2007.12.02. 09:38:29
Először is: a fórum nálam továbbra is olyan lassú, mint a tetü.
Most a meccsről.
Kétféle érzés van bennem: Egyrészt jól játszottunk, volt elképzelés, küzdés, akarat a fiúkban. Megvoltak a helyzeteink, csak Messi az 5 zicceréből egyet sem tudott értékesíteni, ez azért elfogadhatatlan tőle. Mert mikor kicselezett mindenkit, és 6 méterre állt a kaputól a második félidőben, talán nem hazagurítania kéne a labdát, hanem belőni. Na, nem bántom, mert ő az, aki folyamatosan jó teljesítményt nyújt a csapatban. A csapat egésze - az izlandi fogalmatlant kivéve - jól teljesített, így annyira nem vagyok elkeseredve. Igaz, a meccset az első félidőben le kellett volna rendezni, és a második csak formalitás lett volna. Így odaajándékoztunk két pontot az espanyolnak, meg a realnak.
Viszont itt van az érem másik oldala. Idegenbeli teljesítményünk nem üti meg egy kiesőjelölt csapat szintjét sem. Így állunk idegenben:
La Liga: 7 meccs 1 gy 4 d 2 v 7-8-as gk (!!!) 7 pont /33%/
BL: 3 meccs 1 gy 2 d 0 v 4-2-es gk 5 pont /55%/
összesen: 10 m 2 gy 6 d 2 v 11-10 gk 12 pont /40%/
Ez tudjuk mire elég, lóf.szra sem, de bajnoki címre semmi esetre sem. Mivel abban nem bízhatunk, hogy mind a 19 hazai meccsünket megnyerjük, de akkoris kell idegenbeli eredmény. És egy Barcelonától elfogadhatatlan az idegenbeli negatív eredmény, hacsak nem az 5-6. helyért küzdünk. És azt is meg kell nézni, hogy ki ellen gyűjtöttük be a két idegenbeli győzelmünket. A 'hiper-szuper' Levante, és amég 'erősebb, világverő' Stuttgart ellen, nulla játékkal. És ezek az eredmények következmények nélküliek. Vagy mondják meg a játékosok, az edző, a vezetőség, hogy idegenben nem kívánnak győzni, ne is várjuk el ezt tőlük.
És akkor jön a kérdés: ki a felelős?
A válasz nálam egyszerű: Frankie. Nyolc alapember, vagy legalábbis kezdőember sérült, és akkor ezt az izlandi semnmirekellőt kezdeti R10 helyett. És ne mondja senki, hogy tegnap R10 nem játszott jól, mert nincs igaza. Küzdött, csúszott-mászott, volt egy veszélyes fejese, két veszélyes szabadrúgása, számtalan jó indítása. 45 perc alatt többet csinált, mint az izlandi ebben az egész szezonban, meg a tavalyiban együttvéve. Nincs Deco, Iniesta elöl játszik, és az izlandira bízza a csapat irányítását - röhejes, nevetséges, tragikus. Ilyen edzői dilettantizmust már régen láttam. Meg azt sem értettem, hogy miért Puyol a jobbhátvéd, mikor ott van Zambrotta. Jó, tudom volt egy-két hibája az elmúlt meccseken, de kinek nem a csapatból?