2008.03.19. 08:16:47
Nézd! Szerintem mindenki azért ül le a tv elé Barca meccset nézni, hogy szórakozzon! Az elmúlt két évben egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor szórakoztam igazán jól.
A csapat, ha nyer is kilátástalanul játszik, ha sok góllal nyer sem élvezet nézni a játékot. Ráadásul, nemcsak hogy kilátástalan, hanem halmazatilag unalmas is, mivel egy az egyben ugyanazt az előadást látja az ember hétről hétre. Taktikai variációknak nyoma sincs, a játékosok képességeihez igazodás dettó, (elég ha arra gondolunk, hogy a Chelsea elleni negyeddöntőben emberelőnyben is szélsőnek hozta be Larssont). A csapat motiválása akárki akármit mond legnagyobb részben az edző feladata. Az hogy egy-két játékos lézeng, azt lehet a játékosra fogni, de hogy szinte az egész csapat, az biztos, hogy az edző pedagógiai hiányosságait tükrözi.
Hogy mindezek mellett valaki azt kívánja, inkább kapjunk 2 nagy pofont teszem azt a BL-ben és a CDR-ben (legyen az két nagy pofon - amilyet egyébként szvsz kapni is fogunk -legkésőbb a MU ellen), hogy ne maradjon más választása Laportáéknak mint elbúcsuzni Franktől, és jövőre a világ egyik legjobb keretével újra, új edzővel, új motivációval, újra SZÓRAKOZTATÓ focit játszani, olyat amiért érdemes leülni a tv elő, amit egy spanyol foci iránt semleges néző is élvezettel ül végig, amit ha kell a legnagyobb rivális is felállva tapsol meg saját stadionjában, ha valaki ezt kívánja én ezt a hozzáállást is meg tudom érteni.
Egyébként nem tudom ki hogy van vele, de én nem azért ülök le meccset nézni, hogy másnap a madridos osztály/évfolyam/munkatársam szemébe röhöghessek (persze ez is kellemes része a dolognak, de nem ez az elsődleges), hanem azért, hogy szórakozzak. Ez nincs meg és már nem is lesz meg Rijkaarddal. És én sem akarom semmilyen formában, hogy a nirvánába átlendült Laporta szemét elvakítsa egy Copa del Rey győzelem, és a helyén tartsa Frankiet.
ha ez divatdrukkerség ám legyen, vállalom, bár én végig divatdrukkoltam az első és a második BL-győzelmünket is, így én a harmadikat várom a klub történetében...