Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Chris0527
Entrenador del Barça

2008.08.27. 12:43:09

LG írta: Chris :!: Alaphelyzetben 1et értenék veled, de hát most azért mégis csak a Himnuszról van szó, igy azért jogosnak tartom az egyest. Azért azt sztem egy magyarnak akármikor tudnia kell, ha fölkeltik álmából akkor is. Más esetben én is a Te véleményeden lennék.
Nekem nem azzal van bajom hogy feleltetnek a Himnuszból vagy Szózatból egyetértek abban hogy ezt tudni kell minden magyar embernek , de nekem az nem tetszik az egészben hogy más órákon...mert matekon matekozni kell irodalmon esetleg nyelvtanon lehet ilyeneket kérdezni de ennyi erővel ha a tanár meglát az utcán azt mondja mondjam el a Himnuszt és nem mondom el végig akkor 1est ad? Ugyan az a szituáció kb. vagy ha ez nem teljesen tükrözi akkor legyen szünetben az is ehhez hasonló. Nekem ez nem fér a fejembe hogy miért kell direkt opatni a diákot met ez nem más csak az. :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 12:35:37

Los Banditos írta:
jelwaz írta: Pedig egy tanár idősebb ember, mint a diák, így aztán alapból tiszteletet érdemel (bár ha ezt később nem vívja ki, akkor cseszheti)
Korral automatikusan nem jár a tiszetelet, hogy az egyik fórumozó társunkat idézzem.
Ez bizony igaz :!: Itt a fórumon is sokan érvelnek a korukkal...vicc :!: Én csak azért nem fogok senkit tisztelni, mert idősebb...Ugyanigy nem érdekel senkinek a végzettsége sem. Ha látom, h tudás is van mögötte, akkor igen, tisztelem. Amugy a tanároknak elméletileg járna a tisztelet, csak sajnos sok az olyan tanár, akiben nincs semmi tisztelni való. Magát a tisztséget tisztelem, de nem az embert, aki mögötte van. Amugy sok olyan tanárom van, akit nagy embernek tartok, tisztelem, és becsülöm, de általánosba volt 1-2 aki [auto_cenzúra] ember volt...Pl. A szlovák tanárnő a falu ribanca volt, ráadásul egy dilettáns, semmit nem tanitott, emiatt a gimibe szivtam is sokat, mert hiányoztak az alapok. A matektanár nem tanitott rosszul, de ő meg alkoholista volt, és verte a feleségét, pedig sztem egy tanárnak a magatartásával is példát kell mutatni. Itt a gimibe a fizika tanárral vannak gondjaim...Őt emberileg nagyon nagyra tartom, szeretem is, jóba vagyok vele, de a tanitani, azt nem tud. Nem a tudásával van a gond, csak nem tudja átadni rendesen azt a diákoknak, vhogy nincs pedagógiai érzéke.
MeNnOn
Jugador del Barça

2008.08.27. 12:27:32

Elvileg Amerikába ez már működik,háztartás tan lányoknak,fiuknak valami barkács óra..azt hiszem..amire az okosok ott fenn rájönnek..
Asszem 1értelmű ;-)
Viscaaa Barcaaa ( L )

G.Dos Santos FaN :(
Drigo
Eurobarca Staff

2008.08.27. 12:23:27

Na ja, azért mert idősebb nálam, vagyis pár (tíz) évvel korábban született még nem felsőbbrendűbb nálam, nem fogom tisztelni csak azért, mert idősebb, ez persze nem azt jelenti, hogy lenézném vagy valami, csak eddig még nem volt olyan ember, akire felnéztem volna csak azért, mert idősebb.

A mai oktatás legnagyobb hibája, hogy a tananyag túlnyomó része teljesen haszontalan és felesleges - az én meglátásom szerint legalábbis. Most komolyan minek filozófiát és egyéb baromságot tanítani? Helyette inkább tanítanának közlekedési alapokat (mert pl tizenéves biciklisták még nem sok kresz vizsgán voltak...), vagy elsősegélynyújtást ezek valóban hasznosak lennének. Ellentétben pl sok más dologgal. Vagy például rossz látni, hogy néhány (volt) fiú osztálytársam egy szöget nem bírt beverni egy fába, na most az ilyenből milyen családfő lesz, hogy fog megcsinálni bármilyen barkács munkát?Nem beszélve a lányokról. Hogy lesz belőlük olyan nagymama, aki olyanokat főz, mint a mostani nagyik???Nem azt mondom, hogy csak ezek legyenek, de nem hiszem el, hogy nem lehetne ezek számára heti 1, max 2 órát szánni. Mert technika órán is fakanál bábut kell gyártani feltétlen...
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.08.27. 12:00:28

jelwaz írta: Pedig egy tanár idősebb ember, mint a diák, így aztán alapból tiszteletet érdemel (bár ha ezt később nem vívja ki, akkor cseszheti)
Korral automatikusan nem jár a tiszetelet, hogy az egyik fórumozó társunkat idézzem.
in to exile
van Bommel
Capitá del Barça

2008.08.27. 11:23:13

Engedjetek meg pár dolgot. Tanárnak tanulok, így látok egy-két dolgot. Láttam ment a Himnuszon és a Szózaton a vita. Volt olyan osztálytársam, aki az 1.(!) versszakát nem tudta elmondani. Ebben a dologban az "egy hiba elégtelen" dolgot tartom a helyesnek, mert ezt elméletileg mindenkinek tudni kéne.
A tanárokról: Én nem vitatom, és ez legfőképp a fiatal generációs tanárokra értendő, hogy kumma nagy krályoknak gondolják magukat. Keresztbe tesznek a diáknak, jogtalanul büntetik, elismerem van ilyen. A tanári képzés ma sajnos olyan alacsony színvonalon működik, hogy azt elé se tudnátok gondolni. Azok a fiatal tanárok, akik odakerülnek, valójában a legjobbak :? A fősulin a nagy része azt tanulja meg, hogy hogyan kell puskázni. A tudás 0, ha kijön és elmegy tanítani, akkor óra előtti nap nézi meg mit kéne tanítani. Erről ennyit akartam :D
A diákok: Én emlékszem olyanra, hogy olyan pofont kaptam, hogy a hajamból kiment a zselé. Ma már? A diák üti a tanárt, a tanár nem tehet semmit, és a gyereket se csapják ki, mert kevesen vannak. Szegeden Mezei Ricsi fiának nem adhattam egyest, a felügyelőtanár inkább nekem adott, és vissza kellett mennem tanítani. A gyerekekkel is elszaladt a ló, a szülők meg védik őket. Ha a tanár mer valamit csinálni, a szülő már másnap benn van, fenyegetőzik, ordít, kiabál, és nem lehet semmit se tenni ellene. Az ő kisfia nem olyan, nem csinál ilyet stb...
Hirtelen ennyi jut eszembe :D
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
jelwaz
Entrenador del Barça

2008.08.27. 11:03:27

Igazatok is van, meg nem is. Mert szerintem mindenki tudna olyan emberről mesélni a környezetében, aki egyenesen kátrány. Én a tanárok szemétkedéseit is meg tudom érteni abból a szempontból, hogy egyes emberek mit meg nem engednek maguknak. Beanyázik a tanárnak, nem hajtja végre, amit mond, megrugdossa (bár ez egy picit kirívó példa), felesel. Így aztán egy tanár próbáljon jó fej lenni és laza is, amennyire lehet, mindig lesz 1-2 paraszt, aki azon a tanáron akarja megmutatni, hogy ő milyen nagylegény, mert nem azt látja, hogy ez nem akar minket bszogatni, hanem, hogy vele lehet. Ezért aztán jobb, ha szivat, mert legalább vagy félnek tőle, vagy ha nem, akkor szankcionálja az atrocitást. Pedig egy tanár idősebb ember, mint a diák, így aztán alapból tiszteletet érdemel (bár ha ezt később nem vívja ki, akkor cseszheti). És az egésznek a rendes diákok isszák meg a levét. Az ilyen hangadó parasztokat nem lenne szabad hagyni ugatni, aztán talán rájönnének, de szerintem a diáktársaknak kellene leállítani őket. Persze, ha komolyabb büntetés, vagy csesztetés ér titeket, azt nem szabad szó nélkül hagyni, de a tisztelet megtartása mellet. Én saját tapasztalatból állítom, hogy mindenféle tanárnál el lehet érni eredményt, de csak úgy, hogy ha megadod a megfelelő tiszteletet, és nem őrjöngve, ordibálva mész oda, úgy hogy elküldöd az anyjába.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.27. 10:12:46

Chris0527 írta:
Varga Tamás írta: Emlékszem, igazgató-helyettes matek tanárunk, matematika órán felszólította a padtársamat, és mondta, hogy szavalja el "A magyar nép zivataros századaiból" alcímet viselő költeményt. Szegény nem tudta, a jutalma elégtelen volt, magyar irodalomból. És ez így volt helyes. Egy magyar embernek ezt illik tudnia. Az én felfogásom szerint.
Már bocsánat de ez fasság. Én igenis felháborodnék ha matek órán kérdeznének akármelyik más tantárgyból. Jó még ha odavágó fizika , mechanika de olyat hogy nem tudom a választ és egyest ad a másik tantárgyból.
Chris :!: Alaphelyzetben 1et értenék veled, de hát most azért mégis csak a Himnuszról van szó, igy azért jogosnak tartom az egyest. Azért azt sztem egy magyarnak akármikor tudnia kell, ha fölkeltik álmából akkor is. Más esetben én is a Te véleményeden lennék.
MeNnOn
Jugador del Barça

2008.08.27. 10:02:12

hát szerintem is nagyonrossz a mostani oktatás..nekem általános iskola 2.oszttól-4.ig olyan tanár tartotta az angolt,aki tökéletesen beszélte,de tanítani nem tudta,és ez a baj,sok tanárral..
2 év alatt még az alap szintet se értem el...azóta jött egy rendes tanár,aki megtanitotta az alapokat is..
Nálunk meg olyan volt még,hogy 1 tanár éneket,irodalmat,nyelvtant tartott.. és sok gyerekre rá akarta erőszakolni az énekkart,és aki nem akart menni,
azt felelés közbe megszívatta,és ha valamit is hibázott 1-es..valaki ezért bukott meg..
Asszem 1értelmű ;-)
Viscaaa Barcaaa ( L )

G.Dos Santos FaN :(
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.08.27. 09:41:20

bouba írta:
Zozzy 5 írta:
Nyelvtanból vers ? :-k :^o
Sok helyen ugyanaz a tanár tartja az irodalmat és a nyelvtant...
Ez nálunk is így van, de akkor írhatott volna irodalom tanárt...
bouba
Capitá del Barça

2008.08.27. 09:33:17

Zozzy 5 írta:
Sok helyen ugyanaz a tanár tartja az irodalmat és a nyelvtant...
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.08.27. 09:28:56

Bogi63 írta:
Hál Istennek a mostani oktatásban már nincs ilyen.
Dehogynincs! Nálunk a tanárok ebből sportot űznek. Volt már olyan, hogy nyelvatantanár bekopog matekórára, odasúg valamit a tanárnak, az meg elkezdi kikérdezni a verset, mondván: Holnap nem lesz magyar!
Mi meg néztünk nagyot... Fele banda még meg sem tanulta, a másik meg szolidaritásból nem mondta föl. 1-es mindenkinek az alap.
kudu
Entrenador del Barça

2008.08.27. 09:09:16

Még jó,h a mi sulinkban én voltam 4 évig az Ombudsman :lol:
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Bogi63
Capitá del Barça

2008.08.27. 09:05:28

Hál Istennek a mostani oktatásban már nincs ilyen.
Dehogynincs! Nálunk a tanárok ebből sportot űznek. Volt már olyan, hogy nyelvatantanár bekopog matekórára, odasúg valamit a tanárnak, az meg elkezdi kikérdezni a verset, mondván: Holnap nem lesz magyar!
Mi meg néztünk nagyot... Fele banda még meg sem tanulta, a másik meg szolidaritásból nem mondta föl. 1-es mindenkinek az alap.
Kép
Nyitva van a pálya! Komló játszik rajta!...
És igen Valdes feneke direkt olyan. Mert így a style-os!8)
Chris0527
Entrenador del Barça

2008.08.27. 02:41:47

Varga Tamás írta: Emlékszem, igazgató-helyettes matek tanárunk, matematika órán felszólította a padtársamat, és mondta, hogy szavalja el "A magyar nép zivataros századaiból" alcímet viselő költeményt. Szegény nem tudta, a jutalma elégtelen volt, magyar irodalomból. És ez így volt helyes. Egy magyar embernek ezt illik tudnia. Az én felfogásom szerint.
Már bocsánat de ez fasság. Én igenis felháborodnék ha matek órán kérdeznének akármelyik más tantárgyból. Jó még ha odavágó fizika , mechanika de olyat hogy nem tudom a választ és egyest ad a másik tantárgyból. Hál Istennek a mostani oktatásban már nincs ilyen. Igazából nem tudom hogy a régi milyen lehetett ez az új sem a legjobb ez tény mert nem minden tanár elég rátermett a feladatra és akkor ha valamelyik diák kicsit nehezebben oktatható már rögtön jön a b@szogatás. Sajnos ez így van, nem minden tanár tud bánni a gyerekekkel és szerintem ezen van a hangsúly csak érteni kell a diák nyelvén, nem kell mindig parancsolni ha szépen kéri és utána megköszöni a tanár vagy megdicséri a diákot többet elérhet mintha parancsol és leszidja ha nm csinálja. A legtöbb gyerek makacs és nem tetszik neki nem csoda hogy itt tart az oktatás. Nincs kellő hozzáértés vagy pedig a másik hogy olyan tanít aki a múlt rendszerben is tanított még. Hát könyörgöm változnak az idők a tanárok is változzanak, és ezzel nem azt mondom hogy rúgják ki a régieket és vegyenek fel ujjat hanem hogy a régieket tovább kell képezni és fel kell őket készíteni arra hogy a mai fiatalság nem olyan mint amilyent tanítottak 20 éve. Én ebben látom az alapvető problémát bár az vitathatatlan hogy a mai fiatalság jó része nem akar tanulni amit én sem étek mert ha nem tanulsz dolgozhatsz abban pedig nem tudom mi a jó ezt nem fogom soha megérteni. Én azért tanulok hogy ne keljen dolgoznom :D
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.08.27. 00:47:27

Eszembe jutott az ünnepélyekről, bankettekről a gyűrűavatás az ME-n. Maga a hangulat, maga az est fantasztikus, méltán mondhatni, hogy egy érettségi a közelébe sem érhet. Nos, van valaki másnak is élménye erről? Vagy esetleg szakestélyekről?
Sajnos a többi egyetemnek hazánkban nincsenek hasonló, patinás hagyományai...
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Rumig
Entrenador del Barça

2008.08.27. 00:10:37

Drigo írta: ...és a tali óta tudom, amit már tapasztaltam is, mármint, hogy onnan már csak 2-t kell aludnia egy műegyetemistának karácsonyig :D
Örülök, h tetszik eme tézis. :) Persze ezt nem úgy mondtam, mint követendő módszert, mint szükségszerűen bekövetkező tényt. :wink:
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.26. 23:13:48

Azt én is szoktam...idén sajna nem tudtam ellógni, anyámék nem engedték, de tavaly szóltam az osztályfőnöknek, h endedjen el egy rokonom ballagására. Elengedett. Mivel anyámék is ugy tudták, h oda megyek, igy el is kellett mennem. Be is utaztam Komáromba, de ott bementem egy pizzériába, kajáltam egy jót, aztán elmentem haza. Persze anyámék megtudták, h ne voltam ott, és idén nem engedték, h ellógjak.
Az alapsulin a saját ballagásom is egy érdekes történet. Nálunk évekig nem is volt ballagás, aztán vmi hülye kitalállta, h nekünk legyen. Persze én ettől nagyon bepöccentem, és hevesen tiltakozni kezdtem. Aztán szavaztunk, és sajnos a józan ész alulmaradt. :cry:
Ezután a fél osztállyal igen csunyán összevesztem, meg az osztályfőnökkel is. A próbára természetesen nem mentem el, vagy ha igen, kártyáztunk a haverokkal, amig a többiek próbáltak, beszólogattunk, mutogattunk nekik közben, persze a tanár, aki felkészitett kumma ideges volt, de nekünk jó móka volt. szóval a műsorból, meg az énekekből egy szót se tudtam. Ja, meg büntetésből az igazgatónővel kellett ballagnom, igy kibaxni velem :x Igen rossz volt amugy, 40 fok volt, folyott rólam a viz, minden egyes osztályba bekellett ballagni, persze valahol a gyerkőcök nem rakták össze a padokat, igy nem lehetett elférni, mivel én elől mentem az igazgató nénivel nekem kellett arrébrugdosni a székeket, meg ilyenek. Szóval fos volt.
Diego10
Capitá del Barça

2008.08.26. 22:56:20

Bogi63 írta:
A ballagás, az meg aztán télleg Hát az az vmi szörnyű
Főleg annak aki ballagtat...

Én tavaly voltam gimiben elsős de elrendeztem h ne legyek ott a ballagáson pedig széket kellett volna pakolni mivel kolis voltam.
Szal ezt megúsztam. :D
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.08.26. 22:55:25

Varga Tamás írta:Az én időmben is voltak kötelező olvasmányok, nekem is meg kellett tanulnom a Himnuszt, a Szózatot, A walesi bárdokat, a Fel-fel dobott kő című verseket. És elmondanám, hogy a Himnuszt és a Szózatot szó szerint meg kellett tanulni. Aki egy szót is hibázott, az elégtelent kapott. És ezt addig kellett ismételni, amíg hibátlanul nem ment. Csak jeles és elégtelen osztályzatot ismert az irodalom tanárunk. És én ezt természetesnek találtam akkoris, és most is.
Szerintem ez a része hülyeség a tanároktól. 2 apró hibáért egyest adni? Inkább tanulja meg hosszabb időre kisebb hibákkal, mint hibátlanul, de úgy, hogy 2 hét múlva már el is felejtette.

Nekünk szintén igazgatóhelyettes volt a matektanárunk 6.-tól. Az elején jó mókának tünt, hogy hetente 1-szer jön be órára akkoris csak 15 percre, de aztán amikor drasztikusan elmaradtak az eredmények mindenkitől (felmérések, felvételik) akkor már nagy balhé lett belőle. Szóval tanárok között is van egy 1-2 idióta. :)
in to exile
Bogi63
Capitá del Barça

2008.08.26. 22:53:59

A ballagás, az meg aztán télleg Hát az az vmi szörnyű
Főleg annak aki ballagtat...
Kép
Nyitva van a pálya! Komló játszik rajta!...
És igen Valdes feneke direkt olyan. Mert így a style-os!8)
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.26. 22:52:41

Nemtudom, de én nem szeretem az ilyeneket, a bankettokat sem. Egy csomó pénzbe belekeül, meg öltön, fujj :x
A ballagás, az meg aztán télleg :shock: Hát az az vmi szörnyű. :shock:
barca99
Llegenda del Barça

2008.08.26. 22:49:35

LG írta:A szalagavatót meg hülyeségnek tartom, sokkal jobb lenne egy sima buli, mint az öltönyös fasság. Elve rühellem az öltönyt...
Pont attól különleges, és nem egy hétköznapi buli, ahová hetente jár az ember. :wink:
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.26. 22:36:59

Matee :P írta:
LG írta:Én is szeretem a sulit, csak ne 4. jönne, szalagavatóval, érettségivel, fölvételivel stb...
amiatt ne agóódjál. 4. év messze a legjobb, leglazább. szalagavatóó szintén nagy élméény. érettségiről nemis érdemes beszélni. írásbeli részét egy enyhe olvasó készséggel lelehet tudni könnyedén. most jöttem meg gólyatáborból hajduszoboszlón voltunk, az megmég nagyobb buli :) amugy valak PSZF?
Az a gond, h én szlovákiai vagyok, nekünk azért egy pöppet nehezebb a cucc. A szalagavatót meg hülyeségnek tartom, sokkal jobb lenne egy sima buli, mint az öltönyös fasság. Elve rühellem az öltönyt...
lui1698
Llegenda del Barça

2008.08.26. 22:29:23

Zozzy 5 írta:Lui, én még csak 16 vagyok, ebből a szempontból még talán érthető, hogy jobban támogatnak. Ilyenkor még szerintem senkitől sem várják el, hogy eltartsa magát (ideális esetben). Persze majd nyilván nálam is eljön az az idő, amikor már nem lesz teljesen így. Ez így normális. És most nem arról beszéltem természetesen, amikor az olajmágnás apuka kisfiának semmit nem kell csinálni az életben, mert ki van nyalva mindene...
Megértelek.Persze, hogy amíg a gyereket kell addig a szülők is támogassák valamilyen szinten.Engem is valamilyen szinten még mindig támogatnak, mert még én is tanulok.Én csak azt mondom, hogy azért a gyereknek meg kell egyszer tanulni az élet rendjét.Te meg épp időben kezded szerintem.Csak így tovább.Bár én nem akarok itt senkit sem kioktatni, mert hát nem vagyok én senki.Ne is vedd annak.Csak tanácsként mondom, hogy ezen az úton halaldj.Én is folytatom majd amit elkezdtem eddig.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Lezárt