jajj, jajj
Az a helyzet, hogy én nagyon bírom Franket. Fantasztikus játékos, szimpatikus ember van humora, fiatal. És nem tudok elvonatkoztatni attól sem, h vele nyertünk bl-t. És két ligát. És még csak azt sem lehet mondani, h ebben nem volt tevékeny része.
Egész egyszerűen nem értem. Megállt az élet. Nem irigylem a cserélés feladata miatt, elképesztően [auto_cenzúra] kispadunk van. De akkor is, mindig tudnék annál jobb lépést, mint amit ő csinál. És általában be is igazolódik, h nekem lett volna igazam, gondolom ezzel a dologgal nem vagyok egyedül.
Nem látja vajon? hogy nem tudunk gyorsan játszani, elveszett a lendület...
És nem is a motivációval van a baj...sokkal inkább azzal, h van Dinho, és mostanság Messin is felfedezni vélem a következdőt: isteníti őket a közönség, és el is hiszik magukról, h kumma jók, és ezért megállnak, leállnak cselezni, ezzel megállítva a támadást, bevállalnak mindent, mert azt hiszik, bármit meg tudnak oldani. Kimagasló képességűek, de senkinek, hangsúlyozom senkinek nem szabad elszállni.
Azt gondolom, egy edző nem rúghat gólt a csapat helyett, de igazán kézben tarthatja a játékosok egoját.
Edmilson nyilatkozata nekem elárult valamit: vannak megkülönböztetések. A nyilatkozatban az volt, h Rijkaard mostanság sokat rotálgat, egy biztos, Dinho kezdő.
Ez nem tetszik. Még ha így is van, ezt kevésbé kéne éreznie a csapattársaknak.
Illetve egész egyszerűen nincsen taktikai felkészültség. Nem taktika!!! hanem felkészültség. Mostanság megvan a hadrend, a felállás, hogy hogy kéne megverni az ellenfelet, kicsit mostanság mert Frank eltérni a megszokottól. DE!!! Nézzük meg, mit csinált Benitez: nemcsak hogy meg van a felállás, ami nagyon nem fekszik nekünk, megvan a csapat gyengepontja, és megvan a legerősebb pontja is!! és mindegyikre van megoldás!! (liverpooli részről)
Ezt úgy értem, Oleguer mellett az elején mit művelt az alapvetően favágó Riise??? Egyszerűen Benitez tudta, sztem, h Oleguer megfogható, és ezt ki is használta. Ezen felül Dinho nem a legjobb, Messi a legnagyobb kavarógép mostanság. Folyamatosan hárman fogták.
A Barca játékában ilyen apróságokra (amik egyébként mint látjuk hozzák az eredményt) nem tudok felfigyelni, lehetséges, h nincsenek is.
Megvan, h milyen játékrendszer van az ellenfélnél, de még egy ilyen fontos meccsre, mint a mai volt, ilyenre sincs kidogozva olyan taktika, részletesen ismerné a csapat az ellenfelet, gyengékkel, erősségekkel, apróságokkal együtt. Ez nekem nagyon hiányzik.
Ezen felül látok még valamit. Vagy inkább látni vélek

Nagyon erős játékosaink vannak. De úgy vannak kiküldve, főként a támadók, h erőből győzzenek le mindenkit. Nincs feladatuk, majd a zsenialitásukkal megoldják. Amolyan "Menjetek ki fúk, és játszatok" utasítás van sztem pl Messi és Dinho játéka mögött...illetve talán még Decoét is ide lehet sorolni. És ez így szintén nem megfelelő.
Végül: nem tudom, hogy mit lehetne tenni. Megvárnám mindenképp az idény végét. Meglátjuk, mi lesz, ha ujra együtt játszik, összeszokva a trende...és milyen játékot eredményez ez.
Akár még le is hozhatjuk a bajnokságot, akár simán...de ha nem látok javulás a játék képén, akkor azt hiszem az edzőváltás lassan aktuális.
Azt mondom, ha a végén az jönne ki az egyenlet végére, h edzőváltás, akkor a legjobban ennek örülnék (aminek kicsi a realitása 1ébként):
1.sz. edző: Scolari (most Portugália)
2.sz. edző: Ha maradna Frank esetleg (ez még valószínűtlenebb, ha már leváltják), ő nagyon ért a játékosok nyelvén, jóban van velük, edzést is jól tud vezényelni, van némi tapasztalata a barcánál, jó kis másodedző lehetne.
Ennyi. Az a baj, h tul sok lett

Senki nem fogja elolvasni

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila