gekkodan írta:Szerintem ez egy brutális baromság, hogy német edző erőfocit, olasz meg bunkert csinálna a csapatból. Sztereotípia, a keret, a bajnokság, a szurkolói elvárások és az egész környezet határozza meg a csapat játékát és taktikáját, utána alkalmazkodik ehhez az edző és kitalálja a tutit. Nem védekeznénk 9 emberrel, csak mert Lippinek hívják az edzőt...
Ranieri sem bunkerfocit csinált a Chelsea-ben, vagy mondhatnám példaként Capellot. Biztos lehet benne mindenki, hogy nem fog az angol válogatottból olasz válogatott 2-őt csinálni, a Real Madridból sem csinált Juvét. Jó hogy most keményebben nyomják a támadófocit, de mégsem egy Milan, vagy egy Juventus nyert tavaly spanyol bajnokságot. Az edzőnek van egy karaktere és múltja, de ehhez párosul egy keret, egy bajnoki környezet és egy szurkolói elvárás. És ez az ami miatt Barcelonában nem lesz sem erőfoci, sem bunkerfoci.
De vannak olyan edzők,akik bárhol vannak,nem tudnak változtatni a stílusokon,erre a legjobb példa Rijkaard vagy Capello.Capellot tavaly érdekelte,hogy milyen hagyományok,játékstílus stb. van a Madridnál le se [auto_cenzúra] bunkerfoci,ennyi.Az más kérdés hogy eredményes volt de ki is rúgták.Én nem tudom hogy a német fociba mi tekinthető szépnek,de hogy Klinsman biztos nem az egyérintős,"szép",támadófocit játszatná!!!!Bár az is igaz,hogy ez a csapat Ronaldinhoval,Messivel,Eto'oval,Henryval,Xavival,Bojan,Dossal nem nagyon tudna védekezni!!!De Klinsman megoldaná.Bár mintha hallottam volna hogy a Bayern edzője lesz.......
..................................