2008.05.03. 11:05:53
A következő idénnyel kapcsolatban nagy elvárásaim vannak!
Egy (valószínűleg) szinte teljesen megújjuló Barca fog összecsapni egy fiatal alakuló Reallal, és mellé ott lesznek az egyre stabillabb közép-élmezőny csapatai. Remélhetőleg a Sevilla és Valencia összeszedi magát, és nagyon remélem, hogy az Atleticó-Villareal-Sevilla-Valencia négyesből legalább kettő már tényleg elindul egy olyan úton, hogy "sztárcsapat" legyen belőlük. Én nagyon élveztem így is az eddigi spanyol bajnokságokat, de tagadhatatlanul jobb lenne, ha mondjuk nem kettő, hanem négy európai porondon is erős gárdája lenne a spanyoloknak.
A jövő év legérdekesebb csapata a Barcelona lesz, ehhez kétség sem fér. Olyan változtatások lesznek (ha lesznek, s miért ne lennének), hogy egy tényleg teljesen új Barca lesz a jövő évi, és így nem is lehet mire számítani tőlük.
A Real okos igazolásokkal újra a legjobbak közé kerülhet, de ebben azért nem vagyok olyan biztos, hogy így lesz a jelenlegi sportigazgatóval (ha legalább használható és jó játékosokat igazolna drágán, de így, hogy ráadásul a fele sérült, a fele meg fölösleges ...).
A Villarealra oda kell figyelni. Remek játékosaik vannak, és idén valószínűleg nagyobb pénzért is fognak igazolni, mint eddig, hiszen jövőre Bl, idén meg 2-3 hely a bajnokságban...
Az Atleticó megint kifulladt, de minden évben lehet újra reménykedni...
A Sevilla sokkal többre képes, egy kevésbé viharos szezonban, mint amilyen az idei volt számukra, biztosan jobban fogank teljesíteni. Ők szinte mindenhol az aktuális meccs esélyesei, más kérdés, hogy idén sokszor nem ennek fényében játszottak.
A Valencia ennél csak jobb lehet, én csak remélni tudom, hogy nagy lesz a feltámadás, és akkor már jövőre gigászok csatáját figyelhetjük.
Mindig sokkal jobb egy erőttől duzzadó csapatokkal telitűzdelt bajnokságot nézni, mert a foci az izgalmak nélkül semmit sem érne. Ezért minél több a jó csapat, annál izgalmasabb lesz, ez evidens. Engem nem érdekel sem, hogy hány veresége van az élcsapatoknak a bajnoskággal szemben, mivel a lényeg a mutatott játék. Ha olyan bajnokság lett volna az idei, hogy jobbnál jobb csapatok ölik egymást a sikerért, akkor törvényszerű, hogy párszor mindenki kikap. Sajnos idén senki nem játszott ellentmondást nem tűrően, de jövőre azt kívánom, hogy legyen olyan a bajnokság ahol midnenki meg tud verni mindenkit, de nem azért, mert kiegyensúlyozatlanok a csapatok, hanem mert mindenki olyan jó, hogy valakinek azért csak nyerni kell. És ha ez idén így lett volna, senki egy szót sem szólt volna a spanyol bajnokságról és annak listavezetőinek magas "vereség-döntetlen számáról".