Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
baguvixXx
Jugador d'estrella

2008.04.11. 14:02:40

barca99 írta:A PES-ben lehet, de itt korrekt nevek vannak az utolsó gyúróig. :) Az ismertebb csapatoknál tuti.
Nem nem Kahn az Jens Mustermann :D de lehet a játékosoknak becenevet adni oda beírod hogy Oliver Kahn és kész (ez csak azért kellett hogy belekössek :D )
Nem tudja valaki hogy lehet-e állítani a háttér színét és ha igen akkor hogyan?
A patch elszúrja a mentéseimet?
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.04.10. 23:14:13

VictorValdes19 írta:ya és ha bármilyen gond van írj pü-t v vegyél fel msn-re
okés! köszike :) meglátjuk, most szépen jön a játék holnapra sztem leis jön :) a fantasztikus netemmel..
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.04.10. 23:11:21

ya és ha bármilyen gond van írj pü-t v vegyél fel msn-re
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.04.10. 23:07:14

óóó nagyon kösziii Barca99! örök hálám :) ja és neked is VictorValdes19 :wink: mennyi segítőkész emberke : )
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.04.10. 23:06:54

fir3bird írta:Dejóóó.Akkor vhogy játszanom kell vele :) nemtudna vki egy torrentet belinkelni?
http://www.mininova.org/tor/1156142 parancsoljon és egyben (ha minden igaz) crack is van hozzá :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára VictorValdes19 2008.04.10. 23:08:53-kor.
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.10. 23:05:23

fir3bird
Entrenador del Barça

2008.04.10. 23:01:20

Dejóóó.Akkor vhogy játszanom kell vele :) nemtudna vki egy torrentet belinkelni?
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.10. 22:59:35

A PES-ben lehet, de itt korrekt nevek vannak az utolsó gyúróig. :) Az ismertebb csapatoknál tuti.
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.04.10. 22:58:11

Ja köszi! És benne vannak a licenszek? Mert emléxem bár lehet levagyok maradva de nemolyanrég a PES-ben még kamu nevek meg csapatok voltak.Itt már megvannak csinálva a csapatok meg a játékosok?
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.10. 22:27:22

fir3bird írta:amúgy ez most a SEGA féle Football Manager 2008 vagy a FIFA féle Manager 08? (mármint amikről itt beszéltek) csak mert amit Barca99 írt az jól hangzik, kiprobálnám a játékot, csak nemtom most akkor melyik játék!
Sega féle Football Manager 08 :wink:
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.04.10. 22:26:18

amúgy ez most a SEGA féle Football Manager 2008 vagy a FIFA féle Manager 08? (mármint amikről itt beszéltek) csak mert amit Barca99 írt az jól hangzik, kiprobálnám a játékot, csak nemtom most akkor melyik játék!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.10. 19:39:33

barca99 írta:Jóhogy. Majd fordulóról fordulóra ezt nyomom a szurkolóknak, amíg el nem üldöznek Madridból. :D
Remélem a 09ben már lesz ilyen választási lehetőség nyilatkozásnál :lol:
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.10. 19:35:59

Jóhogy. Majd fordulóról fordulóra ezt nyomom a szurkolóknak, amíg el nem üldöznek Madridból. :D
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.10. 16:43:00

B99: tovább kell dolgozni :D
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.10. 16:32:17

Elkezdtem a 3 szezonomat az Atleticóval, de lehet, hogy hiba volt. Egyrészt unom már egy kicsit, másrészt a Barca ismét nagyon korrekt módon 6 forduló 6 győzelemmel az első helyen áll, én meg már most 7 ponttal vagyok mögötte. A védelmem eddig nem valami megbízható, Agüero kinőtte a bugját, és a csatáraimnak rémes a helyzetkihasználása. Eddig akárhányszor pontot hullajtottam, simán több kaput eltaláló lövésem volt, mint az ellenfélnek. Remélem lesz vmi "csoda", mert most perpill az 5. helyen vagyok, de a nagyokkal (Barca, Real, Vale) nem tudok mit kezdeni, szinte mindig nyernek, a Getafében meg Ucse még mindig kva gólerős, és úgy látszik jobb lett a védelmük, mert kevesebbett kapnak, mint amennyit a nigériai lő. :) Eléggé elment a kedvem, főleg, hogy bajnoki aranyat ígértem, és örülök, ha BL-helyre beérek, mert kötve hiszem, hogy a nagyok sok lehetőséget adnak majd. Inkább a BL-re koncentrálok, ahol ismét bekerültem a legkönnyebb csoportba, a Milan, Celtic, és Dortmund mellé. Én voltam a második kiemelt, de a többi kiemelt közzül szinte a legnehezebbeket kaptam. BVB-vel idegenben 1-1, a mákom, hogy a másik meccs is x lett, így még csoportelsőségre is van esélyem. Félek, hogy ez az év nagyon szr lesz, trófea nélkül... remélem azért vki ajánl vmi állást. :)
Costa
Barça B

2008.04.09. 17:52:48

rhynn írta:
Costa írta: 3.0.1-es patchet tedd fel ..sok hibát kiköszöböl a játékban.. :wink:
Akarod mondani 8.0.2-est, nem?:D
aha aha azt akartam mondani LOL:D
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.04.09. 09:16:48

Én is vtam már a Man. Cityvel, igaz, csak novembertől,mert ak rúgták ki Svent, mert a csapat a 79. helyen vt 14 forduló után, 8 pontra a biztos bentmaradó helytől. Igy a QPR-nek búcsút mondva a Man. Cityhez igazoltam. Nem vt 1szerű dolgom. Viszont megtaláltam a taktikát és jöttek az eredmények.Szezon végére sikerült feltornáznom magam és a csapatot a 8. helyig. Jött pár új ember, úgy mint Matias Fernández, Afonso Alves, Agüero. Samaras nem vált be, el is adtam, Bianchi (nekem is 8.0.2 van és nem vette meg a Lazio :twisted: ) és Caicedo annál inkább, Elano pedig az 1ik legjobb vt a csaatból, rengeteg távoli lövésből született góllal, és még több gólpasszal. Az Intertotó kupában indultam, és onnan az Uefa csop. körbe mentem, ahonnan tovább is jutottam. 4eddöntőben estem ki. Uebben az évben megnyertem a bajnokságot. Majd a BL-ben az elődöntőben búcsúztam.

Jelenleg a Lazioval vok, Bianchit természetesen megvettem 11,5 milláért.
Megvettem Heintingat, Vermaelent, Vicentet (ingyen), Crespot (ingyen), Shevchenkot és Pizarrot meg 300ezerért összesen, Thiago Mottat (ingyen) és Martin Cácerest 10 millióért, és José Callejónt ugyanennyiért ( most kölcsönben van). Ez a lassan 2 év átigazolási termése.
Persze távozók is vtak, úgy mint Mudingayi, Mauri, Foggia ill. De Silvestri.
Visszajött kölcsönből Juan Pablo Carizzo, de 1szerűen nem tudja kiszoritani a kapuból Fernando Muslerat, aki eddigi tapasztalataim szerint a játék 1ik legjobb portása.
Bajnokságban 29 forduló után 3. vok, előttem az Inter 3 ponttal, mögöttem a Fiorentina 1gyel. A Milan vezet, 6 pont az előnye velem szemben. UEFA kupában a csoportból 2.ként továbbjutva a Chelsea mögött a Rangerst kaptam, otthon 1-1, idegenben 3-3, jöhetett a köv. kör. Juve vt az ellenfelem, idegenbe 3-1re, hazai pályán 1-0ra vertem őket. Megkaptam a Palermot a 4eddöntőben. (ilyen pátositások vannak, h : RCD Espanyol - Man. City; Palermo - Lazio; MU-Real Madrid; Bayern München - Chelsea :D :lol:) Elődöntőben a City/Espanyol gárdáját kaphatom, ha továbbmegyek. Igy elmond6om, h a könnyebb ágra kerültem.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.08. 21:57:23

Na, mostanra jutottam el odaáig, hogy csináljak egy beszámolót. Kezdem is.

Szóval, jelenleg kicsit több, mint egy éve vagyok a Man. City csapatánál. Csapatválasztásnál most mindenképp nagy, ismert bajnokságban szerettem volna indulni, és ehhez a világoskékek tökéletes partnerek voltak. Sok általam kedvelt játékost találtam itt meg, pl. Richards, Onuoha, Benjani, Bojinov, Corluka, Isaksson (bár őt Hart a kezdetektől kiszorítja) stb...Így hát leültem a kispadjukra.

Mindennek az eleje a lehetőségek felmérése volt. A kitűzött célok és a lehetőségek. Kaptam 54M eurót igazolásra, amiből alig költöttem, hisz köztudott, hogy a Man City ezen a nyáron amúgy is nagyon bevásárolt. De erről majd később...Szóval, az első razziám a személyzetben volt, amit szépen megtizedeltem és hozzáértőbb szakembereket szerződtettem. A személyzetem azóta is így néz ki, plusz a gazdag thaiföldi elnök, aki ezen a képen nem látszik :D
Az igazolási piacon egyébként nem voltam aktív, így csak ennyit mondanék róla. Elárulom, van egy gyanús személy :D
Szóval ennyit dióhéjben az első nyárról.

A bajnokságban jól kezdtem, viszont látszott még, hogy nem vagyok képben a csapat taktikai lehetőségeivel, így sokszor pórul jártam. Ha mindenki egészséges volt és nem volt semmi egyéb gubanc, akkor általában így áltam fel:

-------------------------Hart-----------------------
Richards-----Corluka-------Dunne----------Ball
-------------------G. Fernandes------------------
Bojinov-------------------------------------Petrov
----------------M. Johnson------------------------
-----------------------------Elano------------------
------------Benjani---------------------------------

Elano egy zseni, erősen túl van tápozva a játékban. A szezonban nyújtott teljesítménye: 24 gól, 16 gólpassz. Magáért beszél. A másik meglepetés Benjani, aki a 10es befejezésével és a hasonló jó képességeivel szintén rugott 23 gólt (egyébként nekem annyira nem is volt meglepetés, mert a 07ben ugyan ez volt M'Penza-val is, úgyhogy sejtettem, hogy Benjani se olyan lesz a pályán mint a "papíron".)
Johson és Hart nagyon fejlődőképes és Fernandes is ügyes fiatal.
Az, hogy a végén csak így, köszönhető annak, hogy rengeteg gólt kaptam, az átlag köbö 2. Ugyanis nem találtam a megfelelő taktikát a védekezésre. Szoros, követő emberfogás volt kiadva kb a csapat 3/4-nek, ami a mai napig kumma jó stratégia tud lenni pl. a nagycspaatok ellen ha senki sem hibázik egy az egyben, viszont más esetekben halálos is lehet. Erre tavasszal jöttem rá, látszik is, ugyanis a bekapott góljaim 3/4-ét az ősszel rakták a hálómba. Azóta ezt szépen megoldottam és az olyan védőim is szépen teljesítenek akiket sokszor már el akartam adni.
A kupákból egyébént általában hamar kiestem, mivel a gép rögtön összesorsolt valamelyik nagycsapattal, meccsen pedig még szerencsém sem volt. Ezért a vezetőség sírt is rendesen évközben...
Egyébként rengeteg gólt szerzek szögletekből. A nagy mamlasz védőim a rövid saroknál tarolnak, főleg Dunne.
Na, ennyit az első szezonról, bár még egy csomó mindent lehetne mondani.

Most nyáron elsődleges célom új minőségi emberek leigazolása volt. Ehhez kaptam 86 milliót (ez volt a legkevesebb, amit kérhettem. Ha pl. benyomom, hogy meg akarom nyerni a bajnokságot akkor kapok 150 milliót is..). Ebből szerződtettem 3 embert. Egy védekező középpályást Alou Diarra személyében, egy bal védőt, Bale-t a távozó Garrido helyett, és végül egy Argentín U23as válogatott balszélsőt, Angel Di Maria-t. Előbbi 14, második 19, harmadik 9 millió euró volt. Rajtuk kívül visszajött a cspaathoz kölcsönből Caicedo és Samaras. Előbbi rendkívül ígéretes ecuadori csatár, utóbbit nem kell bemuttanom, a játékban pedig a Celticben első évben 20 felett termelt. Így örömmel hosszíbtottam vele. Én már tervezgettem, hogy a rendkívüli képességekkel rendelkező Bianchi is visszatér a Laziotól ahol kölcsönben szerepel, de a 0.2-es patch beleköpött a levesembe. Ugyanis volt egy megállapod már a szerződésében, ami szerint ha a Lazio a kölcsön után fizet 11,5 millió eurót akkor a City köteles elfogadnio az ajánlatot. Bianchinak persze több se kellett, lelécelt. Na mind1...Tervben volt egy belső védő is, de végül nem találtam olyat aki árban, képességben, fizetésben jó lett volna és el is jött volna. Így az most kimaradt. Nem nagy baj, a Corluka-Dunne tengely megteszi, ha kell akkor pedig Richards játszik belül.
Természetesen volt egy csomó távozó is, ezt ebből láthatjátok. Jelenleg a keretem tehát így néz ki. Sokra hivatott ez véleményem szerint, mi sem mutatja jobban, hogy jelenleg 6 forduló után vezetem a bajnokságot 5 győzelemmel és egy vereséggel, ebben olyan meccsek voltak benne mint az Arsenal és a Pool legyőzése. Mindenképp Bl indulás a cél, most pedig majd igyekszem vmit alkotni az UEFA-ban. Remélem sikerül... :)

Plusz hozzáteszem, hogy hamarosan le szándékozok ülni valamelyik válogatott kispadjára is, természetesen a Man Citynél nem lemondva.

Ja és nem kérek bocsit, hogy hosszú lett 8)
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.04.08. 18:38:50

Én a spanyol válogatottal kezdtem egyet (a QPR-es karriert kicsit felfüggesztem, idegesítően csalt ellenem a játék).

Bemutatkozó meccsem nem sikerült gyengén, Szalonikiben vertem agyon a görögöket, (6-0). Villán már akkor látszódott, - főleg az én egy csatáros taktikámban - nagy szerepe lesz. Lett is. Szóval simán végigrobogtam az EB Selejtezőkön, végül sikerült megelőznöm a Svédeket, bár 0-0 lett az ellenük lévő meccs eredménye.

EB előtt jött még a két válogatott meccs, ahol előbb 2-2 -t játszottam a Francusokkal, (sokkal jobbak voltak) és aztán Olaszokat lazán megütöttem egy 3-0 -val. Meg is lepődtem rendesen, amúgy két cserém (Torres, Raúl Garcia) lőtte az utolsó két gólt.

Szóval jól sikerült a felkészülés, jöhetett tehát a csoportmeccsek, ahol elösször sikerült 1-1 -et játszani a Horvátokkal (20 kapuralövés itt, 5 ott). Majd Cseheket megvertem 1-0 -ra, majd kitömtem az Osztrákokat.

Utána elég könnyű negyeddöntő jött volna, de az orosz maffia megviccelt minket egy kicsit. 1-0 -ra vezetek, 2-0... ám les, ehelyett rögtön válaszoltak az Oroszok, 1-1, majd megint tudtam előnyhöz jutni (Torres...), 96. perc szöglet - természtesen 4 perc hosszabítás - egyenlítenek. Utána a hosszabításban megint elvettek tőlem egy gólt, de utána sikerült nyernem, 4-2 -re.

Utána megint jött az Olasz válogatott, 2-0 -val átléptem őket, majd a döntőben Franciákat vertem 3-0 -ra!

Mivel Frankyt kilőtték a Barcából, bejelentkeztem oda, és meg is kaptam az állást. Szóval most itt járok, remélem sikerült triplázni.

Bocs, hogy hosszú lett.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.04.08. 18:14:44

Costa írta: 3.0.1-es patchet tedd fel ..sok hibát kiköszöböl a játékban.. :wink:
Akarod mondani 8.0.2-est, nem?:D
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
gaborvermes
Barça B

2008.04.08. 15:31:51

Köszi szépen!!!
Kép
Costa
Barça B

2008.04.07. 23:21:28

tenkl írta:én a Hannoverrel rossz időpontba raktam a felkészülési meccseket, (mindig tanul az ember:D) ezért a tartalékosokkal kellett meccseznem, és nem lettek felkészülve a szezonra. Uefa-ban valami görög csapattal kerültem össze, idegenben 5-1 re kikaptam, otthon 5-1 re nyertem:P Dzsudzsák séüléséből épült fel, és csak a második félidőbe cseréltem be, mégis 3-at lőtt:D A tizenegyes párbajt meg elvesztettem:D a csapat leggyengébb pontja a tizenegyesrúgás, a kező 11-ből csak 3-an vannak, akiknek a büntető képességük 15 fölött van. A bajnokság is elveszett, a csapat felkészülési meccsek nélkül gyenge, és az első 5 fordulóban kikaptam, aztán jöttek a nagyok, Bayern, WerderB, meg az ilyenek, és most kezdtem újra nyeregetni:) Nagy hibám volt még, hogy eladtam 15 millióért a jó formában lévő csapatkapitány Enke-kapust, és helyette nem tudtam senkit se venni, csak ingyé megszereztem Jorquerra-t, aki viszont rossz formában van. Téli átigazolási szezont még megvárom, ha meg tudom venni az angol Robinsont, vagy valaki hasonló szintűt, akkor folytatom, egyébként meg valszeg lemondok. Hívott a másodosztályból egy kiscsapat, és szeretem az ien kihívásokat:D bocs ha hosszú lett

ÍÍÍÍ Enke az tényleg nagy arc. :P ..Amikor a Sampdoriaval vtam majdnem minden meccsen ő volt a meccs legjobbja ..meglátszik h megjárta katalóniát..elkéne most egy ien kapus (V.V helyett :oops: ):D
Costa
Barça B

2008.04.07. 23:09:32

gaborvermes írta:Sziasztok!
Eddig én még csak a FIFa nagy sikerű manager játékaival játszottam de a hozzászólásaitok alapján kedvet kaptam hogy kipróbáljam az FM 2008-t is.
Most raktam fel és azt szeretném kérdezni hogy szerintetek kell e hozzá valami patch vagy hasonló? A magyarosítás már meg van.
Ja és még szeretnélek megkérni titeket hogy ha van valami hasznos tanácsotok számomra akkor légyszi írjatok.
Na elsőre ennyit és köszi a válaszokat.
3.0.1-es patchet tedd fel ..sok hibát kiköszöböl a játékban.. :wink:
Costa
Barça B

2008.04.07. 23:07:03

Zozzy 5 írta:
barca99 írta:Az én játékosaim miért nem mennek szinte sosem szabadságra nyáron? Eddig megéltem már pár nyarat FM-ben, de talán egyszer volt, hogy a keret szabadságon volt. Most is szinte mindenhol látom, hogy szabadságon vannak, bezzeg nálam még meccs gyakorlat sem kell, holott lassan másfél hónapja nem játszottak, max a válogatottban... :) Vagy küldeni kellene őket? :D
Ez érdekes, nálam mindíg elmennek :)
Nekem se nagyon fordult még elő.. :P
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.07. 21:27:05

barca99 írta:Az én játékosaim miért nem mennek szinte sosem szabadságra nyáron? Eddig megéltem már pár nyarat FM-ben, de talán egyszer volt, hogy a keret szabadságon volt. Most is szinte mindenhol látom, hogy szabadságon vannak, bezzeg nálam még meccs gyakorlat sem kell, holott lassan másfél hónapja nem játszottak, max a válogatottban... :) Vagy küldeni kellene őket? :D
Ez érdekes, nálam mindíg elmennek :)
Lezárt