2025.10.05. 00:46:08
Igen, jól tolta, nem rajta múlott. Tippre most a Liverpoolnál a legerősebb az első és második számú kapus "össszege", vagy "átlaga". Ritka két ennyire jó kapus egy keretben, általában sértődés a vége. Alisson azért kapusnak még nem öreg.
Ma betegség miatt maratont tartottam, 3 PL meccset megnéztem (Leeds-Tottenham, Arsenal-WH, CFC-Pool), aztán még a spanyol rangadót. Azért nagyon durva volt a hangulatbeli, tempóbeli különbség, mind a 3 angol meccs gyors, energikus, technikás volt, sok látványos megmozdulással, mindenki focizni akart, megfelelve a modern elvárásoknak átlag nézői szempontból, pedig kettő közülük kis csapat-nagy csapat felállás volt, és egyik sem volt PL szinten igazán nagy meccs. Az Arsenal-WH egyoldalú volt, de az se azért, mert a WH ne akart volna játszani, csak épp tarthatatlanok voltak az ágyúsok. Mindhárom óriási hangulattal a nézőtéren, ami azért nézőként szerintem hozzáad a TV előtt is, nekem legalábbis biztos. A spanyol 2. és 3. helyezett meccse kb nézhetetlen volt ezek után, lassú, egyoldalú, ehhez még hozzájött ez a madridi "majd valamelyik klasszis eldönti" játékstílus, semmi hangulat a lelátókról. Lenne mit tanulni eladhatóság terén tőlük, nem véletlen, hogy őket nézi mindenki, a Ligában már csak a 2-3 nagyot leginkább. A Ligában már szerintem tényleg csak a 3 nagy csapat egymás elleni meccsi igazán jók. Meg persze nekem Barca drukkerként tök jó, ha az ellenfélnek egy helyzete van meccsenként, az ellenfél nem is akar focizni, csak széttörni a játékot meg a játékosokat, meg mi legalább tényleg szépen is focizunk, de semleges nézőként nem sok vonzerő lenne benne. Mert vagy mészárlás van, vagy a kiscsapat széttöri annyira a játékot, hogy nem tudunk/nehezen tudunk nyerni, és egyik verzió se túl izgalmas, pláne nem látványos. Jelenleg kicsit olyan érzésem van a két ligáról átlag nézői szemszögből, főleg semleges nézőként, mintha a PL ekvivalens lenne két nagyon komoly nehézsúlyú bokszoló meccsének közvetítésével, a Liga meg olyan, mintha azt közvetítenék, ahogy az egyik püföl egy egy másikat, amelyik végig arca elé rakott kezekkel tompítja az ütéseket, és semmit nem csinál. Vagy akár egy bokszzsákot üt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy