Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
miihii
KHAL

2008.11.03. 15:29:29

manuel írta:
Barcaforever írta:Mindenki meg van áldva, h Raikonen meg ez meg az jövőre.Azok néztek idén Forma-1et?

Raikonennek három versenye nem volt mikor agresszíven lépett volna fel, mint előzéssel, mint, h ne előzzék meg.Szegény Massa az egyik legerőszakosabb volt, gyönyörűen vezetett, erre Raikonen Raikonen.....
Tipikus Anti-ferrari szurkolói sablon.Szerinted a Hamilton elleni lerajtolásai és a számtalan előzéssei azok nem agresszióval történtek ebben az évben Raikkönenél?????Ha?????Nem volt jó évje és ennyi most ezzel mi a problémád???Egyébként meg aki a Ferrarinak szurkol az jó hogy emlegetti Kimi nevétt hiszen ő a világbajnok az olasz istállónál,nem pedig Massa.Szerinted akkor az emberek egyvilágbajnokkal foglalkozanak vagy csak egy jelöltel mint Massa??? :wink:

Sztem Barcaforever kollega nem sablonizálni akart,hanem rávilágított arra a dologra,h ha jövőre is hasonlóan khm...impotens (önmagához képest!) szezonja lesz Kiminek,akkor nem benne és pölö Alonsoban,Vettelben lehetne gondolkodni,hanem igenis Felipe mellé egy ütős pilótában...Azt szerintem te is belátod,h az idei szezonja a finnek a béka ülepe alatt volt,nem volt átütő erő benne,cs fellángolások.És sztem MOST az embereknek igenis inkább az ismét cs jelölt Felipével lehet foglalkozni,nem az EX-világbajnokkal.Az idei teljesítményeik alapján mindenképpen...
Elnézést,h beleszóltam a ferkás házi dolgokba Mekisként.Nem okoskodni akartam,cs véleményt formálni! :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.11.03. 15:27:42

Egyet értek, remélem jövőre már Massa győz :!:
Vettelt féltem egy kicsit, mert nemtudom, jövőre mit várhatunk a Red Bulltól, ha olyanon lesznek mint idén, az gáz, nem tesz jót Vettel fejlődésének 1 szezon szenvedés. Ja, és azért nem viszi el 1ik nagy csapat se, mert szerződése van a Red Bullal, és a tulajdonos kijelentette, h nem engedi. De asszem már csak a jövő évre van szerződése, ahogy Kiminek is Ferrarihoz, szóval 1 év múlva ilyenkor már jöhetne Vettel a Ferkába 8)
dekor
Jugador del Barça

2008.11.03. 15:24:44

Én csak annyit akarok hozzáfűzni hogy örülök Hamilton győzelmének...mint Hamilton szimpatizáns. Engem csak az bánt hogy a legtöbb fórumozó itt nagyon elfogult, mindenért megtaláljátok a brittet, de érdekes hogy mi nem az ellenfelet szidjuk, hanem a kedvencünknek szurkolunk. Ne mondjátok hogy a 2 évből Hami nem érdemelt meg ennyit? Miért nem lehet rasszista megnyílvánulások nélkül szurkolni? Amikor Eto'o-t huhogták tapsoltatok? Mert én inkább együtt éreztem vele, és nem csak vele,hanem azokkal is akiket kevésbé szeretek... további értelmes hozzászólásokat...
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2008.11.03. 15:22:00

Mit ne mondjak, a tegnapi verseny alatt kaptam pár szívrohamot. Eszméletlenül drukkoltam Massának. Hatalmas szívvel versenyzett, megtette amit megtehetett annak érdekében, hogy ő legyen a VB. Ez most nem jött össze. Gratulálok Hamiltonnak és a McLareneseknek. Azt hiszem megérdemelték, hogy a versenyzőjük legyen a végső győztes, ha képesek voltak egy olyan autót alá rakni, amelyik az egész évben egyszer sem adta meg magát(javítsatok ki ha nem így van).
Raikönnen viszont rejtély számomra. Nem tudom hova tenni. Talán tényleg egy kicsit alulmotivált lett, azután hogy tavaly megnyerte a bajnokságot. Tény: nagyon sokszor volt balszerencsés, de nézzétek meg az időmérők eredményeit. Szinte mindig kikapott a legfőbb riválisoktól. Én drukkolok neki is, hogy támadjon fel és jövőre a végén 3-4 versenyző legyen versenyben a bajnoki címért.
Vettel pedig eszméletlen. Ez a srác 2szer akkora tehetség mint Hamilton volt. Csodálkozom, hogy még nem szerződteték le a Ferrarihoz vagy a McLarenhez. Hagyni még 1 évet tanulóévnek a Red Bullban, aztán következő évben már a VB címért versenyezhetne. Le a kalappal előtte, amit tegnap is csinált, hihetetlen. Egy Torro Rossoval.
Massa pedig ha ilyen ütemben fejlődik tovább, akkor jövőre simán ő lesz a végén a nyerő. A szíve, a tehetsége megvan hozzá, most már csak 1 kis szerencse kellene. Megható pillanat volt tegnap, miközben Hamiltont ölelgették, csak annyit lehetett hallani a nézőtérről, hogy: FELIPE, FELIPE.
Köszönjük Felipe! 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kluivertinho 2008.11.03. 15:26:47-kor.
Kép
Kép
Patje forever!!Visca el Barca!!!
"Mi lehetne bölcsebb tanács annál, mint amit magadnak is adnál?"
"A szex jó, de a póker tovább tart." - Alfred Alvarez
miihii
KHAL

2008.11.03. 15:16:56

Lehetne csinálni egy ilyet Massával és Kubicával is... :twisted:
barca99
Llegenda del Barça

2008.11.03. 15:11:07

Los Banditos írta:Akik pedig hajtogatták, hogy Massa egy vesztes, aki semmiképp sem fog VB-t nyerni, annak ajánlom, hogy nézzenek rá a bajnoki tabellára, hogy csak 1 ponton múlott a dolog, és milyen körülményekkel.
Ennek ellenére nem lett VB, szóval valahol csak igazuk lett azoknak, akik azt mondták, hogy nem lesz bajnok. Ha ezek alapján osztogatnák a VB-címet, a kiégett finn is háromszoros VB lenne. Massának is egy-két ilyen év,ahol csak éppen lemarad a VB-címről, és máris oda lesz a nagy nyerni akarás.
lui1698
Llegenda del Barça

2008.11.03. 15:05:01

És már "száguld" is lefele a tegnapi Brazil Nagydíj teljes felvétele! :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.11.03. 15:03:47

Amugy jól láttam, h a végén nemcsak Massa, de Alonso és Kimi szemében is könnyek voltak :?: :shock:
miihii
KHAL

2008.11.03. 14:59:49

Misi88 írta:SEGÍTSÉG!!!!
Nem tudok képet feltenni a Profilban!!! Tudom, h a képnek 100X100-asnak kell lenni meg max. 10kb és a fájl is JPG és nem teszi fel !!! Mit csináljak??
Először is találd meg az ilyen kérdéseknek megfelelő OFF jellegű ill "kérdések,kérések..." topicot!Erre valók...

V olvasgasd ezt,amíg nem jössz rá:
http://www.eurobarca.hu/forum/viewtopic.php?t=758
lui1698
Llegenda del Barça

2008.11.03. 14:57:58

Los!

Nagyon szép korrekt hozzászólás volt.

Misi!

Szerintem ez nem az a topic ahol ezzel kellene futkosnod! :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.03. 14:49:28

Azért egy picit lehiggadva, már mindenki másképp látja a dolgokat.

Elösször is kezdjük ott, hogy alapból Massa érdemelte volna meg (Hungaroring, Szingapúr századszorra is), de onnantól kezdve, hogy az utolsó 5 körben leesett az eső, az már Massának volt a szerencséje. Ha nincs eső, akkor Hamilton biztosan 4.

Az, hogy Vettel megelőzte Hamiltont, az inkább Kubicának köszönhető. A lengyel nem nagyon volt a helyzet magaslatán. Glockot pedig hiába szidjuk, akkor sem az ő hibája volt, hogy megelőzték. Azon a pályán száraz gumikkal lehetetlen volt közlekedni. Még egy Alonso-kaliberű pilótát is simán ott hagytak volna. Ha pedig a német bejön kereket csreréllni, akkor Hamiltonnak biztos legalább az 5. helye.

Alonso egy szenzációs pilóta. Szívesen elnézném a Ferrariba. Jövőre szívem szerint Massát és Vettelt "játszatnám", 2-3 év múlva pedig Alonso-Vettel párossal kezdenék.
Raikkönen sajnos már kiégett. Elég szomorú, hogy ilyen korán. Massa pedig jövőre remélem, hogy végre bajnok lesz. 5-ször akkora tűz van benne, mint a finnben.

Akik pedig hajtogatták, hogy Massa egy vesztes, aki semmiképp sem fog VB-t nyerni, annak ajánlom, hogy nézzenek rá a bajnoki tabellára, hogy csak 1 ponton múlott a dolog, és milyen körülményekkel.
in to exile
barca99
Llegenda del Barça

2008.11.03. 14:30:44

Nem szeretném végigolvasni a témával kapcsolatos hozzászólásokat, tegnap mindenhol sikerült idegesítő fasságokat olvasni (és nem csak a F1-el kapcsolatban).

Csupán néhány gondolat. A ilyen izgalmas végkifejletet régen láttam. Abba nem nagyon mennék bele, hogy mi mennyire igazságos. Massa példásul nem egy pontot dobott ki azzal az ablakon, hogy az év elején látványosan nem tudta kontrollálni a kipörgésgátló nélküli autót. Volt pech itt is, ott is. Mivel Kimi elég hamar kiszállt a versenyből, ráadásul nem is igazán akart címet védeni, így elég hamar érdektelenné vált számomra a F1.

Nem mondom, hogy szomorkodnék Hamilton VB címe miatt, de ilyen utolsó kört után, majd látni a síró Massát... nem volt könnyű helyretenni a dolgokat.

Vettelnek viszont lett egy újabb szurkolója, remélem hogy jövőre még jobb lesz a Red Bullban, egyszer talán egy nagy autóban is megmutathatja, hogy mit tud. Szerintem ha kapna egy piros vagy ezüst kocsit, simán ő is ott lenne a VB-esélyesek között.

Sajnos már nem hoz annyira lázba a F1, mint régebben, de azért vártom az új idényt. :)
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.11.03. 12:35:57

Nem akármilyen végjáték volt, valóban, a tavalyit is sikerült űberelni, legalábbis az utolsó 3 kör, ami felejthetetlen marad számomra. Annyi hozzátennék, hogy nem pártatlanul néztem a versenyt, s bár nem szeretem különösképp sem Massát, sem a Ferrarit, mégis szorítottam nekik, mivel én elítélem Hamiltont. Az okokat feleseges lenne leírnom, korábban írtam egy kis szösszenetet, akit érdekel, az megtalál benne mindent.

Igazán parázs csata volt, rendkívül elégedett vagyok Massával, hiszen most hiba nélkül megtette amit kellett, s Alonsóval is. Persze nem szabad megfeledkezni sem Vettelről, sem Glockról. A spanyolra visszatérve reményeim szerint jövőre ismét ott keresgél majd a dobogón, s esélyes lesz az újabb világbajnoki címre, hiszen az utolsó futamok bizonyították: egy jó Aonsóval csak nyer a Forma 1, és népes rajongói tábora.

A tegnapi futamról is leírnám tömören a véleményem: én nem szeretném messzemenő következtetéseket levonni, s bár számomra Massa a szimpatikusabb, mégsem keresek magyarázatot, kaptunk abból eleget már korábban. Aki végig figyelemmel követte az idényt, az jól láthatta, hogy hiába van két pilóta egy csapatnál, hiába vannak kivételes kvalitású versenyzők, s ránézésre egyforma, remekbeszabott autók, mégis mennyit jelent, hogy csapaton belül ki az első a rangsorban. A tegnapi futam az én kívánalmaimnak megfelelt, jó volt látni Massa kis "családjának" korai örömét, majd végignézni, ahogy futamgyőztesként kell nyilatkoznia hazai közönsége előtt, miközben élete legnagyobb vereségét szenvedte el. Ettől függetlenül példaértékű volt a hozzáállása, le a kalappal az egész szezon alatt tanúsított viselkedéséről. S természetesen hatalmas gratuláció az összetett második helyezéshez. Jó irányelv, első pontversenyén, ahol esélyes volt a végső győzelemre, megmutatta, hogy lehet rá számítani. Szóval azt hiszem elfelejthetjük a másodhegedűs szerepet.
Hamilton is megcsinálta, s bár én nem tudnék róla ódákat zengeni, azért mégiscsak dicséret illeti. Igaz, a tegnapi futamon érzésem szerint rossz taktikát választott, túlságosan a biztos pontra törekedett. Ez nem tetszett, s könnyen rá is fázhatott volna. Azt hiszem neki nem az 5. helyre kellett volna apellálni, ezzel a vassal az utolsó versenyen is biztosan kellett volna a dobogóért küzdenie, nem mellékesen világbajnokhoz méltóan.

Végül még néhány pilótát kiemelnék, afféle zárszóként:

Nagyon sajnálom Kubicát. Sajnos a BMW az idény végén képtelen volt tartani az iramot. Reméljük tovább fejlődnek, s jövőre alaposan megszorongatják a két óriást.
Alonso végre olyan autót kapott, amivel már fel tudta venni a versenyt, s az idény végére fantasztikusan belejött. Ez legalább megadhatja az alaphangot, mind neki, mind a Renaultnak a jövő évre.
Vettel: igazi fűszere volt az utolsó versenynek, s korábban is meg-megvillantotta már képességeit. Azt hiszem lesz még lehetősége, s egy jobb autóban ülve is bizonyíthat majd.

Barichello és Coulthard: szívből remélem, a brazilt még láthatjuk jövőre is, hiszen egy igazi egyéniség, akinek még van helye a Forma 1-ben. David pedig megannyi szép emlék, jó verseny után elköszönt. Meg lehet érteni, ő sem lesz már fiatalabb. Én minden jót kívánok neki. S persze, ha Rubens is visszavonulna, akkor még utoljára beülhetnének régi csapataik autójába, s a rutint ötvözve a jelenlegi két legjobb technikával, utolsó szó jogán "lenyomhatnának" egy külön Ferrari-McLaren csatát. :wink:
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Titinho
Director del Fútbol

2008.11.03. 11:53:55

Hihetetlen mértékben sajnáltam tegnap Massát. :cry: El sem hittem a vége előtt 3 körrel, hogy megtörténhet, hogy Vettel megelőzni Hamiltont. De amikor megelőzte felpattantam és ugráltam és szurkoltam Vettelnek, hogy tartsa meg ezt a helyet. És ugye amikor a vége előtt 3 körrel asszem majd 9 másodperccel vezetett Vettel előtt Glock, akkor már kezdtem örülni. Sőt amikor Massa áthaladt a célvonalon, akkor már ugráltam...és utána olyan fejet vágtam mint Massa öccse és az apja. :shock: Nagyon durva érzés fogott el...nem akartam elhinni, hogy ilyen megtörténhet. Kb. 8 másodpercig kellett volna még kitartania Glock-nak. :cry: (Glock szerintem kap egy mellszobrot a McLaren istállótól)

De hát így alakult, ez ellen nem lehet mit tenni. Gratulálok Hamiltonnak, de engem nem is érdekelt tegnap este a vb-címe, inkább csak néztem Massát ahogy már a levezetőkörében elsírta magát és utána a pódiumon is. Szörnyű volt látni komolyan mondom...

Jövőre tovább kell dolgozni és visszavenni a Ferrarinak az egyéni világbajnoki címet! Idén Massa és Kimi is peches volt, jövőre nem lesz ekkora szerencséje a McLaren-nek. :wink:

Jövőre szerintem mind Massa, mind pedig Kimi maximálisan oda fogja tenni magát a versenyeken és remélem, hogy egyikőjük megnyeri. Kimi egyébként a kedvencem, szóval inkább neki fogok drukkolni és szerintem vissza is fog térni!!! Nem sikerült amúgy neki 11. alkalommal is a leggyorsabb versenykört mennie, így maradt Schumi-val holtversenyben az összetettben, az egy idényben 10 leggyorsabb versenykör. :wink:

JÖVŐRE KIMI VISSZATÉR :!: GO KIMI GO :!:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
ab1daL
Director del Fútbol

2008.11.03. 11:13:52

Barcaforever írta:
Már vártam. :lol:
Én se szeretem hamilton de azért ez tulzas.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.11.03. 11:01:21

Kép
manuel
Jugador d'estrella

2008.11.03. 11:01:12

Barcaforever írta:Mindenki meg van áldva, h Raikonen meg ez meg az jövőre.Azok néztek idén Forma-1et?

Raikonennek három versenye nem volt mikor agresszíven lépett volna fel, mint előzéssel, mint, h ne előzzék meg.Szegény Massa az egyik legerőszakosabb volt, gyönyörűen vezetett, erre Raikonen Raikonen.....
Tipikus Anti-ferrari szurkolói sablon.Szerinted a Hamilton elleni lerajtolásai és a számtalan előzéssei azok nem agresszióval történtek ebben az évben Raikkönenél?????Ha?????Nem volt jó évje és ennyi most ezzel mi a problémád???Egyébként meg aki a Ferrarinak szurkol az jó hogy emlegetti Kimi nevétt hiszen ő a világbajnok az olasz istállónál,nem pedig Massa.Szerinted akkor az emberek egyvilágbajnokkal foglalkozanak vagy csak egy jelöltel mint Massa??? :wink:
manuel
Jugador d'estrella

2008.11.03. 10:42:15

yasofix írta:Tegye össze a két kezét Hamilton hogy meglett neki, nem rajta múlt...Látszik rajta hogy nyomás alatt kizökken, megrémül. Még Vettel is megette.
Egy világbajnokot ne autózzon már körbe egy Red Bull. És ez a stratégia hogy behozzák ötödik helyre, unszimpatikus volt. Ismétlem önmagam: egy világbajnok ne arra hajazzon már, hogy ötödik legyen. Megérdemelte volna hogy ne ö nyerje!

Közben azért örüljünk a Real botlásának! :D
Azt elkell ismerni hogy Hamiltonak q....rva nagy szerencséje volt a tegnap este és abban is egyettértek hogy az tényleg nemvilágbajnokhoz méltó viselkedés hogyha valaki nem a biztos megoldást választja vagyis nem a pólpoziciós helyezést hanem inkább a spekulálást vagyis az 5-ik és a 6 hely megszerzésétt.Úgyhogy én szerintem ha valaki világbajnoknak tartja magátt akkor az nemspekulál és a szerencsére bizza a győzelmett hanem mindent megtesz annak érdekében hogy az sikerüljön.És Hamilton ezt nemigy tette utólag is kösszönje meg szerintem Glocknak a VB cimett. :wink:
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.11.03. 10:37:27

Mindenki meg van áldva, h Raikonen meg ez meg az jövőre.Azok néztek idén Forma-1et?

Kép
Attila-Raul
Jugador del Barça

2008.11.03. 09:58:01

Alonsót a Ferrariba!!!!!!!! Nem lennenének ilyen problémáink az ilyen Hamilton félékkel. Benne és Raikönnenbe látom azt hogy sokszoros világbajnok lehetne... Csak Alonso kihasználná a lehetőségeket. Hamilton mint 8* világbajnok....Nevetséges!!!
Hat nem tudom h a te fejedben mi jarhat:) Kimine`l megbizhatatlan embert meg nem lattam az F1-ben...nem azt mondom h orssz versenyzo...csak megbizhatatlan. Massa jobb versenyzo nala. Nalam jo lenne egy Alonso - Massa paros.... malyd par ev mulva johet Vettel...azt a sracot nem szabad elszalasztani....nagyon nagy jovo alhat elotte
szajko
Director del Fútbol

2008.11.03. 09:40:02

FCBarca88
Capitá del Barça

2008.11.03. 09:39:33

Szerintem nem csak az eredmények tesznek valakit bajnokká, hivatalosan Hamilton lett a bajnok, ez kerül az újságokba, és a sporttörténelmi könyvekbe, viszont Massa sokkal többet nyert nála: a szurkolók szeretetét, a szakmabeliek elismerését, még szorosabb kapcsolatot a versenytársakkal, és úgy hiszem merít ebből és jövőre ismét ott lesz azok között akik a vb címért harcolnak.
Egyszer már írtam ezt, Hakkinen kétszer is legyőztem a végelszámolásban az örök kedvencem Schumit, de még se tudok rá egy rossz szót se mondani(Hakkinenre), mert emberileg ő is egy bajnok,és nem csak az eredmények alapján.
Remélem jövőre a szabályok nem rontják el az f1et, és végre eltörlik a boxutca szabályt, rengetegen buktak idén rajta.
Gratulálok Felipe-nek, Kiminek, és az egész Ferrari csapatnak/családnak, újabb csapat cím a zsebben!
S elismerésem a többi versenyzőnek, legyen jövőre is ilyen izgalmas a Forma1!

És emberek, most már felesleges veszekedni! Tegnap bennem is olyan indulatok voltak hogyha azokat leírtam volna ide úgy kitiltanak a fórumról hogy csak na. Még mindig fáj a tegnapi, de tovább kell lépni. De az, ahogy tegnap láttam Massát, hallgattam a nyilatkozatait, megnyugtat, egy remek sportember vált belőle!(ahogy már írtátok páran) Sok siker vár még rá, és ami késik nem múlik.
Ez volt az utolsó hozzászólásom ebbe a topicba, jövőre folytköv. ;)
I am a Runner![...]
FCBarcelona, Fradi, Schumi, Németország!
albicelesteX
A Vadász

2008.11.03. 09:11:25

Én Massának szurkoltam de csak azért mert nekem Hamilton a forma 1 C.Ronaldója!Massa egy szolid arc volt végig ha kellett hátvéd ha kellett akkor viszont ment és győzött!Hogy buktaka végén az nem Glock hibája!Ez így jött ki!Mondjuk ha vagy kétszer nem esik ki Massa (első helyről néhány körrel a vége előtt) akkor szerintem ma nem Hamilton lenne a Világbajnok!Viszont szimpatikus volt Massa hozzáállása!Egy remek sportember remélem egyszer ő is nyer majd!megérdemelné nagyon!Minden esélye megvan rá!
Kép
andris871120
Jugador del Barça

2008.11.03. 09:05:51

Alonsót a Ferrariba!!!!!!!! Nem lennenének ilyen problémáink az ilyen Hamilton félékkel. Benne és Raikönnenbe látom azt hogy sokszoros világbajnok lehetne... Csak Alonso kihasználná a lehetőségeket. Hamilton mint 8* világbajnok....Nevetséges!!!
miihii
KHAL

2008.11.03. 00:16:16

Remélem,h a következő szezon is remek,izgalmas szórakozást fog nyújtani nekünk.És mindenki részéről sportszerű versenyzést látunk 8) Bízom benne,h minél több pilóta tudja a tudása legjavát hozni,egy jó kis VERSENYT produkálva nekünk.Értem ez alatt:HAMILTON,Kova 8) ,Kimi,Felipe,Alo,Vettel...Drukkolok,h ez az egységes motor lázálom hamvába haljon!Sikeres felkészülést minden pilótának a pihenő alatt!És jövőre velük ugyanitt :D

VISCA EL LEWIS!!! :twisted:
Válasz küldése