Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Most utánanéztem, jól éreztem, a saját bevallásuk szerint sem szokták. Egy 80 milliós játékos 2 hónappal a lejárat előtt is 80. Informatív okokból persze megjelenik a játékosok adatlapján, így még szűrni is lehet asszem rájuk, de az árukba nem kalkuláják bele. Szerintem amúgy már csak azért sem, mert sok hónaponta frissül, a lejáró szerződésűeknél meg elég gyorsan történhetnek dolgok, akár hosszabbítás, akár megegyezés valakivel, stb, iszonyú gyorsan veszítené el a relevanciáját a becslésük.Chino írta: ↑2025.08.29. 14:01:32Bele szokták számolni, ahogy azt is hány éves, kisebb csapatból ahogy eligazol egy nagyobba egyből nő, plusz mennyiért megy. Ott van Tchouameni, aki ahogy elment a Realba 80 millióért szinte játék nélkül nőtt 20 millióval vagy éppen Cucurealla, egy nyár alatt a duplájába került, életkor stb.bence0330 írta: ↑2025.08.29. 10:24:43Bár nem ez volt a lényeg: Én sok helyen olvastam, hogy a TM figyeli a szerződéseket is az értékbecslésnél, nekem eddig ez nem jött le. Szerintem egy általános értéket írnak ki mindig, Mbappé is ugyanúgy végtelent ért a lejárat előtt pár hónappal, senkinél nem láttam emlékeim szerint valami drasztikusabb esést a szerződés vége felé közeledve, persze tévedhetek.
Bele szokták számolni, ahogy azt is hány éves, kisebb csapatból ahogy eligazol egy nagyobba egyből nő, plusz mennyiért megy. Ott van Tchouameni, aki ahogy elment a Realba 80 millióért szinte játék nélkül nőtt 20 millióval vagy éppen Cucurealla, egy nyár alatt a duplájába került, életkor stb.bence0330 írta: ↑2025.08.29. 10:24:43Bár nem ez volt a lényeg: Én sok helyen olvastam, hogy a TM figyeli a szerződéseket is az értékbecslésnél, nekem eddig ez nem jött le. Szerintem egy általános értéket írnak ki mindig, Mbappé is ugyanúgy végtelent ért a lejárat előtt pár hónappal, senkinél nem láttam emlékeim szerint valami drasztikusabb esést a szerződés vége felé közeledve, persze tévedhetek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 06:26:16TM szerint De Jong 45 milliót ér egy éves szerződéssel
Fermin 50-et, Caicedo 90-et.
Akkor már legyünk bátorak és kérjük egy az egybe Haalandot.
Minden egyéb esetben Deco out#
![]()
Bár nem ez volt a lényeg: Én sok helyen olvastam, hogy a TM figyeli a szerződéseket is az értékbecslésnél, nekem eddig ez nem jött le. Szerintem egy általános értéket írnak ki mindig, Mbappé is ugyanúgy végtelent ért a lejárat előtt pár hónappal, senkinél nem láttam emlékeim szerint valami drasztikusabb esést a szerződés vége felé közeledve, persze tévedhetek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 06:26:16TM szerint De Jong 45 milliót ér egy éves szerződéssel
Fermin 50-et, Caicedo 90-et.
Akkor már legyünk bátorak és kérjük egy az egybe Haalandot.
Minden egyéb esetben Deco out#
![]()
Pontosan ezért értelmetlen elengedni. 4 nap van még hátra az átigazolási szezonból. Kit szereznénk ennyi idő alatt? Még ha tető alá is hozunk egy igazolást, 100 millióból mennyit tudnánk beilleszteni? Talán 20-at? Annyit se? Tudnánk egyáltalán regisztrálni? Vagy csak annyit érnénk el, hogy eggyel kevesebben lennénk? Egy sérülékeny és labilis regisztrációval rendelkező Olmóval meg két poszt között ingázó Raphinhával. Két posztra lennénk hárman (Raphinha, Olmo, Rashford).FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 07:04:01De ez csak elméleti szinten, mert a Sport szerint ez sem lenne elég az 1/1-hez
Hááááát, hiszem, ha látom. Elhiszem, ha látom. De egyelőre két veszteséges pénzügyi éven vagyunk túl. Túlzóak a Liga korlátozásai, de ilyen gazdálkodás után egyetértek Peterrel, nem nagyon van min csodálkozni.
Ez teljesen így lenne abban az esetben, ha és amennyiben egy klub gazdálkodása normális vagyis optimális körülmények között működő.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.29. 07:04:01100 milliós bevételből 1/1 alatt több játékos vásárlása is beleférne.
Én is így gondolom, annak ellenére, hogy én nagyon kedvelem. A 100 milliós hír a Chiringuito TV-ben szerepelt, szóval nem túl hiteles. Szerintem max 70 körül adnának érte, de az is korrekt ár.csababarca írta: ↑2025.08.29. 06:48:13Szerintem ennyiért hülyeség lenne nem elengedni (ha menni akar, de ha nem akkor is el kell adni ezért az összegért), mert ez brutális összeg érte. Azért csak egy csereemberről beszélünk, és kikért adtak utoljára ennyi pénzt, Neymart nem számítva?
Szóval ezért az összegért bizony el kell adni, főleg ebben a helyzetben, nem pótolhatatlan játékosról beszélünk, mondjuk eleve ennyiért kb a Pedri, Yamal pároson kívül bárkit eladnék a keretből.
De lehet csak én gondolom így.
Nem keserítelek el, mert tudod nagyon jól enélkül is, hogy attól, mert áttérnél, ők egészen biztosan nem térnének át....gránit írta: ↑2025.08.28. 21:49:39Ha a Chelsea kopogtat, a Fermín-témáról gyorsan áttérnék a de Jong-Caicedo-cserére. Mainoo meccsről meccsre padozik a Manchester Unitedben, be se cserélik. Lehetne itt nagyokat húzni. Ezeket még kajakra be is tudnánk regisztrálni, mert kevesebbet keresnének, mint de Jong.
Ha a Chelsea kopogtat, a Fermín-témáról gyorsan áttérnék a de Jong-Caicedo-cserére. Mainoo meccsről meccsre padozik a Manchester Unitedben, be se cserélik. Lehetne itt nagyokat húzni. Ezeket még kajakra be is tudnánk regisztrálni, mert kevesebbet keresnének, mint de Jong.
Tudom, tudom, és azt is tudom, hogy tudod azt, amit én is tudok.....
Egy értelmes és abszolút költséghatékony megoldást azért látnék, ha Frenkie menne bármennyiért.
Persze, Tebas behozna egy szabályt hogy az FFP-be nem számít bele az ha az utolsó 10 napon eladunk 10 millió felett, hogy ne legyen meg az 1:1 ezáltal a 100-ból jó ha 25-öt használhatnánk felszbsz írta: ↑2025.08.28. 20:29:03Akkor ez eldőlt, abból a pénzből pedig tudunk igazolni egy elfogadható minőségű védőt Ara mellé, akiről nem kapunk meccsenként atl. egy gólt. És még az 1/1 is meg lesz nagy valószínűséggel...
Látszik, hogy Garcia akármennyire is penge kis hálóőr, a fő baj nem a kapuban van/volt hanem a védelemben. Az úgy mégse járja, hogy minden feljutó kiscsapat kettőt ver nekünk meccsenként...![]()
Frenkie az európai pályafutását 100%, hogy itt fejezi be, ezért mondtam, hogy engedjük el jövőre ingyen, mert pénzt érte nem ad senki, akkor fizut sem és nekünk sem kéne
Akkor ez eldőlt, abból a pénzből pedig tudunk igazolni egy elfogadható minőségű védőt Ara mellé, akiről nem kapunk meccsenként atl. egy gólt. És még az 1/1 is meg lesz nagy valószínűséggel...
Ha szőrén elcseréljük Isakra, csak akkor érteném meg a dolgot, de az alaptézis továbbra is, hogy a játékos nem akar menni és az edző sem akarja, hogy menjen.
Erről van szó. Mire kell most nekünk az 1:1? Kit akarunk megvenni? Azért meg felesleges bárkit eladni, hogy Roony meg Martin regisztrálva legyenek. Felesleges egy mixben levő játékost perememberre cserélni. Olmo sérülékeny, Torrét eladtuk, nagy ostobaság lenne megválni Fermíntől. Őrületesen sok pénz + kulcsemberek a Chelsea-ből (Caicedo mindenképpen), talán ezzel tárgyalóasztalhoz tudnának csábítani, de még akkor sem biztos, hogy igent mondanék, mert nem biztos, hogy tudnánk őket regisztrálni. 1:1-be meg kevés esélyünk van bekerülni, most rosszabb a pénzügyi helyzetünk, mint évekkel ezelőtt, és akkor sem voltunk 1:1-ben. Akkor most miért lennénk? A legnagyobb baklövés lenne a semmiért kiszórni, hogy aztán azzal se lépjünk előre, és csak feleslegesen dobtunk ki egy remek játékost. Jó lenne már, ha véget érne az átigazolási szezon, és nem karcsúsodna tovább a most sem túl vaskos keret.
Ha elég is lenne, vajh mit kezdenénk vele?