noname írta:Kösz! Margitta Bihar megyében van a határtól kb 45 km-re, Nagyváradtól északra.16 ezres város.Híresebb ember, aki itt született az Horváth János(költő), ezenkívül ha jól emléksz4em, akkor Ady járt ide elég gyakran.

Igen, Adyval kapcsolatban volt nekem ismerős a város neve.
És még egy érdekesség. Vettem a fáradtságot, és elővettem a térképet, megnéztem pontosan hol laksz. És kiderült: Tőletek délre, kb. 5-10km-re fekszik egy olyan település, hogy Tauteu-Tóti. Na mármost, nekünk ott élnek ismerőseink, még édesanyám gimnázium-kori levelezőpartnere. A '90-es évek elején voltunk náluk lakodalomban, nagyon jó volt, csodálatos vidék, nagyszerű emberek. Igaz, még csak 14 éves voltam, de elég sokmindenre emlékszem. Pl., hogy a faluban élnek magyarok, szászok és románok - a legnagyobb békességben és egyetértésben. Az anyám barátnőjének - ő magyar - román nemzetiségű férje volt - sajnos meghalt, pedig áldott jó ember volt. Tripó Kérolynak hívták, és amikor megházasodtak, akkor megtanult magyarul, és utána már csak magyar nyelven beszélt. A másik, ami megmaradt bennem: vittünk egy rádiós-magnót, kazettákkal, és azt hallgattuk: magyar himnusz, székely himnusz, Karádi Katalin filmdalai - csodálatos volt, ha belegondolok, elszorul a szívem, libabőrös lesz a hátam.
Büszke vagyok Rád! És kívánom: szülőföldeden élj boldogságban, soha ne feledd el - a magyar föld nemzett, azért kell Tenned/Tennünk!
Mindannyiunknak legyen az életének a fonala a következő versike:
"Magyar vagyok, magyarnak születtem.
Magyar nótát dalolt a dajka felettem.
Magyarul tanított imádkozni anyám,
És szeretni Téged, gyönyörű szép Hazám!"