2008.03.31. 15:54:13
Bár külső szemlélő vagyok, de most mégis megkérdezem, tisztelettel, hogy:
Miért is ragaszkodnakannyian annyira Murinhohoz? Van szakértelme, de ő se azért ment el a Chelseatől, mert az istenek hívták, hogy legyen az edzőjük, edzősködése felé a Chelsea se volt valami acélos csapat. Illetvge felemlegetnék egy mindnyájunk számára jól ismert helyzetet: BL, kieséses rendszer, Barca-Chelsea, ez kétszer. Na ott aztán mindkétszer (négyszer) kaptunk (a csapat), hideget, meleget és adtunk is, utáltuk, leundorítoztunk (a nagy átlag), a szurkolók leköpték, megrugdosták, megdobálták a Chelsea buszát a Murinho felőli oldalon mikor az megérkezett. Én úgy érzem, hogy ez nagy 'Murinhopártiságba fordulás' azt jelenti, hogy pic.sát csinálunk a szánkból. Márpedig ez nekem fér össze. Szerintem, ami megkülönbözteti a Barcát a többi csapattól az az, hogy van mentalitása, tartása, ideológiája, eszménye, (melyhez mérhető csak a Bilbaonál van) s azt nem váltja aprópénzre. Márpedig olyan ember, aki csalással, és antifocival vádolta a második Dream Teamet (mert akárhogyis, de az volt), az nem odavaló, és részemről örökre kizárta magát abból, hogy valódi Barcásnak tekintsem. Márpedig a Barcához egy valódi Barcás kell. Mellesleg nem szertném, hogy a csapat nevével azonosítsák, és a csapatot minősítsék általa, márpedig ez elkerülhetetlen, és hát ismerjük a nyilatkozatait. Ugyanúgy szeretném a Barcát az ő edzősködésével, de a vezetést, és őt nem.
Én egyelőre Guardiolát nevezném ki a helyére, és ha van szikra, akkor ott is hagynám. Miért kell sztáredző? Ne a neve alapján ítéljünk meg valakit, hanem a képességei alapján. Nem azt mondom, hogy esetleg ne sztáredző üljön a padon, de nem kell ragaszkodni hozzá, ne Real Madridosodjunk el! Részemről egy kisnevű, feltörekvő edzőt preferálok, akit jobban köt a teljesítménykényszer, és nem bújhat koholt kifogások mögé (időre van szükség, még nem értjük egymást eléggé bla,bla), aki rá van kényszerítve arra, hogy kihajtsa a sztárok belét, mert nagyobb a kényszer (na ezt jól megasszontam, de értitek). Szellemileg is nagyobb erény lenne, mint Murinho.
Rijkaard meg idióta, de a játékosokkal együtt. Azonban bennem nem ez fog megmaradni, hogy most, hogy szerepeltek, hanem hogy a klub 2 BL trófeájának elnyerésekor, egyszer ő ült a padon. És tehet akármit, én ezt sosem felejtem el neki, és mindig is hálás leszek érte, és bízom benne, hogy ő is belátja, hogy ideje váltani, és nem a dobálókkal azonosítja majd a Barcát.
Reméljük a legjobbakat.
Még így utólag: nem tudom, hogy jó-e a Barcának, ha tovább jut a BL-ben, maradna több energia(? már ha van egyáltalán) a bajnokságban való TISZTES szereplésre (akárki akármit mond, nem leszünk bajnokok, és ez így van jól, mert nem érdemli meg a csapat, ezutóbbi viszont rossz), és talán megóvjuk magunkat egy Manchester-Roma féle 7-1-es vereségtől... Szomorú ezt leírni.