Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
Benga
Entrenador del Barça

2007.12.15. 13:08:17

Félidő 16-15 oda
De örülhetünk h csak eggyel mennek.
Pálinger végén megint varázsolt Franciák meg elkapkodták.
Jó lenne az az 5. hely . . .
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.15. 12:57:15

13-8-ra égünk, de már jóval többel is mehetnének a Franciák. Pedig fontos lenne ez az 5. hely...
in to exile
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.14. 16:29:00

kovinho írta:Mégegyszer elmondom, hogy nem lehülyéztem őket ( :lol: ) hanem elmondtam hogy az egész tornán bután játszott a válogatott. Ebben benne van az edző, s a játékosok is vastagon, akikkel vmi mentális probléma lehetett, csak az a baj, hogy ez nem csak ezen a VB-n jellemző, hanem már 4-5 vagy több éve ez megy.
Nameg a külvilág, akiktől akkor is kritikát kaptak, amikor 7-8 góllal nyertek...
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.14. 15:49:45

Mégegyszer elmondom, hogy nem lehülyéztem őket ( :lol: ) hanem elmondtam hogy az egész tornán bután játszott a válogatott. Ebben benne van az edző, s a játékosok is vastagon, akikkel vmi mentális probléma lehetett, csak az a baj, hogy ez nem csak ezen a VB-n jellemző, hanem már 4-5 vagy több éve ez megy.
PCsabi
aka Game90

2007.12.14. 15:21:38

Zozzy 5 írta:Kell egy olyan edző, aki ha kell, akkor leordítja a lányok fejét (mint például az az állat az orosz kispadon), beleviszi azt a gépies, érzelmek és belső kérdőjelek nélküli játékot, amivel nem qúrunk el 3-4 gólos előnyöket.
Mondj egy ilyen magyar edzőt... :roll:

Amúgy a franciákkal fogunk játszani legközelebb.

NSO-nak kijár a taps :lol:
miután a döntőben egygólos vereséget szenvedett a címvédő orosz együttestől
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.12.13. 21:38:12

Remélem nézitek most a román-franciát, jó példa!
Varga Tamás: Aki világbajnok akar lenni, az verjen meg mindenkit, aki az utjába kerül (legalábbis, amikor élet-halál kérdése).
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.12.13. 21:32:35

Tudjátok van itt egy érdekes dolog. Mit csinálunk mi itt most, egy kudarc után? Siránkozunk és szigort akarunk, miközben a dánokkal példálózunk. Pedig a dán (és norvég is) iskola pont a lazaságáról híres, ott az első edzésen, amikor labdát fognak a kezükbe cunderezni tanulnak. És nem azért, mert az jó csuklófejlesztő gyakorlat, a hangsúly a játék örömén van. Az itthon rendezett Európa Bajnokságon volt szerencsém élőben látni a magyar-dán mérkőzést. A koreográfia sok más meccshez hasonló volt, vezettünk 4-5-tel (és ilyen hátrányba is úgy ünnepelték a gólt mind a játékosok, mind a szurkolók, mintha Olimpiai címet jelentene), majd a dánok lassan felzárkóztak, s a meccs végén a szabaddobás kombináció kapufán való puffanása a vereséget jelentette. És itt jön a lényeg, a szurkolók hozzáállása. Nem tudom, hány férőhelyes a Főnix csarnok, mondjuk 3000. Teltház volt, ami 2980 magyar és 20 dán szurkolót jelentett. Hatalmas Himnusz éneklés, taps, üdvrivalgás, jó hangulat, a játékosok neveit kiabáltuk, megléptünk 5-tel, majd felrobbant a csarnok. DE! Mindeközben 20 dán szurkoló folyamatosan bíztatta a csapatát, kihagyott helyzetek után is ugyanúgy kiabalták, hogy ,,Denmark, Denmark". Aztán jöttek a dánok percei, döntetlen, a 2980 ember olyan kussban volt, hogy már-már kriptahangulat lett volna, ha 20 dán nem kiabál ugyanolyan hangerővel, mint 3000 "veszett fanatikus". Hogy mit vonok le én ebből? Egy csapat sikere nagyrészben a játékosokon, szakmai stábon alapszik, de hányszor olvastuk, hallotuk már egy sportoló szájából, hogy mennyit segítettek a szurkolók. És mondjátok, hogy mentálisan gyenge a csapat, szerintem mi, szurkolók pedig alaposan rásegítünk. Kisebb kihagyás, egyből felemlegetjük a régi meccseket, hibákat, fájdalmakat, a kommentátorok is megjegyzik, hogy ,,volt egy bizonyos orosz-magyar", meg szidjuk és lehülyézzük őket, és jó ezt nem hallják a lányok adott pillanatban, de utána mindig megtalálják vele őket, és nyílván, hogy nekik is eszükbe juthat ott a pályán, hogy mi van, ha megint megtörténik, ha megint az lesz, mint a múltkor. Nem csak az ő mentalitásukon kellene változtatni, hanem a miénken is. A magyar kézilabda iskola nagyon is jó, játszuk a saját játékunkat és fejlesszük tovább. A VB, Olimpia és EB első 6-8 helyezettje általában ugyanaz, sokszor már-már lutri, aki 8. lett akár világbajnok is lehetett volna, ilyen a sport. És én büszke vagyok a lányokra, mert ez egy kis ország, és ilyen kis lakossággal is ilyen komoly csapattal és múlttal rendelkezünk. Oroszországból azért nem nehéz összeszedni egy jó gárdát, van miből választani.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.13. 20:57:21

Már előre elnézést kérek a fradista érzelmű olvasóktól, főleg Szanditól a következő pár soros véleményemért.
A jelenlegi magyar női kézilabda-válogatott legnagyobb problémája az edző, Németh András. Jó edző, de pszichológiailag felkészületlennek, erélytelennek tartom. Kiállása gyenge, erőtlen. Nem mondom, hogy kaszárnya stílust kellene követnie, de erőteljesebben kellene gesztikulálnia, hajtania a lányokat, és néha ordítoznia is kellene.
A meccsről. Jól játszottunk, de a magyar női kézi-betegség újra előjött: magabiztos vezetést követően a végére összezuhantunk. Ez volt Sydney-ben, a zágrábi VB-döntőben 2003-ban is. A végjátékot az esetek 90%-ban idegi alapon nem tudjuk kezelni, önbecsülésünk, önbizalmunk a nullával egyenlő. Amikor ki kellene játszani a támadóidőt, akkor 5 másodperc alatt gólt akarunk lőni, és befejezzük a támadást. Ha taktikai szabálytalanságot kellene elkövetni, akkor letaglózzuk az ellenfelet, és emberhátrányba kerülünk. Emlékszem a 2000-es olimpiai döntőre, mikor 6 góllal mentünk a 2. félidő közepén, s a dánok feltámadtak, és sorra lőtték a gólokat. Mocsai ott is elcseszte, mert nem lépett közbe a második bekapott gólnál, nem kért időt, és nem üvöltötte a lányok fülébe: játsszunk az idővel amíg lehet. Inkább támadjunk 30-40mp-ig és lőjjük el a labdát, mintsem 3-5 mp után elszórjuk. Én itthon üvöltöttem, hogy time out, hogy lassabban játsszunk, de nem hallották meg. Így egy megnyert meccset odaadtunka dánoknak. Ma is ezt kellett volna.
Ja, és megbosszulta magát a leadott dél-koreai meccs. Én tudtam, hogy ez lesz a vége, büntetlenül nem lehet ilyesmit tenni, mert visszaüt. Az oroszok stílusa pedig nem fekszik nekünk. Sajna, megérzésem beigazolódott.
Kép
senzu
Entrenador del Barça

2007.12.13. 20:56:55

Németh Andrásnak le kéne mondania, ha nem olyan idióta hogy játszatja fehrlinget mehlmann helyett, akkor most legjobb 4ben vagyunk...
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.12.13. 20:52:49

Akik hülyének nevezik őket,szálljanak magukba,legalább egy picit :roll: Tény,hogy nem a legtaktikusabban játszottunk,és ezért vesztettünk,de ez a jelző dúrva,és nem állja meg a helyét...

Ezek a csajok kiadták magukból a maxot,erre volt elég,ez most nem olyan volt,mint amikor Olimpiai döntőt buktunk Sydneyben...akkor Mocsai keze is bőven benne volt,vagy amikor Franciák ellen buktuk +7ről 7perccel a vége előtt :cry: az felfoghatattlan volt,és kikészített mindenkit szinte aki kicsit is szereti a csapatot,és a kézilabdát...ez a helyzet teljesen más szntem,és azért mert valóban van egy,max kettő olyan játékosunk akik nem a legmegfelelőbbek erre a sportra..legalábbis válogatott szinten,attól még a csapat produkciója egyáltalán nem gyalázatos...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.13. 20:47:13

Drigo írta: Erdekes modon, amíg nem volt a 2 "csodameccs" Te sem nagyon villogtal a csapat mellett...Azt meg, hogy csak akkor lehet bírálni, ha Te is átéled, azért erőnek érzem. Ezen az alapon Te én, bárki milyen jogon bíráljuk Rijkaardot Ronaldinhot stb...???
Sajnos csak mostanában van időm minden meccset végignézni, amíg nem láttam élőben, addig nem akartam semmit írni.

Rijkaard, Ronaldinho stb meg teljesen más kérdés. Itt másfél évig sétálták végig a meccseket, és követtek el taktikai és motivációs hibákat. Itt azért közel sem erről volt szó. Egy időben még én is védtem a Barcát is, kritika nem volt Rijkaard felé sem, egészen addig, amíg át nem lépték a határt. Namármost ma a lányok végigküzdötték a 60 percet...

Egyébként meg ha azt az 1 gólt nem ők dobják, hanem mi, akkor meg most attól zengene a világ, hogy meg sem állunk az aranyig...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2007.12.13. 20:52:52-kor.
Drigo
Eurobarca Staff

2007.12.13. 20:29:14

Zozzy 5 írta:De erre az elfordulásra semmi szükség! Majd ha valaki kint lesz közülünk egy ilyen versenyen, és 80 kilós nőkkel küzd zsebkendőnyi területen, akkor lesz jogunk ilyen szinten bíráskodni felettük. Addig nem!

Ez a magyar sors...
Erdekes modon, amíg nem volt a 2 "csodameccs" Te sem nagyon villogtal a csapat mellett...Azt meg, hogy csak akkor lehet bírálni, ha Te is átéled, azért erőnek érzem. Ezen az alapon Te én, bárki milyen jogon bíráljuk Rijkaardot Ronaldinhot stb...???

De valóban nem hülyék egyszerűen NŐK...Igaz Görbiczen nagyon látszik ezen a téren is a fejlődés egyszerűen rossz volt nézni, hogy miket csinált régen a sok jó megmozdulása mellett.Igaz azon az egy meccsen is amit láttam volt egy-két érdekes megmozdulása...
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.13. 20:20:10

Rivaldinho írta: Igen.. az is igaz amit töben elmondtak h ki kell állni... de mien magyar csapat ellen ??? aki a 2000-es vb óta minden elvesztett meccsét úgy veszíti el, hogy 4-5 góllal (akár többel is, lásd most, és a 2002-es olimpia) vezetünk, és eladjuk MINDIG ezt a vezetést ? (már ugye ha kikapunk...) hihetetlen.. nem tudom mióta nézel meccseket.. én elég régóta... ez a magyar kézislányoknál már szindróma... és fater mondja itt mögöttem h nem csak 2000óta csináljuk már ezt... azér nekünk laikusoknak is lehet valamiben igazunk... az meg hogy az edző nem veszi észre hogy nem hatosfallal védekeznek az oroszok, már nem a hozzá nem értésére (mert biztos ért hozzá) csak arra fogom h nem figyelt oda... amúgy én kézilabdáztam, csak hozzáteszem, igaz nem sokáig, de kéziztem, veszprémben
Régóta nézem, és hidd el, nekem sem könnyű ezt elfogadni. Annó a legendás dánok elleni meccs után már annak a határán voltam, hogy nem nézek több magyar női kézimeccset...
Teljesen nyilvánvaló, hogy mentálisan, pszichológiailag gyenge a csapat. De olyat akkor se mondogassunk, hogy hülyék ezek a csajok ehhez a sporthoz.
Kell egy olyan edző, aki ha kell, akkor leordítja a lányok fejét (mint például az az állat az orosz kispadon), beleviszi azt a gépies, érzelmek és belső kérdőjelek nélküli játékot, amivel nem qúrunk el 3-4 gólos előnyöket.
Most viszont szerintem minden csajnak megvan a maga lelki gondja, és az álltalánosságban nem tesz jót a lelküknek, ha a károgást hallják még kívülről is. A tények azok tények, a hibák azok hibák, de most nem ezt kell villogtatni előttük. Különösképpen, hogy profizmus ide vagy oda, ezek érzékény lelkű kislányok...
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.12.13. 20:19:15

VIII.Henrik írta:(bár sajna nem volt alkalmam megjárni Veszprémet - ha a Fotexre gondolt Ő is).
Ja, a fotex.. vagyis már mkb... 8) :oops:
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2007.12.13. 19:53:31

Értem, és igen, ha kevesebb emberrel áll fel a védelem egy ilyen fizikumú orosz válogatott ellen, az nehezen kerüli el, hogy ne használják ki ellenük a ziccert.

Én viszont nem nézem tovább, ha nincs magyar csapat vagy válogatott, az nem érdekel, annak ellenére, hogy én is kéziztem Rivaldinho-hoz képest (bár sajna nem volt alkalmam megjárni Veszprémet - ha a Fotexre gondolt Ő is).
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.12.13. 19:35:22

VIII.Henrik írta:Az a baj, hogy mi voltunk kettős emberelőnyben és több 4-6 gólos előnyünk volt.
A hozzászólásoddal egyetértek, ez csak egy kis helyreigazítás volt.
Hajrá csajok az 5. helyért és az Olimpiáért a további tornákon!
Igaz. Arra akartam utalni, amikor a végén nálunk kiállították Tóth Timit is, amikor az orosz lerántotta és utána emberhátrányba kerültünk. Mert hiába volt ott 5-5, az is inkább nekik kedvezett, aztán még hátrányba is kerültünk. Sztem Orosz-Norvég döntő lesz, norvég sikerrel (ők a nagy kedvenceim). Mondjuk az egyetlen csapat, amelyik megérdemli a VB címet az a norvég, a többi haloványabb önmagánal (néhányan csak pár árnyalattal, valamelyik meg nagyon sokkal). Haia Norge!!!
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.12.13. 19:18:14

Zozzy 5 írta:Azért álljon már meg a menet!
Hülyék a kézilabdához?
Na ne máár...A végét nagyon [auto_cenzúra] (hála a csodás bírói ítéletnek, ugyebár a dupla kiállítás, mikor Tóth-ot leküldték azért mert lerántották; plusz mert elfáradtunk), de ettől függetlenül a csodás gólok, akciók, és az, hogy helynként sikeresen vettük fel a harcot ezekkel a nőknek nevezett majmokkal mindenképp dícséretes, és semmiképp sem érdemlik meg, hogy !1! kapott gól miatt elkezdjünk fikázni. Elcsesztük a végét, igaz. De erre az elfordulásra semmi szükség! Majd ha valaki kint lesz közülünk egy ilyen versenyen, és 80 kilós nőkkel küzd zsebkendőnyi területen, akkor lesz jogunk ilyen szinten bíráskodni felettük. Addig nem!

Ez a magyar sors...
Igen.. az is igaz amit töben elmondtak h ki kell állni... de mien magyar csapat ellen ??? aki a 2000-es vb óta minden elvesztett meccsét úgy veszíti el, hogy 4-5 góllal (akár többel is, lásd most, és a 2002-es olimpia) vezetünk, és eladjuk MINDIG ezt a vezetést ? (már ugye ha kikapunk...) hihetetlen.. nem tudom mióta nézel meccseket.. én elég régóta... ez a magyar kézislányoknál már szindróma... és fater mondja itt mögöttem h nem csak 2000óta csináljuk már ezt... azér nekünk laikusoknak is lehet valamiben igazunk... az meg hogy az edző nem veszi észre hogy nem hatosfallal védekeznek az oroszok, már nem a hozzá nem értésére (mert biztos ért hozzá) csak arra fogom h nem figyelt oda... amúgy én kézilabdáztam, csak hozzáteszem, igaz nem sokáig, de kéziztem, veszprémben
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.13. 19:07:34

Grege írta:
varga tamás írta:
gianni írta:Csalódott vagyok de semmi gond nyerjük meg az olimpiát :)
Amire a kijutási esélyeink a mai vereséggel erősen lecsökkentek.
Ez erős túlzás, mivel csak a VB első kvalifikálja magát, így "erősen" azért nem csökkentek le... Mert akkor a többiek is bajban vannak...
Ja, de asszem ilyen selejtező csoportok lesznek, amelyek, egy-egy országban zajlanak le, és úgy tudom, hogy az első 4 csapatnak elég nagy esélye van, hogy ezeket rendezhesse.

Mindenesetre csalódott lennék ha nem jutnánk ki. :?
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2007.12.13. 19:05:52

jelwaz írta:... a meccset nem az oroszok ellen játszuk, akkor a kettős emberhátrányt is túléljük, amely eldöntötte a meccset.
Az a baj, hogy mi voltunk kettős emberelőnyben és több 4-6 gólos előnyünk volt.
A hozzászólásoddal egyetértek, ez csak egy kis helyreigazítás volt.
Hajrá csajok az 5. helyért és az Olimpiáért a további tornákon!
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
Grege
Capitá del Barça

2007.12.13. 19:03:56

varga tamás írta:
Ez erős túlzás, mivel csak a VB első kvalifikálja magát, így "erősen" azért nem csökkentek le... Mert akkor a többiek is bajban vannak...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.13. 18:55:22

Kép
gianni
Entrenador del Barça

2007.12.13. 18:52:38

Csalódott vagyok de semmi gond nyerjük meg az olimpiát :)
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.13. 18:33:30

Egyébként én nem (csak) erre a meccsre értettem ezt, egész VB-n buták voltunk, németek ellen pl. ott is nem tom mennyivel vezettünk, aztán meg mi örültünk az X-nek. Ez mind azon múlt, hogy nem volt eszünk végigjátszani a támadásokat, stb. stb. sok marhaság amit elkövettek a lányok.

Egyébként most így visszagondolva büszkék lehetünk magunkra, jól játszottunk, grat a lányoknak. Mehlmann nagy csalódás, kíváncsi vagyok hogy értékeli magát ... :roll:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.13. 18:29:10

Etooka írta: ok elcsessztük a végét!nade mindig ugyanugy csesszük el!?ez már röhely!vagy 10 eladott labda,ibolya lövései(amik a párizsi sanzelizén kötöttek ki)na meg az okos balogh,vezeti rá a kapusra labdát,az felugrik,ő mit csinál felfele dob!bravó,agy nélkül nem lehet nyerni.......
Rendben, akkor menny el hozzájuk és mond el nekik amit már huszonhatezerszer hallottak. Nem is, állj be Te...
Válasz küldése