység okán, ő sokkal többször és sokkal többet volt elérhetetlen, ráadásul gyakran ugyanazok miatt a testrészek miatt. De Frenkie sem éppen jó ilyen szempontból az elmúlt két vében, mégis két alapemberről beszélünk. És folytathatnánk a sort azt hiszem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
gránit
Director del Fútbol

2025.08.12. 14:55:31

Ter Stegen ne lenne sérülékeny? A kettővel korábbi szezonban kidőlt, az előző szezonban megint kidőlt és összesen nyolc meccsen játszott, és most is kidőlt. A háta szétment, sokadik alkalommal műtötték az elmúlt néhány évben, több térdműtétet is beleértve. Ezer sebből vérzik már a pali.

Hosszú sérüléstörténete magában foglalt többek között egy 104 napos és egy 214 napos sérülést is, és most megint minimum három hónapra kidőlt. Ez már zsinórban a harmadik szezon, amikor a sérülékenysége miatt egy másik kapus jut főszerephez, ez pedig kétségkívül kezdőszintű kapust igényel. Az előző két szezonban is többek között a kapusposzt megoldatlansága miatt buktunk el trófeákat.

https://www.transfermarkt.com/marc-andr ... eler/74857

Amúgy egy új igazolás mellett őt tartottam volna meg a két kapusposztra, de hát folyton sérült. Így a klub a García-Szczesny-duó mellett döntött. Kérdés viszont, hogy mi lesz Szczesny-vel, ha Penától nem sikerül megszabadulni, mert legfeljebb csak három regisztrált kapus lehet a keretben.
bence0330

2025.08.12. 13:11:37

Andris írta:
2025.08.12. 12:12:39
bence0330 írta:
2025.08.12. 11:43:26
- De ami a legfontosabb: nem sérülékeny. TS az utóbbi 5 évből 4 nagy részén vagy nem volt bevethető, vagy sérülten, gyengén védett. Ez nyilván tarthatatlan. Tek jó cserekapus, de ennél nem több, Pena is nagyon max ez, vagy ez sem. Igazából 5-6 éve nincs már kezdő kapusunk a 22/3-as szezont kivéve, így lehetett a keretben akármennyi, egy ilyet hozni kellett szerintem.
Jó esetben nem lesz sérülékeny, de ilyen fiatal kapusnál ez még szerintem kérdés, ráadásul természetes, hogy az idősebb valamivel sérülékenyebb.

Bence, utóbbi 5 évből 4 nagy részében nem volt bevethető? Én úgy látom, hogy pont fordítva, 5ből 4 nagyon nagy részében bevethető volt és be is vetettük.

Sőt egyáltalán nem rémlik az sem, hogy bármikor is ott lett volna a leggyengébb tizenöt-húsz(!!) láncszem között a keretben, mondhatnám úgy is, hogy még rosszabb napjain is mindig a keret top5-7 játékosa közt volt, általában inkább top3-4.

Ideális esetben egy kapus sose hiányzik, mert nehéz pótolni, de hát ez nem így működik.
Én nem bánom, hogy ha van fiatalítás és gondolunk a jövőre, de ezt nem Marc sérülékenysége vagy rossz formája indokolja, mert szeritnem egyik se létezik... max akkor, ha valaki nagyon meg akar indokolni valami egyebet.
Nyilván, garancia nincs, de azért jelenleg ez mindenképp így néz ki, 28-30 éves korára ha sérülékeny lenne, már túlélnénk, minimális kockázat erre meg mindenkiben van.

Kiemeltem, mit írtam, bevethető, vagy gyengén/sérülten védett.

2020, 2-8. Már sérülten állt a kapuban, szétalázva, ok nélkül szerencsétlen (thanks Setien). Már nem tudott elrugaszkodni, érthető okokból. Tartom, hogy ezt azóta hordja fejben, de lehet nincs igazam. Utána két évig rossz térddel védett (21-ben műtötték, de sokkal hamarabb tért vissza, mint kellett volna, sürgettük, és közben építették fel, valamikor 22 télen nyilatkozták róla, hogy most már lassan teljes értékű edzésmunkát tud végezni, ő maga is lenyilatkozta, tavaszra gyógyult kb meg, addig végig védett (!!! :( ) mindkét évben utolsók között volt egész Európában minden normális védési statisztikában (modernben, ugyanazon statok szerint, amikor korábban ténylegesen top5-10 kapussá hozták, mert tényleg az volt, és 22/3-ban is, amikor tényleg az volt még utoljára) Senki nem értette, mi volt abban a két évben, többek közt azért, mert akkor még nem annyira tudta a világ, hogy sérülten védett végig, ezért élcelődtek rajta mémekkel, stb, ami kapura ment, gól volt, de ott ez EL meccsek környékén már szó szerint, képtelen volt kivédeni bármit is. Rendre a várható kapott gólok alatt védett, liga legvégén kullogva, ami iszonyatos blama, egy első osztály alja kapusnál is ciki. Nem tudott elrugaszkodni, ő maga is mondta, és látszott is, még külön cikkek is születtek, hogy a támadókat eleve felkészítették, hogy melyik oldalra rúgják, mert nem tud arra elugrani (nem emlékszem, melyik oldal volt ez). 22/3-ban kiváló szezont futott, több mint kiválót, extrát, akkor én is reménykedtem, azóta meg kidőlt fél és egy szezonra, és már a tavalyi kidőlése előtt is a Liga legrosszabb kapusa volt a releváns védési mutatókban a 9-10 meccse alapján, emellé vele buktuk az egyetlen BL meccsünket az alapszakaszban, az ő szokásos "Iniesta vagyok" rizikóvállalós hülyesége miatt, egy horror volt már a sérülése előtt is, persze ebben javulhatott volna, nem túl nagy a minta de már szerintem ott sem volt százas fizikálisan, mert ennyire gyenge amúgy nem lehetett volna, függetlenül attól, hogy utána tényleg peches eset miatt esett ki. Amiután aztán a BL-ben egészen az elődöntőig nem vesztettünk párharcot nélküle. Hm.

És hozzá kell tenni, hogy fénykorában is volt 3 nagy hiányossága, ami szerintem bizonyos esetekben hátrány volt.

1: légtér. Ebben teljesen kritikán aluli szint volt, jelentősen hozzájárult a rögzített szitus gyengeségünkhöz.
2: túlzott önbizalom a labdával, rengeteg gólt eredményező hibával, amik kockázatos felpasszokból indultak ki
3: nagy meccseken rendre gyenge volt, Frankfurt, MU, ilyen rövidre lőtt semmilyen hülyeségekból kaptunk rendre gólokat a kupás kieséseinkkor, akkor is, amikor amúgy top formában volt (MU ellen pl), valamiért földbe gyökerezik kicsit ilyenkor. Kb Emi Martinez ellentéte, aki nem túl stabil, de nagy meccseken tarthatatlan. TS top formában stabil, de nagy meccseken gyenge.

Szóval alapvetően voltak kérdéses dolgai még top formában is, de ettől még tényleg erős volt nagyon, némi hiányossággal. De ez 20 előtt volt így plusz 22/3-ban, az azóta lejtászott egyetlen egészséges szezonjában.

És ez csak a múlt, nyilván nem szórakozásból műttette meg magát most se, továbbra sem lenne bevethető kezdő kapusunk, ha nem vettünk volna egyet. Gondolhatod, hogy gond lehet, ha a keret egyetlen német játékosát nem tartja elégnek a német edző. Írod, hogy nem lenne muszáj műteni, ez még az is lehet, hogy igaz, de könyörgöm, ez egy top klub, védjen megint félsérülten mint évekig korábban? Már tényleg nem is emlékszünk arra, milyen, ha van egy kapusunk, akinek az extrájával továbbjutunk mondjuk egy BL-ben. 18-9 környékén lehetett ilyen utoljára? Már nem is emlékszem. Garancia erre Garciával sincs, de esély legalább igen, nem is kevés.
Andris
Adminisztrátor

2025.08.12. 12:12:39

hajnesz írta:
2025.08.12. 11:28:56
Kevésbé lesz sérülékeny mint Mats.
bence0330 írta:
2025.08.12. 11:43:26
- De ami a legfontosabb: nem sérülékeny. TS az utóbbi 5 évből 4 nagy részén vagy nem volt bevethető, vagy sérülten, gyengén védett. Ez nyilván tarthatatlan. Tek jó cserekapus, de ennél nem több, Pena is nagyon max ez, vagy ez sem. Igazából 5-6 éve nincs már kezdő kapusunk a 22/3-as szezont kivéve, így lehetett a keretben akármennyi, egy ilyet hozni kellett szerintem.
Jó esetben nem lesz sérülékeny, de ilyen fiatal kapusnál ez még szerintem kérdés, ráadásul természetes, hogy az idősebb valamivel sérülékenyebb.
Ettől függetlenül ahogy már 1-2szer leírtam idén nyáron: nekem az maradt meg az emlékezetemben, hogy Marc a csapat abszolút húzóembere volt mindig is, védéseivel is, de különösen a plusz egy védőt jelentő lábjátékával, ami nálunk különösen kulcskérdés. Arra is élesen emlékszem, le is írtam többször, hogy mikor ősszel a térde szétment, fogtam a fejem, hogy ez esetleg a Flick projekt kudarcával lesz egyenlő, és hogy kezdődik előről - veszítjük el a kulcsembereinket a szezonra.
Szóval a rossz teljesítménye részemről egyáltalán nem rémlik, max némi ideiglenes hullámzás, és igazán az se, hogy sérülékeny lett volna.

Bence, utóbbi 5 évből 4 nagy részében nem volt bevethető? Én úgy látom, hogy pont fordítva, 5ből 4 nagyon nagy részében bevethető volt és be is vetettük.
Tavaly volt egy előzmények nélküli szerencsétlen mozdulata, és kiesett a szezonra.
Ezt megelőző szezonban a hátával hiányzott kb 2 hónapig, ha a téliszünetet a közepén nem számolom, amúgy ősszel és tavasszal is végig pályán volt.
Ezt megelőző szezonban 0 meccsen hiányzott.
Ezt megelőző szezonban 1 meccsen hiányzott.
Ezt megelőző szezonban volt egy térdsérülése, ami miatt a Gampertől október végéig hiányzott, de a szezon 6,5 hónapjában védett. Itt volt talán, hogy egy részében sérüléssel védett, és nyáron műtötték utána, de egyáltalán nem rémlik hogy olyan botrány lett volna.

Idáig tart az előző 5, előtte soha semmi baja nem volt ami említésre méltó. Most, hogy padra ültették, sztem bevállalt egy olyan hátműtétet, ami amúgy nem is lenne muszáj, de ez a sztori amúgy is ködös, szóval ezt egyelőre én nem tudom hova enni. Én ezalapján a history alapján még távolról se gondolnám, hogy a sérülékenység kicsit is jellemző rá, ennyi erővel a keretből minden második ember sokkal sérülékenyebb nála, és a topklubok kapusainak a jelentős része is valószínűleg.

Sőt egyáltalán nem rémlik az sem, hogy bármikor is ott lett volna a leggyengébb tizenöt-húsz(!!) láncszem között a keretben, mondhatnám úgy is, hogy még rosszabb napjain is mindig a keret top5-7 játékosa közt volt, általában inkább top3-4.

Ideális esetben egy kapus sose hiányzik, mert nehéz pótolni, de hát ez nem így működik.
Én nem bánom, hogy ha van fiatalítás és gondolunk a jövőre, de ezt nem Marc sérülékenysége vagy rossz formája indokolja, mert szeritnem egyik se létezik... max akkor, ha valaki nagyon meg akar indokolni valami egyebet.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Atlantis
Capitá del Barça

2025.08.09. 17:09:12

https://www.eurobarca.hu/hirek/informac ... ajarulast/

https://www.fcbarcelona.com/en/football ... -statement
majd
https://www.fcbarcelona.com/en/football ... -statement

Hogy a háttérben mi hangzott el ebben a 48 órában lehet örökké titok lesz, de azért a két kommunikáció között a különbség érezhető.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.09. 07:44:49

Akkor most mindenki lenyugodhat a ... :mrgreen:
Kapitányunk visszakapta karszalagját (amit amúgy csak felfüggesztettek a vizsgálat idejére).
Andris írta:
2025.08.08. 21:30:38
ocsike83 írta:
2025.08.08. 09:30:48
Véleményem szerint, ha egy kicsit tökösebb vezetőség lenne, nem ilyen Deco féle, akkor vele is meg lehetne egyezni.
Van a szerződésedből 2 év, kb 40. milliós fizetéssel.
A) Szerződést bontunk, kapsz 15-öt, aztán valahol a kiesőt meg beszeded aláíráspénzként.
B) Kipörgetjük a 2 évedet a lelátón, 0 játékperccel. Ezzel ugrik az utolsó vb-d, kb mehetsz majd az arabokhoz haknizni.

Ahogy korábban írták többen, nem vagyunk Máltai Szeretetszolgálat. Ez kőkemény üzlet....
Véleményem szerint meg lehet mondani egy játékosnak, hogy nem tartunk rád igényt, és mindkettőnknek jobb, ha megoldást találunk rá, mintsem hogy még 1-2-3 évig a kispadot koptasd, mi meg égetjük a pénzt. Legjobb tudomásunk szerint ez nem történt meg - ugye MAtS nyár elején egyértelműen lenyilatkozta a maradást, és hogy a klub nem jelezte felé az eladási szándékot. Javítsatok ki, ha ez nem így volt. A klubtól egyébként kb semmilyen hivatalos és nyilvános álláspont megadására nem emlékszem, pedig a sajtóban hónapok óta húzódik az ügy. Ami mellesleg (szerintem) önmagában is egy inkompetens és megbízhatatlan vezetőség ismérve.

...

Szóval kőkemény üzlet, megint csak kanyarodjuk ide vissza, utoljára:
Amikor ilyen szintű inkorrekt bánásmódot lát valaki, hogy az adott klub egy adódó lehetőségért suttba dob minden fajta morális alapvetést, meg a legnagyobb tiszteletben álló kerettagokat sem tiszteli meg azzal, hogy sérülésben nyugton hagyja őket, és a klub rajtuk kívül álló gondjai miatt nem szabadít rájuk teljes jövőkép összedöntést sem... szóval aki ilyet lát kívülállóként, az szerintem a büdös életben nem akar majd a Barcával a klub számára is előnyös biztosítékokkal rendelkező szerződést kötni. Ergo, az ilyen rövidlátó, rövidtávú és amúgy is kétes hasznot hozó, cserébe a legmocskosabb bulvárokkal körített döntések ha megszaporodnak egy klub környéként, az ISZONYATOSAN rossz az üzletnek. Mondhatnám, hogy kőkeményen rossz.
Egyikünk se volt ott, de volt szó Flick-el (és emlékeim szerint Deco-val is) találkozóról.
A Flick-el való találkozóról úgy számoltak be, hogy közölte ter Stegennel max 3. számú kapusként számít rá. Megintcsak, nem volt ott egyikünk sem, de az előtte és utána történt események, nyilatkozatok ebbe az irányba mutatnak. Azt gondolom, ez egy belső szakmai ügy, amiről a klubnak semmilyen nyilatkozatot nem kell kiadnia, sőt, az esetleges eligazolás miatt akár káros is lenne!!!
Hozzáteszem, ez "lógott a levegőben" már tS szabadsága alatt is, Garcia leigazolása és Tek hosszabbítása után.
Ha valaki ebben a közegben (profi futball) töltötte élete jó részét, tudnia kell olvasni akár a jelekból is!

A többi ter Stegen hiszti (volt), pont mint amit pl Lewy is bemutatott, mikor a Barca-hoz akart jönni (vagy mostanság lásd Gyökeres, Lookman) - megspékelve egy sérüléssel. Azt gondolom, a "nem írom alá a papírokat" méltán akasztotta ki a vezetőséget, szurkolókat.

A sajtó mindig is spekulálni fog, de a vezetőség részéről csak arról nyilatkoztak (főleg az edzések elkezdése óta), hogy tiszteletben tartják a szerződéseket, kifelé nem tolnak senkit, csak ha menni akar - 2-3 felesleges játékost leszámítva.
Az, hogy elmondják vkinek, milyen feltételekkel van lehetőség távozni, én nem tartom károsnak.

Szerződésmódosításoknak megvannak a szabályai, ezekkel kapcsolatos ötleteket mind a sajtó, mind a szurkolók részéről helyén kell kezelni... :wink:
sansz
Entrenador del Barça

2025.08.09. 01:12:09

bence0330 írta:
2025.08.09. 00:48:28

Remélem a független bizottság is 4 hónapos felépülési időt állapít meg, és regisztrálhatunk valakit a helyére majd.
Csak ugye ezt is teljesen eljátszottuk már, a vak is látja, hogy csak ügyeskedünk a "független" bizottság mellett is.
Ezek az ügyeink és ahogy intézzük őket sajtón keresztűl, sunyin iszonyatosan vissza fog ütni..sőt, vissza is üt. Csak azt ugye nem látjuk, hogy mely kiszemelt játékosról pattanunk vissza már az elején, mert szóba sem áll velünk. Nem akar 6 éves szerződést, hogy aztán 4 év után azt terjesszék róla, hogy egy hálátlan vérszívó vámpír... Ez a TS történet egyszerűen már nem tud jól végződni.
bence0330

2025.08.09. 00:48:28

Na, látom fordulatot vett az ügye, ennek örülök, mert bár sportszakmailag rég nem bírom már, emberileg mindig azt gondoltam, hogy korrekt, értelmes valaki.

Remélem a független bizottság is 4 hónapos felépülési időt állapít meg, és regisztrálhatunk valakit a helyére majd.
Andris
Adminisztrátor

2025.08.08. 21:30:38

ocsike83 írta:
Véleményem szerint, ha egy kicsit tökösebb vezetőség lenne, nem ilyen Deco féle, akkor vele is meg lehetne egyezni.
A) Szerződést bontunk, kapsz 15-öt, aztán valahol a kiesőt meg beszeded aláíráspénzként.
B) Kipörgetjük a 2 évedet a lelátón, 0 játékperccel. Ezzel ugrik az utolsó vb-d, kb mehetsz majd az arabokhoz haknizni.

Ahogy korábban írták többen, nem vagyunk Máltai Szeretetszolgálat. Ez kőkemény üzlet....
Kiemeltem a hozzászólásodból a leglényegesebb részt, amiben maximálisan egyetértek.
Lehetnének egyéb szempontok is, de ezt már rég elengedte a Barcelona, már messze nem vagyunk több, mint egy klub. Ez egyébként nem örökre szól, és nem is feltétlen baj: lássuk be, több ezer millió eurósra rúg a klub adósságállománya, ha a Camp Nout is idevesszük, és aki ilyen helyzetben van, annak bizony anyagiasa(bba)n kell prioretizálnia.

No de a lényeg, a kiemelt részhez:
A játékosokkal szerződéskötéskor, szerződésbontáskor, és minden szerződéssel kapcsolatos esetben ellenérdekelt fél a klub. Emiatt kell egy fajta jóhiszeműség is, az anyagiakon túlmutató szempontrendszerek megfelelő súlyozása a helyzetértékelésben, és nagyon fontos a kölcsönös bizalom is, ahhoz hogy egyáltalán működjenek ezek a szerződéskötések. Mindezek a felsorolt dolgok már akkor is fontosak (akár csak másodkézből - és ne gondoljuk, hogy a játékosok hozzánk hasonlóan a sajtóból, sokkal inkább egymástól tájékozódnak a különböző viszonyokról), amikor egy játékos akár csak megfontolás tárgyává teszi, hogy a Barcelonába igazoljon.
Visszakanyarodva az üzleties részhez: 100%ban kétoldalú szerződés van - a klub vállalja, hogy fizeti 5-6 évig a fizut, a játékos pedig vállalja a munkát és tudomásulveszi, hogy a klub rendelkezik az ő kizárólagos játékjogával.
Mivel kőkemény üzletről beszélünk, ha ez a szerződés nem módosítható, vagy mondható fel kétoldalú szándékkal, akkor egész egyszerűen nem lehet mit tenni. Ilyen az üzlet. Vagy törekszik mindkét fél a jó viszonyra, vagy valahol megromlik a kapcsolat. Ezután is vagy megpróbálják helyrehozni, vagy nem. Sajnos mindezeket Barcelonában külön nehezíti a tény, hogy belpolitikai viszonyrendszerek és érdekrendszerek is tudják rángatni a klub kormánykerekét, úgymond.

Véleményem szerint meg lehet mondani egy játékosnak, hogy nem tartunk rád igényt, és mindkettőnknek jobb, ha megoldást találunk rá, mintsem hogy még 1-2-3 évig a kispadot koptasd, mi meg égetjük a pénzt. Legjobb tudomásunk szerint ez nem történt meg - ugye MAtS nyár elején egyértelműen lenyilatkozta a maradást, és hogy a klub nem jelezte felé az eladási szándékot. Javítsatok ki, ha ez nem így volt. A klubtól egyébként kb semmilyen hivatalos és nyilvános álláspont megadására nem emlékszem, pedig a sajtóban hónapok óta húzódik az ügy. Ami mellesleg (szerintem) önmagában is egy inkompetens és megbízhatatlan vezetőség ismérve.

Na most szerintem egy játékossal tényleg meg lehet egyezni, még akkor is ha idősödik (bár véleményem szerint egy kapus 38-40 éves korában minősül fizikailag olyan "idősnek", mint mondjuk egy középpályás 33-34nél). De amikor még rövidtávú emlékezetünkben él, hogy a csapat egyik húzóembere (aki erre nem emlékszik nem egész másfél évvel ezelőttről 100%osan, annak nagy gondok vannak a memóriájával) a szóban forgó valaki, és egy súlyos sérülés után meg se várjuk a visszatérését, máris rúgdossuk kifele az ajtón.. ráadásul nem hivatalos csatornákon, legalábbis semmi nyilvános módon... szóval én ezt nem tudom értelmezni olyan szituációként, ahol valóban kézenfekvő lenne, hogy megegyezünk a játékossal, és akkor jön az említett egyezkedés, hogy mennyit kapsz hogy ne a kispadon ülj hanem elmenj.

Btw, egy éppen sérült, meg sérülésből visszatérő játékos esetében szerintem amúgy is az inkorrektség netovábbja akár az eladásáról, akár a posztjáról vagy a játékesélyei megkérdőjelezéről, akár a fizetése megnyirbálásáról beszélni. Ha visszatért, és megvolt több hónapnyi lehetősége hogy edzésbe álljon, versenyezzen a poziért, stb... akkor azt mondom oké, lehet azt mondani hogy korrektek voltunk de sajnos hiába vis major, nem képviseli már a korábbi minőséget. De amikor éppen földön van és kapaszkodik, küzd egy játékos, akkor nem rúgdossuk. Főleg nem ha annyit köszönhetünk neki, mint ebben az esetben, de ez igazán nem is kéne szempont legyen.

Szóval kőkemény üzlet, megint csak kanyarodjuk ide vissza, utoljára:
Amikor ilyen szintű inkorrekt bánásmódot lát valaki, hogy az adott klub egy adódó lehetőségért suttba dob minden fajta morális alapvetést, meg a legnagyobb tiszteletben álló kerettagokat sem tiszteli meg azzal, hogy sérülésben nyugton hagyja őket, és a klub rajtuk kívül álló gondjai miatt nem szabadít rájuk teljes jövőkép összedöntést sem... szóval aki ilyet lát kívülállóként, az szerintem a büdös életben nem akar majd a Barcával a klub számára is előnyös biztosítékokkal rendelkező szerződést kötni. Ergo, az ilyen rövidlátó, rövidtávú és amúgy is kétes hasznot hozó, cserébe a legmocskosabb bulvárokkal körített döntések ha megszaporodnak egy klub környéként, az ISZONYATOSAN rossz az üzletnek. Mondhatnám, hogy kőkeményen rossz.
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.08. 12:09:52

ocsike83 írta:

A) Ha 15 millióval el lehetne rendezni már rég nem lenne itt, ahogy sok más csapat is simán megoldaná így. A Realnál is ott van például Alaba, aki már harmadik szezon óta szívja a vérüket 25 milliós éves fizetéssel. De ott is vannak még olyanok, akiket paterolnának, de nem akarnak menni. Egy Lucas Vazquezzel is eljátszották, ami miatt mi agyba főbe szidjuk a vezetőséget.

B) Ez a variáció van/volt. Közölték vele, hogy harmadik számú kapus lesz ha marad és keressen magának klubot, de nem akart elmenni, inkább nyeli a pénzt és marad a padon (bár ezek után még ebben sem vagyok biztos)/orvosi szobában és úgy tűnik tesz a válogatottságra.
Ugrott a karszalagja is, bár szerintem ez nem túl szimpatikus lépés és semmivel nem javit a helyzeten, inkább tovább gerjeszti a feszültséget.
Forca Barca!!!!
ocsike83
Capitá del Barça

Més que un club :P
Damask
Jugador del Barça

2025.08.07. 19:42:28

A független orvosi vizsgálat vicc kategória, láthattuk Christensennél tavaly mennyire könnyen megvehetőek.
Még le sem ért a pályáról, mindenhol, itt is ki volt írva hogy 2 hónap, aztán rájöttek odafent hogy így be lehet regisztrálni Olmot és rögtön 4 hónap lett.
Christensen vissza is tért kb 2 hónap múlva, de nem volt az igazi így meg lett műtve, szóval 2 hónap utána nyomott egy restartot, és 2x felépülve ugyan abból lett tényleg végül 4 hónap a visszatérése, de csak azért mert a hagyományos 2 hónapos után nyomott egy műtétes 2 hónaposat is.

Teljesen egyértelmű hogyha lego kockára lépésről küldene be a Barca valamit, ugyan ez a független orvosi bizottság megint megállapítja majd a 4 hónapot arra is.

Nem gondolnám, hogy ez szimpla hiszti a részéről, vagy szimpla kibaszásnak szánja, azt elhiszem hogy úgy gondolkodik, hogy így lehet egyel kevesebb posztriválisa lesz ha felépül, és könnyebb dolga lesz a kapuba kerülni. A szeret nem szeret szélirány Barcelonában könnyen változik, most épp nem szeretik mert az Ő távozása kellene ahhoz amit akar a vezetőség, ha az a múlt és már itt maradt, két bravúr és újra szerelem lesz ha ezt az irányvonalat nyomják majd felülről.

Az megint más kérdés, ha csak úgy tud a kapuban maradni őszre, hogy ilyen eszközhöz kell nyúlni, akkor lehet hogy jobban járna ha távozna, igazoltak már le focistát az Övénél jóval komolyabb sérüléssel is, lásd Dest, 1 évre dőlt ki és ingyen úgyis kellett más csapatnak, sőt, itt sokak szerint még fizettek is volna érte, csak béna módon ingyen lett elengedve.

Abban pedig igaza van a környezetének, hogy máskor az igazolások előtt gondolkodjon a vezetőség hogy miből regisztrálja őket, ne csak a kiskapukat keresse.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.07. 18:10:50

csababarca írta:
2025.08.07. 16:19:04
Teljesen megállja a gondolatod a helyét akkor is, ha úgy kezdődne, hogy "Ki lesz a következő?"
Mert ne legyen kétség, előbb vagy utóbb, de lesz újabb kiszemelt, akit ma még természetesen mindenki a tenyerén hordoz
Tippelni is lehet, de az élet is spontán dobhatja a következő aktuális főszereplőt.

Ezek a kampányok sablonosak, kiszámíthatók, tipikusak, kopottak, régiek, unalmasak és önmagukat minősítik, olyan szánalmasra hajazó (már akinek, persze).
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.08.07. 16:19:04

Mi lesz a következő?
Összekenik fogkrémmel álmában, meg összecsomozzák a cipőfűzőit.

Igazi profi mentalitás mindkét fél részéről.
TS helyében húznék a vérbe innen, mielőtt még jobban megalázzák.

Ezek a lejárató kampányok politikai szintűek, nézve hol élünk, nem is csodálom hogy kb a fórum 90% be is nyalja ezeket.

Viszlát MATS.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.08.07. 15:08:11

Barça have officially announced that Ter Stegen is no longer the captain.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.08.07. 12:29:35

bence0330 írta:
2025.08.07. 10:36:16
Chino írta:
2025.08.07. 10:24:21
Az viszont, hogy ter Stegentől elvették a karszalagot egy elég szemét húzásnak tartom. Főleg, hogy eddig folyamatosan azt mondták (köztük Flick),hogy az öltöző választ, nem az edző,, bár általában a legrégebb itt levő játékos kapja.

Itt két dolog valósulhat meg szerintem. Minden marad a jelenlegi a mederben és lesz egy Pena-Kochen-névleg ter Stegen trió vagy eladunk valakit, akit alapból nem szeretnénk (pl. Fermin) és így regisztráljuk be Garciát.
Azért szerintem van ott egyéb lehetőség is a tarsolyban.

Azt viszont nem értem, miért lenne gusztustalan.

1: Egy olyan játékosról volt szó, aki eleve a durva akaratossága miatt van itt 15 utántól, 5 éve gyenge vagy nem bevethető, a habitusa is messze van egy csk-tól, súlyos felelősség terheli sok BL-EL kiesésünkben, soha még egy szót nem hallottam erről felőle, semmi nem indokolja, hogy az legyen, ráadásul kapusként eleve felesleges, mert úgyis más lesz a valós csk, ez eleve csak egy ilyen névleges valami lett volna, sose hordta volna, mert itt már nem fog játszani, és ha hordta volna, akkor se ő lett volna a csk. Akkor meg minek?

2: Szándékosan genyó valaki a klubjával, egy olyan helyzetben, mikor erre aztán nagyon nincs szükségünk, mindezt csak azért, mert hoztak a nyakára egy jobb kapust, és akkor ne kapjon valami minimálisat vissza? Ha elkésel a meccsről, nem kezdesz. Ha szemét módon megakadályozod a csapatodnak egy másik játékos potenciális regisztrációját, az azt hiszem, ennél sokkal súlyosabb bűn, akkor is, ha jogilag megteheted. Jogilag meg meg lehet akadályozni, hogy csk legyél.
Az olyan dolgokat meg meg sem említve hogy kb hallani sem akar a csapatról ha nem kerül keretbe, míg Koundé meg sérülten a helyi járatra felszállt hogy a csapattal lehessen a sorsdöntő meccs előtt-után, azért ez nem kis különbség. A szurkolói beszédet sem tartotta meg az utolsó meccsen, fene sem tudja miért. De a nagy bejelentései és interjúsorozatai a BL meccs előtt sem véletlen, és nem a sajtó kitalálmánya.

Messi se volt, de Flick meg látványosan nincs jóba vele, pedig az egyetlen németként arra számítottunk, ez már önmagában jelenthet valamit amellett hogy végre olyan stábunk van aki nem bratyizás, szentimentális alapon válogatnak hanem teljesítmény, hozzáállás alapján.

Szerintem fejben teljesen kikészült az elmúlt évek alatt, amit sajnálok is, egy sportembernek a legrosszabb ha kórház-otthon szenved a játék helyett, de attól még lehetne korrektebb a csapattal és ne szivassa dacból.

Amúgy az hogy Stegen fizetési keretére pályáznak még nem azt jelenti hogy csak az van a tarsolyban, de ha most ezt a lehetőséget elengedik és végül kiderül az utolsó napokban hogy Tebasék valamin megint változtattak vagy ők néztek be valamit akkor jó ha van egy ilyen opció...
bence0330

2025.08.07. 12:28:30

No igen, azért amellett, hogy ne legyen ennek látható oka a csapat játékában, azt is remélem, hogy a két fél között is megoldódik félig-meddig a helyzet, mindenkinek ez az érdeke.

Amúgy ha Flick tényleg elvette tőle a szalagot, akkor asszem ez kb pontot tesz a kérdés végére olyan értelemben, hogy igaz-e a hír, a német nyilván nem valami pletykalap alapján tette mindezt a honfitársával.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2025.08.07. 12:08:16

Csupa kedvező előjel a bajnokság kezdete előtt. Ja, nem. Remélem hogy ez a csapaton belüli hercehurca nem nyomja rá a bélyegét a csapatra.
Leon
Director del Fútbol

2025.08.07. 11:35:47

Szerintem is megérdemelte, hogy elvették tőle. Köszönünk neki mindent de ilyen hozzá állással remélem mihamarabb kivágják a fenébe.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
bence0330

2025.08.07. 10:36:16

Chino írta:
Az viszont, hogy ter Stegentől elvették a karszalagot egy elég szemét húzásnak tartom. Főleg, hogy eddig folyamatosan azt mondták (köztük Flick),hogy az öltöző választ, nem az edző,, bár általában a legrégebb itt levő játékos kapja.

Itt két dolog valósulhat meg szerintem. Minden marad a jelenlegi a mederben és lesz egy Pena-Kochen-névleg ter Stegen trió vagy eladunk valakit, akit alapból nem szeretnénk (pl. Fermin) és így regisztráljuk be Garciát.
Azért szerintem van ott egyéb lehetőség is a tarsolyban.

Azt viszont nem értem, miért lenne gusztustalan.

1: Egy olyan játékosról volt szó, aki eleve a durva akaratossága miatt van itt 15 utántól, 5 éve gyenge vagy nem bevethető, a habitusa is messze van egy csk-tól, súlyos felelősség terheli sok BL-EL kiesésünkben, soha még egy szót nem hallottam erről felőle, semmi nem indokolja, hogy az legyen, ráadásul kapusként eleve felesleges, mert úgyis más lesz a valós csk, ez eleve csak egy ilyen névleges valami lett volna, sose hordta volna, mert itt már nem fog játszani, és ha hordta volna, akkor se ő lett volna a csk. Akkor meg minek?

2: Szándékosan genyó valaki a klubjával, egy olyan helyzetben, mikor erre aztán nagyon nincs szükségünk, mindezt csak azért, mert hoztak a nyakára egy jobb kapust, és akkor ne kapjon valami minimálisat vissza? Ha elkésel a meccsről, nem kezdesz. Ha szemét módon megakadályozod a csapatodnak egy másik játékos potenciális regisztrációját, az azt hiszem, ennél sokkal súlyosabb bűn, akkor is, ha jogilag megteheted. Jogilag meg meg lehet akadályozni, hogy csk legyél.
Chino
Llegenda del Barça

Barcaman1993 írta:
2025.08.07. 08:43:45
menczel írta:
2025.08.07. 08:06:35

Két dolgot mondtak Stegenhez közeli források, ami kicsit árnyalja a szitut (nem sokkal).

Az egyik, hogy ha belemegy h kiregisztrálják 4 hónapra az hátrányos mert az előző hátműtétből is 2 hónap alatt visszajött. So-so érv.

A másik, hogy Garciat és társait azelőtt igazolták, hogy kiderült az ő hát problémája. Ergo a csapatnak kellett legyen terve, hogy legyenek a játékosok regisztálva, nehogy már az ő felszabaduló bére kelljen. Ráadásul azt remélem mindenki tudja, hogy ez csak télig oldja meg a dolgokat! Utána az ő bére tuti visszatér és kezdődhetne megint a téli trükközés a számokkal. - Ez teljesen logikus és oké számomra. Meg kellene tudni oldani az ő bére nélkül. Botrány amit csinál a kivitelező. Most pl a libalegelő 5000 férőhelyes stadionban levő székekre akarja rámondatani a Barca, hogy a VIP székek kész vannak tehát a 100 millió USD bevételt hagyja jóvá a könyvvizsgáló....
Nem regisztrálják ki, ahogy Christensen se lett kiregisztrálva. Olmo fél évre kapott engedélyt, Chris pedig előbb is visszatérhetett volna, csak az elsőre 2 hónaposra jósolt sérülés 6 hónapos lett. A német esetében is kíváncsi lennék, hogy a most 3 hónaposra jósolt sérülése után októberben alkalmas lesz-e játékra? Ha nem, akkor meg vajon mit mond majd? Gondolom, akkor is Laporta lesz a bűnös.
Valóban, itt semmi kiregisztrálásáról vagy keretből való kiebrudalásról nincs szó, csupán az elhúzódó sérülése miatti 80 %-os szabályról.
Az, hogy a műtétről mennyire tudhattak vagy mennyire nem nem tudjuk. Az a külvilág számára is egyértelmű volt, hogy még mindig komoly fájdalmai vannak -ezt ő maga is lenyilatkozta- később is csak konditeremben tudott edzést végezni. Ráadásul nem is egy új sérülésről van szó, hanem ami komolyan visszatérő és már előtte kétszer is műtve volt ezért.
Garcia leigazolása pedig egy most vagy soha transzfer volt. Ha most nem szerzik meg vagy várakoznak akkor ez a hajó elment és jövőre mindenképp első számú kapust kell keresni. A németre nem lehet számítani, ahogy Tek sem megoldás, főleg huzamosabb időre. Közben többek között a City, Inter, Bayern, Chelsea. stb. is kapust keres, nem tudom mennyi esély lett volna számunkra egy kezdőt találni és megszerezni. Le tudtunk igazolni egy olcsó és fiatal, minőségi játékost, meg kellett lépni (bár még nem vagyok teljesen biztos benne, hogy valóban egy hosszútávú, magas szintű játékos). Plusz Pena távozása is benne volt a képletben, most is nagyon vinné a Como, de úgy néz ki meg kell tartani.

Az viszont, hogy ter Stegentől elvették a karszalagot egy elég szemét húzásnak tartom. Főleg, hogy eddig folyamatosan azt mondták (köztük Flick),hogy az öltöző választ, nem az edző,, bár általában a legrégebb itt levő játékos kapja. Ennek nem tudom mi értelme volt. Semmilyen nyomásgyakorlást nem érnek el vele, nagyon unszimpatikus dolog, amellett az öltözőnek sem biztos, hogy jót tesz. Ebben egy pillanatra sem tudok a klub mellett állni. Flick bármilyen feszült viszonyban állt is MAtS-al biztos nem saját akarátából tette ezt. Ez egy gusztustalan gesztus volt szerintem.
Azt nem tudom, hogy mennyire lehetne "játszani" JG fizetésével, esetleg azt is eltolni, így talán regisztrálható lenne és védhetne, ami neki is jó, bár fogalmam sincs, hogy belemenne-e vagy ez egyáltalán megoldást jelenthet.

Itt két dolog valósulhat meg szerintem. Minden marad a jelenlegi a mederben és lesz egy Pena-Kochen-névleg ter Stegen trió vagy eladunk valakit, akit alapból nem szeretnénk (pl. Fermin) és így regisztráljuk be Garciát. Egyik sem egy kecsegtető dolog. Az, hogy a német ezután meggondolja magát kizártnak tartom, talán egy olyan eladás, ami valamennyire nélkülözhető (Araujo?) húzhatja még ki a csapatot a bajból.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése