2008.09.17. 17:13:09
Nos, én is leírnám a véleményem a tegnapi győzelemről.
A csapat egy kötelező győzelmet aratott, amely győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben. A bal oldal némiképp agilisebb volt, mint az első két bajnokin, de még m indig halovány. A csapat tagjai átlagos teljesítményt nyújtottak, igazán Xavi és Iniesta teljesítményét tudnám az átlagnál jobbnak ítélni, és Henrynak is voltak jobb periódusai. Emellett VV-nek voltak szép védései, a gólról nem tehetett. Ennyi a pozitívum.
A többi.
Én továbbra sem vagyok hanyatt esve a tegnapi teljesítménytől. A csatársor krónikusan gyenge, és a helyzetkihasználása 0%-os. Egy támadófutballt játszó Barcától - szerintem - ez elfogadhatatlan. Nem tudom, mi okozza ezt? Koncentrációhiány? Elbizonytalanodás? Rossz helyezkedés? Rossz edzői tanácsok? Kevés edzés? Nem tudom. A tegnapi három gólból egyet vállalt a csatársor, Samu büntetőjénél. Ami szerintem kamu volt, köze nem volt a büntetőhöz. (itt elmélkedhetnénk, hogy mi van ha nincs a büntető, és 1-1-ről kell folytatni a meccset, de felesleges, mert a HA-val kezdődő mondatok értelmetlenek.)
Némi feddéssel illetném Messit, aki feltűnően sokat cipeli a labdát, ami öncélú, és nem vezet eredményre. A legtöbb esetben későn passzol, rosszul lő, ill. mire lőne már előtte vannak a védők. Nem értem, miért akarja a bőrgolyót becipelni a gólvonal mögé? 5-10-15 méterről lehet már lőni is - tudja ő ezt is, bizonyította. Nem baj, lesz jobb is. Gyerünk kis Bolha, Veled vagyunk, szeretünk!
Keita újból bizonyította, messze van Yaya Touré képességeitől, úgyhogy inkább maradjon a padon, ott nem okoz csalódást.
A bal oldalunkat, annak ellenére, hogy tegnap erőteljesebb volt, tovább kell fejleszteni, és erősíteni. Fél oldalasan nem jutunk messzire.
Pep nyilatkozata végre arról szólt, ami a meccsen történt.
És végül. Egy picit olyan érzésem volt, mintha továbbra is Frank ülne a padon. Ugyanis a második gól után a játékosok befejezettnek tekintették a meccset, a támadás nulla volt, emellett Pep is lehozta Samut. Ezt többet nem szeretném látni, mert nem vezet eredményre. Egy meccsen annyi gólt kell lőni, amennyire csak lehetőség nyílik.
A helyzetkihasználáson pedig sürgősen javítani kell, mert a védelem egy gólra minden meccsen "jó".
FORCA BARCA!