Jók ezek a gif-ek Ati
Egy kis Filkor interjú:
Megvolt első meccsed a válogatottban, mindhárom gól tőled indult. Nem rossz bemutatkozás.
Mindenek előtt nagyon nagy dolog, hogy legyőztük a világbajnokot, ezt nem sokan mondhatják el. Jól ment a játék, örülök, hogy sikerült így beállni, boldog vagyok, hogy nyert a csapat, remek érzés volt ilyen közönség előtt pályára lépni.
Eddigi karriered legjobb meccse volt?
Nem tudom, azt éreztem, hogy jól ment, nem tudom, a közönség hogy fogadta. Az édesapám a legnagyobb kritikusom, ő megdicsért.
Nem volt lámpalázad, megcsináltad a cseleket.
Ha beállok, nem azért állok be, hogy lepasszolgassam a labdákat. Persze az olaszok ellen az is összejött, a gólok előtt elég jól sikerült indítani.
Grosso mintha kicsit lekezelt volna, nem?
Ismer engem az Interből, nagyon jó srác, nem hinném, hogy nem vett volna komolyan. Egyszerűen sikerültek a cselek, jó ütemben eltoltam mellette a labdát.
Ugyanaz volt a posztod a válogatottban, mint az Interben?
Az Interben három belső középpályással játszunk, én a szélek felé szoktam nyitni, mert onnét azért könnyen be lehet cselezni. Vagy be is tudom adni, lőni, úgy gondolják, elég jó a rúgótechnikám. A magyar csapatban is hasonlót játszottam.
Számítasz arra, hogy a jó premier után jobban építenek rád?
Remélem, még több lehetőséget kapok, de nagyon köszönöm a kapitánynak, hogy beállított az olaszok ellen.
Van valami személyes, aminek külön is örülsz?
Annak, hogy a barátaim végre láttak játszani. Nagyon sokan itt voltak, Hajrá, Filkor-molinó is volt, nagyon jól esett látni. Fehérváron egy korábbi meccsen a keretben voltam, de akkor nem álltam be, remélem, most kárpótoltam mindenkit.
Marco Materazzi az Interben csapattársad, volt szó a meccsről az edzéseken?
Megbeszéltük, hogy elcseréljük a mezünket, utána be is mentem az öltözőbe, meg is történt.
Éreztél valami különbséget a válogatottbeli és az Inter-edzések között?
Az Inter edzései fizikailag intenzívebbek, itthon inkább a taktikát és különböző játékelemeket gyakorolgatunk.
Erővel biztosan jól bírod, nem egy tipikus 19 évesé a felépítésed.
Édesapám igen erős testalkatú, gondolom, tőle örököltem valamit, de rendszeresen erősítek edzéseken és külön is.
Látszott rajtad és mondtad is, szeretsz cselezni. Roberto Mancini mit szól ehhez?
Mindig azt mondja, keressem a passzt, de ha azt tűnik jobbnak, nyugodtan merjem megcsinálni a cselt, ne féljek.
Az Internél vannak már barátaid?
Jimenez és Cesar nagyon jó fejek, velük igazán jóban vagyok.
A pályán kívül is találkoztok, eljártok ide-oda a tréningek után?
Azt azért nem, az első csapatnál nincs nagy barátkozás, nem nagyon érkeznek vagy távoznak együtt a játékosok. Jóban vannak, de hogy barátok lennének, azt nem mondanám.
Nagy a verseny a kezdőbekerülésért.
Igen, az edzések meglehetősen kemények. Előfordult már, hogy Dacourt-nak olyan keményen léptem be, hogy be kellett mennie az öltözőbe, mert fájt a lába. Jó, persze Materazzinak azért nem rúgok oda.