A nap jelenete
Joan Garcia sacrificed Gerard Martin to make the save pic.twitter.com/OAE1f1tIlp
— Berneese (@theberneese) January 3, 2026
Az se tűnt megoldhatalannak, hogy legalább egy meccset nyerjenek a Koszovó-Szlovén-Svájc ellen. Egyet se sikerült. (0-2-4). Harmatgyengék.ktm írta: ↑2026.01.09. 20:06:12Nincs harmadik meccs, eleg az ukran, lengyel, alban harmason tuljutniuk. Abszolut nem megoldhatatlan.ocsike83 írta: ↑2026.01.09. 13:37:53Azt azért ne vegyük biztosra. Ha a 2 csatáruk magára találna, bármi lehet. Nincsenek annyira nehéz ágon. Először az ukránok, utána a lengyel-albán győztes. Majd a Wales-Bosznia, olasz-északír négyesből a győztes. Azért ez nem annyira lehetetlen küldetés. 3 meccs lesz a VILÁG, mindenki egy lapra tesz majd fel mindent.
Reméljük Roony is hozzáteszi a magáét.
Nincs harmadik meccs, eleg az ukran, lengyel, alban harmason tuljutniuk. Abszolut nem megoldhatatlan.ocsike83 írta: ↑2026.01.09. 13:37:53Azt azért ne vegyük biztosra. Ha a 2 csatáruk magára találna, bármi lehet. Nincsenek annyira nehéz ágon. Először az ukránok, utána a lengyel-albán győztes. Majd a Wales-Bosznia, olasz-északír négyesből a győztes. Azért ez nem annyira lehetetlen küldetés. 3 meccs lesz a VILÁG, mindenki egy lapra tesz majd fel mindent.
Reméljük Roony is hozzáteszi a magáét.
Azt azért ne vegyük biztosra. Ha a 2 csatáruk magára találna, bármi lehet. Nincsenek annyira nehéz ágon. Először az ukránok, utána a lengyel-albán győztes. Majd a Wales-Bosznia, olasz-északír négyesből a győztes. Azért ez nem annyira lehetetlen küldetés. 3 meccs lesz a VILÁG, mindenki egy lapra tesz majd fel mindent.
Majdnem biztosan nem jutnak ki a Vb-re sajnos (és érthetelen módon, támadósorban Gyökeres, Isak).Chino írta: ↑2026.01.09. 09:34:50
Plusz, ha nyáron fut egy jó VB-t elég keresetté is válhat, de még itt a fél szezon, ahol tovább nőhet az értéke.
Kicsit azért csodálkozom, hogy minket választott, pedig sok komolyabb klub is érdeklődött iránta, itt pedig a posztján a világ legjobbja a konkurenciája.
Valószínűleg őt is anyagi befektetés céljából vettük, ahogy tettük azt az utóbbi években másokkal. Látszik rajta, hogy tehetséges srác, de Yamal mögött nem fog sokat játszani. Elvileg Sport/MD szerint sorban állnak érte a csapatok. Idén szerintem biztosan marad, kell is a rotációba, jövőre ha nem lesz szükség eladni az FFP miatt, vagy távoznak mások, az is lehet, hogy megy kölcsönbe, mert nem fog sokat játszani.
Szerintem egy Raphinha-Yamal-Torres-Roony négyes elől simán megférhet, így az utóbbi is kaphat elég lehetőséget, főleg, hogy Fermin és Olmo teljesítménye az utóbbi időben elég hullámzó, illetve a sérülések sem kerülik el őket, valamint meccs közben is lehet további variációs lehetőség vele nem csak egy az egyben csere.bence0330 írta: ↑2026.01.09. 00:06:52Szerintem jobban illik a Flick féle játékba, mint amennyire jó játékos. Megvan hozzá mindene, és érzi a többieket. Amúgy eleve jó, de azért nem valami überklasszis. Viszont nagyon passzentos a csapattal, és emiatt jobb lehet nálunk, mint amilyen jó. Én eddig így látom. Amúgy elég komplett játékos, minden lényeges skillje elég jó, ha nem is rettenet kiemelkedő, cselek, passzjáték, kétlábas lövőke, harcosság.
Tényleg remélem, hogy ellesz a padon (Flicknek kicsit többet kéne percekkel jutalmaznia talán ehhez), mert egy Yamal szintű lecserélhetetlen játékos mögé még a dúsgazdag top csapatoknak is nehéz igazán korrekt cserét hozni, Roony meg legalább az. Tavaly rettegni lehetett, mi lesz, ha lesérül pár hétre Yamal, most azért ilyen gond nincs van ember, és elég jó.
Már nyáron látni lehetett rajta, h jó a srác. Nincs belelátva több, ha rendszeresen játszana biztos vagyok benne még jobb lenne. Én mindenképp megnézném egy Raphi Yamal Rony hármast több meccsen is
Már 4 éve figyelemmel követi a klub Roonyt, sőt tavaly már le is akarták igazolni, csak jött a sérülése és kihagyta az egész szezont.bence0330 írta: ↑2026.01.08. 18:31:55Megkockáztatom, van olyan jó, hogy versenyhelyzetet teremtsen Yamalnak. Nem fog persze. De konkrétan nem lehetett minőségesést érezni a meccsein.
Nekem leginkább az ugrik be róla, hogy negybetűsen illik a csapatba ő, és amit csinál. Annyit csinál, amit tud, úgy csinálja, hogy az mindenkinek jó legyen, van összhang a többiekkel, pedig hát túl sok esélye nem volt összeszokni...
És így, hogy ennyire jó, Yamalnál sem kéne megvárni, míg a konstans 90 percek alatt valami elromlik és ki kell hagynia pár meccset, teljesen nyugodtan le kéne kapni rendszeresen a 70. perc környékén. Raphával már elkezdte ezt, pedig megkockáztatom, a szezon jelenlegi szakaszán Yamalnak jobb a cseréje, Rashford mostanában nem az igazi.
Ki lehet most már jelenteni, hogy ez a nyár pazar volt a ráfordítható erőforrásokat tekintve. Joan Garcia a világ egyik legjobb kapusa, Rashford gyakorlatilag mentette az őszünket támadófronton, remekül, Roony meg szotyiért kb túl jó Yamal mögé. Nem tudom, Decót kell-e dicsérni, vagy inkább a macskaléptű fürkészeinket, de valaki remek munkát végzett.

Valószínűbbnek azt tartanám, és szerintem jobb is lenne, ha ketten vannak fent, hogy Yamal bemegy 10-es posztra, mint a Betis ellen, Roony pedig marad szélen. Akkor elég komolyan bevált. Yamal gól, Roony pedig gól+assist.
Szerintem simán meglehet, hogy Yamal többször fog 10-es pozícióban játszani vagy akár lehet egy Fermin/olmo-Roony csere meccsek közben. Lamine-nak is látszólag ízlik ez a poszt, szabadabban, többet van játékban, ez pedig nyithat egy kis kaput Roonynak (bár ott Pedro, akit látszólag nagyon kedvel Flick). Szinte biztos, hogy radikálisan nem fognak nőni a percei, de korrekt mennyiségű játékpercet kaphat. Amúgy korábban is amikor beállt elég biztató volt, nem folyton a biztosra ment, megcsinálta a cseleket, túlnyomó részben sikeresen és a lába is eldurrant néhányszor. A Sevilla elleni ziccerét sajnálom, ha azt elteszi lehet, hogy korábban is előtérbe kerül.bence0330 írta: ↑2025.12.08. 10:40:00Én is örülnék, de az már látszik, hogy ha törik, ha szakad, ha sérült, ha fáradt, ha böjtöl, akkor is 90 percet tölt a pályán. Nem értem, miért, mert a meccsek végére mindig elfogy azért, mint mindenki más is, de ha nem is fogyna el, akkor is hihetetlen számomra, miért tolunk így egy 18 évest, akinek már eleve van egy olyan sérülése, amelyiknek az egyik leglényegesebb oka a fiatalkori túljátszatás. Részemről ez már kb az ámokfutás kategória, mintkét edzőtől, aki ezt csinálta/csinálja vele, reménykedem, hogy megússza a következményeket, mert szerintem ha 100 (sport)orvost megkérdezünk, akkor 99 azt mondaná, hogy ezt nem szabad. Alighanem nem is volt ilyen a történelem során, ennél mindenki jobban vigyázott a tehetségeire. Viszont így megdönthet minden létező x kor előtti rekordot. Majd pár év múlva derül ki, megérte-e ez így.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.12.08. 10:12:54Remélem mostantól kap átlag meccsenként 30-40 perceket, Yamalnak is jót tenne a pihenés és az ha nem hajtanánk szét, főleg amikor hozza az 1 félidős-60 perces formáját...
Szóval nem nagyon látom Roony perceit a jobbszélen, csak az ilyen kevert felállásoknál, ahol Yamal máshol van, de ehhez lehet kellenek a sérülések. Meg néha a megtapsoltatós 89. perces csere után.
Én is örülnék, de az már látszik, hogy ha törik, ha szakad, ha sérült, ha fáradt, ha böjtöl, akkor is 90 percet tölt a pályán. Nem értem, miért, mert a meccsek végére mindig elfogy azért, mint mindenki más is, de ha nem is fogyna el, akkor is hihetetlen számomra, miért tolunk így egy 18 évest, akinek már eleve van egy olyan sérülése, amelyiknek az egyik leglényegesebb oka a fiatalkori túljátszatás. Részemről ez már kb az ámokfutás kategória, mintkét edzőtől, aki ezt csinálta/csinálja vele, reménykedem, hogy megússza a következményeket, mert szerintem ha 100 (sport)orvost megkérdezünk, akkor 99 azt mondaná, hogy ezt nem szabad. Alighanem nem is volt ilyen a történelem során, ennél mindenki jobban vigyázott a tehetségeire. Viszont így megdönthet minden létező x kor előtti rekordot. Majd pár év múlva derül ki, megérte-e ez így.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.12.08. 10:12:54Remélem mostantól kap átlag meccsenként 30-40 perceket, Yamalnak is jót tenne a pihenés és az ha nem hajtanánk szét, főleg amikor hozza az 1 félidős-60 perces formáját...
Remélem mostantól kap átlag meccsenként 30-40 perceket, Yamalnak is jót tenne a pihenés és az ha nem hajtanánk szét, főleg amikor hozza az 1 félidős-60 perces formáját, plusz azért kicsit segítene is neki a földön maradni ha nem élettartam bérlete van a kezdőtagsághoz hanem ott liheg a nyakában egy szintén nagy ígéret.bence0330 írta: ↑2025.12.08. 00:56:56Én arra leszek kíváncsi, mi lesz, ha tényleg elkezd komoly meccseket letenni az asztalra, és lesz neve meg kérője.
Jelenleg ő olyannak tűnik, mint egy gyerek az édességboltban. Kb azzal megvalósult az álma, hogy itt van, és néha játszhat. De azért ha tényleg jó lesz, ez lehet nem lesz elég. Azt meg tudja, hogy a világ 3-4-5 kiszoríthatatlan játékosa közül egy pont a posztján van, és még abban sem bízhat, hogy kiöregszik előle. Az ilyen extra klasszisok mögött a csere mindig probléma szokott lenni.
Persze ha emellett 10-est is tud játszani (meg Yamal is tud), akkor máris más a helyzet, és több perchez juthat, Olmo extra sérülékeny, Fermín meg olyan közepesen.
Amúgy tényleg nem tudom, gyengébb-e ez a srác, mint a nagyjából 20-szor ennyibe kerülő Mastantuono odaát.
Talán kicsi a minta még megmondani, az első 1-2 meccse után gyakorlatilag minden kameójánál egy szinttel jobb volt, mint az azelőttin, drasztikusan javul meccsről meccsre, ami új (és első top) klubnál komoly sérülés után persze így is normális. Az utolsó 1-2 meccsén már hasonlóan jónak láttam, mint odaát az argentínt.
Sajnos Yamal mögött nem fog sok lehetőség kapni, pedig nagyon tetszik a srác. Talán ha jobblábas lenne a másik oldalon több szeereepet kaphatna. Mondjuk abszolút nem úgy tűnt, mint aki csak az egyik lábát használná, nem tette folyamatosan a balsora.