Szerk.: Kerek perec 60, hülye vagyok...

Slither írta:Összeadva az 5 állatot: 96+203+214+85+79 = 667
Találtam egy megfejtést.
Ló: negyvennyolc+negyven+nyolc = 96
Egér: kilencvenhét+kilenc+kilencven+hét = 203
Nyúl: mivel a 7-es zölddel van szinezve, nem pedig rózsaszínnel, nem vehetjük a 987-et
egybe
-rózsaszín számok: 98+9+8
illetve ha fejjel lefele nézzük: 86+6
(a 8-ast nem vehetem kétszer, mert feje tetejére állítva is is ugyanaz a szám) -zöld szám: 7
Összesen tehát: 98+9+8+86+6+7 = 214
Kutya: 74+7+4 = 85
Macska:
Ez akár egy külön feladat is lehetne, kapaszkodj meg
Úgy tekinthetjük akár egy standard 7 szegmensből álló digitális kijelzőt, amilyen a digitális karórákon is van. A kijelző bármely elemét egymástól függetlenül ki/be kapcsolhatunk (figyelembe vesszük, vagy sem). Egy ilyen kijelzőn megjeleníthetőek a számok 0-tól 9-ig, egyesek akár többféleképpen is. Például ha bekapcsoljuk a legfelső vízszintes- valamint a két jobb oldali függőleges elemeket egy 7-est kapunk, viszont ha a legalsó vízszintes- és a két bal oldali függőleges szegmenseket tekintjük bekapcsoltnak, egy feje tetejére állított 7-est kapunk. Persze nem minden számot lehet többféleképpen megjeleníteni, mivel vannak olyan számok, melyeket ha a feje tetejére állítunk, akkor is önmaguk maradnak (szimmetrikusak), ezek a számok: 0,2,5,8 (a digitális világban). A 4-est kétféleképpen is lehet ábrázolni, van a hagyományos, nem szimmetrikus "fordított szék" megjelenítési módja, de léteznek olyan kijelzők, ahol csak 3 szegmens segítségével jelenítik meg, úgy néz ki mintha letörték volna a szék hátsó lábát. Ez a 4-es viszont szimmetrikus!
Szóval, adjuk csak szépen össze:
-nem szimmetrikus számok (2x kell venni őket):
2x(1+3+6+7+9)=2x26=52
-szimmetrikus számok: 0+2+5+8=15
-a 4-es: 2x"fordított szék"+"törött lábú szék"
tehát összesen 3x4=12
Összegezve a macska tehát: 52+15+12 = 79
Összeadva az 5 állatot: 96+203+214+85+79 = 677
Na engem ez megfogott.
pontosan, ha jól megnézed a piros 3 szint magas és 8 széles, a sötétzöld viszont 2 szint magas és 5 széles, ha felcseréljük őket, akkor a piros miatt 3 szint alapból el van foglalva, úgyhogy a narancssárgát a világoszöldre rá se tudnánk helyezni, de mivel a sötétzöld csak 5 egység széles, az alsó sorban az 5. egységtől kimarad 3 hely, felette egy sorral viszont 5 hely, de mivel a narancssárga csak 5+2 helyet foglal el marad egy lyukVarga Tamás írta: Szerintem meg eltűnik. Hiszen a piros háromszög hosszabbik befogója 8 négyszöget tesz ki. Ez pedig csak a rajz alapján jön ki. Ezekkel a darabokkal játszva elkerülhetetlen, hogy lenn lyuk ne keletkezzen. Szerintem, de nem vagyok benne biztos.
Szerintem meg eltűnik. Hiszen a piros háromszög hosszabbik befogója 8 négyszöget tesz ki. Ez pedig csak a rajz alapján jön ki. Ezekkel a darabokkal játszva elkerülhetetlen, hogy lenn lyuk ne keletkezzen. Szerintem, de nem vagyok benne biztos.Perrero írta:sehova nem tünt el, a narancsárga ha a zöldön van akkor passzol, mert 3 kilogoja van, a zöldnek meg 3 van fent, de lent csak 2 log ki