Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.21. 15:22:12

Troym írta:
2025.08.21. 14:35:47
Már nem találom hol láttam, de Frenkie új szerződése 2028-ig tartana + 1 év opció és nettó 9 millió lenne a bére.
Az összegről nem olvastam, a hosszabbításáról szóló cikkben, csak annyit, hogy a régi ügynöke eltűnt a képből és egy holland lett helyette, illetve +2 évet kap.
Ha 9 millió lenne, akkor gyakorlatilag nem változna és jövőre a legjobban kereső lenne. Ebben azért nem vagyok biztos, főleg annak fényében, hogy minden kulcsjátékossal most hosszabbítottak és egyiküknek sem emelték hasonló magasságba.
Aztán ki tudja!
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.21. 14:35:47

Már nem találom hol láttam, de Frenkie új szerződése 2028-ig tartana + 1 év opció és nettó 9 millió lenne a bére.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.21. 11:18:59

Messa írta:
2025.08.21. 10:15:20
soadroli írta:
2025.08.20. 15:41:26
The futures of Fermín Lopez and Marc Casadó at FC Barcelona are NOT guaranteed.

The club needs to make a big sale, and would accept an offer of €30M for either one of them. @marca
Fermínért 30 milliót :mrgreen:
Még Casadoért sem értem a 30-at, Ferminért meg kész röhej, főleg hogy érte tavaly szezon végén még 60-70 milliókról szóltak a pletykák a PL-ből.
Ez nem "big sale", ez kótyavetyélés mesterkurzus lenne. Mindezt azért, hogy a tavalyi szezon 2 leggyengébb játékosát regisztrálni tudjuk... :roll:
Ferminről már el is hallgattak a hírek. Biztos csak elfelejtették, hogy itt van vagy már nem jutott eszükbe csapat, ahová még nem adtunk el játékost. Gondolom napokon belül megint előjön. Ráadásul Flick kijelentette, hogy szüksége van rá.
Mára Casadóval kapcsolatban a PL és La Liga klubokat kipörgették, most a franciák vannak soron. A Marseilleről írnak, aki az utóbbi 2-3 napban a 9. klub, ahová jegye van Casadónak. Azért ennyire nem tartom jó játékosnak, hogy fél Európa sorba álljon érte.
A róla szóló hírekben, ami egyezés van, az, hogy a klub akkor adná el, ha a játékos kéri a távozását és 30 millió fölött kínálnak, mert állítólag Casadó gondolkodik, mivel nem fog elég játéklehetőséget kapni de Jong mögött. Mondjuk érdekes, hogy akkor röppen fel így a távozásának a híre, amikor nem játszott a Mallorca ellen és de Jong hivatalosan is kirúgta az ügynökét és szó van a hosszabbításról.
Nem tudom mennyire szeretne távozni, mikor két szezont is lehúzott az Atleticben úgy, hogy nem sok köze volt a felnőtt csapathoz. Nem olyan játékosnak tűnik aki türelmetlenségből elmenne 21 évesen mert félti a játékperceit és még nem is "harcolt" a helyéért
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.21. 11:10:09

Saviola írta:
2025.08.21. 10:21:22
Senkit nem fogunk már igazolni ebben a 2 hétben, akkor sem, ha lennének eladások.

Egyébként is vékony a keret, a világ vicce lenne, ha ebből még el is adnánk, hogy ilyen világtalan G. Martinokat regisztráljunk, leírni is borzalom.
Amúgy a szörnyülködésben egyetértek, de ha ezzel lenne meg az 1:1, akkor beléphetnénk a piacra. Az is igaz, hogy hatos és 10-es posztra 3 emberünk van, a két szélsőbekk posztra meg 1,5-1,5, valamiféle logika lenne benne, ha valaki onnan távozna, és a lyukra érkezne valaki, de most nem vagyunk igazi kényszerben, szóval 60 alatt egyik sem mehet részemről.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.08.21. 10:21:22

Senkit nem fogunk már igazolni ebben a 2 hétben, akkor sem, ha lennének eladások.

Egyébként is vékony a keret, a világ vicce lenne, ha ebből még el is adnánk, hogy ilyen világtalan G. Martinokat regisztráljunk, leírni is borzalom.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.08.21. 10:15:20

soadroli írta:

The club needs to make a big sale, and would accept an offer of €30M for either one of them. @marca
Fermínért 30 milliót :mrgreen:
Még Casadoért sem értem a 30-at, Ferminért meg kész röhej, főleg hogy érte tavaly szezon végén még 60-70 milliókról szóltak a pletykák a PL-ből.
Ez nem "big sale", ez kótyavetyélés mesterkurzus lenne. Mindezt azért, hogy a tavalyi szezon 2 leggyengébb játékosát regisztrálni tudjuk... :roll:
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
dingdong
Capitá del Barça

2025.08.20. 19:10:07

FcBarcelona1 írta:
2025.08.20. 18:31:08
Szerk: mondjuk ha ezzel elérnénk az 1/1-et, és érkezhetnének játékosok, elgondolkodnék rajta.
Eladnám Gerard Martint is.
Jöhetne Grimaldo illetve Ratiu/Daniel Munoz/Vanderson egyike. Ez 40+ millió.
Kounde mehetne vissza középre, támadásépítésben jobb, mint Araujo, de az Araujo-Kounde páros is elég jó lehetne. A két szélső védővel támadásban szintet léphetnénk. Kp-n maradna 6 ember, és jöhet valaki a B-ből. Igaz Fermin eladása kézenfekvőbb lenne, hiszen oda van a legtöbb fiatal tehetség.
Egyébként Fermint és Casadot is nagyon kedvelem, de jó lenne erősíteni a kereten.
Valószínűleg azon múlik, Flicknek mik az elképzelései
Ez a definicioja lenne a csapat teljesen felesleges felforgatásának. Az hagyján, hogy mekkora gigantikus kérdőjel, hogy mennyiért adunk el és pláne mennyiért veszünk de mostmár ennyire belenyulni a keretbe baromsag lenne. Fermin és Casado jelenleg jobb mint akiket vehetnénk teoretikusan.

A "Kounde bemehetne középre" tézist szerintem el kéne végre felejteni. Sokadik edző + a válogatott is jobboson számol vele. Nagyon jol jàtszott tavaly is és szerintem Yamallal is jo a kémia Erickel ellentétben. Régen játszott már cb-t de nem él az emlékezetemben ugy mintha elképesztő szint lett volna ami miatt érdemes vissza variálni.
bence0330

2025.08.20. 18:51:42

Az a baj, hogy ha Olmóra lehetne számítani, azt mondanám, Fermín akármilyen jó, és imádom a srácot, nagy összegért mehet (60+). Valamelyik Fernandez félig-meddig pótlja majd. De erre nemigen lehet számítani, már az előszezonban is kisebb sérülést szedett össze. Szűk keretnél meg szerintem nem adhatunk el egy stabil játékost egy bizonytalan elől. Olmót emiatt könnyebb lenne elengedni, hiába van nagyon magasan a plafonja szegénynek.

Mondjuk ha ez igaz, akkor a megmentésünkre szánt ffp eladási oldalon az eddigi szerintem százmilliós veszteségek után, amit generált már, újabb pártízmilliót érhetne mínuszban az eladási kényszer miatt. Lehet, hogy nem tesszük meg, de egyáltalán a lehetősége már ennek köszönhető. :(

Tényleg megbecsülni nem merem, mekkora brutális veszteséget okozott nekünk ez a nyamvadt háziszabály. Én simán több százra tenném az évek alatt, de hogy 100-nál több, az nem kérdés. A kontraproduktivitás csimborasszója.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.20. 18:31:08

Fabrizio Romano szerint Casado maradni szeretne. A klub és Deco nem akarja eladni, fontos játékosnak tartja. A PL-ből több ajánlat is érkezett, az átigazolási szezon utolsó hetében sok minden megtörténhet.

Szerk: mondjuk ha ezzel elérnénk az 1/1-et, és érkezhetnének játékosok, elgondolkodnék rajta.
Eladnám Gerard Martint is.
Jöhetne Grimaldo illetve Ratiu/Daniel Munoz/Vanderson egyike. Ez 40+ millió.
Kounde mehetne vissza középre, támadásépítésben jobb, mint Araujo, de az Araujo-Kounde páros is elég jó lehetne. A két szélső védővel támadásban szintet léphetnénk. Kp-n maradna 6 ember, és jöhet valaki a B-ből. Igaz Fermin eladása kézenfekvőbb lenne, hiszen oda van a legtöbb fiatal tehetség.
Egyébként Fermint és Casadot is nagyon kedvelem, de jó lenne erősíteni a kereten.
Valószínűleg azon múlik, Flicknek mik az elképzelései
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.20. 16:26:36

Múlt héten még 1-2 napra voltunk attól, hogy legalább a könyvvizsgáló jóváhagyja a vip páholy eladása boltot, amivel meglenne állítólag az 5 éve hajtott 1-1 pénzügyi mutató, erre a héten megint az a téma kit adunk el a nagy fejetlenségben, különben nem tudunk regisztrálni 3 játékost? (akiknek eleve kérdőjeles a jelenléte, Roony a B csapat tagja kéne legyen, ahogy a 60 milliós csodaargentintini a Realban, Tek meg GM nélkül meg tudunk élni.

No comment.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.20. 16:01:29

Remélem, kamu. Nem adnám el őket, már így is szűk a keret. A 30 millió meg nagyon alacsony. Olyan noname játékosokért röpködnek elképesztő összegek, hogy 80 millió alatt meg sem lenne szabadna senkit még csak meg sem hallgatni. De amúgy sem adnám el őket.

Amúgy miért akarunk eladni? Szczesny regisztrálása nem az ő eladásuktól függ (3 kapus van már a keretben), hanem Pena eladásától, és egybként sem lenne érelme őket ezért beáldozni. Roony, Gerard Martin regisztrálásához meg szintén értelmetlen lenne tőlük megválni.

Fontos játékosok, nem adnám el őket. Remélem, kamu. Már hetek óta az átigazolási szezon végén várom, hogy ne csináljanak több ostobaságot.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330

2025.08.20. 15:27:27

gránit írta:
2025.08.20. 13:59:27
...mint Penát. Bíztak abban, hogy szabadulni tudnak tőle.
A Como olasz újságok szerint elvileg ma véglegesítheti a dolgot, bár valószínűleg kölcsön lesz vásárlás opcióval, de a szezonra/keretre való tekintettel ez mindegy is, szóval ő legalább alighanem távozni fog. :)
Troym írta:
2025.08.20. 14:11:49
Ha Fermint és vagy Casado eladják, azt nyilván lehet érteni anyagilag, de szakmailag akkor beleragadunk végleg egy "milyen jó vég nélkül passzolgatni tempó nélkül" féle kifacsart tiki-takának gondolt szerencsétlenkedésbe.
Ami fura, hogy elkezdtek néha néha egyszer szökőévente már "modern" fizikális, agilis, hajtós mindenki által hiányolt pióca középpályások is kijönni a Masiáról a korábbi séma szerint nevelt játékosok mellett és a mindenkori nagy csapat nem tud mit kezdeni velük szakmailag, kb elsőként adják el őket

Nem a vezetőség sara, sokszor a játékosé is, és nyilván nem biztos, hogy mindenki befut, de
- Nicoval nem tudtak mit kezdeni, áron alul eladták
- Moribával nem tudtak megállapodni, inkább eladták
- idén mindenki Casado és Fermin körül legyeskedik, mégse esik le, hogy ők az igazi értékeink, nem Gavi és Frenkie?

Meg kell nézni a BL-ben ki hogy muzsikált a középpályások között, leggyengébb Frenkie és Gavi volt, mindneki más 2 polccal feljebb, Fermin és Casado is egyaránt.

Én bízom Flickben, hogy tényleg nincs nála sorrend, hanem forma van, de ha neadjisten ő is a Frenkie untouchable dalt elkezdi, akkor BL-ről nem nagyon kell ábrándozni.
Nico a legszembetűnőbb a sorból, nem csak mert már akkor is jó volt két poszton is, hanem ő innen az, aki tényleg igazi modern játékos, egy tescós Rodri, nagy, erős, magabiztos, mégis ügyes, és még a kapura is veszélyes.

Casadónál nem tudom megítélni, hogy univerzálisan ennyire jó-e, vagy csak ide a tökéletes kirakós, de nekünk ez mindegy is. Tényleg nagyon gáz lenne, ha ő nem kerülne DJ elé, ritkán világít ennyire a különbség két játékos között. Flick alighanem mint csapatépítés, ebbe beleértve taktika, fizikális és mentális felkészítés, szerintem a legjobb edző a világon, de az már látszott tavaly, hogy hülyeségei neki is vannak ilyen téren, csak tényleg olyan iszonyatosan jó csapatot épít, hogy belefér. De néha meg azért nem. Inter ellen sok gond volt, a két sérült szélsőbekk, a hulla Olmo és GM, és sajna volt köztük, amit edzői döntéssel meg lehetett volna oldani. Mint ahogy a szélsőink is pihenhettek volna többet a nyolcvan góllal megnyert meccsek végén, és máris élesebbek lettek volna. Kb ezeket rónám fel neki, de hát amúgy tényleg kegyetlenül jó, szóval csak óvatosan írom le.

Fermín is amúgy egy nagyon-nagyon modern játékos, aki a PL-ben is megállná a helyét simán. Technikailag léteznek nála jobbak, bár abban sem rossz, minden másban viszont extra.

Moribát venném csak ki egyedül a sorból, bár értem, miért hoztad, elég modern, meg kezd is magára találni, bár nekem ő nem olyan jó most sem, meg akkor sem volt az, és ott ugye az ellentét volt a távozás oka.

Amúgy az a helyzet, hogy ha kicsit javul a formája a tavalyi óta, akkor egy tempós BL meccsen lehet, hogy Gavival is többre mennénk, mint a hollandnál, akinél most én is félek, hogy oda fog ragadni a kezdőben. Bízom benne, hogy lesz valami ellentét a hosszabbításnál.

Az is lehet, hogy Flick nagyon-nagyon Bernalra alapoz, de ez azért elég rizikós, még akkor is, ha tényleg látszik, miért, mintha egy modernebb Busit nézne az ember. Csak hát ki tudja, milyen lesz, jelenleg simán Casadó a legjobb a melóra, DJ meg persze elég lesz a meccseink 80%-án, annyira barbár módon végezzük ki a gyengébbeket, hogy elég, ha tartják a lasztit Pedrivel, ebben ő tényleg jó.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.20. 14:11:49

Ha Fermint és vagy Casado eladják, azt nyilván lehet érteni anyagilag, de szakmailag akkor beleragadunk végleg egy "milyen jó vég nélkül passzolgatni tempó nélkül" féle kifacsart tiki-takának gondolt szerencsétlenkedésbe.
Ami fura, hogy elkezdtek néha néha egyszer szökőévente már "modern" fizikális, agilis, hajtós mindenki által hiányolt pióca középpályások is kijönni a Masiáról a korábbi séma szerint nevelt játékosok mellett és a mindenkori nagy csapat nem tud mit kezdeni velük szakmailag, kb elsőként adják el őket

Nem a vezetőség sara, sokszor a játékosé is, és nyilván nem biztos, hogy mindenki befut, de
- Nicoval nem tudtak mit kezdeni, áron alul eladták
- Moribával nem tudtak megállapodni, inkább eladták
- idén mindenki Casado és Fermin körül legyeskedik, mégse esik le, hogy ők az igazi értékeink, nem Gavi és Frenkie?

Meg kell nézni a BL-ben ki hogy muzsikált a középpályások között, leggyengébb Frenkie és Gavi volt, mindneki más 2 polccal feljebb, Fermin és Casado is egyaránt.

Én bízom Flickben, hogy tényleg nincs nála sorrend, hanem forma van, de ha neadjisten ő is a Frenkie untouchable dalt elkezdi, akkor BL-ről nem nagyon kell ábrándozni.
gránit
Director del Fútbol

2025.08.20. 13:59:27

Peter írta:
2025.08.19. 10:22:54
gránit írta:
2025.08.18. 15:17:36
Néhány lyukat kellett betömni.
én egészen biztosan szívesebben látnék egyúttal kreatívabb, mozgékonyabb, ügyesebb, játékosabb és masszívabb, nyomástűrőbb középpályát.

Nem tehetek róla, nálam a Frenkie - Gavi duó egy komoly (felesleges) nehezék a gyorsulási versenyben.
Én biztosan csereberéltem volna, belepiszkáltam volna.
A motor ezzel a két hengerrel önmagát leszabályozza.... :D

A támadógépezet és a védekezés (ami inkább a BL-ben izgalmasabb, mint a Liga szintjén) között stabil és megfelelő egyensúlyi állapotot teremtene valamint mind a támadógépezet, mind a védekezés hatékonyabb lenne.
Valami ilyesmit értettem én is lyukbetömés alatt. A szezont nem az fogja eldöneni, hogy verjük szét a kisebb csapatokat, akikkel érthetetlen, hogy játszunk még mindig egy ligában. Ez olyan lenne, mintha a MotoGP-s motorok egy mezőnyben lennének a Moto2-esekkel, vagy a Forma-1-esek Forma-2-es autók ellen versenyeznének, vagy NBA-csapatok játszanának főiskolai csapatokkal. Semmi értelme ennek.

A szezont az fogja eldönteni, hogy a BL-ben mennyire lesz majd eredményes és ütésálló ez a társaság. Idén tavasszal mindenről beszéltünk, csak arról nem, hogy az Inter mindkétszer lejátszotta a középpályánkat az első félidőben. A Mallorca ellen elég Frenkie lassított felvétel de Jong, a BL-ben viszont könnyen elhasalhatunk ezen.

Gaviban én kezdek bízni, a felkészülési meccseken jó formát mutatott, még mindig csak 21 éves, hátha beérik. A lyukbetömés alatt egy igazolást értettem, ide is, esetleg Tah + Christensent feltolni.

Az FSR nyilván behatárolja ezt, nehezen regisztrálunk idén is. A legfontosabbat, a kapusposztot lehet, hogy jól tömték be.

Lentebb volt arról is szó, hogy minek hosszabbítottunk Szczesny-vel. Szerintem bíztak abban, hogy Penától vagy ter Stegentől meg tudnak szabadulni. Akkor ezt így gondolták. Most már mindegy, aláírták a szerződést. Szerintem gyenge volt Szczesny is, de Penában már annyira sem bízik a Mester, hogy tartalékként számítson rá. Mindegy, ki, csak Pena ne, ezért hosszabbítottak Szczesny-vel. Ha Joan García lesérülne, Szczesny regisztrációjának hiányában lehet, hogy előbb rakná be Kochent, mint Penát. Bíztak abban, hogy szabadulni tudnak tőle.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.08.20. 14:11:51-kor.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.20. 11:11:42

Szerintem Flick nincs teljesen megelégedve Fermin és Casado játékával.
Én sem értem teljes mértékben, hogy miért, ezt ő dönti el, a tavalyi év után én megbízom a döntéseiben.
Fermint kritizálta a meccs előtti interjúban, lekapta félidőben, általában Olmot játszatta amikor egészséges volt. Most ott van Rashford is, Raphinha akár középen is játszhat.
Casado De Jong felépülésével egyre kevesebb lehetőséget kapott, és úgy néz ki, Gavi is előrébb van a sorban mélységi irányító szerepkörben.
+Gerard Martin helyzete is hasonló

Ebből kifolyólag én egyikük eladásán sem csodálkoznék. Szerintem nem jelent semmit a médiában megjelenő Flick ragaszkodik ehhez, vagy ahhoz a játékoshoz, vagy ilyen Chiringuitó, Fichajes szerint 70 milliót adnának Ferminért hírek.

Ha valamelyik játékos eladásával el tudnánk érni az 1/1-et (ki tudja mennyi kell még, elvileg 90+ a megtakarítás idénre és nagy valószínűséggel Pena, Romeu, Fort, Dani Rodriguez távozik és mai hír, hogy De Jongnak új ügynöke van) és normális keretek között tudnánk erősíteni, akkor meglépnének egy eladást, sok általunk is figyelt játékos tudtommal még nem váltott klubot.
Ha nem, semmi értelme tovább szűkíteni a keretet.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.20. 10:52:03

Flick és általában véve bármely edző a saját eredményességét és állását teszik kockára, ha státusz quo alapján küld csapatot a pályára és nem azokat, akikkel a legnagyobb esélye van győzni.

Nem véletlen nyilatkozott elég indulatosan meccs után és mondta, hogy a középpályán csak Pedri alapkezdő, a többiek kezdjenek el kaparni, vagy vár rájuk egy zacskó szotyi a cserepadon, lelátón.
Ez tutira DJ, Fermin, Olmo és Gavi felé volt címezve, Casado pályára sem lépett, mondjuk szerintem most ő fog kezdeni majd.
Szóval fura lenne eladni Casadot, ha ő nem akar menni és nélküle lelassul a középpálya.

Barça have no intention of selling Marc Casadó and the player doesn’t plan to leave. However, if he asks to leave, the club won’t consider offers below €30m.
mundo

Ez se utal arra, hogy menne. Mi nem akarjuk eladni, csak ha ő kéri, ő meg maradni akar
End of story.
bence0330

2025.08.20. 01:28:51

Troym írta:
2025.08.20. 00:08:29
Kár aggódni Casado miatt.
Nem játszott és láttuk a meccs képét, Flick is nyilatkozta, hogy ez édeskevés volt, szerintem Casado marad és 3-4. fordulóra kezdő lesz.
Remélem igazad lesz, de Flick is bele tud kicsit esni a status quo-ba szerintem, a tavaly tavaszi borzasztó formában lévő Olmo és csúcsformába kerülő Fermín ezt elég jól mutatta, de az is, mikor Lewy 1-2 hónapig szököévente tudott betalálni akcióból, miközben Ferrán már szórta a gólokat, egyik sem került ki a kezdőből. Csak hát emberünk akkora zseni csapatépítés terén, hogy az ilyen jellegű dolgait simán elbírjuk, GM-et is elbírtuk a a szezonban, ami nagyon extra. Casadó meg tény, hogy arra pont alkalmas, hogy felkavarja az állóvizet, DJ meg úgy kaméleonkodik, jó-jó, ha az egész csapat pörög, ő is jobban pörög, de hozzáadni magától nem fog dolgokat, nem csak játékban, tűzben sem. Persze utóbbira Gavi is alkalmas, de nem tudom, hogy elegendő tartalom van-e mögötte a kezdőhöz, talán nem.

Nagyon nem bírom, mikor behozzák a 96-7-8 os passzmutatóit a végén, nekem az ilyen stattól nem épp pozitív dolgok jutnak eszembe, hanem az, ami szemre is úgy tűnik, hogy az égegyadta világon semmi mást nem csinált, mint 5-10 méteres passzokat adott hozzá közeli játékosoknak. Nyilván vannak szituációk, mikor ez a dolga, főleg Flick taktikájában, amikor a két pivot sokszor van egymáshoz közel, de az biztos, hogy nem kizárólag ez.

Nagyon remélem, hogy Casadó kiszorítja, Gavi sem full esélytelen rá, Bernalt meg Flick egyértelműen favorizálja szerintem Casadó előtt, de ez mondjuk csak úgy november körülre dőlhet el.
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.20. 00:08:29

Chino írta:
2025.08.19. 23:54:04
Peter írta:
2025.08.19. 21:54:04
Kár aggódni Casado miatt.
Nem játszott és láttuk a meccs képét, Flick is nyilatkozta, hogy ez édeskevés volt, szerintem Casado marad és 3-4. fordulóra kezdő lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.19. 23:54:04

Peter írta:
dingdong írta:
2025.08.19. 17:54:19
Nagyon remélem, hogy csak kacsa
Marc nálunk jobb teljesitményt hoz mint FDJ.
Nevetséges lenne ha ez megtörténne de nem lepődnék meg...
Hasonlóan gondolom.

Sajnos én sem lepődnék meg, főleg azok után, amit a főoldalon is olvasani lehet.
Ahol egymilliárdos bevétel mellett 7 nyamvadt millióval elszámolja magát a klub, amire vezetőségi garanciát kellett adni, akkor az a 30 misi aranyat ér, de sajnos talán a kevesebb is.....hiszen lekerülne azonnal a vezetőségi garancia, ami nyilván akiknek a nyakán van, mielőbb megszabadulnának tőle.
Az a harci helyzet, hogy FDJ után talán akkor sem lenne érdeklődő, ha mi fizetnénk a vevőnek.

Mindenesetre remélem, hogy Casado marad, még úgy is, ha ez érdeklődők hiánya miatt lenne, aztán majd lehet tapsolni Laporta kommunikációjához, hogy mi nem kótyavetyéljük el az értékeinket.
Az egész Morettótól származik, így alapból illik helyén kezelni. Főleg, hogy arra hivatkozik, hogy Casadó nem játszott a Mallorca ellen, ami azt jelenti, hogy nem fog szerepet kapni a csapatban. Plusz még ő is hozzáteszi, hogy ha a játékos maradni akar, a klub sem hallgat meg ajánlatot. Ráadásul Bornemouthról, Wolverhamptonról, Betisről meg még vagy hat hasonló kaliberű klubról beszél.
A játékos pedig többször ki is jelentette, hogy eszébe sincs elhagyni a Barcát.
Ha Fermin nem játszott volna, akkor most őt akarnánk eladni.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

dingdong írta:
Nagyon remélem, hogy csak kacsa
Marc nálunk jobb teljesitményt hoz mint FDJ.
Nevetséges lenne ha ez megtörténne de nem lepődnék meg...
Hasonlóan gondolom.

Sajnos én sem lepődnék meg, főleg azok után, amit a főoldalon is olvasani lehet.
Ahol egymilliárdos bevétel mellett 7 nyamvadt millióval elszámolja magát a klub, amire vezetőségi garanciát kellett adni, akkor az a 30 misi aranyat ér, de sajnos talán a kevesebb is.....hiszen lekerülne azonnal a vezetőségi garancia, ami nyilván akiknek a nyakán van, mielőbb megszabadulnának tőle.
Az a harci helyzet, hogy FDJ után talán akkor sem lenne érdeklődő, ha mi fizetnénk a vevőnek.

Mindenesetre remélem, hogy Casado marad, még úgy is, ha ez érdeklődők hiánya miatt lenne, aztán majd lehet tapsolni Laporta kommunikációjához, hogy mi nem kótyavetyéljük el az értékeinket.
dingdong
Capitá del Barça

Nagyon remélem, hogy csak kacsa de már több helyen olvastam, hogy Casadot odaadnánk ha valaki 30at ad érte... Már a gondolatot sem értem mert közepesnél gyengébb arcok pörögnek a piacon duplajaert miközbe Marc nálunk jobb teljesitményt hoz mint FDJ. Tavaly összel nagyon jol jatszott és sokat koszonhetunk neki. A Bernal imadathoz egyelőre én még nem kaptam semmilyen indokot így én garantáltan nem adnám el sőt a fontossági sorban is előrébb tenném mint pl Gavit vagy Olmot.

Nevetséges lenne ha ez megtörténne de nem lepődnék meg... 60 körül már azt mondanám érthető.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.19. 10:22:54

gránit írta:
2025.08.18. 15:17:36
Sok igazolásra nem is volt most szükségünk. A legrosszabb, amit csapatmenedzserek csinálni szoktak, hogy egy sikeres szezon után elkezdenek variálni, és feleslegesen birizgálják az amúgy már sikeres csapatot, és általában rontanak a helyzeten. Nyilván, ha egy csapat sikeres és elkezdik piszkálgatni, nagyobb a valószínűsége a visszaesésnek mint a fejlődésnek. Néhány lyukat kellett betömni.
Szükség nem volt rá, ez kétségtelen, de a finomhangolás és a szintlépés esélyének megteremtéséhez hozzájárult volna némi korrekció.

Ugyanakkor én egészen biztosan szívesebben látnék egyúttal kreatívabb, mozgékonyabb, ügyesebb, játékosabb és masszívabb, nyomástűrőbb középpályát.

Meggyőződésem, hogy e tekintetben a belepiszkálás egyáltalán nem a visszaesés valószínűségét jelentené, hanem éppen ellenkezőleg, a fordulatszám és a végsebesség határának kitolását, de ezt már sosem tudjuk meg.

Pedri Olmo páros tökéletes, ha és amennyiben mindkettő egyszerre százas......de kérdem én, mekkora esélye van annak, hogy mindketten egyszerre ennek tavasszal megfeleljenek?

Nem tehetek róla, nálam a Frenkie - Gavi duó egy komoly (felesleges) nehezék a gyorsulási versenyben.
Én biztosan csereberéltem volna, belepiszkáltam volna.
A motor ezzel a két hengerrel önmagát leszabályozza.... :D

A támadógépezet és a védekezés (ami inkább a BL-ben izgalmasabb, mint a Liga szintjén) között stabil és megfelelő egyensúlyi állapotot teremtene valamint mind a támadógépezet, mind a védekezés hatékonyabb lenne.
"Lestaktika kényszer" is megkapná a maga alternatíváját.
......felsorolni sem lehet, végtelen számú előnyökkel járna......
Rinku
Director del Fútbol

2025.08.19. 08:09:56

recrea írta:
2025.08.18. 19:16:41
Hiszen a “széthitelezés” mindig jól végződött :D mi vagyunk rá ez élő példa, nem is értem…pont emiatt vagyunk csődben, mert hitelből vásároltunk, most meg a párnás székeket kell eladni kamu vip helyeknek. Btw, elég jól sikerült az elmúlt pár évben a 18-19 évesekkel való próbálkozás. Szétrabolták a klubot a vezetők az elmúlt 10 évben, de Tebas a hibás…ennyi sületlenséget összeírni. Aztán végül mindenki regisztrálva lett megint valahogy, ahogy tavaly is, meg ahogy jövőre is lesz.

Amúgy az miért baj, ha egy liga saját nevelésű, saját nemzetiségű játékosokra kényszeríti a csapatokat? Mikor nyert bármit is az angol válogatott? A nagy PL-lel…66-ban talán.
Még mindig nem érted, hogy iről írok. Minden klub hitelben van, ez természetes velejárója a focinak. Csupán pénzből lehet pénzt csinálni, mindenki házal a bankoknál. Szerinted a Liverpool a nyári 275 millióját tévéből és jegyekből finanszírozza? Összejött a malacperselyben, nyilván. Jó lenne végre felfogni, hogy 100 milliót rosszul elkölteni és rosszul gazdálkodni teljesen más, mint esélytelenül gazdálkodni, azt a százast el sem költeni, és rajtkőről mindenért hibásnak lenni. Egy [auto_cenzúra] tíz év után meg egyetlen klub se állhasson talpra, félig sem, amíg az extra tíz év Canossáját el nem járja, ugye? Az hogy egy klub nem jól fizeti a hiteleit, az legyen már a klub dolga. Mit ugat bele ennyire szögesen egy liga egy magáncég ügyeibe? Belegondoltál abba, hogy milyen versenytorzítás megy itt az angol, olasz, német ligához képest? Hogy a spanyol ligát most fojták meg és majd valahova a francia szintre zuhan le 5-10 éven belül? A Sevillának már annyi, Valencia sehol nincs. Villarreal is be lesz árazva, Sociedaddal együtt. Majd a Real elfarmol, miközben at Atleti-Barca próbál lélegzethez jutni, zseniális. De lesznek 18-19 éves saját nevelések, ez a lényeg. Ami amúgy tényleg lényeg, csak nem az, hogy a teljes keret 70%-a ezekből a srácokból álljon, akiket nem tudnak a spanyol csapatok megfizetni a többiekhez képest, aztán mennek tovább, mint a portugáloknál. Vagy 21 éves korára kiég / roncs lesz a terheléstől, mint Fati, Krikic, és Pedri, Gavi, is. És nem csökken a meccsszám, nem. Most már lehet menni a szutykos amikhoz játszani hat-nyolcmeccses klubvébét, vagy az arabokhoz, illetve majd a kínaiakhoz is. És majd ezt a kifacsart, fejlődő korban lévő tinédzser csapatot küldi majd mindenki a Bayern, Pool, City, PSG ellen. Biztos pariban lesznek a BL 4 között is (ami hoz is pénzt már bőven, ha a hitelekkel kezdtük). Kissé állítani kellene a csőlátáson, Bartóék nagyon beégtek a fejbe.

Bartóékat minden tojnak el lehet mondani, jogosan, de Laporta is nettó szürke gazdaság volt mindig is, más pedig szóba sem kerülhet az elnöki címhez. Font vagy hogy a tökömben hívják is csak annyit tud, hogy Laporta alkalmatlan, meg hogy még most is visszahozná Messit. De ne tereljem a szót, mert főleg Tebassal van itt a gond, aki mindenkivel k.bszik, még a Reallal is. Sehogy nem fenntartható az álságos fair playük, az egész liga issza a levét. 1966 pedig tényleg jó példa 2025-höz képest. :D Majd ha a franciáknál franciák játszanak, és nem a volt gyarmatok egy-két generációs fiai, illetve a németeknél is nem a külvárosi bevándorlókkal lesz most már tele a válogatott, majd visszatérünk erre. Semmi rasszizmus nincs ebben, így nézett ki 1966. Egy világ telt el azóta. A magyar válogatott a jelenlegi felkészültség, technológia, elemzések alapján, bármit is gondolunk róla, hülyére verné Puskásékat, annyira más minden. Kellenek a fiatalok, de nem 17 évesen a mélyvízbe, magukra hagyva, rutinos társak nélkül, mert egy parasztra és bandájára rájött az öt perc Madridban.
Football, bloody hell. /SAF/
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.18. 21:49:11

bence0330 írta:
2025.08.18. 21:41:42
Amúgy a nagy rivális cserekapusa 4,5 milliót keres, a 3-ra azért annyira nem kell fújni sem szerintem. Kb annyival jobb is Penánál talán, amennyivel többet keres, Teknél meg nem tudom, mert tavalyelőtt tényleg jó volt, tavaly meg horror.
Ezt már írtam, nem vagyunk pénzügyileg pariban ilyen csapatokkal, fogadjuk már el!
Annak vége, nem a Real, PSG, Arsenal, Pool, City pénzügyi valósága alkalamazható ránk, inkább az európai másodvonalé és tudom sokaknak ez végtelenül igazságtalan, de ebben kell a legtöbbet kihozni a dologból, hálistennek a Masia miatt tartjuk a lépést a leggazdagabbakkal.

Semmi bajom Tekkel, európai szinten közepes kapus és éves 500-800e-1m-ért legyen a cserekapus. DE nekünk túl nagy luxus ilyen számolási FSR arányoknál 3 milliós fizetésű cserekapust 3 millós fizetésű cserekapusra cserélni, ha a felszabaduló bérek felét költhetjük el, magyarán kell találni 5-6 milliónyi bérkeretet ehhez.
De még egyszer, semmi bajom Tekkel, voltak jó meccsei, de nagy minőségi ugrást összességében nem éreztem Penához képest, hogy duplaáron megérje, még ugyanannyiért sem biztos.

szerk: Roony bérének is helyet kell találni, a nagycsapatba lesz nevezve. Amúgy ez az 1-2 millió bérkeret, amit cserekapus fronton pluszban eltapsolunk, elég lenne egy Laliga szintű csere jhv-re, mondok egy vad példát Maffeo éve bére 900k, Ratiu bére 500k.
Válasz küldése