Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nekem nem azzal van bajom hogy feleltetnek a Himnuszból vagy Szózatból egyetértek abban hogy ezt tudni kell minden magyar embernek , de nekem az nem tetszik az egészben hogy más órákon...mert matekon matekozni kell irodalmon esetleg nyelvtanon lehet ilyeneket kérdezni de ennyi erővel ha a tanár meglát az utcán azt mondja mondjam el a Himnuszt és nem mondom el végig akkor 1est ad? Ugyan az a szituáció kb. vagy ha ez nem teljesen tükrözi akkor legyen szünetben az is ehhez hasonló. Nekem ez nem fér a fejembe hogy miért kell direkt opatni a diákot met ez nem más csak az.LG írta: ChrisAlaphelyzetben 1et értenék veled, de hát most azért mégis csak a Himnuszról van szó, igy azért jogosnak tartom az egyest. Azért azt sztem egy magyarnak akármikor tudnia kell, ha fölkeltik álmából akkor is. Más esetben én is a Te véleményeden lennék.
Ez bizony igazLos Banditos írta:Korral automatikusan nem jár a tiszetelet, hogy az egyik fórumozó társunkat idézzem.jelwaz írta: Pedig egy tanár idősebb ember, mint a diák, így aztán alapból tiszteletet érdemel (bár ha ezt később nem vívja ki, akkor cseszheti)
Korral automatikusan nem jár a tiszetelet, hogy az egyik fórumozó társunkat idézzem.jelwaz írta: Pedig egy tanár idősebb ember, mint a diák, így aztán alapból tiszteletet érdemel (bár ha ezt később nem vívja ki, akkor cseszheti)
ChrisChris0527 írta:Már bocsánat de ez fasság. Én igenis felháborodnék ha matek órán kérdeznének akármelyik más tantárgyból. Jó még ha odavágó fizika , mechanika de olyat hogy nem tudom a választ és egyest ad a másik tantárgyból.Varga Tamás írta: Emlékszem, igazgató-helyettes matek tanárunk, matematika órán felszólította a padtársamat, és mondta, hogy szavalja el "A magyar nép zivataros századaiból" alcímet viselő költeményt. Szegény nem tudta, a jutalma elégtelen volt, magyar irodalomból. És ez így volt helyes. Egy magyar embernek ezt illik tudnia. Az én felfogásom szerint.
Sok helyen ugyanaz a tanár tartja az irodalmat és a nyelvtant...Zozzy 5 írta:
Nyelvtanból vers ?![]()
Nyelvtanból vers ?Bogi63 írta:Dehogynincs! Nálunk a tanárok ebből sportot űznek. Volt már olyan, hogy nyelvatantanár bekopog matekórára, odasúg valamit a tanárnak, az meg elkezdi kikérdezni a verset, mondván: Holnap nem lesz magyar!Hál Istennek a mostani oktatásban már nincs ilyen.
Mi meg néztünk nagyot... Fele banda még meg sem tanulta, a másik meg szolidaritásból nem mondta föl. 1-es mindenkinek az alap.
Dehogynincs! Nálunk a tanárok ebből sportot űznek. Volt már olyan, hogy nyelvatantanár bekopog matekórára, odasúg valamit a tanárnak, az meg elkezdi kikérdezni a verset, mondván: Holnap nem lesz magyar!Hál Istennek a mostani oktatásban már nincs ilyen.
Már bocsánat de ez fasság. Én igenis felháborodnék ha matek órán kérdeznének akármelyik más tantárgyból. Jó még ha odavágó fizika , mechanika de olyat hogy nem tudom a választ és egyest ad a másik tantárgyból. Hál Istennek a mostani oktatásban már nincs ilyen. Igazából nem tudom hogy a régi milyen lehetett ez az új sem a legjobb ez tény mert nem minden tanár elég rátermett a feladatra és akkor ha valamelyik diák kicsit nehezebben oktatható már rögtön jön a b@szogatás. Sajnos ez így van, nem minden tanár tud bánni a gyerekekkel és szerintem ezen van a hangsúly csak érteni kell a diák nyelvén, nem kell mindig parancsolni ha szépen kéri és utána megköszöni a tanár vagy megdicséri a diákot többet elérhet mintha parancsol és leszidja ha nm csinálja. A legtöbb gyerek makacs és nem tetszik neki nem csoda hogy itt tart az oktatás. Nincs kellő hozzáértés vagy pedig a másik hogy olyan tanít aki a múlt rendszerben is tanított még. Hát könyörgöm változnak az idők a tanárok is változzanak, és ezzel nem azt mondom hogy rúgják ki a régieket és vegyenek fel ujjat hanem hogy a régieket tovább kell képezni és fel kell őket készíteni arra hogy a mai fiatalság nem olyan mint amilyent tanítottak 20 éve. Én ebben látom az alapvető problémát bár az vitathatatlan hogy a mai fiatalság jó része nem akar tanulni amit én sem étek mert ha nem tanulsz dolgozhatsz abban pedig nem tudom mi a jó ezt nem fogom soha megérteni. Én azért tanulok hogy ne keljen dolgoznomVarga Tamás írta: Emlékszem, igazgató-helyettes matek tanárunk, matematika órán felszólította a padtársamat, és mondta, hogy szavalja el "A magyar nép zivataros századaiból" alcímet viselő költeményt. Szegény nem tudta, a jutalma elégtelen volt, magyar irodalomból. És ez így volt helyes. Egy magyar embernek ezt illik tudnia. Az én felfogásom szerint.
Örülök, h tetszik eme tézis.Drigo írta: ...és a tali óta tudom, amit már tapasztaltam is, mármint, hogy onnan már csak 2-t kell aludnia egy műegyetemistának karácsonyig![]()
Bogi63 írta:Főleg annak aki ballagtat...A ballagás, az meg aztán télleg Hát az az vmi szörnyű
Szerintem ez a része hülyeség a tanároktól. 2 apró hibáért egyest adni? Inkább tanulja meg hosszabb időre kisebb hibákkal, mint hibátlanul, de úgy, hogy 2 hét múlva már el is felejtette.Varga Tamás írta:Az én időmben is voltak kötelező olvasmányok, nekem is meg kellett tanulnom a Himnuszt, a Szózatot, A walesi bárdokat, a Fel-fel dobott kő című verseket. És elmondanám, hogy a Himnuszt és a Szózatot szó szerint meg kellett tanulni. Aki egy szót is hibázott, az elégtelent kapott. És ezt addig kellett ismételni, amíg hibátlanul nem ment. Csak jeles és elégtelen osztályzatot ismert az irodalom tanárunk. És én ezt természetesnek találtam akkoris, és most is.
Főleg annak aki ballagtat...A ballagás, az meg aztán télleg Hát az az vmi szörnyű
Pont attól különleges, és nem egy hétköznapi buli, ahová hetente jár az ember.LG írta:A szalagavatót meg hülyeségnek tartom, sokkal jobb lenne egy sima buli, mint az öltönyös fasság. Elve rühellem az öltönyt...
Az a gond, h én szlovákiai vagyok, nekünk azért egy pöppet nehezebb a cucc. A szalagavatót meg hülyeségnek tartom, sokkal jobb lenne egy sima buli, mint az öltönyös fasság. Elve rühellem az öltönyt...Matee :P írta:amiatt ne agóódjál. 4. év messze a legjobb, leglazább. szalagavatóó szintén nagy élméény. érettségiről nemis érdemes beszélni. írásbeli részét egy enyhe olvasó készséggel lelehet tudni könnyedén. most jöttem meg gólyatáborból hajduszoboszlón voltunk, az megmég nagyobb buliLG írta:Én is szeretem a sulit, csak ne 4. jönne, szalagavatóval, érettségivel, fölvételivel stb...amugy valak PSZF?
Megértelek.Persze, hogy amíg a gyereket kell addig a szülők is támogassák valamilyen szinten.Engem is valamilyen szinten még mindig támogatnak, mert még én is tanulok.Én csak azt mondom, hogy azért a gyereknek meg kell egyszer tanulni az élet rendjét.Te meg épp időben kezded szerintem.Csak így tovább.Bár én nem akarok itt senkit sem kioktatni, mert hát nem vagyok én senki.Ne is vedd annak.Csak tanácsként mondom, hogy ezen az úton halaldj.Én is folytatom majd amit elkezdtem eddig.Zozzy 5 írta:Lui, én még csak 16 vagyok, ebből a szempontból még talán érthető, hogy jobban támogatnak. Ilyenkor még szerintem senkitől sem várják el, hogy eltartsa magát (ideális esetben). Persze majd nyilván nálam is eljön az az idő, amikor már nem lesz teljesen így. Ez így normális. És most nem arról beszéltem természetesen, amikor az olajmágnás apuka kisfiának semmit nem kell csinálni az életben, mert ki van nyalva mindene...