Nem válaszolok egyenként.
Úgy próbáltam írni a cikket, hogy mivel Ronaldinho által játszott poszton az egész világon 1-2 játékos játszik (Messi, ?), s ha eladnánk, nyilván nem lehetne még egy Ronaldinhot venni. Helyette viszont egy nagy nevű középpályást kellene hozni, s erre írtam lehetőségeket.
A cikkhez még annyit, hogy az El Classicon kiderül a vezetőség szándéka. Ha ott se játszik, nem hiszem, hogy marad. El tudom képzelni, hogy ők már tudnak valamit, amit mi nem. (jajj, de sok ilyen dolog van, tudom, de most Ronaldinnye ügyben)
A megvettük, megvertük, stb. kifejezésről.
Vannak sokan akik ezt ellenzik, de ahogy én látom, a sport egy nagyon erős közösség-generáló tényező, s akik bele tartoznak, szivesen értékelik úgy, hogy az ő kis közösségük (az a 150 millió barca szurkoló a világon

) közös diadala, ami valahol így is van. Te mint szurkoló azzal segíted a klubot, hogy szurkolsz (megveszed a mezeket, megnézed a reklámokat, így szponzori pénzek is jönnek, jegyet veszel, stb.) A klub áttételesen a te pénzedet használja arra, hogy játékosokat vegyen, akikkel győzni lehet, ezáltal a pénzedért értéket kapsz.
Elvontan ilyen az adózás is, csak az 1) kötelező 2) nem örömből csinálod. Ez esetben tényleg csak az fizet, aki akar, s ezen "befektetésének" megtérülése a Realnak lőtt gól után érzett eufória.
Huhh, ez nagyszerű lett, megy is este blogba