Lampiao írta:Kicsit érteltlenül állok a történtek előtt. Miért nem folytatják Laportáék a 2003-2004-es játékospolitikát? Akkor bevált, jó eséllyel most is beválhatna! 2004-ben jó játékosokat vettünk viszonylag olcsón. Előtte már jött Ronaldinho világbajnokként, de még nem akkora sztárként. Utnána Giuly és Márquez a BL döntős Monacoból, Deco a BL győztes Portóból. Eto a Mallorcából aki ott 17 gólig jutott, Edmilson a többszörös bajnok Lyonból világbajnokként. Ja és nem utolsósorban Larsson... Nem igazoltunk nagyon nagy sztárokat, de jó, sikerre éhes játékosok jöttek, ja és mindig posztra igazoltunk, nem horribilis összegekért. Kérdem én hol van ez a játékos politika? 30 millión felüli összegért kívánunk leigazolni egy jobbhátvédet (Alves), 14 millióért igazoltunk valszeg a padra egy 28 éves védekező középpályást (Keita), 17 milliót készülünk adni egy ismeretlen 21 éves srácért aki a 16. Recreativonál játszott (Cáceres)...
Kérdem én: Biztos h ezek a játékosok Guardiola kiszemeltjei, vagy őneki mind1 és Txikiék vesznek pár embert (hogy bő legyen a keret) és elköltik a megadott pénzt? Confused Sad
Ezzel az a baj, hogy akkor még a kiscsapatoktól simán el lehetett hozni a jó játékosokat, sőt a kiscsapatokban jobban megmutatkoztak a jó játékosok! Sőt a kiscsapatok el tudtak érni valamit a nemzetközi porondon... Mára vannak Abramovicsok és más nagy befektetők akik hozzászoktatták a kiscssapatokat a nagypénzhez... Például amikor le akartak valakit igazolni és a kiscsapat azt mondta nem... Akkor olyxan összegeket mondtak maiket nem lehet visszautasítani, még csak nem is alkudoztak... Így a kiscsapat mit mond? Hát megéri, ha kitartóan nemet mondok mindenkinek előbb utóbb úgyis megfizetik amit kérek... Például anno Arsene Wenger sem akart 15-öt fizetni Hlebért a Stuttgartnak... ÚŐk azonban addig nyomták amíg kifizette... A kiscsapatok ezt csinálják a nagyokkal... Mint tudjuk a Barcelona nagy csapat sőt 2006-ban a legjobb volt így megnövekedett a státusza ezért aztán mindenki húzza föl az árakat.... Pláne, ha látják, hogy meg kell újulnunk tehát sürgős az igazolás.. Például amikor tavaly a Real 8 embert vett akkor ők is fizettek mint a katonatiszt... (Pepe 30 misi..) Most annyira nem sürgős nekik ezért a kicsik is visszafogottabb árakat kérnek (bár még mindig nem keveset...). Nekünk most sürgős és ezt is megfizettetik velünk...

Sokmindenben igazad van. Viszont, sztem már 2003 előtt is nagycsapat voltunk...

Ez mondjuk nézőpont kérdése. De sztem akkor is hasonló volt a helyzet. Akkor is tudta mindenki h nagy átalakítás lesz, mégis sikerült jó játékosokat nem hatalmas összegekért igazolni. Ehhez kellett még egy edző, aki tapasztalatlan volt még, de csak volt a holland válotatott szövetségi kapitánya is már előtte...

Most ezzel arra céloztam h talán nem a legmegfelelőbb pillanat volt h egy tapasztalatlan edzőtől várjuk a csodát. A lehetőség meglesz neki, de remélem bizalmat is kap, mert anno Rijkaard is kapott több mint fél évet, addig a csapat csak bukdácsolt. De amikor összeállt a gárda akkor elfelejtett veszíteni is! Remélem Peppel is így lesz, ránk férne már!
Roni sztem meg maradjon, ha nem ajánlanak érte eleget. Rajta áll h akar e még vmit, vagy szégyen szemre a Barcának el kell őt küldenie ingyen. Nem szabad rá terhet rakni, kezdjen úgy mint 2003ban amikor idejött. Nem hinném h ne lenne semmi ami motiválja.Igaz h most lejjebbről kell indulnia, de már csak felfelé mehet. Rajta áll...