Huhh, na erre reagáljak egyszerre!
Poreko, Nasty!
Azt a részét hagyjuk, hogy nem vagyok katalán, attól még atérezhetem a helyzetet, sőt, mint írtam személyes benyomásom is van. mint már azt is írtam, nem lehet a történelem mellett elmenni, mert a Barca ebből táplálkozik. Innen jön a ,,Mes que un club!" fliozófia, ami tökéletesen leírja, hogy mit jelent nekem a Barca. Pont ezért ez nekem nem csak foci. ,,A foci nem háború! Annál sokkal több." (plusz pontért-->Ki mondta ezt?)
Khtomka, Real_Funghi!
A spanyol polgárháború alatt volt foci. A Barcát 1899-ben, a Real Madridot 1902-ben alapították. A polgárháború idején már elmérgesedett a helyzet. Gyűlölködés? nekem a saját csapatom iránti szeretetemből fakad a Real utálat. És szerintem ez a kettő kéz a kézben, együtt jár, csak más-más fokozatú az egyes embereknél. De ki ne szeretné, ha az El Classicon úgy jönne le a csapata a mecss végén, hogy 6-0-ra lemosta a csapata az ellenfelet? Szerintem senkinek nem lenne ellenére, pedig ez már több, mint a győzeleméhség, ez már a másik megalázásának vágya is. Ezért gondolom, hogy ez álszentség. Mint azt is írtam, én sem úgy választottam a Barcát, hogy történelmet olvastam. De ez tette nekem olyan fontossá, ez volt, ami nálam nem csak a foci kategóriájába sorolja a Barca meccseit, sikereit, kudarcait, létezését.
És úgy cakkum-pakk mindenki!
Nem várom azt, hogy ne legyenek Real szurkolók. Nem várom, hogy aki megszereti a Realt dobja el ezért. De ku.vára idegesítő a sok sötét paraszt, aki veri nekem a nyálát, hogy na és a Barca hány BL-t nyert? Hány bajnokságot? stb. És még a normális Real drukkerek is dobálóznak azzal, hogy a XX. század legjobb csapata (madridistán is kint van, de én úgy tudom, hogy ott normálisabb arcok vannak, nem pedig a sötét parasztok). Nem tudom, hogy ezen személyek tisztában vannak-e vele, hogy milyen körülmények között érték el azt, ami őket a "XX. század legjobb csapatává tette"? És ha igen, akkor erre büszkék?
lluisllach89!
A legutóbbi hozzászólásoddal egyetértek. Én nem sértegetni akarok, de nekem ne mondja senki, hogy mit élem bele magam ennyire úgy, hogy nem vagyok katalán, meg nem éltem akkor...