Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Mert úgy hangzik, mint amikor XY kormányfő azzal kampányol: szavazzanak rám, mert mi történik, ha kormányváltás jön. Szavazzanak rám, hogy a megkezdett munka ne szakadjon meg.Zozzy 5 írta:Tényleg, miért?Varga Tamás írta: Bocsi, de utolsó mondatod olyan politikusian hangzott...
Bocsi, de utolsó mondatod olyan politikusian hangzott...Zozzy 5 írta:Annyi elvert pénz után ez a két-két bajnoki cím nem nagy teljesítmény szerintem. BL-t meg egyikük sem tudott nyerni. Az eredmények meg inkább a csapatot igazolják, meg az edzőt.Varga Tamás írta: Azért emlékeztetnélek egy tényre: Abra papával nyertek két bajnokságot, bejutottak egy BL-döntőbe. Calderonnal a Madrid nyert két bajnokságot. Nem szimpatikusak, az igazoláspolitikájuk sem az, de az eredmény őket - is - igazolja.
Persze, most mondhatod azt, hogy Calderont sokan utálják, és elküldését követelik. Erre csak annyit tudok írni: akik ezt írják, nem értenek a focihoz. Én sem, és még sokan mások sem, 2006 nyarán követeltük Senor Laporta távozását, hanem két sikertelen, gyenge játékot hozó szezon után.
Az új elnökválasztás meg aztán tényleg döfi lenne, félbemaradt igazolások és játékoskeret, a feje tetején minden. Fíínom.
Ez nemcsak a madridi klub működési elve, hanem a Barcelonáé is. Lehet finnyáskodni, de az FC Barcelona is diktatórikus módon működik. Lásd Rosell kiakolbólítását. Az ilyen nagy klubokat tekintélyelvű módon irányítják, így van ez nálunk is. Laporta olyan emberekkel vette magát körül, akik vele egy követ fújnak. Aki másképp játszott, az mehetett. Az ellenvéleményt ő sem tűrte meg. És ez így helyes.Kralo írta:Ez a Real Madrid -féle működési elv Perez idején.Varga Tamás írta: Azt írja valamelyitek, hogy Adebayor Pep ötlete, Txiki bólogat, Laporta mit tegyen? Mindjárt eldobom az agyam. Laporta mit tegyen? Tudtommal - de javítsatok ki, ha tévedek - Ő a Barcelona elnöke, ergo: Pep és Txiki főnöke. Azaz: ő dirigál, ő dönt, az igazgatótanács pedig az, amelyik bólint.![]()
Szerintem hagyjuk dolgozni az edzőnket. Messze van az átigazolási szezon vége.
Amúgy Laporta elnök úr tett már le annyit az asztalra a BARCAnál, hogy bízzunk benne, mégha egy csapat ki is égett az ideje alatt. Újraépítkezünk, új korszak kezdődik, amit én jelenleg kíváncsisággal és türelemmel várok, és szorítok azért hogy jól süljön el a dolog.
Nekem nem hiányzik egy olyan nyár, ahol a káosz eluralkodik a klub felett, és hatalmi harc folyik hónapokig. Mellesleg az egyetlen ellenfél Rosell lehet, aki csupán nagy játékosnevekkel hiteget, de hogy hogy működnek majd együtt az edzővel és csapatként az őt nem érdekli.
Annyi elvert pénz után ez a két-két bajnoki cím nem nagy teljesítmény szerintem. BL-t meg egyikük sem tudott nyerni. Az eredmények meg inkább a csapatot igazolják, meg az edzőt.Varga Tamás írta: Azért emlékeztetnélek egy tényre: Abra papával nyertek két bajnokságot, bejutottak egy BL-döntőbe. Calderonnal a Madrid nyert két bajnokságot. Nem szimpatikusak, az igazoláspolitikájuk sem az, de az eredmény őket - is - igazolja.
Persze, most mondhatod azt, hogy Calderont sokan utálják, és elküldését követelik. Erre csak annyit tudok írni: akik ezt írják, nem értenek a focihoz. Én sem, és még sokan mások sem, 2006 nyarán követeltük Senor Laporta távozását, hanem két sikertelen, gyenge játékot hozó szezon után.
Ez a Real Madrid -féle működési elv Perez idején.Varga Tamás írta: Azt írja valamelyitek, hogy Adebayor Pep ötlete, Txiki bólogat, Laporta mit tegyen? Mindjárt eldobom az agyam. Laporta mit tegyen? Tudtommal - de javítsatok ki, ha tévedek - Ő a Barcelona elnöke, ergo: Pep és Txiki főnöke. Azaz: ő dirigál, ő dönt, az igazgatótanács pedig az, amelyik bólint.
Azért emlékeztetnélek egy tényre: Abra papával nyertek két bajnokságot, bejutottak egy BL-döntőbe. Calderonnal a Madrid nyert két bajnokságot. Nem szimpatikusak, az igazoláspolitikájuk sem az, de az eredmény őket - is - igazolja.Zozzy 5 írta:Azért vannak rangok a vezetőségen belül, hogy mindneki a saját dolgával foglalkozzon. Laporta egy ügyvéd, szakmailag nem sokkal több köze lehet a focihoz mint neked vagy nekem. Txiki felelős az átigazolásokért, és nem Laporta fog a játékosokkal együtt dolgozni, hanem Guardiola.Varga Tamás írta:
Azt írja valamelyitek, hogy Adebayor Pep ötlete, Txiki bólogat, Laporta mit tegyen? Mindjárt eldobom az agyam. Laporta mit tegyen? Tudtommal - de javítsatok ki, ha tévedek - Ő a Barcelona elnöke, ergo: Pep és Txiki főnöke. Azaz: ő dirigál, ő dönt, az igazgatótanács pedig az, amelyik bólint.
Nem hiszem, hogy sokan szeretnének olyan csapatot, ahol az elnök olyanba üti bele az orrát amihez nem ért. Lásd Chelsea - Abramovic, Real - Calderon. Gondolom két végtelenségig szimpatikus csapat és igazoláspolitika. Laportának eddig egy fantasztikus ötlete volt ilyen téren, Beckham
Azért vannak rangok a vezetőségen belül, hogy mindneki a saját dolgával foglalkozzon. Laporta egy ügyvéd, szakmailag nem sokkal több köze lehet a focihoz mint neked vagy nekem. Txiki felelős az átigazolásokért, és nem Laporta fog a játékosokkal együtt dolgozni, hanem Guardiola.Varga Tamás írta:
Azt írja valamelyitek, hogy Adebayor Pep ötlete, Txiki bólogat, Laporta mit tegyen? Mindjárt eldobom az agyam. Laporta mit tegyen? Tudtommal - de javítsatok ki, ha tévedek - Ő a Barcelona elnöke, ergo: Pep és Txiki főnöke. Azaz: ő dirigál, ő dönt, az igazgatótanács pedig az, amelyik bólint.
Te aztán büszke lehetsz magadra. Nem mondom meg,h kik szoktak így beszélni saját csapatuk tagjairól,akik nem mellesleg nem csak rosszat tettek,sőt vmennyivel több jót,mint az elmúlt 5-10-15 év vezetősége.gekkodan írta: és az egész retkes bagázzsal együtt.
Teljesen egyetértekgekkodan írta:Egy nagyszerű szégyenszámlát állít ki magáról Laporta és csapata, amikor sorba jelentik be ezeket az ifistákat, akiket megszerzünk, értékükhöz képest súlyos milliókért. Alves jó vétel volt, bár kicsit sokallom, ám mégis menjen rá a pénz, a posztján a világ egyik legjobbja. Piquét értettem, mert olcsó és van benne jövő. Cáceresre már húztam a fogamat, de Henrique, vagy ki a tróger már kiborít. Életemben nem hallottam róla, lehet, hogy az én szegénységem, de a cikkben sem olvastam többet annál, mint hogy a Csikós Begrisztán megnézte pár meccsen és fél évet volt a Boca-ban. Hát most jöhet ide 9 millióért.... Jó neki.
Elzavarjuk Decot, R10-et, amit még értek. Aztán elzavarjuk Eto'o-t, akinek az elküldése a világ ostobasága. Főleg arra hivatkozva, hogy Sami már itt nem motivált. Vicces. Laporta nem egyszer ebben a szezonban Eto'o-nak köszönhette, hogy nem szedték darabokra 1-1 meccs után, az egyetlen elfogadható teljesítmény az övé volt a támadó szekcióban (persze Bojant nem említve).
Szóval vettünk egy komplett védelmet, cserét is mellé, de az igazán fontos, arculatot és kreativitást hordozó posztokra nem vettünk senkit. Kergetjük a számomra kicsit túlértékelt Hleb-et, akivel ráadásul 1-2 millió miatt nincs még szerződés (persze, mert Henrique megérte a 9-et vakon is...), irányítót sem vettünk még, mellesleg találtunk egy baromi jó zsákbamacskát Braziliában, Hernan névre hallgat és még semmit sem bizonyított, de biztos jó drágán elhozzuk majd.
Támadó? Adebayor a célpont, aki minden nap mást mondd, már most annyira szélkakas a magatartása, hogy nem kívánom a csapatba. Eto'o a viselkedése miatt megy, akkor hozunk egy pökhendi kis togói gyereket, aki körbenyalja a fél világ valagát ezekben a napokban, hol a Milannak, hol nekünk, hol Wengernek udvarol.... Ráadásul Eto'o szintjétől olyan messze van, mint ide Hawai...
Laporta Úr! Akkor kell elüldözni csapatunk ikonjait, amikor megfelelő pótlást tudunk felmutatni. Milliókba kerülő, noname védőkkel nem fogunk irányítóra szert tenni, szélsőre sem, Eto'o pótlása pedig még nehezebb, ha szórjuk a pénzt értelmetlenül, holott van egy Puyol-Milito-Marquez-Abidal is a keretben.
De ez már részletkérdés igaz? A cél, hogy a bizalmi szavazásig ki lehessen jelenteni, hogy már 5-6 új játékos a csapatunkban van, bevétel szinte semmi, karakteres játékos Alvesen kívül sehol, Silva röhög az EB-n, hogy aztán beülhessen egy 30 millás ajánlatba, Villa klubja ki fog nevetni ha 25 millával kopogunk (nem hiszem, hogy feneketlen a kassza és az ilyen most kiadott 9 millák nem fognak hiányozni...), Adebayor még eljöhet, azzal meg ki leszünk segítve.
Baromira elég volt Elnök Úr! Lehet, hogy egy hajszál még megmenti az utolsó 2 évet, de akkor a szurkolók fognak aktivizálódni, mert lejárt itt az idő Csíkivel, a mamlasz Sorrianoval és az egész retkes bagázzsal együtt.
Marquezt en nem adtam el sot nem is adnam el mindig egy nagy kedvencem volt es szerintem az is marad. De rajta kivul lesz tavozo a vedosorbol. Gondolom Pep nem szamol sem Thurammal sem Oleguerrel emellett Milito min fel evet hagy ki es amiutan felepul kell meg egy kis ido mig belerazodik eladtuk mar Zambrottat, szoval ez minusz 4 vedo, igazoltunk 3-at idaig es ugy nez ki jon a 4. nem tudom milyen problemat lattok itt...Varga Tamás írta: Senki nem kívánja, hogy Hűbele Balázs-módjára igazoljunk. De, még a rendszert sem nagyon véltem felfedezni.
Meg Márquezt mindannyian eladtátok már. De én úgy tudom, hogy rá számít Pep. Meg különben is: Piqué mennyivel jobb védő, mint Rafa? vagy Cáceres? Szerintem, semmivel.
De, ne nekem legyen igazam, és eredményesen erősítsünk. Ennek örülnék a legjobban.
Senki nem kívánja, hogy Hűbele Balázs-módjára igazoljunk. De, még a rendszert sem nagyon véltem felfedezni.Guardiola írta:Ne legyetek turelmetlenek az igazolasokkal meg rengeteg ido van, es en egyaltalan nem hiszem, hogy feltetlenul sztar jatekosokat kellene igazolni gyakran nem ez a siker kulcsa. Egy csapatot kell oszerakni es ez sokkal nehezebb es komolyabb feladat mint "ossze-vissza" igazolni a sztarokat. Nem gondolhatjatok hogy a Barca vezetosegeben Guardiolaval egyutt mind hozza nem erto emberek ullnek, ez nonszensz...
Igazatok van. A három legfontosabb posztra mg nem igazoltunk senkit:.LG írta:Tamással nagyot 1et kell értenem. Teljesen igaz amit irt. 3 olyan játékost mint Deco, Ronaldinho, Etoo csak is világklasszisok képesek pótolni. Még egyenlőre 1iknek sincs helyettese, és akik felmerülnek nem akkora játékosok, akik valóban megállnák a helyüket.
de azok tudnak lenni...hiszen Deco se és etoo sem ugy jöttek ide világklasszisok...kitünő játékosook de igazábol nem voltak világklaszisok...Ronnnie is itt lett igazán sztár...addig csak 1 csiszolatlan gyémántLG írta:Tamással nagyot 1et kell értenem. Teljesen igaz amit irt. 3 olyan játékost mint Deco, Ronaldinho, Etoo csak is világklasszisok képesek pótolni. Még egyenlőre 1iknek sincs helyettese, és akik felmerülnek nem akkora játékosok, akik valóban megállnák a helyüket.