Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
barca99
Llegenda del Barça

2007.09.05. 16:25:07

Én is Henry-t mondanám a sztárigazolásnak, de ő rá szükség is van. Egyrészt felpörgeti elől az állóvizet, másrészt ugye megint itt van az az autócenzúra sérülés Samunál.

Sőt, megvizsgáva a galaktikus-Madrid fezetőségét, terveit, és összehasonlítva ezt a mostani Barca vezetőséggel... :) ... sztem mi jó úton vagyok, hogy elkerüljük azt. :wink:
ra95
Barça B

2007.09.05. 16:20:18

Nem azért gyorsabb. Azért, mert nálatok most nincsenek akkora sztárok mint nálunk, a mi játékosainknak nagyoon nagy a reklámértéke és az nagyon sokat számít!
Azt kéne felfogni, h. még sztárok nélkül is többet keres a Real mint a Barca, ezt mivel magyarázod? Nektek a növekedés üteme jobb, mert úgymond volt honnan indulni, de ez törvényszerűen le fog lassulni. Ha ezt nem érted meg, akkor nem tudok mit mondani.

Szerk: Nem azt mondom, hogy nem fogtok egyre többet keresni, hanem h. nem annyival.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ra95 2007.09.05. 16:31:58-kor.
Gracias Dios por ser MADRIDISTA!
GALJANOSKA1
Barça C

2007.09.05. 16:20:11

Sziasztok Barca-rajongók!

Én a Dream Team óta(1994) élek-halok a Barcáért, de ez a csapat ha motivált és sikerre éhes lesz akkor még annál a szupercsapatnál is jobb lehet sztem. Most végre egyensúlyba került a csapat, erős a védelme és a középpályás-védekezése is Touré-val. Henry pedig fantasztikus játékos, képzeljétek el mi lesz ha majd Ronnie tömi a labdákkal... Giovani dos Santos pedig szuper játékos, egy kincs a Barca számára! Nagyon büszke vagyok arra, hogy Barca-szurkoló vagyok.

Azonban a Real is erős sajnos méghozzá nagyon... Fantasztikusnak ígérkezik a dec. 23-i Barcelona-Real Madrid meccs. Szép karácsonyi ajándék lenne, ha megvernénk a Realt. De nagyon nehéz lesz ez a Real piszok erős és csibészes csapat lesz Schusterrel, nagyon motivált és szenvedélyesnek kell lenni a Barcának ha győzni akar. De győzni fogunk! Forca Barca!

Az ideális kezdőcsapat:

Valdes-Zambrotta,Puyol,Milito,Abidal-Toure,Xavi,Iniesta-Ronaldinho,Henry,Messi(Giovani)
LG
Az Év fórumozója 2016

2007.09.05. 16:17:56

Bennem is van 1 kis félelem, h nehogy olyanok legyünk mint a régi galaktikus madrid...Valoban voktak intő jelek a tavalyi szezonban(sztárjaink motiválatlansága) + idei sztáriagzolások...
De bizom benne, h nem, hanem inkább lex egy baxott erős csapatunk :!: Idén eldől, h mi lex a csapatunk sorsa, és sokminden Rijkaardon :!: mulik. Most nála is kederül, h mekkora edző.. :roll:
Én HISZEK benne h sikrülni fog, és a végén bajnokok lexünk :!:
noname
Llegenda del Barça

2007.09.05. 15:57:49

Kralo írta:Mondjuk annyi a különbség, hogy nekünk jelenleg van Messi Krkic Gio bizonytásra váró tehetséges támadósorunk - Messi Krkic Gio -. A Realnak, akkor nem volt. Persze még van néhány különbség.
Ez az egyik fontos különbség, még azt is ide kell venni, h Henryn kívül mi se vettünk azért nagy sztárokat(Toure,Milito-egyikük se az :wink: )És ami a legfontosabb:posztra igazoltunk.Én nem félek attól h beleesünk ugyanabba a hibába.Ők akkor csak arra figyeltek h poszttól függetlenül minél nagyobb sztárokat vegyenek,nem posztra és a fiataljaikat is lexarták(most is :roll: ). A két eset közt elég sok különbség van. :wink:
A Fifa egy szégyen
Kralo
Entrenador del Barça

2007.09.05. 15:53:08

Hmm. Igen fontos dolog a gazdasági növekedés statisztikáinak elemzése. Még ebben is versenyeztetjük saját csapatainkat, pedg nem érdemes. A Barca igen mélyről jött fel az elmúlt pár évben. Most ott van a legnagyobb nyereséget elszámoló klubok között. %-ok ide vagy oda Spanyolországban tudják miből lehet megélni. Már sporttémákban is a pénzről megy a csevegés. Elég bosszantó, nem részletezném tovább..

Inkább egy másik téma, ami engem nyár eleje óta aggasztott: 4-5 éve mi vásárolgattunk össze tehetséges fiatalokat nagy összegekért, most a Real tette ezt. Míg abban az időben a Realnak voltak nagy nevű igazolásaik, most nálunk.
Fordult a világ? Nah persze mondhatjuk, hogy okosan minden posztot feltöltöttünk, de akkor is rengeteg az úgynevezett sztárjátékos. Akár azt a fránya „galaktikusok” jelzőt is simán írhatnánk a Barcankra.
Vajon fordult-e akkorát, hogy beleessünk az ő sorozatos hibáikba, aminek intő jeleit tavaly is észlelhettük. Meg is lett az eredménye, vagyis inkább az eredménytelensége. Ez az év vízválasztó lehet.

Mondjuk van különbség, hogy nekünk jelenleg van bizonytásra váró tehetséges támadósorunk - Messi Krkic Gio -. A Realnak, akkor nem volt. Persze még van néhány különbség.

Mégis mindig ott van bennem a kétely. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kralo 2007.09.05. 15:59:13-kor.
noname
Llegenda del Barça

2007.09.05. 15:49:40

ra95 írta:
a Barca pénzügyi növekedésének üteme azért gyorsabb, mert a Barca még nem tart ott, ahol a Madrid tart már 5-6 éve.
Itt a lényeg, ha majd többet kerestek nehezebb lesz 25%-os bevételnyereséget produkálni.
Nem azért gyorsabb. :roll: Azért, mert nálatok most nincsenek akkora sztárok mint nálunk, a mi játékosainknak nagyoon nagy a reklámértéke és az nagyon sokat számít!
A Fifa egy szégyen
Vito
Llegenda del Barça

2007.09.05. 15:40:15

ra95 írta:
a Barca pénzügyi növekedésének üteme azért gyorsabb, mert a Barca még nem tart ott, ahol a Madrid tart már 5-6 éve.
Itt a lényeg, ha majd többet kerestek nehezebb lesz 25%-os bevételnyereséget produkálni.
nem.
ra95
Barça B

2007.09.05. 15:04:04

ra95
Barça B

2007.09.05. 14:57:26

Hogy mi van? Te se menj közgazdásznak... :shock: :lol:
Eddig is értettem. Sőt. Ezt még egy öt éves gyerek is érti.
Hát, najó elhiszem. :wink:

Igaz, hogy ha több pénzed van könnyebb meggazdagodnod, de a Real Madrid nem fektet be, nem vesz ingatlanokat, hogy aztán több pénzért eladja, stb... ők nem ezzel foglalkoznak. A klub bevételei a focicsapatra alapozódnak (mezek, turnék, tv-szerződés), ezért a Real Madrid a focicsapatba fektet (igazolások, stb...). Mondhatjuk úgyis ha jobb (piacképesebb) focicsapatod van többet keresel. A Real Madrid piacképesebb csapat (többet kap a tv-s szerződésért), és ezért van több pénze.
Egyrészt nem volt szignifikánsan magasabb a real árbevétele, hogy ekkora különbség mutatkozzon meg a eredményhányadban.
ebbe ugye nem vagy biztos... Annyit mondok a Barca 19%-al több nyereséggel (Real 6%, Barca 25%) sem keresett annyit mint a Madrid.
Bár a most beidézett szöveg szerint és a Marca szerint is jóval több növekedésről van szó.
Az elmúlt bajnoki szezon nem csak a pályán hozott sikereket a Real Madrid számára, hanem pénzügyi téren is. A klub tegnap hivatalos közleménybe tudatta, hogy a 2006/07-es szezon pontosan 351 millió eurós összbevételt hozott, amelyre még sosem volt példa a gárda több mint száz éves történelmében.

Mindez pontosan 20%-kal múlja felül a 2005/06-os költségvetési év produktumát, mely hasonlóan az ideihez szintúgy sikeresnek volt mondható pénzügyi téren.
Mihu
Director del Fútbol

2007.09.05. 14:47:28

noname írta:Azért kapott sárgát, mert félig levette a mezét és volt alatta egy pólón egy felirat, amiben Puertéra emlékezett.Először is szép gesztus, másodszor nem is kellett volna kapjon sárgát, mert a meze alatt volt más.Azt az idióta bírót kell szidni, aki adta neki. :evil:
Ezt a MÁST konkrétan a Puertára emlékező feliratra érted vagy arra hogy volt alatta egy atléta? Mert azért mert van a mez alatt egy atléta és ha így veszi le a mezt, attól még ugyan úgy jár érte a sárga. Meg szerintem valami olyasmi indoka lehet ennek a mezlevételes sárgás dolognak, hogy ugye akkor minden kamera a góllövőt veszi, ott a reklámfelirat a mezen, a címer, a sportszergyártó cég emblémája, a karján a liga hivatalos logója...és ugye ha leveszi a mezt akkor hiába mutatják a játékost akkor se fogják látni hogy a mezre rá van írva mondjuk hogy bwin.com.... Szóval gondolom hogy ezért kapják a sárgát. De a másik meg hogy olyanért én még nem is láttam hogy a bíró sárgát adott volna, ha egy játékos csak felhajtja a mezét a nyakába... :roll: Hogy a témához is szóljak...én is fel voltam háborodva azon hogy a bíró sárgát adott Ramosnak....más lehetőséget nem tudom elképzelni csak azt hogy a bíró nem látta a feliratot és ezért adott neki lapot. De ha látta és így is adott neki akkor nagyon szemét dolog volt :evil: :evil:
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2007.09.05. 14:40:13

ra95 írta:oké, számítottam erre :)
Egy példa: 1000 eurót keresel, 25%-al növelted a bevételt, tehát 1250 eurót fogsz keresni. 250 euróval többet.

A másiknak 100 eurót keres, 25%-al növeli a bevételt 125 eurót fog keresni, 25 euróval többet.

Mind a ketten 25%-al növelték a bevételt, viszont aki több pénzzel keresett annyi százalékkal többet az sokkal többet nyert. Sokkal könnyebb a kevesebb pénzt megduplázni mint a többet. Remélem érthető.
ez abban az esetben van így, ha nem azért kerestél 1000 eurót, hogy 2000-et csinálj belőle. ha vissza akarod forgatni a pénzed, akkor bizony könnyebb dolog 1000 euróból 1250-et csinálni, mint 100-ból 125-öt. bár ez

mondhatnám úgy is, hogy pénz, pénzt szül.

de mondhatnám azt is, hogy a Real madrid elérte, vagy legalábbis súrolja az ebben az ágazatban, a saját maguk által követett gazdasági és pénzügyi terv felső határát.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.05. 14:34:38

Eddig is értettem. Sőt. Ezt még egy öt éves gyerek is érti. Mert triviális, nyilvánvaló. Igazad is van benne, de csak felszínesen.

Egyrészt nem volt szignifikánsan magasabb a real árbevétele, hogy ekkora különbség mutatkozzon meg a eredményhányadban. Most belemehetnék, hogy ha a Barcának is ugyanakkora bevétele lett volna, akkor mekkora profitot realizált volna. Vagy fordítva, ha a Madridnak ugyanekkora profitrátája lett volna, akkor mekkora is lett volna a nyereség. Ráadásul ha több pénzed van, többet be tudsz fektetni. Ugyanis ekkora pénze k felett rendelkező sportegyesületeknél nemcsak az igazolásokkal foglalkoznak, hanem komoly pénzügyi divízió munkálkodik. Ne hogy azt hidd, hogy a pénzt kispárnahuzatban tárolják. Ha van pénzed, akkor azt okosan befekteted, hogy minél többet fialjon. Vagyis, ha több áll rendelkezésedre (mint jelen esetben a Realnak), akkor magasabb hozamra is szert tud tenni a tőkepiacon. Tehát, ha így nézzük, akkor több pénzből többet lehet kihozni... :wink:
ra95
Barça B

2007.09.05. 14:14:29

grecki írta:
ra95 írta:
azt azért ne felejtsük el, hogy több pénzzel nehezebb magas százalékos hasznot húzni. Remélem vki érti h. miért.
oké, számítottam erre :)
Egy példa: 1000 eurót keresel, 25%-al növelted a bevételt, tehát 1250 eurót fogsz keresni. 250 euróval többet.

A másiknak 100 eurót keres, 25%-al növeli a bevételt 125 eurót fog keresni, 25 euróval többet.

Mind a ketten 25%-al növelték a bevételt, viszont aki több pénzzel keresett annyi százalékkal többet az sokkal többet nyert. Sokkal könnyebb a kevesebb pénzt megduplázni mint a többet. Remélem érthető.
azt azért ne felejtsük el, hogy több pénzzel nehezebb magas százalékos hasznot húzni.
olvasd el újra. Remélem most már érted.
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.09.05. 13:16:03

ra95 írta:
azt azért ne felejtsük el, hogy több pénzzel nehezebb magas százalékos hasznot húzni. Remélem vki érti h. miért.
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.09.05. 11:04:14

Grege írta:Nem lehettek ilyenek! El kene fogadnotok, hogy nem volt fair az a sarga...

Azert kapta, mert felig levette a mezet, de azert vette le, h Puertara emlekezzen. Meg jo, h eltoroltek, kivetelesen jogosan toroltek el a Madrid sargajat, ezert ne szoljatok mar be...
Ezt nem tudtam! Akkor teljesen jogosan törölték a lapot!
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
noname
Llegenda del Barça

2007.09.05. 10:56:12

Azért kapott sárgát, mert félig levette a mezét és volt alatta egy pólón egy felirat, amiben Puertéra emlékezett.Először is szép gesztus, másodszor nem is kellett volna kapjon sárgát, mert a meze alatt volt más.Azt az idióta bírót kell szidni, aki adta neki. :evil:
A Fifa egy szégyen
barca99
Llegenda del Barça

2007.09.05. 10:46:22

Pont írni akartam....

Nem azt kell nézni, hogy eltörölték, hanem azt, hogy jogtalanul kapta... :evil:

Néhány ember túlzottan Real-ellenes... :evil:
Grege
Capitá del Barça

2007.09.05. 10:44:07

Nem lehettek ilyenek! El kene fogadnotok, hogy nem volt fair az a sarga...

Azert kapta, mert felig levette a mezet, de azert vette le, h Puertara emlekezzen. Meg jo, h eltoroltek, kivetelesen jogosan toroltek el a Madrid sargajat, ezert ne szoljatok mar be...
Lionel85
Llegenda del Barça

2007.09.05. 10:25:14

Ezt tavaly ugyanezt megcsinálták Beckhammel is, ezen nincs mit csodálkozni, a Madriddal rendszeresen megy a kivételezés. :roll:
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.09.05. 08:19:17

tegnap, 20:24 - A fegyelmi-bizottság törölte Sergio Ramos Villarreal elleni sárgalapját. :evil:
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
ra95
Barça B

2007.09.04. 22:08:13

Kösz a választ.
Boixos
Llegenda del Barça

2007.09.04. 21:44:44

ra95 írta:
Barcelona mindeközben huszonöt(!) százalékkal tudta növelni bevételeit.
Bocs de belemerültem, ez a 25%-os emelkedés hány millió eurót takar magába (ez az a 290 millió)? Egyeltalán honnan van az adat?
nem tudom, h konkrétan mekkora az összeg, annyi a biztos, h ezzel együtt a barca lett a 2. leggazdagabb klub. ezt a népsportban említették meg abban a cikkben, ami 98%ban a madrid gazdasági sikereivel foglalkozik. ITT
PUYOL-XAVI-INIESTA
wakii
Jugador d'estrella

2007.09.04. 21:43:14

cantera írta:
:D nem baj, majd az Almería megmutatja :)
azért egy jó Almería ellen megizadhatunk ha ugy játszanak mint a zaragoza ellen akkor nehéz lesz... ha ugy mint a valenkia ellen akkor meg jobban megmutatják mint a barca :D azért az biztos, hogy a barca nyomába sem érhetünk :lol: :lol:
♥ REAL MADRID ♥
ra95
Barça B

2007.09.04. 20:44:43

Barcelona mindeközben huszonöt(!) százalékkal tudta növelni bevételeit.
Bocs de belemerültem, ez a 25%-os emelkedés hány millió eurót takar magába (ez az a 290 millió)? Egyeltalán honnan van az adat?
Lezárt