Eurobarca Blog

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2007.12.21. 20:03:04

Homér kollégát kérdezd. :roll:
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2007.12.21. 19:49:36

vasárnap küldtem egy blogot és elküldtem a blog@eurobarca.hu-ra és a rhynn84@gmail.com-ra is!nem ment el vagy mi történt?előre is kösz!
.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.12.17. 15:22:11

Nem válaszolok egyenként.

Úgy próbáltam írni a cikket, hogy mivel Ronaldinho által játszott poszton az egész világon 1-2 játékos játszik (Messi, ?), s ha eladnánk, nyilván nem lehetne még egy Ronaldinhot venni. Helyette viszont egy nagy nevű középpályást kellene hozni, s erre írtam lehetőségeket.

A cikkhez még annyit, hogy az El Classicon kiderül a vezetőség szándéka. Ha ott se játszik, nem hiszem, hogy marad. El tudom képzelni, hogy ők már tudnak valamit, amit mi nem. (jajj, de sok ilyen dolog van, tudom, de most Ronaldinnye ügyben)

A megvettük, megvertük, stb. kifejezésről.
Vannak sokan akik ezt ellenzik, de ahogy én látom, a sport egy nagyon erős közösség-generáló tényező, s akik bele tartoznak, szivesen értékelik úgy, hogy az ő kis közösségük (az a 150 millió barca szurkoló a világon :D) közös diadala, ami valahol így is van. Te mint szurkoló azzal segíted a klubot, hogy szurkolsz (megveszed a mezeket, megnézed a reklámokat, így szponzori pénzek is jönnek, jegyet veszel, stb.) A klub áttételesen a te pénzedet használja arra, hogy játékosokat vegyen, akikkel győzni lehet, ezáltal a pénzedért értéket kapsz.
Elvontan ilyen az adózás is, csak az 1) kötelező 2) nem örömből csinálod. Ez esetben tényleg csak az fizet, aki akar, s ezen "befektetésének" megtérülése a Realnak lőtt gól után érzett eufória.

Huhh, ez nagyszerű lett, megy is este blogba :D
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
robag
Jugador d'estrella

2007.12.17. 14:36:27

Diego nem Roni posztján játszik, Robben pedig óriási bellépés lenne részünkről.
".. Te csak játszod az istent, de nem lehetsz az, mert isten mindenkit szeret, nem igaz?!.."
Barcelona009
Barça C

2007.12.17. 14:08:00

Sziasztok!!
Az rohadtul nagy baromság, hogy sokan azt mondják, hogy pl.:elvinn(ÉNK),megvenn(ÉNK)a játékosokat.
Nekem ez nagyon nem tetszik, mert senkinek nincs semmi köze a Barcához, és nem mintha ő döntené el hogy kit igazoljanak le. :x :evil:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2007.12.16. 18:56:50

Dave87 írta:Nagyon nehéz lenne pótolni Ronaldnihot, de hát szerintem teljesen igaz, ami a cikkben van. Megerősödött, kicsit nehézkesebb lett a mozgása (magához képest), nem a régi.
Robben jó választás lett volna, ha nem vitte volna el a Madrid, én rá szavaztam régebben is. Mondjuk így már őt valszleg bebuktuk.
Quaresmát is...Sabrosa-t is...
David Silva jó lenne
Robben? Minek?
Enni nem tud úgy, hogy ne húzdna meg valamely testrésze.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Dave87
Capitá del Barça

2007.12.16. 18:50:59

Nagyon nehéz lenne pótolni Ronaldnihot, de hát szerintem teljesen igaz, ami a cikkben van. Megerősödött, kicsit nehézkesebb lett a mozgása (magához képest), nem a régi.
Robben jó választás lett volna, ha nem vitte volna el a Madrid, én rá szavaztam régebben is. Mondjuk így már őt valszleg bebuktuk.
Quaresmát is...Sabrosa-t is...
David Silva jó lenne
Giga999

2007.12.16. 16:23:50

[quote="rhynn"]Giga: Üdv a fórumon!

Kit vittek el az Etoból? Gondolom nem Dudást, róla hallottam volna.

Nem a Dudást!! Dudás kölcsönbe volt Moszkvába de onnan má viszajött!!A Horváth Barnát vitte el a Man Cty!!!
ádeszsz
Barça B
Kapcsolat:

2007.12.16. 15:40:49

pontosítok: diego, quaresma, fabregas...ezeknek örülnék, ilyen sorrendben
ádeszsz
Barça B
Kapcsolat:

2007.12.16. 15:39:18

ha választani lehetne, diegot hoznám mindenképp! eszméletlen a gyerek
Gaba
Jugador del Barça

2007.12.16. 15:20:12

jaa, persze diegot csak akkor, ha deco kiöregszik, mert őt semmi pénzért nem engedném el/tenném ki a csapatból.
Gaba
Jugador del Barça

2007.12.16. 15:18:50

hát én nemtom ti mit gondoltok, de nekem pl teccik a diego ötlet. viszont őt inkább deco helyén tudnám elképzelni. viszont egy nevet hiányolok a leendő ronnie helyettesek listájáról, mégpedig ricardo quaresma az. igaz ő is volt már nálunk, és talán uaz lenne a helyzet vele, mint simaoval, de sztem egy zseniális játékos és talán őt is számba kéne venni.
na pííísz
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.12.16. 11:36:47

Giga: Üdv a fórumon!

Kit vittek el az Etoból? Gondolom nem Dudást, róla hallottam volna.

Egyébként a spanyolok maguknak köszönhetik a külföldre távozó játékosokat, hisz 17 évesen se mindegy, hogy heti 250 eurós amatőr szerződésed van vagy évi 1 milliós profi más országban.
A baj az, hogy a nagy lilafejű vezetőség erre se hajlandó. (ugyanúgy a sportolók adózását se vizsgálják felül, s így vesztik el sorra sztárjaikat)
Rhynnblog:
Giga999

2007.12.16. 11:30:13

[quote="Bányász"]Ahogy olvasom Fabregas nyilatkozatait,értelmes,egyenes embernek tűnik...!Nem lenne részéről korrekt otthagyni az Arsenalt és Wengert...!Kár,pedig szuper játékos,nagy hiba volt elengedni az Arsenalba annak idején!Örülnék ha nálunk jáccana,de nem Ronaldinho típusu játékos...!

Cesc-t nem eladta a Barca hanem "ellopta" az Arsenal mert Angliába már 16 éves kortól lehet profi szerződést adni Spanyolba meg csak 18 éves kortól!!!Ezen a módon vitte el a Mu Piquet is + a Liverpool is vitt már el a barca fiataljai közül!!A chelsea is megpróbálta Dos Santost, de ő hű volt a Barcahoz!Mocskos piócák ezek az angolok neveljék ki maguknak a játékosokat ne lopkodják el!!Amúgy az Etoból is lopkodnak most a Man Cty vitte el egy fiatal srácot meg folyamatosan viszik ki őket próbajátékra az Eto ezért márt a Fifahoz is fordult!!Mocskos Angolok!!!!!!!
Giga999

2007.12.16. 11:20:19

Sziasztok!

Én a Barcelona vezetői helyében Ronaldinhot elengedném a Milanba!!Úgy hogy cserébe jön Kaka!!Ez nem is lehetetlen hisz a Milan nagyon gyengén szerepel a bajnokságban és ha nem tudnak Bl-t érő helyen végezni akkor nagy esély van arra hogy Kaka távozik!!!Kaka pedig nyilatkozta hogy őt nem csak a Real érdekli ő szívesen menne máshová is!!!És ha a Barca bevetné az üzletbe Ronaldinhot akkor szerintem a Barca ajánlatátt részesítenék előnybe nem a Realét mert így nem csak pénzt kapnak hanem egy világsztárt akit egyébként is meg akarnak szerezni!!!A realtól meg csak pénzt kapnának és nem biztos hogy tudnának venni egy olyan játékost belőle mint Kaka vagy Ronaldinho!!!Ha a Ronaldinho-Kaka üzlet létrejönne szerintem mindkét csapat jól járna mert Kaka zseniális Ronaldinho meg szerintem újjászületne Milanóba és mi tudjuk milyen az igazi Ronaldinho!!!Ha ez megvalósulna minden idők legnagyobb üzlete lenne!!!!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2007.12.15. 21:38:17

Ahogy olvasom Fabregas nyilatkozatait,értelmes,egyenes embernek tűnik...!Nem lenne részéről korrekt otthagyni az Arsenalt és Wengert...!Kár,pedig szuper játékos,nagy hiba volt elengedni az Arsenalba annak idején!Örülnék ha nálunk jáccana,de nem Ronaldinho típusu játékos...!

Ronaldinho típusu játékos véleményem szerint kevés van...inkább nincs is!Utánozhatatlan volt,és reméljük lesz is,bár én kétlem!

Ezért aztán lehetetlen pótolni....!Nem azt mondom,h nincs olyan játékos aki a posztján(R10én) jó és világklasszis,de nincs még egy olyan mint ő!Persze nyílván ha keresünk találhatunk olyan embereket akik közel olyan hasznosak lesznek a csapatnak mint ő!

Én személy szerint nagyon örülnék Van der Vaart-nak,vagy Diegonak!Szerintem mind a ketten hihetetlen jó futballisták...!Ők eltudnának jáccani Ronaldinho posztján véleményem szerint!
Vagy esetleg Nasri...!
De szerintem ez a probléma Dos Santos személyében házon belül megoldható!Így hát nem érdemes fogalkozni a kérdéssel:)!

A marketingot meg félre kéne lökni...tanulni kéne Henry esetéből!Tisztelem szeretem,de nem megy neki, a Barca nem az ő csapata,nem az ő stílusa!

Mindenesetre a Clásicot megnyerjük 3-1re:D
kis-leo-messi
Barça C

2007.12.15. 21:22:01

Kössz szépen válaszodat!!
Máskor figyelek :oops: :P
el fuero
Entrenador del Barça

2007.12.15. 20:42:00

Rhynn ment 1 pü.
Danka00792
Director del Fútbol

2007.12.15. 20:38:28

xMontana írta:ha az elkövetkezendő 5évet nézzük, akkor egyértelműen Leo Messi és Dos Santos középpája van kialakulóban (akik szerintem egyértelműen jobbak lesznek, mint Ronaldinho), korosztályukban megnyertek mindent, és akkor még nem beszéltünk Bojan-ról... aki nem hiszi járjon utána
Messi középpályás lenne? Ugy tudtam nem. Elörébb játszik. És Giovanni is. A középpályát haggyuk meg Iniesta-nak :wink:

Jövö Barca csatársor: Dos-Krkics-Messi :wink:
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.15. 20:34:58

xMontana írta:ha az elkövetkezendő 5évet nézzük, akkor egyértelműen Leo Messi és Dos Santos középpája van kialakulóban (akik szerintem egyértelműen jobbak lesznek, mint Ronaldinho), korosztályukban megnyertek mindent, és akkor még nem beszéltünk Bojan-ról... aki nem hiszi járjon utána :D
...aki pedig elhiszi, annak mi járunk utána!
középpáJa=középpáLYa
Dos Santos és Messi nem biztos, hogy mind a ketten jobbak lesznek, mint R10, ilyet azért felelőtlenség kijelenteni. Szerintem.
Kép
xMontana
Barça C

2007.12.15. 20:33:04

ha az elkövetkezendő 5évet nézzük, akkor egyértelműen Leo Messi és Dos Santos középpája van kialakulóban (akik szerintem egyértelműen jobbak lesznek, mint Ronaldinho), korosztályukban megnyertek mindent, és akkor még nem beszéltünk Bojan-ról... aki nem hiszi járjon utána :D további szép estét. Remélem lemossuk a Valenciát :twisted:
Danka00792
Director del Fútbol

2007.12.15. 20:33:04

rhynn írta:Ha így nézzük a válaszom a következő:
Ronaldinhot azonnal nem lehetne pótolni, de minden bizonnyal jönne egy "sztárigazolás", hogy a szponzorok se mérgelődjenek, meg a szurkolók se. Nagy kapkodás lenne, így egyrészt drágán várásolnánk (bármennyire is nem szereti ezt Laporta), másrészt rövid határidőre kb. ezek a játékosok elérhetőek.
Lampard szeretne itt játszani, s Laporta legalább annyira szeretné őt megszerezni,mint Henry-t, még ha midnen realitást nélkülöz is a dolog. Deco pénzügyi szempontból öreg, két év múlva már nem lehet eladni, Lampardot talán igen. Kakát nem lehet megszerezni, bár most Dida megdobálása stb. után ő is elgondolkodott a dolgokon.
Deco már megnyert mindent, kb 5 bajnoki címet, 2 BLt egy UEFA-t, Lampard még semmit. Ha egyidősek is lennének, az egyik agyonmotivált lenne az új közegben, szeretne bizonyítani, a másik pedig 4 év után már kicsit belefásultan maradna a csapatban.
Ezt igy most nem értem. Az egy dolog, hogy Ronaldinho-t elöveszik páran, hogy ide fog menni, oda fog, menjen télen, menjen nyáron stb... mert nem megy neki. De Deco-t miért kéne elküldeni? Messi mellett ö van a legjobb formában (szerintem). Öreg? De ha jol játszik akkor kit érdekel? Vonuljon innen vissza, ha már ugy érzi hogy nem tud hozzátenni semmit a Barca játékához, ez egyenlöre nem igy van. Szal maradjon! És nem kell Lampard!
kis-leo-messi
Barça C

2007.12.15. 20:01:34

Én úgy érzem a Ronaldinho bolgról két játékost tudnák kiemelni.
Ez a két játékos Fabregas & Silva .
Ez a két játékos azért lenne ideális a Barcának mert fiatalok és Ronaldinho posztján egyaránt bevethetők , de ezek csak mellékesek .

Silva: egy rendkivűli tehetség , nem kap túl sok esélyt a Valenciában ezért ész szerű lenne a odadódása a Barcának , jól passzol szép szabadrúgásai vannak.

Fabregas:Mivel ő egy Barca nevelés ezért könnyen betudna illeszkedni a csapatba! Szép szabadrúgásai és beadásai vannak de emellett több poszton bevethető.

Döntsetek el hogy ki lenne a jobb választás.
Vagy esetleg két jó választás. :)
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.15. 19:15:00

rhynn: javíts ki ha tévednék, de tudtommal VV, Puyol, Xavi Hernández is katalán. Most hirtelen nem vagyok benne biztos, de azt hiszem Jorquera is az. Szóval, a katalán vonal megvan a katalán sztárcsapatban Oli nélkül is, ráadásul ők még futballozni is tudnak.
Kép
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2007.12.15. 18:53:06

varga tamás írta:Az, hogy Oleguer a keretben van, nem elsősorban pénzügyi okokkal magyarázható. Sokkal inkább katalán nemzetiségének, és túlzott nacionalizmusának.
Katalán léte azért kell,hogy legyen katalán a csapatban, s a helyi szurkolók is bírják a csapatot. Ez pedig pénzt generálhat a csapatnak.

Sok csapatnál direkt így vásárolnak játékosokat (Park Dzsi Szung a PSV-ben majd a MU-ban), hiszen minden más kultúrából érkező játékos újabb piacot jelent. Ugyanúgy, ha majd Németh Krisztián végre bekerül a Liverpoolba, sok új Pool szurkoló lesz nálunk, bár elég kis piac vagyunk ahhoz, hogy ez számítson.

Ugyanakkor a hazai szurkolókat is ki kell elégíteni, ha nem, akkor 5000-en lesznek majd egy BL meccsen (Juve - Bayern), tehát mégis csak jól felfogott anyagi érdek...

Aztán majd jön El Fútbolista de Catalán nevű csodacsatár az ifiből és máris megy Oleguer.
Rhynnblog:
Lezárt