Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.12. 15:55:00

Klinsman a Bayern edzője júliustól.

Itt Mourinho, Lippi, vagy Van Basten az elérhető, lehetséges nagy név, vagy esetleg Scolari talán, bár neki is szerződése van, szóval az első 3 kolléga a lehetséges befutó.

Ja meg van még valaki, egy 4. lehetséges edző: Frank Rijkaard
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.12. 15:47:50

gekkodan írta:Szerintem ez egy brutális baromság, hogy német edző erőfocit, olasz meg bunkert csinálna a csapatból. Sztereotípia, a keret, a bajnokság, a szurkolói elvárások és az egész környezet határozza meg a csapat játékát és taktikáját, utána alkalmazkodik ehhez az edző és kitalálja a tutit. Nem védekeznénk 9 emberrel, csak mert Lippinek hívják az edzőt...

Ranieri sem bunkerfocit csinált a Chelsea-ben, vagy mondhatnám példaként Capellot. Biztos lehet benne mindenki, hogy nem fog az angol válogatottból olasz válogatott 2-őt csinálni, a Real Madridból sem csinált Juvét. Jó hogy most keményebben nyomják a támadófocit, de mégsem egy Milan, vagy egy Juventus nyert tavaly spanyol bajnokságot. Az edzőnek van egy karaktere és múltja, de ehhez párosul egy keret, egy bajnoki környezet és egy szurkolói elvárás. És ez az ami miatt Barcelonában nem lesz sem erőfoci, sem bunkerfoci.
De vannak olyan edzők,akik bárhol vannak,nem tudnak változtatni a stílusokon,erre a legjobb példa Rijkaard vagy Capello.Capellot tavaly érdekelte,hogy milyen hagyományok,játékstílus stb. van a Madridnál le se [auto_cenzúra] bunkerfoci,ennyi.Az más kérdés hogy eredményes volt de ki is rúgták.Én nem tudom hogy a német fociba mi tekinthető szépnek,de hogy Klinsman biztos nem az egyérintős,"szép",támadófocit játszatná!!!!Bár az is igaz,hogy ez a csapat Ronaldinhoval,Messivel,Eto'oval,Henryval,Xavival,Bojan,Dossal nem nagyon tudna védekezni!!!De Klinsman megoldaná.Bár mintha hallottam volna hogy a Bayern edzője lesz.......
..................................
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.12. 15:36:20

Szerintem ez egy brutális baromság, hogy német edző erőfocit, olasz meg bunkert csinálna a csapatból. Sztereotípia, a keret, a bajnokság, a szurkolói elvárások és az egész környezet határozza meg a csapat játékát és taktikáját, utána alkalmazkodik ehhez az edző és kitalálja a tutit. Nem védekeznénk 9 emberrel, csak mert Lippinek hívják az edzőt...

Ranieri sem bunkerfocit csinált a Chelsea-ben, vagy mondhatnám példaként Capellot. Biztos lehet benne mindenki, hogy nem fog az angol válogatottból olasz válogatott 2-őt csinálni, a Real Madridból sem csinált Juvét. Jó hogy most keményebben nyomják a támadófocit, de mégsem egy Milan, vagy egy Juventus nyert tavaly spanyol bajnokságot. Az edzőnek van egy karaktere és múltja, de ehhez párosul egy keret, egy bajnoki környezet és egy szurkolói elvárás. És ez az ami miatt Barcelonában nem lesz sem erőfoci, sem bunkerfoci.
Drigo
Eurobarca Staff

2008.01.12. 13:20:34

Ez a Frank Rijkaard topic még mindig

A foci VB-ről nem itt kéne beszélni.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Andrisveres
Jugador d'estrella

2008.01.12. 13:15:53

Szerintem az olaszok a vb-n gusztustalanul játszottak , én azt nem nevezném minőséginek ,h USA majdnem szétalázza őket , az ausztrálok ellen egy kamu11essel továbbjutnak aztán megkapják a legkönnyebb sorsolást a döntőben meg a 10 emberrel játszó franciák ellen beállnak védekezni és húzzák az időt , emlékszem de rossi a francia 16ról hazaadta Buffonnak az egész stadion fütyült. ahol olyan emberek játszanak mint az a könyöklős majom meg materazzi... elvből utálom őket+ a fociuk és gusztustalan!!!

a többivel egyetértek ha portugál meccsen vmit látni akartál a vb-n imádkoztál h C Ronaldo csináljon már vmit.

az Anglia vs Portugália meccs kb nb1es szintű volt.
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.12. 12:52:14

Morminho írta:
messi1918 írta:A szép foci nagyon relatív fogalom,nekem pl.az már szép foci amikor Messi egyedül varázsol a-mostani körülmények között
Az nem szép foci, az egyénileg szép, és felkapják rá a fejüket az emberek. A szép foci az amikor egyérintőben végigmegy a labda a pályán. Az a szép foci amit a BL győztes Barca csinált. Szerintem...
Igen,de oda van az is írva hogy,mert elfogult vagyok vele,nekem az már szép foci,mert sajnos mostanába,ettől a Barcelonától nem lehet szép focit látni.LEgfeljebb egyéni szinten.Az egyérintős játék mostanában is megvan,csak a pálya rossz harmadában.
Morminho
Entrenador del Barça

2008.01.12. 12:33:54

messi1918 írta:A szép foci nagyon relatív fogalom,nekem pl.az már szép foci amikor Messi egyedül varázsol a-mostani körülmények között
Az nem szép foci, az egyénileg szép, és felkapják rá a fejüket az emberek. A szép foci az amikor egyérintőben végigmegy a labda a pályán. Az a szép foci amit a BL győztes Barca csinált. Szerintem...
"Nekünk nem az számit,hogy mi kik vagyunk...Hanem hogy játsszunk szenvedéllyel... És nem az számit, hogy mi van a mezünk hátulján, hanem az, hogy mi van a mez elején... Ami a mez elején van név sokkal fontosabb, mint ami a hátulján van..."
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.12. 12:15:59

LG írta:A németek nem játxottak szép focit a VBn :?: :oops: Mem tudom te mit néztél akkor...

A szép foci nem abbol áll, ha 1-2 játékos csinál 3 bicikli cselt....mert az nem az...A szép foci az összjátékon, a támadásépitésen mulik.

Igen, és a Barcába szép foci kell....akkor miért van még itt Rijkaard :?: 1,5 éve szép focit igen elvétve látunk csak, pedig a keretünkben olyan játékosok vannak, akik képesek lennének rá.
Ez a Barcelona most ugyanazt csinálja mint a VB a brazilok. Győzelmet és zsoga bonitot vártak tőlük, ebből lett egy eredménytelen, [auto_cenzúra] foci....
A szép foci nagyon relatív fogalom,nekem pl.az már szép foci amikor Messi egyedül varázsol a-mostani körülmények között-(mert ő a kedvencem,és elfogult vagyok vele)azt én se tudom,hogy ez a társaság miért nem képes "szép focit játszani(egyikünk olcasatában sem)és abban pedig teljesen egyetértek,hogy ez a Barcelona ugyanolyan mint a VB-n a brazilok,mi a közös????????
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.01.12. 11:56:49

A németek nem játxottak szép focit a VBn :?: :oops: Mem tudom te mit néztél akkor...

A szép foci nem abbol áll, ha 1-2 játékos csinál 3 bicikli cselt....mert az nem az...A szép foci az összjátékon, a támadásépitésen mulik.

Igen, és a Barcába szép foci kell....akkor miért van még itt Rijkaard :?: 1,5 éve szép focit igen elvétve látunk csak, pedig a keretünkben olyan játékosok vannak, akik képesek lennének rá.
Ez a Barcelona most ugyanazt csinálja mint a VB a brazilok. Győzelmet és zsoga bonitot vártak tőlük, ebből lett egy eredménytelen, [auto_cenzúra] foci....
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.12. 11:42:22

LG írta: A németek erő focit játxanak, az olaszok [auto_cenzúra] védekező focit :lol: A latinok az igen, azok nyomják a zsoga bonitot :lol: Ez akkora fasság, h az hihetetlen.
Az olaszok meg a németek a VBn sokkal minőségibb focit játxottak mint a portugálok. A spanyolok nem játxottak csunyán, csak éppen soha nem érnek el komoly eredményt :roll: A brazilokat meg ne is emlitsem, okádék volt amit csináltak.
Ennyit arrol, h latin foci=szép foci, német, olasz=csunya foci
A Barcelonat a szép foci miatt szereetjük,és a VB-n a németek mindent csináltak,csak nem szépen fociztak.És azt nem mondtam,,hogy a szép foci mindig eredményes,láttuk a VB-n.De ha lehet választani,egy szép focit,és egy erő focit játszó BArcelona közt én biztos az utóbbit mondanám,mert ha Klinsman az erőfocival,nyerne bajnokságot ugyanarra a sorsra jutna mint Capello!
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.01.12. 11:38:50

messi1918 írta:
LG írta:Mer a holland az igen....a holland vállogatott 2000-s hazai EB ota egy hatalmas 0, a játékuk 0.
A németek meg az olaszok azért pöppet jobbak náluk. Én Klinsmannak örültem volna, örülnék Lippinek is, jobb edző ő mint Mourinho szvsz.
Szerintem ne hozzunk ide német edzőt,én nem szeretnék erőfocit látni a Barcelonától(Schuster is csak azért nem játszatja azt,mert keveset játszott Németországban,de ha már mindenképp edzőváltást akarunk akkor a latinos focit játszató edzők közül,kéne választanunk!
A németek erő focit játxanak, az olaszok [auto_cenzúra] védekező focit :lol: A latinok az igen, azok nyomják a zsoga bonitot :lol: Ez akkora fasság, h az hihetetlen.
Az olaszok meg a németek a VBn sokkal minőségibb focit játxottak mint a portugálok. A spanyolok nem játxottak csunyán, csak éppen soha nem érnek el komoly eredményt :roll: A brazilokat meg ne is emlitsem, okádék volt amit csináltak.
Ennyit arrol, h latin foci=szép foci, német, olasz=csunya foci
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.11. 20:52:45

gekkodan írta:
messi1918 írta: Én erre gondoltam,ha nem így fejeztem ki magam akkor bocs,de én is ezt szerettem volna mondani a hsz-emmel :roll:
Ok, megegyeztünk:)

Durván megindult a topic egyébként az utóbbi hetekben, régen csak páran voltunk:)
Hál'Istennek,én is új vagyok,de jó azt látni,hogy milyen sok ÉRTELMES Barca-drukker van!!!Ennek örülök!!!!Amúgy bárkit csak ne Mourinhot!!!!!! :D :D
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.11. 20:47:02

messi1918 írta: Én erre gondoltam,ha nem így fejeztem ki magam akkor bocs,de én is ezt szerettem volna mondani a hsz-emmel :roll:
Ok, megegyeztünk:)

Durván megindult a topic egyébként az utóbbi hetekben, régen csak páran voltunk:)
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.11. 20:42:41

gekkodan írta:
messi1918 írta:Én Scolarit,csak Mourinhohoz képest írtam,egyébként bármelyik edzővel,lehet nyerni,csak kell egy jó másodedző.Érdekes módon ahol Henk Ten Cate másodedző ott eredmény is van,nem tudom az Ajaxba mi volt vele,na meg persze az MTK-ban! :D
Lehet, viszont pont amiatt, hogy akkor kezdtünk hullámvölgybe kerülni mikor elment, a chelsea meg azóta jó megint, amióta odament, azt igazolja, hogy másodedzőnek viszont rohadt jó. Nem tudom mit kell még ezen mazsolázni, Rijkaard mit csinált a Sparta Rotterdamnál? Semmit. Az MTK-nál pedig csodára vártunk? Én csak arra emlékszem, hogy kiejtette az MTK a Fenerbachet az UEFA-kupából. Szóval ha ide sorolod, nem túl releváns. De az Ajaxot aláírom, bár nem sokon múlt a bajnoki győzelmük ha jól emlékszem.

És akkor mi van, ha másodedzői poszton érzi otthon magát? Semmi. Attól még ott a világ egyik legjobbja és most már láthatjuk, hogy nem csak Frank, hanem Grant mellett is olajozza a gépet.
Én erre gondoltam,ha nem így fejeztem ki magam akkor bocs,de én is ezt szerettem volna mondani a hsz-emmel :roll:
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.11. 20:40:37

messi1918 írta:Én Scolarit,csak Mourinhohoz képest írtam,egyébként bármelyik edzővel,lehet nyerni,csak kell egy jó másodedző.Érdekes módon ahol Henk Ten Cate másodedző ott eredmény is van,nem tudom az Ajaxba mi volt vele,na meg persze az MTK-ban! :D
Lehet, viszont pont amiatt, hogy akkor kezdtünk hullámvölgybe kerülni mikor elment, a chelsea meg azóta jó megint, amióta odament, azt igazolja, hogy másodedzőnek viszont rohadt jó. Nem tudom mit kell még ezen mazsolázni, Rijkaard mit csinált a Sparta Rotterdamnál? Semmit. Az MTK-nál pedig csodára vártunk? Én csak arra emlékszem, hogy kiejtette az MTK a Fenerbachet az UEFA-kupából. Szóval ha ide sorolod, nem túl releváns. De az Ajaxot aláírom, bár nem sokon múlt a bajnoki győzelmük ha jól emlékszem.

És akkor mi van, ha másodedzői poszton érzi otthon magát? Semmi. Attól még ott a világ egyik legjobbja és most már láthatjuk, hogy nem csak Frank, hanem Grant mellett is olajozza a gépet.
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.11. 20:31:34

Én Scolarit,csak Mourinhohoz képest írtam,egyébként bármelyik edzővel,lehet nyerni,csak kell egy jó másodedző.Érdekes módon ahol Henk Ten Cate másodedző ott eredmény is van,nem tudom az Ajaxba mi volt vele,na meg persze az MTK-ban! :D
Barcafeco
Jugador d'estrella

2008.01.11. 20:26:54

Mourinho akármilyen ember szerintem a világ egyik ha nem a legjob edzője. Minden hejzetbe feltalálta magát a chelsea kispadján. Hozna legalább egy kis színt a Barca életébe :D A Scolaris meg igaz...énnem is tudok rola h edzősködött volna klubcsapatban :D
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.11. 20:17:42

Scolarira meg lehet azt mondani jogos érvként, hogy a válogatottokon kívül nem volt komoly referenciája, a napi edzésrutinnal simán lehet, hogy nem tud megbírkózni és klasszikus válogatott edző...Persze ezt nem állítom, de hogy a heti 2 meccsről könnyebb átállni a havi 1re az tuti és nem pedig fordítva. Valamint azt se felejtsük el, hogy mi a biztosíték arra, hogy Scolari az EB után távozik? Semmi.

Jelenleg 2 szabad edző van aki Barca-nívón ért a focihoz: Mourinho és Lippi. Valamint Van Basten fog felszabadulni. De ezen 3 edzőn kívül a többi csak fikció.

Mezey György is sajnos aláírt már a Fehérvárhoz, nem lenne rá pénzünk és kevés a szakmai kihívás :( :lol: :lol:
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.11. 20:00:08

varga tamás írta: Azért Schuster előélete nagyban eltér Mourinhó-étól. Bernd Schuster 1980-88 között a csapat ünnepelt sztárja volt, rajongtak érte a szurkolók - tehát nagy népszerűségnek örvendett. És Mourinho messze nem hagyott olyan mély nyomokat a Barcelona életében, mint a 'Szőke Angyal'. Aki ma is pártoló tagja a Barcának.
NEm hagyott az igaz,de párhuzamba lehet őket állitani!Mindketten a barcelona kötelékeibe tartoztak,és mindketten,a Barcelona legnagyobb europai illetve,spanyolországi riválisának kispadján tűntek fel.Tudom,hogy Schuster és Mourinho előélete,más,de a lényeg szerintem ugyanaz,mindkettejüknél.MEg Bányásznak igaza van,Mourinho mint edző tökéletes,de mint ember,egy "gyíkarc".Akkor már inkább Scolari!
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.01.11. 19:59:32

gekkodan írta:Hol voltak addig Avram Granttel, amig nem érkezett oda tökéletes húzásként Henk Ten Cate? Emlékszem a Mancester elleni gyatra játékukra, ki is kaptak.
Jó...de itt most Mourinho távozásáról volt szó...
Függetlenül attól,h ki van ott...eddig eredményekben nem mutatkozik meg a hiánya!
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.11. 19:58:06

Hol voltak addig Avram Granttel, amig nem érkezett oda tökéletes húzásként Henk Ten Cate? Emlékszem a Mancester elleni gyatra játékukra, ki is kaptak.
Bányász

2008.01.11. 19:51:21

Az általad említett pszichikai hadviseléssel
Azt nem nevezném pszichikai hadviselésnek....az a meccs előtt volt v nem tom....egyszerűen a szememben kutya alak és kész....Rijkaard azért nem csúszkál térden egy-egy gól után mert rossz edző??(v bárki más)
Mourinho módszereit lehet utálni és szidni, de eredményes.
Ezt elismertem,h jó edző és eredményes...bár ha megnézzük....nem sokat ért el a Chelseavel(már ami elvárható lenne ahhoz képest)!
morális válságot idézett elő a távozásával Londonból.
Tény,hogy sokakat megviselt a távozása,de attól függetlenül nem igazán lett rosszabb a Chelsea!
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gekkodan
Director del Fútbol

2008.01.11. 19:43:07

Bányász írta:Mourinhoval az az egytelen baj,h nem tudom elfogadni amit leművelt a Nou Campban egyik Barca - Chelsean...amikor térden csúszott örömében!
Undorító...ne tegye be a lábát mégegyszer!Edzőnek egész jó...de emberként nullának gondolom!
Az általad említett pszichikai hadviseléssel két vállra is fektette a csapatunkat. Ami tény az tény. Ha működnek a módszerei, akkor [auto_cenzúra] rá, hogy kinek tetszik és kinek nem. Kádár módszerei sem váltottak ki nagy örömöt, mindaddig amig volt. Azóta pedig egyre többen sírják vissza, ez szintén tény. Sajnos az emberiség olyan teremtmény, amely szereti a keménykezű és domináns típusú vezetőt. Ennek az eltunyult csapatnak pedig pont jót tenne egy kis felrázás, a lazsálásnak vége lenne és ha nem tudnál levenni egy labdát ilyen szinten, akkor azok után, hogy először lealázná a sajtó előtt, ha nem változna a helyzet repülne is a srác, fel is út, le is út.

Mourinho módszereit lehet utálni és szidni, de eredményes. Ez a harmadik tény. Mint ahogy azt se felejtsük el, hogy egy játékosa sem utálta, sőt kiálltak mellette és kvázi morális válságot idézett elő a távozásával Londonból. Ez pedig a 4. tény.
Bányász

2008.01.11. 19:33:44

Mourinhoval az az egytelen baj,h nem tudom elfogadni amit leművelt a Nou Campban egyik Barca - Chelsean...amikor térden csúszott örömében!
Undorító...ne tegye be a lábát mégegyszer!Edzőnek egész jó...de emberként nullának gondolom!
Kép

Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.01.11. 19:29:34

messi1918 írta:
Barcafeco írta:Mourinho vagy Scolari a kettő közül valaki :D
Kettejük közül inkább Scolari Mourinho ide ne jöjjön,az olyan lenne mintha Schuster jöne.NEm játék stílusban hanem előéletben!
Azért Schuster előélete nagyban eltér Mourinhó-étól. Bernd Schuster 1980-88 között a csapat ünnepelt sztárja volt, rajongtak érte a szurkolók - tehát nagy népszerűségnek örvendett. És Mourinho messze nem hagyott olyan mély nyomokat a Barcelona életében, mint a 'Szőke Angyal'. Aki ma is pártoló tagja a Barcának.
Kép
Lezárt