2007.09.19. 18:49:34
Uraim!
Ez a nyilatkozat a felelősség teljeskörű áthárítása - azt is mondhatnám: ez a vég kezdete. A Mágus jutott hirtelen eszembe, aki rendszeresen a külső körülmények aljas, gonosz és galád összejátszásában látta csapatának vereségét, rossz sorozatát. Hibás a sajtó, hibásak a szurkolók, hibás a környezet, és hatszáznyolcadikként az edző is. Na, ezt már nem nyomja le a torkomon. Azt mondja ez a holland dilettáns, hogy válogatott meccsek után születtek ezek a siralmas eredmények. Én azért megkérdeztem volna, hogy akkor mi a helyzet a RM-dal, a Lyonnal, a MU-val, az Interrel stb. Szégyellje magát az az edző, aki a külsö körülményekben keresi saját és csapata sikertelenségének okait. Ezzel a kerettel a 3 meccsen a minimálisan elvárható pontmennyiség a kilenc lett volna - aki ezt vitatja, az nincs tisztában az elvárásokkal, és a realitásokkal. A Real egy Villarrealt idegenben megszór egy ötössel, mi meg egy Santandernek nem tudunk egy gólt se lőni - ez tragikus, elfogadhatatlan.
Persze, ebben benn van a játékosok felelőssége is, de a főkolompos az a holland dilettáns. És ne követelje tőlem a múlt évi teljesítmény elfelejtését, mert én nem felejtek - és így vannak ezzel sopk ezren. A Maga háza táján keresse az okokat, mert ott vannak.
Ma este pedig csak a győzelem - jó játékkal - elfogadható, ha nem győznek, akkor le is mondhat. Remélem, már nem sokáig rontja a levegőt Katalóniában.
FORCA BARCA! (Rijkaard nélkül leginkább)