Jövő évre a keretem: (*=új igazolt játékos, személyére később térek ki)
Kapus: VV/Jorquera
Baloldali védő: Abidal/Sylvinho
Jobboldali védő: */Valiente
Középső védő: Puyol/Milito/Marquez/*
Vkp: Yaya/Marquez/*
Középső középpálya: Xavi/Iniesta/*/Crosas
Jobb szélső: Messi/Giovani/Bojan
Bal szélső: */Iniesta/Giovani/Henry
Csatár: Eto'o/Henry/Bojan/*
Valdés: Az első számú kapus, teljen jó játékos, nem tudom mi a baja vele egyeseknek. Már már beérett. Néha vannak ugyan érdekes megmozdulásai, de melyik kapusnak nincsenek?
Jorquera: Egyértelműen a csere kapus.
Abidal: Az ő helye is megkérdőjelezhetetlen a védelem bal oldalán.
Sylvinho: Idén is bizonyította, hogy van még benne lelkesedés és amikor lehetőséget kap próbál azzal élni is, így Abidal cseréjeként mindenképpen helye van a keretben jövőre.
Valiente: Felhoznám a B-ből, csere embernek a jobb szélső oldalon tökéletesen megfelelő.
Puyol: Nem részletezem. (C)
Milito: Mindig is sokra tartottam, már mikor a Zaragozaban játszott akkor is.
Marquez: Nagy előnye, hogy régóta a keretnél van és hajlandó padozni is, emellett a vkp poszton is bevethető.
Yaya: Egyértelműen az első számú a vkp posztra, jó igazolásnak tartom, jövőre ennél még csak jobb lesz.
Xavi: Puyol mellett a csapat másik nagy ikonja.
Iniesta: Ő is meghatározó játékosa mára a keretnek. Elég univerzális játékos, sok poszton bevethető.
Crosas: Ugyan a Lyonban maradandót nem alkotott, de cserének mindenképpen megfelelő.
Messi: No comment
Giovani: Ugyan nem sokat mutatott be a tehetségéből, de a jövő csapatának egyik meghatározó egyénisége lehet, van még ideje fejlődni, emelett a támadó szekció minden posztján bevethető.
Bojan: szinte ugyan az mint Giovani
Henry: Nem sikerült neki valami fényesre a bemutatkozó éve a csapatnál, de nem volt egyszerű dolga új ország, kicsit más poszt. Jövőre ennél csak jobb lehet és lesz is.
Eto'o: A közép csatár. Megkérdőjelezhetetlen a posztján. Az idei év neki sem volt egy parádé, de kinek volt az?
Távozók:
Pinto: Hát sokat nem láttunk a képességeiből, így nem tudott lenyűgözni és helyet szerezni a keretben.
Oleguer: Nálami mindig is fekete bárány volt. Idén elején sok lehetőséget kapott mégse tudott élni vele, sőt. Így nincs maradása.
Thuram: Felette ljárt az idő. Fiatalabb játékos kell helyette.
Zambrotta: Sokat nem produkált, mióta itt van Barcelonában, ráadásul el is vágyódik, menjen.
Edmílson: Elég sérülékeny, ha meg játszik akkor is inkább netenné...
Deco: Lassan túl van pályája zenitjén és már nem képes a csapat olyan egyénísége lenni mint volt, ráadásul menni is akar, hát menjen.
Gudjohnsen: Már annak ideén se értettem minek ő nekünk, nem is vált be. Viszlát.
Ezquerro: Nem sokat produált mostanában, nincs rá szükség.
Rijkaard: No comment.
Érkezők:
Edző: Nem tudom ki lenne a legjobb megoldás. Én egy Laudrup-Guardiola kombinációt preferálnák. Mourinho lehet, hogy jó edző, de szerintem nem ő megfelelő ember. Nem kell az nekünk, hogy lejárassa a csapatot a médiában. Alternatívám Luiz Felipe Scolari, aki a vb után elhagyja a Portugál válogatottat.
Jobboldali védő: Erre a posztra én nem favorizálom annyira Alvest. Igaz, hogy nem ügyetlen gyerek, de elég drága, ráadásul nekem a stílusa sem túl megnyerő. Erre a posztra a jelöltjeim: Lahm/Eboué/Kolo Touré/Clerc. Leginkább a 2 elefántcsontpartit favorizálom. Jók ezek a csupa erő csupa izom afrikai gyerekek, akik felszántják a pályát.
Középső védő: 2 jelöltem van: Coloccini és Garay. Coloccini mert jól mutatnának együtt Puyollal a pályán, mellesleg nem véletlenül 25szörös válogatott. Garay nagyon fiatal és nagyon tehetséges, biztos hogy sokra viszi még, jó lenne, ha nálunk tenné.
Vkp: Ide konkrét jelöltem nincs, bárki jó lehet. Pl: Zapater/Keita/Poulsen/Marchena...
Bal szélső: Erre a posztra is alternatívám van. Az egyik a sokat emlegetett Silva, aki fiatal, tehetséges és még spanyol is, a másik a keveset emlegetett Kalou, aki szintén fital, tehetséges, de nem spanyol.
Csatár: Szükség van még egy befejező csatárra is, aki nem más mint Diego Milito. Mivel a Zaragoz idei szereplése nem nevezhető valami fényesnek, szinte borítékolható a távozása, olcsón meg szerezhető és gólerős.
Köszönöm, hogy végig olvastad. Bocsánat, amiért kicsit hosszú lett.

Ez lenne a 23 fős keretem a jövő szezonra. Várom a véleményeteket, észrevétetek.
Kimaradt az irányító.

Természetesen azt is vennék. Erre a posztra jelöltjeim: Moutinho/Vaart/Lucho/Daniel Carvalho. A lényeg, hogy tapasztalt, a nemzetközi porondon is ismert és elismert játékos legyen. Ez talán Moutinho nem igaz, de a másik 3 mindenképp az.