Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.06.24. 15:16:32

Mr. Master írta: Ha németül beszélsz, németül gondolkodsz, németül viselkedsz és a német értékeket vallod, a németekhez tartozónak érzed magad, akkor német vagy. Ha magyarul beszélsz, magyarul viselkedsz, a magyar ünnepeket ünnepled, akkor pedig magyar vagy. (nagyjából leegyszerűsitve)
De nem hiszem, hogy Bölöni szüleivel, családjával otthon románul beszélne, és ugy érezné, hogy ő közéjük való. Az megint más kérdés, hogy egy focista melyik ország mezét húzza magára. Talán, hogyha megkaphatta volna akkoriban a magyar cimeres mezt, akkor szerinted hagyta volna a románért cserébe? Bojantól meg kérdezzük meg, hogy ő milyen nemzetiségűnek vallja magát.

Nem a hova születés a legfontosabb abban, hogy milyen nemzetiségű valaki, hanem az, hogy az illető hova tartozónak érzi magát.
Értem, amit mondani akarsz. Nem is állítottam, hogy ne lenne magyar. Csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy ne legyen már szerencsétlen gyerek (nem tudom ki volt már) a legutolsó suttyó, mert lerománozta. Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy akkora ökörséget nem állított (mert ugye román állampolgár, meg az egész világon románként tartják számon.. A Bojan féle hasonlatot meg csak azért hoztam fel, hogy a szerbek, meg a spanyolok nem utálják ennyire egymást, mint a magyarok meg a románok. Ergo ez az egész a két náció ellenszenve miatt lett ennyire felfújva, hogy most román-e vagy magyar. Részemről lezárom ezt az egyébként teljesen értelmetlen "vitát".
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.06.24. 13:16:06

Azt hiszem Los írta,h olvasgatja az NSO-s tudosításokat, elolvastam a spanyol-olaszt,hát röhögtem párszor én is :lol: Kész az a csávó.

Amúgy próbáltam keresgetni archívumot,rámentem a tudosításra,ott ki lehet választani,h milyen eseményen belül kereressen, rányomtam az EURO 2008ra,de csak felkészülési meccsek voltak ott...hol találom meg az eddigi EBés meccsekről készült tudósításokat ???,term olyanokra gondolok ahol írja,h 1.perc: bla,bla,bla
3.perc,bla,bla,bla...

Előre is köszi a választ.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mr. Master
Director del Fútbol

2008.06.23. 23:12:17

grecki írta:
Mr. Master az Európai játékospiac topicban írta:Én Marosvásárhelyen születtem, egész családom erdélyi, mindenkinek egytől egyig kivétel nélkül magyar az anyanyelve, eddig én vagyok az egyetlen a családbol, akinek nincs meg a román állampolgársága (és csak anyukámnak meg apukámnak van magyar 93 óta). Akkor én magyar vagyok, a családom többi tagja, mert román? Ugyanmár... Számomra elképesztően felháborito,h hogyha valaki nem tud különbséget tenni aközött, hogy valaki milyen országban él és, hogy milyen nemzetiségű... De ez sajnos nem csak erre a fórumra, hanem a degenerált magyar társadalom háromnegyedére igaz... Sajnos aki nem járt még Erdélyben (még azok közül is sokan, akik már voltak ott látogatoban), azok nem is tudják, hogy az ottaniak nagyrésze mennyivel inkább magyar, mint azok, akik itt élnek az országban és probálják majmolni mindenben a nyugatot... Szánalmas. Bocsánat, hogy ezt nem a megfelelő topicba irtam, de egyrészt elragadott a hév, másrészt meg itt jött szóba a téma.
Gondolom ezt nekem szántad.
Akkor visszakérdezek. Én akkor német vagyok, mert német származású vagyok, aki Magyarországon él? Nem, magyarnak tartom magam, mert annak érzem magam. Bölöni László, lehet, hogy magyarnak érzi magát. De, én ha magyarnak érzem magam, akkor nem játszom a román válogatottban. Én.

Bojan akkor szerb vagy spanyol (katalán)? Nem tudom, ő minek érzi magát inkább. De nem hiszem, hogy ő kibukna, ha mondjuk lespanyolozzák, holott ő szerbnek érzi magát, vagy fordítva.
Ha németül beszélsz, németül gondolkodsz, németül viselkedsz és a német értékeket vallod, a németekhez tartozónak érzed magad, akkor német vagy. Ha magyarul beszélsz, magyarul viselkedsz, a magyar ünnepeket ünnepled, akkor pedig magyar vagy. (nagyjából leegyszerűsitve)
De nem hiszem, hogy Bölöni szüleivel, családjával otthon románul beszélne, és ugy érezné, hogy ő közéjük való. Az megint más kérdés, hogy egy focista melyik ország mezét húzza magára. Talán, hogyha megkaphatta volna akkoriban a magyar cimeres mezt, akkor szerinted hagyta volna a románért cserébe? Bojantól meg kérdezzük meg, hogy ő milyen nemzetiségűnek vallja magát.

Nem a hova születés a legfontosabb abban, hogy milyen nemzetiségű valaki, hanem az, hogy az illető hova tartozónak érzi magát.
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.06.23. 22:39:19

Los Banditos írta: De, legális a dolog. Miért ne lenne bejelentett? :)

Én úgy tudtam, hogy 16év alatt nem lehet hivatalosan munkát vállalni :roll:
Chris0527
Entrenador del Barça

2008.06.23. 22:31:42

Nekem még gyurnom kell arra :D...talán Ozsi közelít hozzá :D
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2008.06.23. 22:13:32

ezt a hsz-t megelőzően a lakhelyem irányítószáma megegyezett a hsz-eim számával.....engem sem érdekel... :D
bouba
Capitá del Barça

2008.06.23. 19:30:44

Én az M6-os és M7-es autópályán gazolok napi 10 órát :? :?
Viszonylag jól fizet. Hál' Istennek már csak ezen a héten kell menni..
Utána keresek valami mást.. :)
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.06.23. 16:24:57

Zozzy 5 írta:
Los Banditos írta:Én holnap kezdek. Egyhuzamban egy hónap egy műhelybe, 500 Ft-os órabérrel. Nem rossz. :)
15évesen gondolom ez nem bejelentett...
De, legális a dolog. Miért ne lenne bejelentett? :)

Valaki szokta olvasni az NSO Online közvetítésit? Én csak úgy meccs után beleolvasgatok, de szakadni lehet csávón. :D
in to exile
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.06.23. 16:23:28

Zsolti írta:
fir3bird írta:Istenem....súlyos ez a gyerek :D legelőször André T. ,aztán Joop mostmeg Kalwy...ez tényleg direkt csinálja :D
jaja..csak az a baj,hogy a kékvérű magasan kvalaifikált brit lordos beszéd ill. írásmódja elárulja.... :lol: :lol:
na ezaz! :lol: így senki más nem ír csak ő...meg néha duplázza is a betűket, ott is ahol nem kéne
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2008.06.23. 16:21:41

fir3bird írta:Istenem....súlyos ez a gyerek :D legelőször André T. ,aztán Joop mostmeg Kalwy...ez tényleg direkt csinálja :D
jaja..csak az a baj,hogy a kékvérű magasan kvalaifikált brit lordos beszéd ill. írásmódja elárulja.... :lol: :lol:
kilibarca
Capitá del Barça

2008.06.23. 16:21:22

Szerintem túl sokat van vele foglalkozva és ezért csinálja! (engem is idegesít mondjuk)
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.06.23. 16:18:48

Istenem....súlyos ez a gyerek :D legelőször André T. ,aztán Joop mostmeg Kalwy...ez tényleg direkt csinálja :D
Chris0527
Entrenador del Barça

2008.06.22. 22:03:04

ejh de jó nektek én nem tok elmenni ilyen mühely féleségben pedig az lenne az igazi. Én diákmunka közvetitőn keresztül melozok de az a baj hogy hosszab távra nem adnak semmit csak minden héten egy két napot pl ezen a héten megyek sörgyárba(sopronban) szerdán meg pénteken deebben a honapban voltam már ott párszor emg még tescoba szoktam menni :D ott általában baromfin vagyok az egy igen jó meló jobb mint a sörgyár. (már persze ugy véve hogy ugyan annyiért kell gürizni sörgyárba mint light-osan melozni tescoban.)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.06.22. 21:22:45

Los Banditos írta:Én holnap kezdek. Egyhuzamban egy hónap egy műhelybe, 500 Ft-os órabérrel. Nem rossz. :)
15évesen gondolom ez nem bejelentett...
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.06.22. 20:53:10

Én holnap kezdek. Egyhuzamban egy hónap egy műhelybe, 500 Ft-os órabérrel. Nem rossz. :)
in to exile
Lionel85
Llegenda del Barça

2008.06.22. 20:50:50

Augusztus végétől 3 hónap próbaidő a Peugeotnál, ha beválok, akkor maradok, suli idén elvégezve. :D
Kép
Kép
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.06.22. 20:35:57

bouba írta:Van aki megy dolgozni a nyáron :?:
Ha igen akkor mit :?: (természetesen a diákokra gondolok.. :) )
Raktáros-mindenes leszek egy papír-írószer nagykereskedésben :)
bouba
Capitá del Barça

2008.06.22. 20:13:25

Van aki megy dolgozni a nyáron :?:
Ha igen akkor mit :?: (természetesen a diákokra gondolok.. :) )
Lionel85
Llegenda del Barça

2008.06.22. 15:51:55

Egyébként miattam robbant ki a román-magyar vita? Mert én válaszoltam arra a kérdésre anno hogy ki volt a román úriember a stúdióban. De én nem mondtam egy szóval se hogy utálom őket. :S
Kép
Kép
Kép
Harusz
Jugador del Barça

2008.06.22. 12:43:05

Nem tudom, hogy vannak vele egyesek, de engem kifejezetten zavar az a román-magyar vita az Európai Játékospiac topicban. Ugyanis kérdem én: Miért használjuk pejoratívan a román szót? Mert volt xy ember (tudom nem kevés) aki nagyon rosszat tett az ottani és itteni magyaroknak. DE énszerintem minden ember individuum, személyiség, a nevelése s a tapasztalatai határozzák meg a viselkedését. Nem lehet pár ember viselkedése alapján meghatározni egy népcsoportról való véleményünket.
Most tehet arról az ember, h én magyarnak, ő románnak, amaz svábnak született? Nem. Szégyellnie kéne? Nem.
De megközelítem máshogy: nekem van fél-afrikai, orosz, német, ausztrál és cigány barátom is. Már kötöttek belém Pest utcáin (bár szerencsére mindig megúsztam lekopogom) , eddig mindig csak cigányok, de egy magyar haveromat meg magyarok verték széjjel (kétszer is), h elvegyék a telefonját. Egyik nem cigány, a másik nem magyar. Mindkettő bűnöző. Sztem így a helyes.
Bölöni László erdélyi magyar. A román foci sikereiért küzdött. Nem kell "lerománozni", mert magyar, de nem kell felháborodni s elküldeni a pokolba azt, aki nem is pejoratívan azt mondja, hogy egy "román úr".
Elnézést a hosszúságért, de ez kikívánkozott.

Szerk.: Látom, hogy főleg az erdélyi magyarok írnak, s elhiszem, h rengeteg attrocitás éri őket. De tényleg minden román "olyan"? Beszélt már az összessel?
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.06.22. 07:34:17

messi1918 írta:...
Tanulság: nem kell nézni azt a szánalmas kúltúrszennyet a kúlon :wink: Torres Daniból mondjuk én csak annyit látok amit tévében szerepel, az alapján nem tűnik tahónak, és énekelni is tud szvsz.
fir3bird
Entrenador del Barça

2008.06.21. 23:49:34

messi1918 írta:Nem tudom látat-e valaki ma délután a COOL TV délutáni műsorát (asszem Cool Weekend) a neve. Valami "Kefír" volt a vendég! Szép zselézett, melírozott haj, szőke barátnő, "és beszéd". Na az! Kérdezi a műsorvezetőnő " Hogyan szoktatok kikapcsólódni"" Erre Kefír: "NAgyon szeretek utazni, a barátnőmmel (nem emlékszek a nevére) nagyon szeretjük a Wellness-szállodákat, Harkányba szoktunk lejárni! Aztán avn (asszem) Érden egy termál fürdő, aminek a víze, emgfelelő számunkra oda járunk még...

Ahogy mondta az a stílus "én vagyok a laza csávó" című sablon. Azt hittem belevágok valamit, a TV-e! És ez egy "sztár". NAgyon irritál, és enmm csak ő az iylen, angyon sok ember van, aki semmit nem ért el, csak fel van fújva, és játsza az agyát! Ugyanakkor, akikelérte valamit (pl. Gálvölgyi, Bajor) stb. szerények.
Ének tanárom mesélte (a Szegedi SZínházban, énekel), hogy Gálvölgyi amikor lejött Szegedre, a Színházba, és találkozott a háttérénekesekkel, mindenkihez odament egyenként kezet fogott, és mindenkihez volt egy kedves szava! Ezzel szemben Torres Dani " a sztár" beállt a színpadra, és két sort nem tudott elénekelni, de előtte természetesen, ment a "Torres Dani vagyok" effekt...

Ennyit erről!
a torres dani meg a kefír vagy joghurt vagy ki a pöts is egy senki...felkapott ,,sztárok", de a gálvölgyi az valóban nagy forma.ő már tényleg letett valamit az asztalra, joggal hívhatják ,,sztárnak" de mai világban már mindenki sztááááár...szánalmas.
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.06.21. 23:46:39

Nem tudom látta-e valaki ma délután a COOL TV délutáni műsorát (asszem Cool Weekend) a neve. Valami "Kefír" volt a vendég! Szép zselézett, melírozott haj, szőke barátnő, "és beszéd". Na az! Kérdezi a műsorvezetőnő " Hogyan szoktatok kikapcsólódni"" Erre Kefír: "Nagyon szeretek utazni, a barátnőmmel (nem emlékszek a nevére) nagyon szeretjük a Wellness-szállodákat, Harkányba szoktunk lejárni! Aztán van (asszem) Érden egy termál fürdő, aminek a víze, emgfelelő számunkra oda járunk még...

Ahogy mondta az a stílus "én vagyok a laza csávó" című sablon. Azt hittem belevágok valamit, a TV-be! És ez egy "sztár". Nagyon irritál, és nem csak ő az ilyen, nagyon sok ember van, aki semmit nem ért el, csak fel van futtatva, és játsza az agyát! Ugyanakkor, akik elértek valamit (pl. Gálvölgyi, Bajor stb.) szerények.
Ének tanárom mesélte (a Szegedi Színházban, énekel), hogy Gálvölgyi amikor lejött Szegedre, a Színházba, és találkozott a háttérénekesekkel, mindenkihez odament egyenként kezet fogott, és mindenkihez volt egy kedves szava! Ezzel szemben Torres Dani " a sztár" beállt a színpadra, és két sort nem tudott elénekelni, de előtte természetesen, ment a "Torres Dani vagyok" effekt...

Ennyit erről!
..................................
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.06.21. 22:13:05

fcjoc írta:de még írja, hogy mekkora nagy függők vagyunk, mármint aki ezt olvassa. és akkor az ki vagy mi aki ezt megcsinálja. hagyjuk már
Nem ám felhúzod magad ilyenen... :)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Lezárt