Csövesek:
Van amelyik magának köszönheti, van amelyik nem, h ide került.
Adjunk-e nekik pénzt

Ez megint egy nagyon nehéz kérdés. Valoban nem tudhatjuk, h az a pénzt, amit egy koldusnak, vagy egy éhező gyereknek adunk, valoban jo helyre kerül-e. Ugyanez igaz a jotékonysági szervezetekre is....Mi jo szivvel adakozunk, és lehet, h ezzel vmi nagy maffiozo zsebeit tömjük csak
Azoknak a koldusoknak, akiknek a trükkjeit már Komáromban kiismertem, már nem adok pénzt. A többinek viszont igen, meg a ha megálit vki, h éhezőknek gyűjt pénzt, azoknak is mindenképp. Multkor épp a klapkatéren jártam, pont kajálni mentem, zsebemben 100 SKval, az kb. 800ft. És épp akkor ott voltak a krisnások, akik nagy karácsonyi ételosztásra gyűjtüttek....alap, h odaadtam nekik a zs-t. Ha én 1x nem ebédelek, akkor nem történik semmi, de akik rá vannak szorulva, legalább egy évben 1x, hagy egyenek 1 jot. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, h mi lenne, ha mindig ugy viselkednénk, ugy szeretnénk 1mást, olyan béke lenne, mint karácsonykor

Ha az év 1 napján m1, akkor a többi 354/5-ön miért nem

Perxe, már az is szép, h legalább arra az 1 napra is a legtöbb ember fére tudja tenni a gyűlöletét, sérelmeit, gondjait, még a leggonosszabb, leghitetlenebbek is.
Na mind1, itt eltértem a témátol, szoval nem tudhatjuk, h az adományunk jo helyre m1-e, de én azért azt mondom, adjunk

Hisz a szándék, az ami fontos

Mégha nem is azt érjük el vele, amit szerettünk volna
A környezetvédelem: Nem azt mondom, h nem fontos, mert ez a 21. század 1ik legkényesebb dolga

Nincs is bajom a környezetvédőkkel, amig azok nem FANATIKUSOK.
Ami fanatikus az mindig rossz. És semmi köze nincs az eredeti dologhoz, az egy eltorzult fasság...
A fanatikus környezetvédő, azaz ökoterrorista-nem igazi környezetbarát
A fanatikus hivő, akik Isten nevében ölik az embereket-nem igazi hivő
A fanatikus szurkolo, nem igazi szurkolo, ő balhézni m1 ki a meccsre
Na és itt most bele lehet kötni a mondani valomba, hisz most ellent mondok magamnak: A cél nem mindig szentesiti az eszközt
Attol, h vki nagyon jot akar, de ezt ész nélkül, meggondolatlanul csinálja, az sokxor épp az ellenkezőjét éri el.
A másik dolog viszont az, h azért mert vki sok esze van, még nem lex jo ember. Mert azok az okos emberek, akiknek a szivükben nincs joság, azok az eszüket saját céljaikra, meggazdagodásukra, másoknak kifosztáséra, félre álitására fogják használni...
Szoval a lényeg: Tiszta sziv és fej
Nagy vonalakban megprobáltam leirni, mit gondolok. Ezek azonban nagyon bonyolult dolgok, ezért is történt, h valahol ugy tünik, a véleményem ütközik saját magával. Ez van...biztos vannak nálam sokkal okossabb emberek, akik már tapaxtaltabbak, bölcsebbek többet láttak a világbol. Ők ezeket a dolgokat jobban átlátják, pontosabb véleményt tudnak mondani.