barca99 írta:
Pedig sztem nagyon sokat nyom a latba. Nem hiába Ronaldinho reklámozza a chipset, Schumacher és Raikönnen a Fiatot, a fél Barca a Pepsit (miközben a csapatot a Coca-Cola szponzorálja

), etc. etc. Szerintem hihetetlenül sok ember van, akiknek világsztárokkal/ismert emberekkel a szrt is el lehet adni.
Hát lehet, mondjuk én ehhez a marketing témához annyira nem értek. Saját magamból kiindulva engem annyira nem befolyásol, igaz megnézem Henry-t a pepsis üvegen, de valszeg megvenném anélkül is, vagy nem venném meg azzal se. A logikus tényleg az lenne, ha befolyásolná ez az embereket, máskülönben minek fizetnének a cégek súlyos pénzeket a sztároknak a két szép szemükért...De ha kicsit leviszem a témát kisebb magasságokba, akkor meg tényleg nem értem, hogy pl. válalkozások miért támogatnak kispályás csapatokat. Tudom, hogy reklám, mert felveszik a nevüket, a mezen meg viselik a logót, de nem hiszem, hogy annyival több ember fog mondjuk hozzájuk menni ha építkezni akar csakis azért, mert látta egy meccsen, hogy támogatnak egy csapatot. Engem sokkal jobban érdekeléne az adott témában elért eredményeik, megbízhatóságuk, árak stb...Közben pedig a támogató állja a százezres nevezési díjakat...Persze nyilván a sztárok támogatása és ez két teljesen más dolog. Az elsőre rá lehet mondani, hogy hasznos, mivel nem ismerjük a cégek bevételeit, de amit én hoztam fel, abba nem látok nagy fantáziát.