2007.09.23. 11:57:01
Sziasztok,
Sztem a tegnapi meccs egyértelműen fejlődés az eddigiekhez képest, és pontosan azért, mert tavaly egy ilyen szintű meccset valszeg elveszítettünk volna, minthogy majd minden rangadót bebuktunk. Ez pedig elsősorban a hozzáállásnak köszönhető. Most láttam azt a csapaton, amit tavaly szinte soha: akartak, mentek és hátul pedig okosan szervezetten játszottak. Még mindig nincs tudatosság a támadójátékunkban, nem húzzuk meg a széleket,. nagyon sokszor erőltetjük be középre a labdát, ívelgetünk Henry-nak, amelyeknek szinte semmi értelme, mert középen bedarálják őket a védők és ha nincs Messiéknek egy-egy zseniális megmozdulása, akkor nem nyernénk meccseket. DE: látom a játékosokon, hogy akarnak, küzdenek és néha látványosan játszanak. Az újak egyértelműen főnyereménynek bizonyulnak: Touré hihetetlenül jól, technikásan, ha kell keményen játszik, Abidal rendkívül gyors, technikás, támadékony, de jól is védekezik, Milito betonbiztos, Henry pedig küzd, harcol, alázattal teszi a dolgát (ami nem kis dolog egy ennyire sztárolt játékostól) és látszik, hogy egyre inkább belejön.
Sokkal több tudatosság kéne elöl, de tavaly óta a védekezésünk nagyon feljavult, és ha Rijkaard nem teszi be Yaya helyett Olí-t, akkor még gólt sem kaptunk volna. A Sevilla nagyon szervezetten, ha kellett durván védekezett, Messi-t szinte mindig felrúgták, de nagyon örültem neki, hogy a zsenialitása ellen ez is kevés volt, nem tudták elvenni a kedvét a játéktól. Már most ő a legjobb játékosunk!
Másrészt sztem Rijkaard-tól többet nem várhatunk. Sztem ő max ennyit tud és ha elöl nem oldják meg a sztárjaink, nem villannak egyet-kettőt, akkor nem fogunk nyerni. Most legalább hátul sokkal jobbak vagyunk. De Rijkaard nem jó taktikus és nem egy nagy stratéga. Azt talán el tudja érni a jáétékosoknál, hogy jobban hajtsanak és a csapaton belüli versenyhelyzet miatt mindenki jobban összekapja magát, de ez a max. Azért szorítsunk, hogy ne csináljon olyan hülyeségeket, hogy behozza Oleguer-t és gőleg Yaya helyett, de ami miatt eddig kritizáltuk az sztem most sem változott meg, viszont a csapat (ahogy a tavalyi madrid is) kiküzdötte a győzelmet. És ez nagy pozitívum!
Forca Barca!!!