Rivaldo11 írta:Akkor csak megkérdem: Ki az, aki szerint egy Barcelonának komolyan a széljátékra, a beadásokra kellene építenie? Mikor volt ilyen? Aki centerezésekre kiváncsi, javallom az eurosport2 beköttetését. Soha nem volt jellemzője a Barcelonának ez a fajta stílus.
Más: "izgalmasabb passzokhoz bizony mozgás kell. Ha valaha valaki futballozott akármilyen szinten, annak ezt tudnia kell. Nem taktikai hiba, ha kevés a mozgás. Gondolom Frank nem úgy küldi ki őkket, hogy mindenki áélljon egyhelyben. Mi köze van ennak a taktikához???
A harmadik: A Chelsea, és a Milan ellen 2006 tavaszán -Frankkal a padon-úgy emlékszem, felvettük a versenyt taktikában is. Jó, lehet írni, az akkor volt. De az edzőnk ugyanaz.
Félreértés ne essék. Én sem azt mondom, hogy minden szép és jó. De álljon már meg a menet! Amit itt páran kritika gyanánt előadunk, az néha túlmegy egy határon.
Csak megsúgom: Négy klasszis hiányában, fedélzeten egy 17 éves sráccal könnyedén hoztuk tegnap a döntetlent. Egy olyan pályán, ahol nem jó vendégnek lenni.
Ez pedig tény.
Ha pedig azt szeretnétek látni, hogy taktikával nyerünk meccseket, azt felejtsétek el. A Barcelonánál az egyéniségek villanásai-taktika aránya kb 65-35%.Mindig is így volt, és ezután is így lesz. Kivételes meccsek persze lehetnek. De taktikus futballt ne a mi csapatunktól várjunk. Azt haggyjuk meg a Valenciának, meg a Liverpoolnak.
1. Nem azt mondtam, hogy Zambrottát meg Abidalt tömjük labdával, de a tény az tény, nem szerzünk gólt begyakorolt elfutásokból (sem) a szélen. Ez elfogadhatatlan. Annak idején, (Henkkel a fedélzeten) két évvel ezelőtt ez nem volt jellemző, mindíg akadt egy-két hasznos gól a szélső védők elfutásaiból. Gyakorlatilag Béla jobb volt, mint most Zambi. Fura. Egyébként a BL győzelmet jelentő gólunk is szélről való beadás után jött, csakhogy egy igencsak fontos gólt említsek. Itt van egy jól fejelő csatár, Henry, erre nem kap labdát a fejére. Azzal meg a tököm televan, hogy nekünk úgynevezett normákhoz kell kötnünk magunkat, (szép játék, kispasszok, nem adhatunk be bla bla bla...)hogy szerezhetünk gólt és hogy nem. Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én inkább néznék szélről belőtt laszti után gólt, mint sokszor ezt az agyatlan tumkolást középen.
2. Nem taktikai hiba, ha nincsenek meg a mozgásirányok ilyen szinten? Ez érdekes.
Forgatjuk a labdát ide-oda a felezővonalnál, csak épp előre nem jutunk. Ez megy már másfél éve. Ha meg a játékosok lusták, azért megintcsak Frank a felelős...
3. Igen, akkor felvettük. Most nem fogjuk. MIért vennénk? Kiscsapatok edzői haggyák helyben hollandus barátunkat.
4. Nem a tegnapi nap eredményével van bajom, hanem a jövőképpel.
5. Nem betonbunkert akart látni a térfelünkön, de az elfogadhatatlan, hogy a taktikai elemek legalapvetőbb formái sem mutatkoznak meg a pályán. Majd amikor egy erős ellenféllel találjuk szembe magunkat, ahol a középpályán klasszisokat kell megfogni, vagy éppen a szélen elfutni és megbontani a világ legjobb védőiből álló falat, akkor kakiban leszünk, ha nem változnak itt a dolgok.
Ezzel a vitát le is zárnám, nem foglalkozok vele többet. Majd meglátjuk, hogy a jövőben mit érünk ezzel a mostani játékunkkal. Szerintem nem sokat. Pont.