Offtopic #2
Ámen
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Cigányok.
Nekem sem a kedvenceim, de! Nem a bőre színét kell először megnézni egy embernek, hanem, hogy milyen ember. Persze, legtöbbjük ápolatlan, munkakerülő, sötét utakon jár. De, nem mind. Ezért elfogadhatatlan az általánosítás. Bush szájából hallottam egyszer: "Amerika nem azt kérdezi tőled, hogy honnan jöttél, hanem azt, hogy hová tartasz?"
Melegek.
Nekem semmi gondom velük, csak engem hagyjanak békén. Mindenkinek joga van az életével azt tenni, amit akar. Mindenki azt szeret, akit akar, azzal bújik ágyba, akivel akar, azzal szeretkezik, akivel akar. Persze, akik reklámozzák magukat, azokat nem nézem szívesen, hisz a magánélete mindenkinek a saját dolga, nem tartozik senkire. Sok nagy és híres ember a saját neméhez vonzódik, lőjük le őket, irtsuk ki őket, Los?
A melegekről elsőként mindig Marcus Aurelius, római császár jut eszembe, aki Elmélkedések című önéletrajzában a következő mondattal kezdi gondolatait: "Édesapám leszoktatott a fiúkkal való szeretkezésről." Akkor most ítéljük el Róma egyik legnagyobb császárát, a filozófus gondolkodót, a kiváló hadvezért, a jószívű embert?
Nekem sem a kedvenceim, de! Nem a bőre színét kell először megnézni egy embernek, hanem, hogy milyen ember. Persze, legtöbbjük ápolatlan, munkakerülő, sötét utakon jár. De, nem mind. Ezért elfogadhatatlan az általánosítás. Bush szájából hallottam egyszer: "Amerika nem azt kérdezi tőled, hogy honnan jöttél, hanem azt, hogy hová tartasz?"
Melegek.
Nekem semmi gondom velük, csak engem hagyjanak békén. Mindenkinek joga van az életével azt tenni, amit akar. Mindenki azt szeret, akit akar, azzal bújik ágyba, akivel akar, azzal szeretkezik, akivel akar. Persze, akik reklámozzák magukat, azokat nem nézem szívesen, hisz a magánélete mindenkinek a saját dolga, nem tartozik senkire. Sok nagy és híres ember a saját neméhez vonzódik, lőjük le őket, irtsuk ki őket, Los?
A melegekről elsőként mindig Marcus Aurelius, római császár jut eszembe, aki Elmélkedések című önéletrajzában a következő mondattal kezdi gondolatait: "Édesapám leszoktatott a fiúkkal való szeretkezésről." Akkor most ítéljük el Róma egyik legnagyobb császárát, a filozófus gondolkodót, a kiváló hadvezért, a jószívű embert?

A cigánytéma sajnos megint friss emléékeket ébreszt bennem. A minap az egyik parkon vágtam át munkába sietve reggel fél 8 körül a legnagyobb forgalomban a kollégámmal. A tér egyik sarkában 3 cigányember egy magyar lánnyal akartak ezt-azt csinálni... ezt láttam elsőre.
Sajnos a legtöbb ember ilyenkor továbbmegy, elfordítja a fejét. Mert félnek. Félnek azok az emberek a kisebbségtől. Ez normális állapot? Egyébként kollegám is továbbment volna ha nem hívom. Csalódtam benne.
Odafutottunk hozzájuk és szép finoman megkérdeztük ezt hogy képzelik... az egyik mondott vmit a nyelvén, a többi meg csak nézett. Aztán eloldalogtak... Valószínüleg ha nem 194 centi lennék és 120 kiló nem így tettek volna. Még szerencse hogy arra jártunk. Meg az is szerencse hogy nyugodt természet vagyok és baromi nehéz felhúzni, mert egyébként biztos engem kalitkáznának be, nem őket... érdekes a magyar törvényhozás.
Annak a hölgynek is meg lesz ezentúl a maga véleménye, így is nagyon szerencsés volt... de hogy ez lehet egy nagy lelki törés is számára az biztos. Remélem nem lesz.
Én nem mondom hogy utálom a cigányokat. De a 99%-ukat baromira gyűlölöm.
Sajnos a legtöbb ember ilyenkor továbbmegy, elfordítja a fejét. Mert félnek. Félnek azok az emberek a kisebbségtől. Ez normális állapot? Egyébként kollegám is továbbment volna ha nem hívom. Csalódtam benne.
Odafutottunk hozzájuk és szép finoman megkérdeztük ezt hogy képzelik... az egyik mondott vmit a nyelvén, a többi meg csak nézett. Aztán eloldalogtak... Valószínüleg ha nem 194 centi lennék és 120 kiló nem így tettek volna. Még szerencse hogy arra jártunk. Meg az is szerencse hogy nyugodt természet vagyok és baromi nehéz felhúzni, mert egyébként biztos engem kalitkáznának be, nem őket... érdekes a magyar törvényhozás.
Annak a hölgynek is meg lesz ezentúl a maga véleménye, így is nagyon szerencsés volt... de hogy ez lehet egy nagy lelki törés is számára az biztos. Remélem nem lesz.
Én nem mondom hogy utálom a cigányokat. De a 99%-ukat baromira gyűlölöm.
-
- Az EuroBarca Utánpótlása
Vito, grecki: Nyilván azokra gondoltam, akik a villamoson, ligetbe, meg mindenhol mutogatják magukat. Azoktól szerintem ti is hányingert kaptok. Egyébként meg mire nekem gyerekeim lesznek, akkor már a cigányok többségben lesznek.

in to exile
-
- Llegenda del Barça
Taibinél a pont!
Egyik tanárom mesélt egy sztorit, még álltalánosban. A történet a következő:
Egy cigánycsalád minden gyerekét volt "szerencséje" tanítani. Talán négyen voltak, nem emlékszem pontosan. A lényeg az, hogy az összes nagybetűs cigány volt, a sulit magasról [auto_cenzúra] le. De volt egy, a legfiatalabb 12-13 éves), aki KITŰNŐ tanuló volt!! Megkérdezte egyszer tőle a tanár, hogy tud enniyre más lenni. A válasza annyi volt, hogy Ő normális, rendes életet akar élni, még akkor is, ha olyan körülmények között kell ezért megharcolnia, amilyen.
Ha ezt egy akkora gyerek fel tudta fogni, akkor azokat a cigányokat, akik csalnak, lopnak, hazudnak semmi sem mentesíti. Nekik felesleges a világon lenni.
Erre egy példa:Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy: Cigány.
Cigányból csak akkor lesz Roma, ha meg tanul EMBERKÉNT ÉLNI!!!!
Van belőled néhány, akiknek sikerült. Mert ő is akarta.
Egyik tanárom mesélt egy sztorit, még álltalánosban. A történet a következő:
Egy cigánycsalád minden gyerekét volt "szerencséje" tanítani. Talán négyen voltak, nem emlékszem pontosan. A lényeg az, hogy az összes nagybetűs cigány volt, a sulit magasról [auto_cenzúra] le. De volt egy, a legfiatalabb 12-13 éves), aki KITŰNŐ tanuló volt!! Megkérdezte egyszer tőle a tanár, hogy tud enniyre más lenni. A válasza annyi volt, hogy Ő normális, rendes életet akar élni, még akkor is, ha olyan körülmények között kell ezért megharcolnia, amilyen.
Ha ezt egy akkora gyerek fel tudta fogni, akkor azokat a cigányokat, akik csalnak, lopnak, hazudnak semmi sem mentesíti. Nekik felesleges a világon lenni.
-
- Hírhozó-cikkíró
Senkit nem kell meggyőzni szerintem afelől, hogy a romák többsége nem jó fej, hogy enyhén fogalmazzak. Annak ellenére, hogy van egy cigány haverom, én sem kedvelem őket a rengeteg rossz tapasztalat miatt. A melegek, meg melegek. DE, ilyet, így, ilyen formában LEÍRNI, ahogyan azt te csináltad Los, na, az azért durva.
Egyszer kaptam egy haveromtól egy emailt, amiben leírnak egy véleményt a cigányokról. Szerintem elég jól össze van foglalva a lényeg.
"NEM RASSZIZMUS, UTÁLAT!
Egy ismeretlen személy leírta egy helyen, hogy miért utálják a
NEMCIGÁNYOK A CIGÁNYOKAT:
Utállak! Ez AZ ÉN véleményem.
Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel.
Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam.
Bántasz engem, bántod a gyermekemet. A feleségemet molesztálod.
Büdös, mosdatlan vagy.
Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak.
Benne leszek a tévében, hogy rasszista vagyok.
Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled.
Ha a vonaton mellém ülsz többedmagaddal, félelem és undor fog el.
Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is.
A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni.
Folyamatosan segítő jobbot nyújtunk neked, de kihasználsz. Csak a
segélyt látod.
Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy: Cigány.
Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük.
De téged megvetlek. Azt akarom, hogy elmenj!"
"NEM RASSZIZMUS, UTÁLAT!
Egy ismeretlen személy leírta egy helyen, hogy miért utálják a
NEMCIGÁNYOK A CIGÁNYOKAT:
Utállak! Ez AZ ÉN véleményem.
Nem a bőröd színével van a bajom. Az életeddel.
Tele vannak veled a börtönök. Ellopod, amiért megdolgoztam.
Bántasz engem, bántod a gyermekemet. A feleségemet molesztálod.
Büdös, mosdatlan vagy.
Ha visszaütök, ha véleményt mondok, meghurcolnak.
Benne leszek a tévében, hogy rasszista vagyok.
Pedig nem azt utálom, aminek születtél. Azt utálom, ami lett belőled.
Ha a vonaton mellém ülsz többedmagaddal, félelem és undor fog el.
Nem tudsz emberek közt viselkedni. Ha tudnál, lenne munkád is.
A jogaiddal tisztában vagy, de a nevedet nem tudod leírni.
Folyamatosan segítő jobbot nyújtunk neked, de kihasználsz. Csak a
segélyt látod.
Nem is akarsz több lenni, mint ami vagy: Cigány.
Én őket hívom romának. És elismerem őket. És szívesen dolgozom velük.
De téged megvetlek. Azt akarom, hogy elmenj!"

- ozsimiki
- Adminisztrátor
Cigányoknál tényleg az a legnagyobb baj,h minden régióban az a jellemző,hogy 100ból ha van kb 4-5 normális,és ez az arány rá is nyomja a bélyegét a dolgokra....de ezen nem is csodálkozhatnak szntem.
Ismerek cigány üzletembert,teljesen legális amit csinál,és nagyon megy is neki,stb,stb...de ez 1 fő,és mit látni a tívíben,újságokban,és már szinte minden városban? hát nem az olyan cigányokat,mint akiről írtam.....mert sajnos olyan nagyon kevés van
Ismerek cigány üzletembert,teljesen legális amit csinál,és nagyon megy is neki,stb,stb...de ez 1 fő,és mit látni a tívíben,újságokban,és már szinte minden városban? hát nem az olyan cigányokat,mint akiről írtam.....mert sajnos olyan nagyon kevés van

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
-
- Llegenda del Barça
1980-ban költöztünk magánházba, szemben velünk egy református lelkész lakik (mi tavaly költöztünk el) a feleségével.
4 gyermekük született, az egyik homoszexuális.
na bumm. mit tegyen ilyenkor az ember? valószínűleg nem nevelték azzá, egyszerűen ilyen génekkel született. nem mellesleg Kossuth-díjra jelölt jelmeztervező és a szegedi nemzeti színház és a szabadtéri játékok jelmeztervezője, aki számtalan Dömötör-díjat kapott.
Los utolsó mondata felháborító.
ezt nem választhatja meg az ember, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy például Los banditos születendő gyermeke homoszexuális lesz.
akkor jó lesz majd ezt visszaolvasnia.
amivel én sem értek egyet:
a felvonulásokon való arénázás és az, hogy a kereskedelmi médiában szinte
kötelező jelleggel jelennek meg.
DE
az ilyen fajta általánosításhoz nincs joga senkinek.
4 gyermekük született, az egyik homoszexuális.
na bumm. mit tegyen ilyenkor az ember? valószínűleg nem nevelték azzá, egyszerűen ilyen génekkel született. nem mellesleg Kossuth-díjra jelölt jelmeztervező és a szegedi nemzeti színház és a szabadtéri játékok jelmeztervezője, aki számtalan Dömötör-díjat kapott.
Los utolsó mondata felháborító.
ezt nem választhatja meg az ember, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy például Los banditos születendő gyermeke homoszexuális lesz.
akkor jó lesz majd ezt visszaolvasnia.
amivel én sem értek egyet:
a felvonulásokon való arénázás és az, hogy a kereskedelmi médiában szinte
kötelező jelleggel jelennek meg.
DE
az ilyen fajta általánosításhoz nincs joga senkinek.
- noname
- Llegenda del Barça
Általánosítani nem lehet, ameddig 100 emberből 1 hülye, de amikor már 100 emberből egy normális, akkor már lehet.Én nagyon sok cigányt ismerek és annyira kevés a kivétel h nyugodtan lehet általánosítani.Sajnos.varga tamás írta:Uraim!
EZT ITT ÉS MOST FEJEZZÜK BE!
Az általánosítás rossz tanácsadó, afajgyűlölet pedig egy gondolkodásra képes egyéntől elfogadhatatlan.
Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.

A langyosokról pedig:van aki télleg az(ebben az esetben egyszerűen egy lelki betegségről van szó), de mára nagy részüknek egyszerűen feltűnési viszketegségük van.

A Fifa egy szégyen
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Uraim!
Az általánosítás rossz tanácsadó, afajgyűlölet pedig egy gondolkodásra képes egyéntől elfogadhatatlan.

-
- Llegenda del Barça
- Kapcsolat:
Hát én abszolút egyet értek vele...nem kell itt tolernaciáról meg ilyesmiről papolni,amikor ők nem azok....a rotyogókat meg lenézem énis ugyan úgy...felvonulsáokat tartanak,reklámozzák,hogy melegek,visszaélnek vele,és a többi,és a többi....undorító,és gusztustalan.varga tamás írta: A moderátoroknak Los hsz-át törölni kellene. Épeszű ember így nem nyilatkozik. Az ilyen gondolkodásmód és durva véleménynyilvánítás történelmi tragédiákhoz vezetett. Több türelmet, nagyobb bölcsességet adjon neked a Teremtő. "Szeresd felebarátodat, mint önnön magadat!"
-
- Llegenda del Barça
A cigányokról én is tudnék mesélni, még erre az aránylag szép és normális lakótelepre is betévednek néha.
Múltkor egy tornán vettünk részt a csapatommal, és az egyik csapattársam lasztija felakatt a fára. Akkor nem törődtünk vele, mert ment a meccs, adtak másik labdát. Aztán a bajnokság végén le akartuk szedni, de nem sikerült. Próbáltunk érte felmászni, de nagyon magasan volt. Ezt mind látta egy, ott a környéken hobozó csöves makk banda. Mivel nekünk nem sikerült leszedni, így hazamentünk...A makkok persze leszedték, és kidurasztották. Aztán azóta mióta szembejön velünk az egyik kis taknyos 11-12 éves cigánykölyök a pofánkba mondja, hogy ki van lyukasztja a labdánk, és ő lyukasztotta ki...Legszivesebben felpofoznám, csak akkor én járnék rosszul...
nem vagyok rasszista, sőt, de ezeket a mocskos férgeket le kéne lőni mindet. A világnak nyűg, hogy kihordja ezeket...Nem bírom megérteni, minek születik meg az ilyen.
Múltkor egy tornán vettünk részt a csapatommal, és az egyik csapattársam lasztija felakatt a fára. Akkor nem törődtünk vele, mert ment a meccs, adtak másik labdát. Aztán a bajnokság végén le akartuk szedni, de nem sikerült. Próbáltunk érte felmászni, de nagyon magasan volt. Ezt mind látta egy, ott a környéken hobozó csöves makk banda. Mivel nekünk nem sikerült leszedni, így hazamentünk...A makkok persze leszedték, és kidurasztották. Aztán azóta mióta szembejön velünk az egyik kis taknyos 11-12 éves cigánykölyök a pofánkba mondja, hogy ki van lyukasztja a labdánk, és ő lyukasztotta ki...Legszivesebben felpofoznám, csak akkor én járnék rosszul...
nem vagyok rasszista, sőt, de ezeket a mocskos férgeket le kéne lőni mindet. A világnak nyűg, hogy kihordja ezeket...Nem bírom megérteni, minek születik meg az ilyen.
-
- Az Eurobarca Anonymusa
A moderátoroknak Los hsz-át törölni kellene. Épeszű ember így nem nyilatkozik. Az ilyen gondolkodásmód és durva véleménynyilvánítás történelmi tragédiákhoz vezetett. Több türelmet, nagyobb bölcsességet adjon neked a Teremtő. "Szeresd felebarátodat, mint önnön magadat!"Los Banditos írta:Nekem egyedül "csak" a cigányokkal van bajom. Persze van olyan környék, ahol 10-ből 2 jól viselkedik, de valahol egy sem. Most hosszú lenne leírni, hogy milyen abszolút jelentéktelen dolgokért kötnek bele az emberbe és csak akkor nagy a pofájuk, ha jóval többen vannak.grecki írta:Hm...
A feketék állítólag nagyobb rasszisták, mint a fehérek... Állítólag... Még talán Losnál és Gyepnél is...
A b.uzikat pedig minden éppeszű ember utálja.![]()

-
- Az EuroBarca Utánpótlása
Nekem egyedül "csak" a cigányokkal van bajom. Persze van olyan környék, ahol 10-ből 2 jól viselkedik, de valahol egy sem. Most hosszú lenne leírni, hogy milyen abszolút jelentéktelen dolgokért kötnek bele az emberbe és csak akkor nagy a pofájuk, ha jóval többen vannak.grecki írta:Hm...
A feketék állítólag nagyobb rasszisták, mint a fehérek... Állítólag... Még talán Losnál és Gyepnél is...
A b.uzikat pedig minden éppeszű ember utálja.

in to exile
- noname
- Llegenda del Barça
Mit lehetne erre mondani.Undorító a rasszizmus. Én bevallom h nem bírom a cigányokat.Néhány ember alapján nem szabad általánosítani, de náluk az a baj h 1000-bőll 10 se rendes ember.
Egy olyan falu mellett lakunk, ahol a lakosság több mint fele cigány.Van némi szőlőnk ott, gondolom kondani se kell h mire kimennénk leszedni mindig le van lopva, ugyanez igaz a gyümölcsfákra is.Ami pedig az legrosszabb:Anyukám a kórházban a szülészeten dolgozik itt a városban, a gyerekek legalább fele cigány és a kb a cigánygyerekek felét egyszerűen otthagyják a kórházban és valósággal le kell vadászni az anyjukat, mert az sorsár hagyná a gyerekét.
A közeli faluban olyan is volt h elkapta valaki miközben a szőlőjét lopják és egyszerűen megölték, inkább nem írom le hogyan, szörnyű..
Kérdem én:ezek után el lehet ítélni valakit, mert utálja őket?

Kérdem én:ezek után el lehet ítélni valakit, mert utálja őket?
A Fifa egy szégyen
-
- Capitá del Barça
Gondoltam , hogy ez lesz az első, hogy büdös voltam...grecki írta:Szerk: Biztos vagy benne, hogy a bőrszíned miatt csinálta ezt? Lehet, hogy nem tetszett neki az arcszeszed...
Nem, nem azért.
Csak még nem fejeztem be.
Megkérdeztem, hogy mégis miért?Azt mondta, mások vagyunk...

-
- Hírhozó-cikkíró
Hm...
Szerk: Biztos vagy benne, hogy a bőrszíned miatt csinálta ezt? Lehet, hogy nem tetszett neki az arcszeszed...

Szerk: Biztos vagy benne, hogy a bőrszíned miatt csinálta ezt? Lehet, hogy nem tetszett neki az arcszeszed...

-
- Capitá del Barça
A múlt héten Santorini szigetén jártam Görögországban. Mindenkinek nagyon ajánlhatom, a maga természetesen vad külsejével a világ egyik legszebb helyei közé tartozik.
De nem ez az amit most megszeretnék osztani Veletek.
Az egyik nap a sziget fővárosába, Thirába utaztunk be busszal. Az út kb 10 percig tarthatott, tehát nem volt hosszú.
Egy szabad hely volt még egy sötét bőrű középkorú férfi mellett. Oda is mentem és leültem. Ekkor tört angolsággal közölte velem, hogy álljak fel mert ő a következő megállónál leszáll. Kicsit furcsálltam ezt, hiszen a következő megálló még vagy 3 percre volt, és ő továbbra is ülve maradt. Eztán elérkeztünk a megállóhoz és nem szállt le. Gondoltam mégegyszer leülök, de ekkor mégegyszer közölte velem, hogy ő bizony leszáll és én álljak fel. Ám ekkor se szállt le és az út végéig ott ült.
Én a rasszizmus ellen harcnak nagy támogatója vagyok. Ha egyik rokonom valami csipkelődő megjegyzésttesz a bőrszínt illetően, szólok nekik.
De ez most ledöbbentett.
Beszélhetünk itt rasszizmus elleni harcról, amikor ők maguk harcolnak ellenünk?
Nagyon mély szomorúsággal írtam ezt most le, bár tudom ez egy kirívó eset volt.
Nem tudom, hanem remélem...
De nem ez az amit most megszeretnék osztani Veletek.
Az egyik nap a sziget fővárosába, Thirába utaztunk be busszal. Az út kb 10 percig tarthatott, tehát nem volt hosszú.
Egy szabad hely volt még egy sötét bőrű középkorú férfi mellett. Oda is mentem és leültem. Ekkor tört angolsággal közölte velem, hogy álljak fel mert ő a következő megállónál leszáll. Kicsit furcsálltam ezt, hiszen a következő megálló még vagy 3 percre volt, és ő továbbra is ülve maradt. Eztán elérkeztünk a megállóhoz és nem szállt le. Gondoltam mégegyszer leülök, de ekkor mégegyszer közölte velem, hogy ő bizony leszáll és én álljak fel. Ám ekkor se szállt le és az út végéig ott ült.
Én a rasszizmus ellen harcnak nagy támogatója vagyok. Ha egyik rokonom valami csipkelődő megjegyzésttesz a bőrszínt illetően, szólok nekik.
De ez most ledöbbentett.
Beszélhetünk itt rasszizmus elleni harcról, amikor ők maguk harcolnak ellenünk?
Nagyon mély szomorúsággal írtam ezt most le, bár tudom ez egy kirívó eset volt.
Nem tudom, hanem remélem...
-
- Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)
Komáim!
Megint komoly kiadás elé nézek!
A mai napon ugyanis elfüstölt a műholdvevőm!
Ezer szerencsém, hogy volt otthon egy UPC Directes szürke
Phillips, így legalább az ASTRA műhold megvan, nomeg végre
újra tudok nézni Sportklubot is!
Az pedig, hogy mennyibe fog a javítás kerülni, nos abba még
bele sem merek gondolni!
Tudjátok, a távirat a seregből: "Szívatnak, anyám stop
Engem is, fiam, de jólesik stop"
Krojfotok, a szívatás alanya.
Megint komoly kiadás elé nézek!
A mai napon ugyanis elfüstölt a műholdvevőm!
Ezer szerencsém, hogy volt otthon egy UPC Directes szürke
Phillips, így legalább az ASTRA műhold megvan, nomeg végre
újra tudok nézni Sportklubot is!
Az pedig, hogy mennyibe fog a javítás kerülni, nos abba még
bele sem merek gondolni!
Tudjátok, a távirat a seregből: "Szívatnak, anyám stop
Engem is, fiam, de jólesik stop"
Krojfotok, a szívatás alanya.
Jaja, ha veszel egy üveg Finlandiát, kapsz egy kupont, amivel kiválthatod...ozsimiki írta:Én voltam az![]()
![]()
![]()
B99,amúgy vegyél Kimiset,azt ingyéér hozzáddobják![]()
![]()
![]()