Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.22. 16:02:10

Rövidhírnek: Álmomba nem hittem volna, hogy győzünk, főleg az elmúlt hetek alapján. Igaz első félidőben nagyon kitömhettek volna. Meg azt sem értem, h minek támadtak ki 2 perccel a vége előtt ennyire...14re vannak az első helytől, ha ma nyerik az elmaradt meccset, akkor 11. a Harmadiktól meg 10re vannak. Nembaj ez nagyon jól jött.

Futsal: Van még remény a rájátszásra

Azzal, hogy a Barça futsal csapata pénteken hatalmas meglepetésre, 3-2-re legyőzte a második helyezett Interviú Fadesa csapatát még akár a rájátszásba is bejuthat. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően vendég akciókkal kezdődött a vendéglátó katalánok mindössze egyetlen támadást vezettek az első félidőben – azt is az utolsó előtti percben -, igaz abból rögtön gól is született a kilépő Dani Fernandez talált Luis Armando kapujába. Ezzel egalizálva az eredményt, hiszen a vendégek az 5. perctől kezdve 1-0 arányban vezettek Javi Rodríguez öngóljának „köszönhetően”. A második félidőben már jobban játszott a hazai gárda, és az első félidőben öngólt vétő csapatkapitány jóvoltából 2-1-re meg is fordították a mérkőzés állását. Erre még tudott válaszolni az Interviú, akik ezután túlzottan is kitámadtak – üresen hagyva saját kapujukat, így Dani Fernandez könnyedén emelt saját térfeléről a vendég hálóba. A gránátvörös-kékek ezzel a győzelemmel már csak egy pontra vannak a rájátszást érő 8. helyezéstől. A mérkőzés érdekessége, hogy a lelátókon ott volt az a Ronaldinho Gauchó, aki nagy valószínűséggel nyáron távozik Barcelonából.

Csak tudnám mi a [auto_cenzúra] keresett ott Ronnie, ha már nem bírja kitolni a képét a Camp Nouba...
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.20. 20:19:18

Enrique írta:Beleírtam, köszi és bocs. :D
Semmi gáz.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.20. 17:31:25

Beleírtam, köszi és bocs. :D
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.20. 14:42:32

Enrique írta:
grecki írta:És az hol van, mert én nem találom... :oops:
Ja, most raktam csak fel. :lol:
Bijáccs. Megelőztél... Pont erről akartam írni... Sebaj, legközelebb gyorsabb leszek. :wink:

Azt még beleírhatod, ha gondolod (szerintem ez elég érdekes), hogy ezzel a teljesítménnyel a 16. helyen áll a Barca a 8 fordulót tekintve 7 ponttal, csak az Espanyol (7), Murcia, Levante (6-6p), Valencia (5p) rosszabbak nálunk.

Szerk.

Van egy másik témám is, csak ahhoz hosszabb "kutatómunkára" van szükségem... Majd jelentkezek vele. Leírom, nehogy pórul járjak. A kontratámadásokkal kapcsolatban akarok írni egyet, mégpedig, hogy mennyire nem tudunk. Végig kell néznem az idei góljainkat, de gyanítom, hogy ötnél több kontragólt nem szereztünk.
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.20. 14:37:13

grecki írta:És az hol van, mert én nem találom... :oops:
Ja, most raktam csak fel. :lol:
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.20. 14:33:56

Enrique írta:
grecki írta:A jelenlegi formánkról írok egy cikket ma vagy holnap.
Részben írtam róla a 'számokban'-ban (banbanban :D), csak szólok, hogy úgy alakítsd. :wink:
És az hol van, mert én nem találom... :oops:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.20. 14:27:47

grecki írta:A jelenlegi formánkról írok egy cikket ma vagy holnap.
Részben írtam róla a 'számokban'-ban (banbanban :D), csak szólok, hogy úgy alakítsd. :wink:
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.20. 14:13:59

A jelenlegi formánkról írok egy cikket ma vagy holnap.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.04.17. 09:35:27

Új Ronnies cikkben: "Az egészséges játékosokon mellett..."
:arrow: kiemelt rész felesleges
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.16. 13:05:59

Csak nyugodtan, de nagyon várjuk :)
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.04.15. 20:48:34

Hali srácok!

Bocsesz, amiért mostanában kifogyott a tinta a tollamból, de most is még az irodában csücsülök... :evil:
Pedig már két írás témája is megfogalmazódott bennem, csak nem tudom, mikor lesz időm rá megírni...
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.14. 16:16:14

Ismét győztek a fiatalok

Versenyben a feljutásért

Nagyon nehéz meccsen vannak túl a Barça B játékosai, de 2-0-s győzelmükkel nagyon értékes három ponthoz jutottak. A Miniestadiban szombaton a Rapitenca volt Pep Guardiola csapatának ellenfele. A vendégek nagyon megnehezítették a Barça B fiataljainak dolgát, ám végül Gai és Toribio góljainak köszönhetően pont nélkül voltak kénytelenek távozni.

A forduló előtt még a 6. helyen álló Rapitenca az első negyedórában kapujához szögezte vendéglátóját, akik sokáig nem tudtak mit kezdeni a vendégek ötletes támadójátékával. Ezek után aligha meglepő, hogy megszületett a mérkőzés első gólja, az viszont már annál inkább, hogy ezt nem a vendégek, hanem Gai révén a Barça szerezte. Legjobb védekezés a támadás, gondolták a hazaiak a mérkőzés 17. percében, miközben első támadásukat szövögették. Ennek végén Jeffren szánta el magát lövésre, és a kapufáról visszapattanó játékszert a fiatal izraeli támadó, Gai Assulin tessékelte a kapuba, 1-0! Ezután a hazaiak sokkal felszabadultabban futballoztak, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, ám sem Jeffren - aki a mezőny legjobbja volt - sem Dimas, sem pedig Pedridto nem tudott élni az előtte adódó lehetőséggel.

A második félidőt hasonlóan kezdte a vendég gárda, mint az elsőt, vagyis kapujához szögezte Guardiola együttesét, gólt azonban most sem sikerült szerezniük. A Barça B-nek viszont ismét sikerült bevennie a Rapitenca hálóját; a 72. percben a védő Toribio húzódott előre és a tizenhatos előteréből bal lábbal lőtt gólt Jordi hálójába. A gól végleg eldöntötte a mérkőzést a katalánok visszavettek az iramból, a vendégek pedig lassacskán beletörődtek abba, hogy pont nélkül távozzanak a Miniestadiból.

FC BARCELONA B - UE RAPITENCA: 2-0 (1-0)

FC BARCELONA: Oier, Toribio, Espasandín, Marc Valiente, Víctor Sánchez, Sergio, Pedrito (Fali, 81’), Dimas, Gai (Eneko, 62’), Abraham, Jeffren.

UE RAPITENCA: Jordi, Edu Vives, Sergi Grau, Pedregosa, Sangra, Rafa Márquez (Sergi José, 67’), Edu Aguilar, Efren, Gilabert, Jordi Roca (Raul, 55’), Tauste.

Vezette: Òscar Bergada Braña

Gólok: 1-0 Gai (17’); 2-0 Toribio (72’)

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 03790.html
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.04.13. 20:29:46

rhynn írta:Ilyen G-Jay szintű blog hozzászólást honnan kaptok?

December óta nem jött olyan, amiben értékelhető szintű kerek mondatok voltak...
Nekem küldték.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.04.12. 12:57:04

Ilyen G-Jay szintű blog hozzászólást honnan kaptok?

December óta nem jött olyan, amiben értékelhető szintű kerek mondatok voltak...
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.11. 20:36:20

Kössz utólag is.

[auto_cenzúra] már ezekbe a futsalosokba meg az egész Barçába. :lol: Oktatott a Kiel, Kiütött a Maccabi, jó a BL-ben továbbmentünk a futsalosok meg megint égtek:

Egyre távolabb a rájátszás

Sorozatban harmadik vereségüket könyvelhették el a futsalosok péntek este. Ezúttal egy közvetlen rivális, a Playas de Castellón vendégeként szenvedtek 5-4-es vereséget Javi Rodríguezék. Pedig a mérkőzés ismételten Barça góllal kezdődött: Fernando már a 3. percben bevette Sergio Alonso kapuját. Ezután viszont csak futott az eredmény után a gránátvörös-kék alakulat, akik ezúttal narancssárga mezben léptek pályára. A vendéglátók már 3-1-re, valamint 5-2-re is vezettek, ám mindkét alkalommal csak a szépítés sikerült. Előbb Chico, majd Igor és Javi Rodrígez révén, de ez is kevés volt még az egy ponthoz is. Ezzel a vereséggel a nemrég még a dobogóra hajtó futsalosok a rájátszástól is messze kerültek. Hiszen három fordulóval az alapszakasz vége előtt három pont a hátrány a 8. - már rájátszást jelentő – helyen álló Santiagoval szemben.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.04.08. 19:24:07

Drigo írta:Ha valaki admin errejár kjavíthatná a cikkem. Összekevertem a KEK-et a spanyol kupával. És valóban a Samp ellen nyertünk 2-0-ra Julio Salinas és López Rekarte góljaival. Köszi, és bocs :oops:
pill.ok.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.08. 18:30:11

Ha valaki admin errejár kjavíthatná a cikkem. Összekevertem a KEK-et a spanyol kupával. És valóban a Samp ellen nyertünk 2-0-ra Julio Salinas és López Rekarte góljaival. Köszi, és bocs :oops:
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.08. 15:11:32

Z. Iván írta:KÖszi, föltettem mind2-t :)
Volt benne egy tévedés, amit átfogalmaztam. 89'-ben Suszti már nem nálunk játszott, de annál a párharcnál írtad bele a nevét. De jelentéktelen, amúgy király lett :)
kösze
Tényleg, úgy emlékeztem, akkor még nálunk játszott, de tényleg 88-ban igazolt Madridba...De kössz a javítást.
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.08. 14:52:02

KÖszi, föltettem mind2-t :)
Volt benne egy tévedés, amit átfogalmaztam. 89'-ben Suszti már nem nálunk játszott, de annál a párharcnál írtad bele a nevét. De jelentéktelen, amúgy király lett :)
kösze
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.07. 19:15:01

Iván!

A futsalosat csak rövidhírnek szántam, vagy ahhoz hosszú?

Helyette inkább itt van ez:

A történelem is a Barça mellett szól

Jó előjel az idegenben elért 1-0

Kedvező helyzetből várhatja a szerdai Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját az F.C.Barcelona, hiszen idegenben sikerült előnyt szerezni a visszavágóra a Schalke 04 elenében. Ez az 1-0 remek előjel Xaviék számára, hiszen eddig valahányszor 1-0-lal abszolválta a gránátvörös-kék alakulat az odavágó első mérkőzését – egy kivétellel – mindig továbbjutott. Ez a statisztikai adat nem csak a Bajnokok Ligájára igaz, hanem valamennyi európai kupasorozatra. Igaz ez a szinte makulátlan mérleg csak azokra az esetekre igaz, amikor a Barça idegenben kezdett egy oda-visszavágós párharcot.

Ez legutóbb a 2005/06-os idényben fordult elő. Akkor az elődöntő első mérkőzésén Ludovic Giuly góljával sikerült felülmúlni az A.C. Milan gárdáját. Majd a visszavágón a Nou Camp-ban elért 0-0 azt jelentette, hogy Frank Rijkaard fiai jutottak a párizsi döntőbe. És ha már eljutottak addig Ronaldinhoék, akkor 0-1-ről fordítva Eto’o és Belletti góljaival 2-1-re le is győzték az Arsenal gárdáját, elhódítva ezzel a Bajnokok Ligája serlegét.

A BL-ben sem azelőtt sem az óta nem fordult elő hasonló a Barçával, az azóta viszont megszűnt Kupagyőztesek Európa Kupájában viszont háromszor is. Legelőször 1969-ben a svájci Lugano ellenében. Akkor az idegenbeli 1-0 után hazai pályán 3-0-ra győzött a Barcelona, így magabiztosan lépett tovább a legjobb nyolc közé. 1980-ban egy izlandi csapatot sodort a katalán óriás útjába a sors, ugyancsak a nyolcad döntőben. Svájci ellenfeléhez hasonlóan az Akranes sem tudta bevenni a Barça kapuját mindkét mérkőzést beleszámítva, a különbség csupán annyi, hogy az izlandi csapat nem úszta meg három kapott góllal a Nou Campban. A mérkőzés 5-0-s kiütéssel ért véget és ismét következhetett a negyeddöntő. 1989-ben ismét egy idegenbeli 1-0 után sikerült kivívni a továbbjutást, igaz akkor a visszavágón elért 0-0 már nem a negyed-, hanem az elődöntőbe jutást eredményezte Linekeréknek. A szenvedő fél ezúttal a dán Aarhus volt. A továbbjutás hatalmas lendületet adott a csapatnak, amely meg sem állt a végső győzelemig. A döntőben a Real Sociedad várt az akkor még játékosként a Barçát erősítő Bernd Schusterékre. A találkozó egyetlen gólját José Ramón Alexanco szerezte, hozzásegítve ezzel harmadik KEK győzelméhez a katalán alakulatot.

Ha megnézzük az UEFA Kupa – valamint elődje a Vásárvárosok Kupája – történetét, bizony akkor is találkozunk – a KEK-hez hasonlóan három – olyan esettel, amikor az idegenbeli 1-0 után a Barça jutott tovább. Ez az 1970/71-es szezonban fordult elő először. Akkor a csehszlovák Katowice ellen kettős győzelemmel (1-0, 3-2) jutottak tovább a gránátvörös-kékek. A következő hasonló esetre pontosan 30 évet kellett várni; a 2000/01-es szezonban az AEK Athén ellenében 6-0-s összesítéssel lépett tovább a Barça. Majd három év elteltével idegenben ismételten 1-0-ra sikerült nyerniük Puyoléknak a dán Brondby ellen, hogy azután hazai pályán egy 2-1-es győzelemmel biztosítsák a továbbjutást.
Az UEFA kupában azonban volt még egy eset, – ahogy a bevezetőmben is említettem - amikor a Barça idegenben 1-0-ra győzött, de mégsem jutott tovább. Ez az 1980/81-es szezonban történt. Érdekesség, hogy akkor a Schalkehoz hasonlóan egy német csapattal állt szemben a Barcelona. A Kölnek hazai veresége ellenére sikerült kivívnia a továbbjutást: a Nou Campban 4-0-ra lemosta az esélyesebbnek tartott katalánokat.

A statisztikát nézegetve mondhatjuk azt, hogy amikor a Barça 1-0-ra nyerte az első meccset a Nou Camptól távol, akkor nyolc alkalomból hétszer továbbjutott, ami valóban jó előjel a szerda esti Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtt. Igaz a statisztikára rápillantva azt is megállapíthatjuk, hogy német csapat ellen még egyszer sem sikerült megtartani az idegenben szerzett 1-0-s előnyt. De bárhogy is nézzük, a szerdai mérkőzést nem statisztikusok fogják játszani, így ezekből az adatokból csupán erőt tud meríteni egyik, illetve másik fél. A továbbjutó kilétéről azonban a két csapat játékosai fognak dönteni a szerdai – minimum – 90 perc során, a statisztikusok majd csak ezután következhetnek…

Egy kis történelem a múltkori "statika" után :lol:

vagy holnap vagy azután jó lesz szerintem, vagy ahogy gondolod.
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.07. 16:23:05

Ezt majd fölteszem este, Dani!

Írom Laporta tegnap esti hosszabb nyilatkozatát, nem azt, amiben Mourinhóról beszél. Inkább a bajnoki címről Ronnieről és a meccsről.
Szal ezt ne írjátok, minden más jöhet. :)
Drigo
Eurobarca Staff

2008.04.06. 11:27:06

Iván, valószínüleg a tanár elküldene a p.csába, amolyan kutatási jelleggel, csakhogy keressem már meg merre van :P

A futsalosok megint kikaptak, múlthéten kikaptak, akkor a focicsapat is...

Ismét vesztettek a futsalosok

A múlt heti, murciai fiaskó után, ismét vesztesen hagyta el a pályát a Barcelona futsal csapata. Ezúttal hazai pályán szenvedett vereséget Marc Carmona legénysége: F.C.Barcelona Senseit – Azkar Lugo F.S. 1-2. Pedig a mérkőzés úgy alakult, ahogy a gránátvörös-kék szurkolók szerették volna; Javi Rodríguezék sokat birtokolták a labdát rengeteg helyzetet dolgoztak ki ennek eredményeként a 6. percben Dani Fernandez megszerezte a vezetést, 1-0! Ezután viszont a vendég gárda átvette az irányítást és hat perc elteltével már 1-1 állt az eredményjelzőn Paulinho jóvoltából. Az első játékrészben több gól már nem esett, sőt a másodikban is csak egy, és azt is a lugoi csapat szerezte, egészen pontosan Fernandinho. A Barça újabb vereségével a 9. pozícióba csúszott vissza, így Carmonaéknak hátralévő négy meccsükből már nem szabad pontot hullajtaniuk, hogyha rájátszást érő helyen – 1-8. pozíció - szeretnék befejezni az alapszakaszt.
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.06. 01:02:42

Drigo írta:És igenn megcsináltam kész a statika házim:

http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... 02101.html

...

Szerintek miért van olyan érzésem, hogy ha ezt a tanár kezébe nyomnám ő nem díjjazná annyira?! :? :lol: Úgyérzem nincs menekvés kénytelen leszek megcsinálni a valódi házimat is.
Ezt a históriádat csak most vettem észre :D Ilyet még úgysem kapott soha senkitől, mondhatnád neki, hogy kutatói munka :twisted: :D
Z. Iván
Adminisztrátor

2008.04.05. 19:53:03

Igen, kössze :)
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2008.04.05. 19:48:48

Orvosos cikkben: "...csak ő érezhette magát olyan állapotban, hogy térjen vissza..."
:arrow: Nekem furcsának tűnik a kiemelt rész szórendje.
Lezárt