Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem akarok vitatkozni egy ilyen hsz-szel, mert akkor meghazuttolnám a saját magamban is meglévő "küzdeni mindörökké" lángot. Csatlakozom,grecki írta:Most értékelődik fel a szerepe. Most mutatkozik majd meg, hogy méltó-e az edzői posztra. Most jött el az ön ideje, Senor Rijkaard. Bizonyítsd be, mutasd meg a játékosknak, mit kell tenni. Hogy még van remény, mert szerintem még benne van a pakliban. Rázd fel őket a csipkerózsika álmukból, gyújtsd meg bennük a pislákoló lángot, éleszd újjá a harciszellemet. És ha mindez kevés lesz az üdvösséghez, sebaj, legalább újra büszkék lehetünk arra, hogy Barcások vagyunk!
Visca el Barca!
Amihez köze nem voltDos Santos írta:A két edzőt csak példának hoztam fel.Nem láttam őket pályájuk elején,de Wenger és Ferguson is voltak kezdők,biztos hogy ők is követtek el sok hibát,de tanultak belőle és lám, mivé lettek.Hozzájuk képest Rijkaard még mindig zöldfülűnek számít.Mindezek ellenére már fel tud mutatni 2 BAJNOKI CÍMET,1 BAJNOKOK LIGÁJA ELSŐSÉGET,2 SPANYOL SZUPERKUPÁT...
A nyilatkozata megint a szokásos. De én már lassan nem is tudok rá haragudnivarga tamás írta:A mai nyilatkozatot már kb. tizedszer süti el Rijkaard barátunk. A közös felelősségről, a kitartásról beszél, meg hogy hinni kell, és a büszkeséget nem szabad elveszteni.
A büszkeség már elveszett, hinni pedig a templomban kell. A motiváció, az akarat, a fegyelem nem hit és büszkeség kérdése, hanem hozzáállásé, beidegződésé. Ezeket pedig edzésekekn lehet megszerezni, ill. megerősíteni. De úgy tűnik, nálunk ez nem így működik, nem ez a divat. A felelősség pedig nem lehet közös, mert közös lónak, túros a háta. A felelősség egy emberé: az edzőé, jelen esetben Rijkaardé. Nem a múlton kell merengeni, mert abból nem élünk meg. A jelennel és jövővel kell foglalkozni. A jelen elég ködös és kilátástalan, a jövő pedig a nyáron eldől. Igazad kell adni Cruyffnak, és drasztikus változtatásokat kell eszközölni a csapaton belül, és a kispadon is. Rijkaardnak mennie kell! Bárki, bármit is mond. Az ő ideje ennél a klubnál lejárt. Az idei teljesítményére a Biblia egyik idézetét hoznám: Baltazárnak, Babilon királyának ezt üzente az Úr: 'Mené, mené, Tekél, ufarszin'. Ami annyit tesz: 'megszámláltattál, megmérettettél és híjával <könnyűnek> találtattál'.
Sir Alex a MU-nál a 20 év alatt 9 bajnoki címet nyert, kb. 5 FA-kupát, egy KEK-et, 1 BL-t, Világkupát. A két edző nincs egy szinten - még akkor se, ha van köztük 20 év.Mihu írta:Azért túlzásokba ne essünk márDos Santos írta:.Megaztán nem lehet mindig a csúcson maradni,elég ha Wenger vagy Ferguson példáját említem több év is volt hogy nem nyertek semmit, mégse hajtották el őket, és lám meglett az eredménye, idén megint révbe ért a MU.Rijkaard max a cipőfűzőjét köthetné be Sir Alexnek......ha az edzői tudást nézzük....nem hiába van ott több kevesebb 20 éve az MU-nál.......A legjobb edző a világon...szvsz...
Az én véleményem továbbra is ez. Ordibálhat itt már Rijkaard, úgysem fognak megmozdulni(tisztelet annak az 1-2 embernek). És azt azért nem hiszem, hogy Laporta egy mézes-mázos dumával praktálta volna őket...Nem csak a cseréktől kezdve űltűnk rá az eredményre, hanem az 5. perctől. Azt pedig erősen kétlem, hogy Rijkaard ilyen szinten "ráülős" lenne Nem...Itt arról van szó, hogy azoktól akiktől a gólokat várnánk azoknak vagy nem megy, vagy lusta disznók. Annál jobban már Rijkaard sem tudná motiválni őket, mint azt Laporta tette. Egyszerűen nem hajlandók. Ez van...
Ez teljes mértékben így van. Ezen vitatkozni sem lehet. Aki ezt nem így látja, az vagy vak, vagy nagyon elfogult rijkaardal szemben.grecki írta:Igen, csak az általad említett két edző "kicsivel" nagyobb tapasztalattal és szakmai tudással rendelkezik, nem mellesleg több címet tehettek a vitrinbe.
Ami pedig Laportát illeti, ne hiszem, hogy üvöltözve, magából kikelve mondta meg a frankót a játékosoknak. Erre való az edző. Rijkaard ült a padon, néha felállt füttyögni, meg mutogatni. Ezt én is tudom. Ordítani, utasítani, leteremteni kell őket, hopgy azt csinálják, amivel révbe lehet érni. Egész meccsen sugdolózik Eusébióval, meg Neeskenssel. Mert ezekszerint önálló döntések meghozatalára képtelen.
Az eddigi címek meg nagyon úgy tűnik, hogy cseppet sem az ő érdeme volt, hanem az akkor még motivált, sikerre éhes sztároké, akik még akkor is behúzták a meccset, amikor nem játszottak jól. Pontosan az ilyen helyzetekben kell az edzőnek pluszt hozzátennie a csapathoz, hogy a gyenge időszakban taktikai húzásokkal kicsikarja a győzelmet. Na, erre Rijkaard tökéletesen képtelen.
Ennek ellenére már nem lenne célszerű a lemondása, kirúgása, mert négy forduló már nagyon kevés. Jövőre viszont sohaviszlát!
Azért túlzásokba ne essünk márDos Santos írta:.Megaztán nem lehet mindig a csúcson maradni,elég ha Wenger vagy Ferguson példáját említem több év is volt hogy nem nyertek semmit, mégse hajtották el őket, és lám meglett az eredménye, idén megint révbe ért a MU.
Mondjuk ez is igaz...mondhatni egyenes arányban van a kettő egymással...Zozzy 5 írta:Na igen, csak ők a jóval gyengébb holland bajnokságban szerepelnekDe mind1, ezt inkább nem folytataom, mert úgy tűnhetne, hogy nem ismerem el Henket
Na igen, csak ők a jóval gyengébb holland bajnokságban szerepelnekMihu írta:Ahogy a mondás is tartja....[auto_cenzúra] nem lehet várat építeni....A [auto_cenzúra] értsd úgy hogy az Ajax játékosállománya a Barcáéhoz képest....Zozzy 5 írta:Azért az Ajaxnak sem megy olyan "hűdenagyonjól". Rijkaard és Henk egy páros voltak, ketten együtt tudtak vmit. A másik nélkül már anynira nem tűnnek ki(Rijkaard semennyire)
De az Ajax állománya böven van olyan erős mint az Eindhovené.Mihu írta: Ahogy a mondás is tartja....[auto_cenzúra] nem lehet várat építeni....A [auto_cenzúra] értsd úgy hogy az Ajax játékosállománya a Barcáéhoz képest....
Ahogy a mondás is tartja....[auto_cenzúra] nem lehet várat építeni....A [auto_cenzúra] értsd úgy hogy az Ajax játékosállománya a Barcáéhoz képest....Zozzy 5 írta:Azért az Ajaxnak sem megy olyan "hűdenagyonjól". Rijkaard és Henk egy páros voltak, ketten együtt tudtak vmit. A másik nélkül már anynira nem tűnnek ki(Rijkaard semennyire)
Volt már nekem is olyan csak akkor az edző nem engedte hogy maradjak...Zozzy 5 írta:Pedig sztem ez elég alapLegalábbis nállam biztos. Én múltkor vérben fürdő orral mentem vissza játszani
De hagyjuk ezt, OFF vége!