lionelmessi19 írta:szvsz a 2 szabadnappal ha probléma van, akkor valami nagy gáz van ott a munkahelyen..
Amúgy meg nem lehet mindent figyelembe venni, és szerintem akkor már inkább csak a le nem nagyon mondható dolgokról érdemes szót ejteni, mint elutazós nyaralások (ami sokkal több van hétvégén illetve hosszúhétvégén..) illetve az Augusztus legvégei táborfélék, amiről már esett szó.
Mondom ezeket úgy, hogy tuti megyek, bármikor lesz.
Ne haragudj Andris!
Te mennyit és hol dolgoztál életedben? Tudod, az nem úgy működik, hogy csak úgy és akkor megyek el szabadságra, amikor akarok. Másrészt, a szabadság 2/3-val a munkáltató rendelkezik, csak az egyharmada felől döntők én. És - sajnos - a mai világban nem a dolgozó diktál, hanem a munkaadó. Na persze, aki tanul, annak teljesen mindegy. A gólyatáborok, pedig szeptember legelején vannak - döntően. Vagy ha 30-a beleesik, akkor ott van a 23.
Más szempontjait is empátiával kellene fogadni, nem ilyen beszólással, amivel kezdted a mondandódat. Nálunk, ahol dolgozom, a csoportban tizen vagyunk. Már most tudvalevő, hogy ketten nem lesznek. Abból az egyik a brigádvezető, meg egy másik férfi kolléga. Ergo: abban az egy hétben nekem kell vinnem a csapatot, mivel én vagyok a csoportvezető-helyettes. Mert egy cégnél a hiányzó emberek munkáját is pótolni kell. Egyszerre nem azért nem engednek el a kb. 50 fős létszámból 10 embert, mert szemét a vezetés, hanem mert nem megy a munka. És a kertészetben ekkor, augusztus közepétől kezdődik a szezon. Nincs semmi gond ennél a cégnél. Közép-Európa legnagyobb faiskolája.