el fuero írta:Akit egy kicsit is érdekel a magyar foci sorsa, hogy miért lett olyan amilyen és mit kéne tenni az nézze a SPORT1-et!
Az első félórát leszámítva, megnéztem. Szomorú volt látni, hogy ilyen szellemileg alulképzett emberek válogatottak lehetnek. Nem, nem azt várom tőlük, hogy doktori címük legyen, hanem csupán az általános műveltség szintjére elérjenek. Az a sok pejoratív, lekicsinylő megjegyzés teljesen felháborított. Mintha Kakák, vagy Ronaldinhók, vagy Tottik lennének, a világ legjobbjai, kb. úgy viselkedtek.
Ami ennél is szembetűnőbb volt, az szellemi felfogóképességüknek a minimális szintje. Miért mondom ezt? Varga Pista bácsi elmondta nekik az Izland elleni meccs előtt, hogy le kell őket támadni, már a saját térfelükön zavarni kell őket, presszinget kell alkalmazni. Ehhez képest csak lötyögtek, sétálgattak, ímmel-ámmal támadgatták a feröeri játékosokat. Okés, hogy nyertek 3-0-ra, de a hozzáállás: nulla volt. Az edző taktikai utasításai mintha falra hányt borsó lett volna.
Aztán ott volt a - már nem tudom melyik - futballakadémia bemutatása, hogyan zajlik egy edzés. Hát, számomra nagyon illúzióromboló volt. Ha futást parancsolt az edző, akkor lötyögtek, amikor kocogni kellett volna, akkor sétálgattak. Az edzéselemeket olyan iramban csinálták, mintha lassított felvételt láttam volna. Az edzés intenzitása alapján 88 éves nagyanyám, járókerettel, combnyaktöréssel a háta mögött, simán be tudott volna kapcsolódni. Képletesen.
A legidegesítőbb a Bicskei volt, aki meg akarta magyarázni, hogy milyen jó ez az U19-es válogatott, hogy szép jövő előtt állnak, hogy sok örömet fognak nekünk okozni a jövőben. Majdnem, lehánytam a képernyőt.
Az meg a magyar labdarúgás mindennapjait jellemzi, hogy a sikeres selejtezők után, a győzelmek után, a csapat edzőjét, a szakmai stáb minden tagját kisteleki elzavarta. Oké, mi mást várhatunk tőle, de akkoris. Igazi magyaros megoldás. Szánalom, borzalom, kínszenvedés.