Látom, nagy az izgalom.
De az újaknak üzenem, hogy hosszú távon szerintem képtelenség idegileg bírni, ahogy folyton azon izgulunk egy-egy meccs alatt, hogy pont telitalálatunk legyen. Én például az EB alatt rendesen leizzadtam az olyan meccseken, ahol egyik csapat sem volt igazán szimpatikus, csak a különböző fogadások miatt szorítottam valakinek. Ezzel persze senkinek nem venném el a kedvét a játéktól, vagyis mindenkinek jó szurkolást, és gratulálok az első telitalálatokért.
Ami az odds-os újítást illeti, én személy szerint nem értek egyet vele. A régi pontszámítás vegyítve az új oddsokkal szerintem túlságosan is bonyolítja a játékot. A legnagyobb bajom pedig az, hogy a telitalálatok szinte elvesztik jelentőségüket, mivel az egyes meccsek súlya totálisan különböző. Egy másik gondom az oddsok meghatározása. Például az első fordulóban játszott meccsek közül az Atletico-Malaga meccsen mindhárom kimenetelnek nagyobb az oddsa (1.4, 3.8, 7.95), mint a Betis-Recre meccs hasonló kimeneteleinek (1.25, 3.3, 4.4). Komoly fogadóirodáknál az ilyen elképzelhetetlen, de mivel itt nem pénzre megy a játék, ezért csak szimplán egy megjegyzésnek szántam.
Mindenesetre szerintem egy idő után ki fognak derülni, hogy ki jár jobban: a biztonsági tippelők, a mindig meglepetésre tevők, vagy akik csak szimplán az eredményt akarják eltalálni. Én mindig is a legutolsóba tartoztam, ezért a jelenlegi szabályok mellett nem számítok top100-as helyezésre sem, bár ez a Liga kiszámíthatatlanságának is betudható. A győztesek szerintem az első 2 csoportból kerülnek majd ki.
Elnézést a hosszú hsz miatt, mindenkinek további jó játékot.