Na akkor én is értékelném egy kicsit részletesebben a tegnap esti mérkőzést:
Kezdeném azzal, hogy én személy szerint elégedett vagyok a látotakkal, bár talán a Racing ellen egy fokkal jobban játszottunk a 2. félidőben, de a két csapat között van különbség és ez a győzelem így még többet ér.

Számomra voltak kellemes és néha kifejezetten látványos megoldások is a pályán, valamint voltak élvezhető periódusai is a meccsnek, amit ugye a közönség is nagy tapssal kísért.
Mindenesetre a látványos labdakihozatalok és a letámadások szinte tökéletesen sikerültek. A védelemnek egy 5-ös skálán egy 3-ast adnék, a középpályának egy 4-est, a támadásnak viszont csak egy 2-est.
- A középpálya is azért 4-es mert szerintem nem szolgálták ki eléggé a csatárokat, bár kétségkívül jól működött a Keita-Xavi-Iniesta trió. A hosszú passzokat és a kiugratásokat egy kicsit többet kellene alkalmazni mind középre, mind a bal- mind a jobb oldalra. Tényleg jó munkát folytattak mindhárman (most még Keita is), de az ő feladatuk lenne a támadók helyzetbe hozatala, és ahogy tegnap is láttuk elég sokszor volt megjátszható ember.
- A védelem azért 3-as, mert igaz, hogy szinte csak 3 védővel játszottunk, az első félidőben nagyon jól megoldották a feladatot, de a 2. félidőben voltak kisebb hibák, amikből néha alakulhatott volna ki nagyobb helyzet is a Sportingnak. Dani Alvés és Piqué munkájával elégedett vagyok, Dani elég sokszor és jól jött fel a támadásokkal, Piqué pedig jól oldotta meg a feladatát, bár volt 1-2 buta hibája, de még sokat fejlődhet ez a gyerek. A másik, hogy most már azért Cácerest is megnézném, hogy mit tud egy tétmeccsen, lássuk, hogy mi ér a srácon 16,5 milliót?
- A támadás azért 2-es, mert igaz, hogy voltak lehetőségek és Messi által szép cselek, de nem ment a góllövés ismét akcióból. Azért nem 1-es mert azért látszott rajtuk, hogy akarnak akarnak a hozzáállással nem volt gond, viszont a helyzetkihasználással annál inkább. Messinek önzetlenebbnek kell lennie, hiába elküldött már 3 védőt a susnyásba, passzolja inkább le a mellette üresen álló Eto'o-nak vagy Henry-nak. Tegnap is nem egy ilyen lehetősége volt. És ha már Eto'o-nál tartunk, ismét megfigyelhető volt, hogy egy db használható labdát nem kapott amit kapura küldhetett volna. Sehol egy ütempassz, egy kiugratás a 16-osról vagy hosszú indítás amiből gólhelyzetbe tudna kerülni. Nem adnak neki lehetőséget a góllövésre. És látszik, hogy mennyit ért nekünk egy Deco vagy Ronnie akik csukott szemmel, háttal a kapunak, félpályáról is ki tudták ugratni Eto'o-t aki a kapuig gyalogolt vele. Az ilyen passzokból kellene sokkal, de sokkal több mind Eto'o, mind pedig Henry részére. Ezekre a passzokra úgy érzem egyébként, hogy Hleb lehet majd képes akinek ez lesz az elsőszámú feladata a csapatban, amit nagyon is helyeslek. Xavi és Iniesta is képesek az ilyen passzokra, de nekik más a feladatuk, más stílust képviselnek (mert valljuk nagyon sok hasonlóság van a két játékos játéka között) kell egy külön ember aki ezzel foglalkozik, mint annó Deco vagy Ronnie. Én ezt a potenciált Hleb-ben látom. De majd meglátjuk...

Mindenesetre ebben fejlődni kell, hogy megfelelő labdákkal szórjuk a támadókat, főleg Eto'ot.
Na ennyi lenne az én véleményem a látotakkal kapcsolatban. Csak így tovább, jó lesz ez...vagyis még jobb lesz ez.
Szerk.: Szííííívesen MessiFan!