Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Unokatesóm játszott anno Pécsett NB1ben,NB1/B-ben[akkor még ez volt a neve], most kint játszik Ausztriában már 2 éve, tavalyelőtt, fix havi 1000eurós fizetése volt... 4. osztály azthiszem...prémiumokat nem vágom, kiestek, csökkentették az alapfizut eléggé, azthiszem 100ra, de prémium: 200 euro/pályára lépés, gólprémium is volt, kaptak cipőket[ legújabb adidast vagy pumát...], kajáltatták amíg ottvolt, szállás,stb... És csak péntek, szombaton volt ott, néha csütörtökön vagy vasárnap még...Homér írta:Nemzeti sportban nyilatkozták. Persze van mondjuk pontprémium meg ilyenek (MTKnál meg pár csapatnál abból van a pénz) de ahhoz játszani kell meg jól kell játszani.
Sok csapatnál úgy van, hogyha elérik mondjuk a 35 pontot, akkor több szponzorpénz van, s csak akkor kapják meg a bónuszokat.
Debrecenben biztos vannak nagyobb fizetések, főleg a légiósoknál, de ők különben nem jönnének el. Egy átlag csapat költségvetése mondjuk 200-300 millió forint, ha van két játékos havi 2 milla bruttóval, máris elment évente 50 millió. És a pálya bérlése, edzés, utaztatás, stb visz el 100-150-et.
Debrecen 800 milliós költségvetéséből sem hiszem, hogy évi 50-60 milliókat kapna 1 játékos, mert ugye azokat meg is kell venni (160 millát költöttek idén ilyenre), adózni is kell a bevételek után, stb.
Sokszor másodosztályban 1-1 játékos többet is kereshet, de főleg a bónuszokból.
NBIII-ban is lehet meccsenként 50.000-et keresni, de ott azért kevés a fizu meg ugye abból kell kajálni (eszméletlen mennyiséget megesznek egyszerre), cipőt venni havonta, ruhát mosatni ,stb.
Magasak a járulékos költségek is.
Kéziben van nagy pénz, a kötlségvetés akkora mint a focicsapatoknál, csak éppen kevesebb a költség, nem kell 25-30 játékos, csak 8-10 meg az ifik.
így van! Magyarországon talán ez az egyetlen ágazat, ahol európai szintű fizetést kapnak az 'alkalmazottak'. teljesítmény viszont messze nincs mögötte.grecki írta:
2. A magyar focisták még mindig iszonyatosan túl vannak fizetve. Elképesztő, hogy százezres alapfizetéseket plusz vaskos prémiumot követelnek maguknak a nem éppen kultúrált labdarúgásért cserébe. Ha a Fradi bajnok akar lenni, akkor nyilván (utánpótlás egyelőre legjobb tudomásom szerint nem olyan acélos) a legjobb, és egyben legdrágább magyar játékosokat kellene megvennie. Vagyis, valamilyen formában kordában kellene tartani a fizetési igényüket. Sokkal inkább a premizálást előtérbe helyezni, vagy ami még ésszerű lehet, hogy kevesebbet ígérni, de azt napra pontosan átutalni. Hány meg hány spíler és edző jelentette már fel a klubját, mert nem kapta meg a beígért hatalmas fizuját. Szóval kevesebbet, teljesítményarányosan és pontosan fizetni a játékosokat.
Azért az MTK ificsapata se egy mintagyerekVito írta: bár, ha az MTK-akadémia példáját nézzük, akkor nekem még ez sem lenne elég érv az üzlethez. ott valóban profi munka folyik, nemcsak ötlet és fikció az egész, hanem egy jól működő 'cég'. a korosztályos válogatottak az innen kikerülő gyerekekkel vannak tele, ám a magyar klub és válogatott foci szégyenteljes produkciója miatt mégsem tudják versenyképes áron értékesítnei őket. amíg a magyar futball nem fejlődik, úgy en bloc, addig szvsz erre nincs is reális esély. ha a magyar foci egésze jobb lenne, akkor Hajnal, Huszti és Gera is nívósabb csapatban játszana, ebben biztos vagyok!
Úgy próbáltam meg leírni, hogy akárki veszi meg, a plázát külön fogja kezelni, max köt egy reklámszerződést, hülye lenne annak a profitját átküldeni a klubba. Plusz a tulajokat is nagyon zavarná, ha a ROI meg egyéb mutatók egy focicsapat miatt romlanának le. Marketing büdzsé X százaléka megy majd a Fradira és ennyi.megpendítetted a pláza-s dolgot is, illetve elvetetted.
nemtom nemtom, azért én ezt a vonalat sem zárnám ki teljesen. manapság hihetetlen pénzügyi és (üzleti)egzisztenciális értéke van egy ekkora ingatlannak, pláne egy ennyire frekventált helyen.
Igazad van, én úgy emlékeztem, hogy sokkal jobban le van maradva a Fradi, de megnéztem és a négy pont tényleg nem tűnik behozhatatlannak ami ugye egy év plusszt jelentene, de én azt még úgy számoltam, hogy, akkor még másodosztályú lesz.Homér írta:Ha januárban tényleg idehoznak 4-5 játékost, ahogy megigérték, ősszel már NB1-es lehet a fradi. Onnantól kezdve két év alatt minden gond nélkül lehet bajnokcsapatot csinálni Magyarországon.
...
Nem véletlen, hogy Dámosy mester is úgy hirdetett a FourFourTwo magazinban, hogy vegyék meg a fradit, egyszerűbb bejutni vele a BL-be, mint egy West Brommal.