gránit írta: ↑2025.10.21. 04:55:01
Chino írta: ↑2025.10.20. 18:07:51
Balde-nak 343 perce van, 379 percet helyettesítette Gerard Martin.

Hát igen, nem hiába mondtuk, hogy kéne oda egy olcsó igazolás, aki mégiscsak többet ad, mint Gerard Martin. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz oda igazolás, én már pontosan tudtam, hogy Balde le fog sérülni. Karma.
A hiányzók pedig még inkább az általam gyakran emlegetett B-tervet teszik szükségessé. Amikor komoly húzóerők hiányoznak, nem állhatunk ki ugyanolyan taktikával, mint velük, mert egyszerűen nem fogják tudni végrehajtani a pályán levők. Hiába mondják olyankor, hogy nem a taktika a hibás. Ha nem tudjuk végrehajtani, akkor nem azt a taktikát kell erőltetni.
Araújót csatárnak beállítani például egy ilyen húzás volt, és az ellenfeleknek nem mindig van válaszuk az ilyen váratlan változásokra, mint + 1 magas, erős, ráadásul gyors játékosra a támadósorban (egyszer a szélen is meghúzta). Hasonló mágiát lenne jó látni a hétvégén is, mert a hiányzók és főleg Martinez hiányában kissé kockázatosnak vélem a megszokott taktikánkat.

Nyilván a jövőbe láttál, de ha nem veszünk balszélsőt, akkor állhatnánk ki Juan Hernandez Ferran/Barbera, Roony sorral elől, nem véletlenül nyilatkozta le Deco, hogy az a prioritás, ahogy Flick is oda szeretett volna leginkább embert. Szerintem inkább legyen Baldé helyett GM, mintsem egy ilyen trió elől. Rashford képes egy erős pótlásra, sőt ha a két alapember is egészséges elől, akkor is hasznos tud lenni. 
Persze, hogy jó lett volna balhátvéd, szerintem ebben minimális kétség sem volt senkinél még a fórumon sem, ahogy másik három posztra is fontos lett volna igazolni embert, de rendszeresen elfelejted, hogy milyen mozgásterünk volt, milyen helyzetben voltunk a transzferek terén. Ha lett volna annyi lehetőség, mint a Realnak, Atmának vagy bármely PL klubnak és nem jön balhátvéd én is azt mondom, hogy hatalmas baromság azt kihagyni, de nem így volt. Amikor a teljesült vagy elmaradt igazolásokról beszélünk legelőször azt kell számba venni, hogy mit lehetett megvalósítani és mit nem.
Mindemellett Flick amúgy is nagyon kedveli GM-et. Ha hozunk egy kicsit jobb embert, mint Martin, egyáltalán nem vagyok biztos, hogy vele pótolta volna Baldét.  
És amit írtam, abban Baldé szinte csak egy lábjegyzet volt, Garciával, Ferminnel, Olmoval, Lewyvel stb együtt., ami a leginkább fajsúlyos volt, hogy a Raphinha-Yamal páros kb. feleannyit vagy még annyit sem (főleg együtt) játszott, mint tavaly ilyenkor, arról nem is beszélve, hogy például Yamal milyen állapotban, formában jástzott a PSG vagy a Girona ellen. Szóval nem lehet reálisan reálisan összehasonlítani a tavalyi szezon első 11 meccsét az ideivel. A tavalyi 12. fordulós bajnoki Clasicón Penát kivéve Flick abszolút gálacsapatával volt és olyan játékosok álltak be mint De Jong, Olmo, Gavi. 
Ha mindkét csapat az alapkezdőjével állna ki szerintem ha nem is simán, de mi lennénk az esélyesek még idegenben is, de így tartok egy kicsit.