2006.12.28. 19:43:27
Quaresma nem az a kimondott szélső. Pontosan arra panaszkodott még a Barcás időszakában, hogy amikor azt a kevés lehetőséget kapta, azt is mindig csak a jobb oldalon. Szóval ő Ronaldinhóhoz - no nem a tudásához - hasonló univerzális támadó játékos, aki a klasszikus center kivételével bármelyik támadó poszton bevethető. Így én sem bánnám a leigazolását, bár, ha már választani kellene Luque és közte, akkor én a katalánt választanám.
Ami pedig Emanuelssont illeti, én nem rajongok a leigazolásáért 3 okból kifolyólag sem.
1. Én nem tartom olyan képességű játékosnak, aki nagyobb lendületet tudna adni a meglévő hávédeinknél. Hollandiában lehet, hogy általában jó teljesítményt nyújt, de a holland bajnokságot még véletlenül sem szabad a spanyol szintjén emlegetni. Nem mind1, hogy pl az RBC-vel, a NEC-cel meccsel az ember, vagy az Espanyollal, Atleticóval, stb.
2. A másik problémám vele kapcsolatban, hogy holland. Mondom mindezt úgy, hogy a holland válogatott a kedvencem már ősidők óta a spanyol mellett. Nem szeretném, ha megint elkezdenénk németalföldi futballistákat leigazolni, legyen az Huntelaar, Sneijder, Babel vagy Emanuelsson. (Holott az első pár focistát nagyon is jónak tartom)
3. Ha már igazolunk, akkor igenis klasszist. Erre a posztra ez abszolúte igaz, mert ott igencsak foghíjasak vagyunk.
Nálam egyszerű a recept: Alves vagy Lahm, Abidal (a brazil szerződést hosszabbított, úh nem valószínű, de ha mégis, akkor Zambrotta a balra) és Luque, Jesus Navas, Quaresma, lehetne még sorolni egy csomót...