Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
matyi02
Entrenador del Barça

2008.11.26. 19:27:54

Én azt hittem hogy az eurobarcán barca drukkerek vannak és azok össze tartanak látom ez is egy gerinctelen népművészeti cserépedény egy banda :!: :evil:

És még itt irogatjátok TIh így a barca meg ugy hihetetlen ...

Azt hisszem mostantól it nem érdemes valamiért szolni mert akik már régebóta itt vanak azok lebasznak mindenkit ez is egy féreg dolog !
Kép
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.11.26. 19:17:29

ozsimiki írta:
Bányász írta:
Hát nagyjából...meg egy szakdolgozat :) de az egy délután.... :lol:
jah hát a szákkdogával kapcsban, már beizzítottam pár hölgy ismerőst, hogy segítsenek ugyan már :oops: :D hú rossz belegondolni,h nemsokára el is kell kezdjem megírni :twisted:
majd én is ráállok csak még témát is kellene találnom,h mégis miből akarom összehozni...meg egy konzulens se se ártana.De időm mint a tenger.. :)

Ja és bepróbálkoztam régebben egy ecdl + angol tanfolyammal a munkaügyibe...mondanom se kell mi lett az eredménye... :) ha így haladok sose lesz nyelvvizsgám azt a végén a sulit is feleslegessen csináltam..:)

Bazsa
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2008.11.26. 19:14:21

http://hu.wikipedia.org/wiki/Barcaszentp%C3%A9ter

Épp Barcelonára kerestem rá, amikor ezt találtam.
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.11.26. 19:02:27

Bányász írta:
jah hát a szákkdogával kapcsban, már beizzítottam pár hölgy ismerőst, hogy segítsenek ugyan már :oops: :D hú rossz belegondolni,h nemsokára el is kell kezdjem megírni :twisted:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Bányász

2008.11.26. 18:58:07

ozsimiki írta:
Bányász írta:.......
amellett,h szinte mindenben egy véleményem pendülünk, még te is logisztikus leszel,+neked is angol hiányzik már csak? :lol: :lol: lol, én is így vok vele, bár ezt az ingyenes lehetőséget egyik haverom próbálta, ő is meglepődött, ahogy te is, viszont ez CSAK AKKOR LETT VOLNA VÉGIG ingyenes, ha egyből sikerül is levizsgáznod, ha nem, akkor az addigi zsét amit kaptál tőlük, úgy ahogy van vissza kellett volna fizetni :idea: bár gondolom ezt te is tudtad, csak azért írom, hátha akar még valaki menni...

Azt,h pontosan h van nem tudom...mert azt beszélik,h lehet csak a vizsga díjat kell kifizetni.Viszont én is úgy tudom,h vissza kell fizetni az egészet!De mivel hoppon maradtam nem is kérdezősködtem tovább...

Megint viszont van egy haverom aki megcsinálta a dolgot.Nagyon szurkoltunk,h bukjon és 600ezer mínusz... :) plusz nem sokkal a tanfolyam előtt a családi kocsin csinált egy totálkárt szóval kitagadták volna vagy valami:)
Na a lényeg,h a srácnak meglett az írásbeli csak a szóbeli nem és nem kell visszafizetnie egy vasat se.Bár azt nem tudom,h hogy van akkor ha pótvizsgán is megbukik.

Mondjuk ez engem/minket(?) nem érint egyenlőre...:)
Perrero írta:Welcome in Hungary...
Hát ja...:) szívás...

Bazsa
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.11.26. 18:51:07

Bányász írta:Írhatnám a dühöngőbe is mert végülis dühös vagyok de itt is meglesz tán a helye...

Ma bementem a munkaügyibe mert a fülembe jutott,h indul angol tanfolyam,olyan amire ameddig jársz kapod a minimálbért és ingyen van a vizsga is a tanfolyam végén.

Na gondoltam ez tök jó mert csináltam egy felsőfokút amiből megvan a 4 félévem de a záróvizsgát nem tudtam letenni mivel kellett volna hozzá nyelvvizsga de angolból nagyon kutya vagyok:)(most nem megyek bele miért)

Szóval kapóra jött volna a dolog mert két sőt 3 legyet ütnék egy csapásra.Nyelvvizsga,felsőfokú és pénzem is lenne valamennyi.

De nem!
Az állam csak azokat támogatja akiknek már van valamilyen szakmájuk amihez kell az angol nyelv ismerete.És ezt nem igazán értem.

Mert szerintem aki olyan szakmába dolgozik amihez kell a nyelvismeret az tudja a nyelvet mert hát nem dogozhatna,nem?

Ha nem is dolgozik benne csak papírja van róla(a szakmáról mint mondjuk külker ügyintéző) akkor mivel olyan szakma amihez kell a nyelvismeret így nyilván azt a szakmát úgy oktatják,h nyelvvel együtt,nem?Szerintem de!Így aki előzőleg olyat tanult amihez kell a nyelv de mégis jelentkezik erre a tanfolyamra az csak abban a cipőben járhat mint én.

Vagy csak hülye vagyok?

Nekem meg kellene a nyelv a szakmám miatt,h logisztikussá válhassak de én meg nem mehetek.

Most ebbe csak én nem látok értelmet? :) :roll:

Bazsa
amellett,h szinte mindenben egy véleményem pendülünk, még te is logisztikus leszel,+neked is angol hiányzik már csak? :lol: :lol: lol, én is így vok vele, bár ezt az ingyenes lehetőséget egyik haverom próbálta, ő is meglepődött, ahogy te is, viszont ez CSAK AKKOR LETT VOLNA VÉGIG ingyenes, ha egyből sikerül is levizsgáznod, ha nem, akkor az addigi zsét amit kaptál tőlük, úgy ahogy van vissza kellett volna fizetni :idea: bár gondolom ezt te is tudtad, csak azért írom, hátha akar még valaki menni...
Kép
Bányász

2008.11.26. 18:38:14

Írhatnám a dühöngőbe is mert végülis dühös vagyok de itt is meglesz tán a helye...

Ma bementem a munkaügyibe mert a fülembe jutott,h indul angol tanfolyam,olyan amire ameddig jársz kapod a minimálbért és ingyen van a vizsga is a tanfolyam végén.

Na gondoltam ez tök jó mert csináltam egy felsőfokút amiből megvan a 4 félévem de a záróvizsgát nem tudtam letenni mivel kellett volna hozzá nyelvvizsga de angolból nagyon kutya vagyok:)(most nem megyek bele miért)

Szóval kapóra jött volna a dolog mert két sőt 3 legyet ütnék egy csapásra.Nyelvvizsga,felsőfokú és pénzem is lenne valamennyi.

De nem!
Az állam csak azokat támogatja akiknek már van valamilyen szakmájuk amihez kell az angol nyelv ismerete.És ezt nem igazán értem.

Mert szerintem aki olyan szakmába dolgozik amihez kell a nyelvismeret az tudja a nyelvet mert hát nem dogozhatna,nem?

Ha nem is dolgozik benne csak papírja van róla(a szakmáról mint mondjuk külker ügyintéző) akkor mivel olyan szakma amihez kell a nyelvismeret így nyilván azt a szakmát úgy oktatják,h nyelvvel együtt,nem?Szerintem de!Így aki előzőleg olyat tanult amihez kell a nyelv de mégis jelentkezik erre a tanfolyamra az csak abban a cipőben járhat mint én.

Vagy csak hülye vagyok?

Nekem meg kellene a nyelv a szakmám miatt,h logisztikussá válhassak de én meg nem mehetek.

Most ebbe csak én nem látok értelmet? :) :roll:

Bazsa
Kép

Livia Drusilla
Jugador d'estrella

2008.11.26. 15:04:12

mindorokke_barca írta: oszinten szolva eleg nagyot csalodtam benned, Tamás... Mar onmagaban ezt sem volt szep, hogy tenyleg a cikk 2/3-at szorol szora masoltad, csak annyit kellett volna tenned h forraskent megjelolod a konyvet, v valamilyen formaban utalsz arra, hogy nem csak a te munkad van a cikkben... Ezek a dolgok azonban teljesen eltorpulnek amellett ahogyan a kritikat viseled, ahogyan reagalsz...Senki nem vitatja a hozzaertesedet, hogy nem tudnal megirni egy ilyen cikket... egyszeruen arrol van szo, h lesutott szemmel el kellett volna ismerned, hogy igen hibaztal, nem azzal kerkedni hogy de te hany szakdolgozatot, diplomamunkat es foleg milyen minosegben adtad le... es a legrosszabb h ehhez 32 evesen allsz igy hozza... eddig is feltunt hogy nem birod elviselni a kritikat... pedig hidd el... bar tobb ero kell beismerni, hogy hibaztunk... sokkal tobbet er mint fogcsikorgatva barmi aron de ragaszkodni a sajat igazunkhoz...
Mindörökké szépen megfogalmazta!
A kritika elviselése nagyon nem megy neked, Tamás :!:

+ Amit Ozsimiki egy mondatban említett, a dolog jogi vonzata...

Tamás! Gondolom számtalan helyen találkoztál már ilyen szöveggel, h az xy dolog bármilyen nyilvános felhasználása tilos, és jogi következményeket von maga után...a szerzői jog, ugyebár, ami akár zene, akár szöveg, bármi...
Benne van abban a könyvben, h közzé lehet tenni a benne foglaltakat? Mert ha ezt így külön nem írják, akkor szerzői jog alá esik, ugyanúgy, mint pl. az Eurobarca cikkei, ha rákattintasz ott alul, az írások alatt a Szerzői jog feliratra, elolvashatod...
Illene tudnod, h ez, a net nyilvános hely, és nem lehet következmények nélkül idemásolni egy könyv részletét...
Ezért vettek le a cikket... :(

Miért nem lehet egyszer azt mondani, h hibáztam, bocs... :roll:

Szajko!

Pont Varga Tamásnak van történelemtanári végzettsége... :lol:
Ámbár valaki még beírta, h annak tanul... :wink:
Kép
XAVI - INIESTA - MESSI - Neymar +++ - Milan:? - tán lesz feljebb is...am nem vagyok optimista...
szajko
Director del Fútbol

2008.11.26. 14:12:31

Tudomásom szerint van köztünk Történelem tanár is. Ha ez igaz, légyszíves írjon, lenne 1-2 kérdésem. FONTOS LENNE :!:
ozsimiki
Adminisztrátor

2008.11.26. 09:56:39

Tegnap csak moderátori teendőimmel kapcsolatosan szóltam bele a vitába, most leírnám a személyes véleményemet a dologgal kapcsolatosan:

-Min is kezdődött a súlyosabb vita?, Gekkodan kikérve magának, Tamásnak,és mindenkinek, írt egy nem túl szép véleménnyel bíró hsz-t Greckiről, a fórumbeli 'csata' innen indult, ez miért történt?

Mert: (időrendi sorrendben)

-Grecki (aki maga is írt már pár cikket), megjegyezte először teljesen kulturált módon :idea:, a cikk hszében, hogy ha ekkora terjedelemben másolt Tamás valahonnan, akkor ILLIK megjelölni a forrást, nem volt obszcén, vagy indulat keltő megjegyzés benne.

-Tamás leragadva a plágium fogalmánál, és végig ezt magyarázva, írta a választ Greckinek, amibe már becsúszott pár nem túl szép kifejezés pl.: Bunkó vagy, meg hasonló szépségek...

-Grecki erre már máshogy reagált, és Gekkodan hsze erre irányult csak úgy érzem, mintha előzményei nem is lettek volna :shock:

Szerintem továbbra sem azzal volt gondja Marcinak, hogy nem saját kútfőből dolgozott Tamás, hanem azzal, ha már így tett, akkor hivatkozzon már arra a könyvre, amiből cikke fele áll.

én ezt nem érzem olyan dolognak, amire úgy kellett volna reagálnia Tamásnak, ahogy.

viszont, úgy látszik, hivatalosan is igaza volt Marcinak, hiszen a cikk lekerült az oldalról, gyaníthatóan vagy a túl sok másolás miatt, vagy az említett hivatkozás hiánya miatt.
:roll:

Hozzáteszem, én is olvastam Tamás eddigi cikkeit is, és tetszettek is, ezt is elolvastam, bár ismertem a történetet. legközelebb nyíltabbnak kell lenni a kritikára,és nincs belőle ilyen vita.
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2008.11.26. 07:23:46

Sajnos, a fogalomzavar továbbra is erősen tartja magát.
Kioktatni pedig nem kell, hogyan kell egy szakmunkát kiadni a kezemből. Valamivel több dolgozatot, referátumot, diplomamunkát adtam ki a kezemből, mint itt a legtöbben. Úgyhogy tudom, mit-hogyan kell csinálni.
oszinten szolva eleg nagyot csalodtam benned, Tamás... Mar onmagaban ezt sem volt szep, hogy tenyleg a cikk 2/3-at szorol szora masoltad, csak annyit kellett volna tenned h forraskent megjelolod a konyvet, v valamilyen formaban utalsz arra, hogy nem csak a te munkad van a cikkben... Ezek a dolgok azonban teljesen eltorpulnek amellett ahogyan a kritikat viseled, ahogyan reagalsz...Senki nem vitatja a hozzaertesedet, hogy nem tudnal megirni egy ilyen cikket... egyszeruen arrol van szo, h lesutott szemmel el kellett volna ismerned, hogy igen hibaztal, nem azzal kerkedni hogy de te hany szakdolgozatot, diplomamunkat es foleg milyen minosegben adtad le... es a legrosszabb h ehhez 32 evesen allsz igy hozza... eddig is feltunt hogy nem birod elviselni a kritikat... pedig hidd el... bar tobb ero kell beismerni, hogy hibaztunk... sokkal tobbet er mint fogcsikorgatva barmi aron de ragaszkodni a sajat igazunkhoz...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.26. 06:12:57

Sajnos, a fogalomzavar továbbra is erősen tartja magát.
Kioktatni pedig nem kell, hogyan kell egy szakmunkát kiadni a kezemből. Valamivel több dolgozatot, referátumot, diplomamunkát adtam ki a kezemből, mint itt a legtöbben. Úgyhogy tudom, mit-hogyan kell csinálni.
Kép
Marci
Capitá del Barça

2008.11.26. 00:30:18

Félig bölcsész vagyok, (ELTE BTK Angol) és nálunk elég komolyan veszik a plágiumot. Mondjuk sosem értettem, hogy minek él ezzel valaki, amikor bármit nyugodtan bemásolhat, csak meg kell jelölni a forrást, és már nincs is szó plágiumról. Ez a cikk nézhetett volna ki úgy, hogy a könyv és külső kutatómunka összehasonlítása, összegzése, de akkor is legalább említés szintjén meg kellett volna említeni a szövegben a forrást. (Ez a forrás nem lehet a wikipedia, mert a wikipedia bizonytalan, nehezen ellenőrizhető dolgokra hivatkozik, ha hivatkozik egyáltalán. Kiindulópontnak tökéletes, de igényes munka alapját nem képezheti.)
Laikus véleményem szerint egy magyar barcás oldalon egy hazai, eléggé ismert barcás könyvből szó szerint idézni ekkora mértékben egyáltalán nem elegáns. Sőt, rontja az oldal színvonalát is, igénytelen munkára vall. Tamás kapcsán külön meglep, hiszen őt büszke és tájékozott embernek ismerem, és nem is gondoltam volna, hogy felmerülhet benne, hogy ekkora mértékben másoljon.
A plágiumot meg lehet bagatellizálni, de ezt a cikket nem azért szúrta ki a többivel szemben Grecki, mert a szerzője Varga Tamás, hanem mert rengeteg volt a másolás, ráadásul nyilvánvaló forrásból. A másik topikban írt "ha leteszel az asztalra egyszer egy 130, másodszor pedig egy 150 oldalas munkát, amelyben 257 hivatkozás van, akkor szólhatsz." pedig a tehetetlen düh tanúvallomása. Ezek szerint neked ilyenekhez kedves Tamás még nem volt szerencséd, mivel biztos vagyok benne, hogy különben nem másolnál ilyen pofátlanul. Nem értem miért nem lehet azt mondani, hogy rendben, nem másolok, minden cirkuszolás és terelés nélkül.
Aztán majd jöhet megint a "béke, de azért utállak, és akkor is dacolok, még véletlenül sem fogunk közös nevezőre jutni" magatartás.
Marci 3 - Hungarian F.C. Barcelona
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2008.11.25. 23:03:39

Utolsó hozzászólásom a témában. Ezután mindenki döntse el (vagy felőlem ne, az se érdekel most már) magában, hogy jogos volt-e az én észrevételem, illetve jogos volt-e Tamás reakciója. Nem hinném, hogy én írtam volna bántó hangnemben. Itt van a cikk, vastagon kiszedve az, amit szó szerint megtaláltok a könyvben.
Mint azt az Eurobarca.hu olvasói láthatták, olvashatták már, megpróbálkozom a Barcelona történelmének bemutatásával - a teljesség igénye nélkül. Az első sorozat részeiben az 1920-as évek eredményeit, sikereit mutattam be a játékosok profilján keresztül. A második részben ugyanezzel próbálkozom meg, hasonló metódusban. Lássuk: kik határozták meg e szűk évtized Barcelonáját, amely ekkor élte sikerei első csúcsát.

Második sorozatunk második fejezetében nem csak egy játékost veszünk terítékünkre, hanem a Real Madrid és a Barcelona kapcsolatának egyik mélypontját, illetve még egy játékos pályafutását, név szerint Josep Segalését.

JOSEP ESCOLÁ SEGALÉS

Katalán nemzetiségű spanyol labdarúgó, aki 1914. augusztus 28-án született Barcelonában, és 1998-ban hunyt el ugyancsak Barcelonában. Pályafutását az UE Sants csapatában kezdte 1934-ben, majd a Barcelonában folytatta (1934-37 és 1940-48) között. A két barcelonai terminusa között a francia FC Séte (1937-39) csapatát erősítette.

Escolát kora a labdát kiválóan megtartani tudó csatáraként ismerte, aki 220 góljával (306mérkőzésen) a Barca történetének ötödik legeredményesebb játékosaként vált népszerűvé. Bár a polgárháború az ő pályafutását is megtörte, 306 meccsen így is szolgálta a klubot. 1936-ban a spanyol kupában az ő góljával verték meg a Real Madrid gárdáját 2-1-re. A Barcelona 1937-es tengerentúli túrájáról nem tért haza, Mexikóban, majd Franciaországban futballozott, a Séte csapatával 1939-ben francia bajnok lett. A Primera Divisiónban három alkalommal lett házi gólkirály: 1935-ben 18, 1936-ban 13, 1945-ben 16 góllal. Az élvonalban 1947. március 16-án az Espanyol ellen mesternégyest is elért, sőt. Volt három olyan tétmérkőzése (Spanyol Kupa, katalán bajnokság), amelyen ötször talált a kapuba. A spanyol első osztályban 156 mérkőzésen 86 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Az 1942-es Spanyol Kupa – döntőben két góllal járult hozzá a sikerhez.

A Barcelona csapatával két alkalommal lett bajnok (1945, 1948), egyszer Spanyol Kupa – győztes (1942), kétszer nyert katalán bajnoki címet (1935, 1936) és egyszer Spanyol Szuper Kupát (1945). A spanyol válogatottban kétszer lépett pályára, és egy gólt ért el. Emellett 10-szer volt katalán válogatott, ezeken a meccseken 2 gólt ért el. Játékos-pályafutása végeztével edzőnek állt. Edzette a Badalona, a CE Sabadell, a CD Castellón és az UD Levante gárdáját is. Mint azt említettem már, 1937-ben nem tért haza a mexikói túráról Escolá, amiért őt és pár társát (Doménec Balmanyát, Josep Raichot) eltiltották. De miért hozom ezt fel újra?

’A Chamartíni botrány’

Tudom, 1945-től görgetem a Barca történetének a fonalát újra, de Escolá életének bemutatásának keretében lépjünk vissza 2 évet az idő kerekében. 1943-at írunk, amikor Spanyolországban erősen dúl Franco tábornok fasisztoid diktatúrája, amelyben a Real a rendszer kegyeltjeként éli világát, a Barca a szeparatizmus megtestesítőjeként díszeleg – ha leegyszerűsítenénk a dolgokat. Mindenesetre az 1943-as év a két klub kapcsolatának egyik mélypontjaként vonul be a spanyol labdarúgás történetébe, melyet csak a ’chamartíni botrány’ néven emlegetnek.
1943 nyarán a két csapat paprikás hangulatban készülődött a Spanyol Kupa elődöntőjére. Az első meccs is parázs volt: a madridiak nagyon keményen futballoztak, a Les Corts közönsége a szokásosnál is ellenségesebben viselkedett. Az FCB 3-0-ra nyert, azonban sem a Real, sem a madridi sajtó nem volt hajlandó beletörődni a kudarcba. A fővárosi lapok kijátszották a politikai kártyát, mondván, a barcelonai közönség ellenségessége tulajdonképpen nem a madridi játékosoknak, hanem magának Madridnak szólt. A Real a visszavágó előestéjén közleményben emlékeztette szurkolóit a barcelonai fogad-tatásra, ám miközben nem túl határozottan elítélte a nézőtéri sportszerűtlenséget, a meccsbelépőkhöz ingyen sípot mellékelt…

A Barca már a meccs előtti este szembesült az ellenséges hangulattal, és hiába váltott szállodát, éjszakája nem telt nyugodtan. És még hol volt a kezdés! A játékosok az öltözőben készülődtek, amikor benyitott hozzájuk José Finat, az állambiztonság első embere. „Igyekezzenek fejben tartani, hogy önök közül néhányan nem éppen igazi haza-fiak, és csak a rezsim jóindulatának köszönhetően futballozhatnak” – mondta összevont szemöldökkel a magas rangú látogató, egyértelműen a polgárháború elől külföldre menekülő, ezért utóbb eltiltásban részesülő futballistákra – Balmanya, Escolá, Raich – célozva.
Akinek eddig nem remegett a gyomra, Finat távozása után érezni kezdte a kellemetlen bizsergést. Lincshangulat várt a vendégekre a Chamartín Stadion katlanjában. Noha a Real korán vezetést szerzett, a Barca védelme sokáig állta a rohamokat. Fél óra elteltével azonban megszületett a második hazai gól, a barcelonai Benitót kiállították – és egy csapásra beindult a Real-henger. A szünetig további hat gól esett, a vége megalázó Barca-vereség, 1-11 lett. Íme, egy helyszíni beszámoló:

„Ha 4-0-ra kap ki a Barca, lenne értelme egy-egy játékos felelősségét firtatni, ám egy tízgólos vereségnek kell, hogy legyen valami mélyebb magyarázata. A Barcelona nem rosszul játszott, hanem egyáltalán nem játszott. A vendégcsapat játékosai a legtisztább helyzetekben sem mertek szerelni, mert a közönség már akkor is a vérüket kívánta, ha csak megérintettek egy madridi futballistát. Szomorú volt mindezt átélni. Nem mondom, hogy a Real játékában ne fedezhettünk volna fel szépséget. A középpályája kitűnő volt, játékosai uralták a játékot, no de mindez nem nagy érdem, ha ebben senki sem próbálja megakadályozni őket…”

Egy fiatal újságíró tudósított ekképp, akiről mindenki tudta, hogy katalán, ám neveltetésénél fogva Franco híve. A fiatal újságíró neve mindannyiunk számára ismerősen cseng: Juan Antoni(o) Samaranch.

Írta: Varga Tamás
Tim
Mezei fórumozó

2008.11.25. 22:35:10

Nem szeretnék különösképp belefolyni a vitába,nincs is meg az említett könyv,de ha betűről-betűre idézel akkor illik megjelölni a forrást,hiszen nem te fogalmaztad meg,csak átvetted. És ha valaki később az átvett részben talál valami kivetni valót akkor nem téged fog számonkérni.
Másrészről így tiszteled meg azt aki a könyvet írta.
Ez pedig az én véleményem.De természetesen nem kell vele egyet érteni. :lol:
Kép
kudu
Entrenador del Barça

2008.11.25. 22:29:51

Varga Tamás írta:És még egy szó a plágiumról.
Írt itt cikket VV-19, kudu, stb. fórumozó. Senki nem írta le a forrását.
Érdekes, grecki azt nem találta plágiumnak. :o
Biztos, rossz a szeme, és szelektív az igazságérzékelője.
Nem követtem most itt végig az eseményeket, de ez most felkeltette a figyelmemet.
Ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem találtam sehol arra vonatkozó leirást, hogy ami cikket írok, ott fel kell tüntetnem a forrását.

Amiket írtam, nem egy helyről, tettem, utánaolvasgattam (internet, régebbi újságok, saját ismeret).
"Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni!"
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.25. 22:14:23

Varga Tamás írta:És még egy szó a plágiumról.
De, nem érdekel. Azt gondol, amit akar. Meg én is... :lol: :lol: :lol:
Igen, én is írtam cikket, és többnyire ezt a könyvet használtam fel alapul, de azért átfogalmaztam, megpróbáltam saját szavaimmal, közvetlenebbül leírni.
(13 évesen szerintem ami tőlem telt megtettem.)
Tény nekem tetszett a cikked, semmi problémám nincs vele hisz munkád, és erőfeszítésed áll benne. Érdekes dologról írsz. Azt nem tudom, hogy mennyire írtad szó szerint, mert nem néztem meg a könyvben és nem is érdekel. Jó, és ez a lényeg.

De legyen a Ti problémátok ez a vita, értelmét nem látom. :roll:

Igazából egyikőtök oldalára se akartam állni, mert túloztok mind a ketten.
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.25. 22:12:21

VictorValdes19 írta:Tamás "kicsit" túlkomolyan veszed, ezt az egész fórumot....S szerintem is Greckinek van igaza...Am bocs,hogy ezt mondom de ha,te ennyire komolyan veszed az itt zajló dolgokat akkor te beteg vagy :shock: :shock:

Én személyszerint pár emberke miatt járok fel a fórumra,meg persze a Barca miatt :D,DE a többiek véleménye amit rólam alkotnak azt,letojom... .

szerk.: nem is tudtam,hogy írtam is valaha cikket :lol: :-k
Én is így vagyok vele. Ill. azt nézem, ki írja...
Nem veszem túl komolyan, csak ami bántja az igazságérzetemet, azt szóvá teszem. :wink:
És teljesen egészséges vagyok. :wink:
greckinek pedig nincs igaza.
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2008.11.25. 22:09:56

Ahogy Indiában mondják:"Ó,sors de sokoldalú vagy.."

Szandi! Jó lenne ha összejönne a közös meccslátogatás! Klári is jön egyébként,de a lányt nem biztos hogy visszük.Na majd privátban megbeszéljük a részleteket!
Képeket meg mindjárt küldök.
Kép
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.25. 22:09:55

Tamás "kicsit" túlkomolyan veszed, ezt az egész fórumot....S szerintem is Greckinek van igaza...Am bocs,hogy ezt mondom de ha,te ennyire komolyan veszed az itt zajló dolgokat akkor te beteg vagy :shock: :shock:

Én személyszerint pár emberke miatt járok fel a fórumra,meg persze a Barca miatt :D,DE a többiek véleménye amit rólam alkotnak azt,letojom... .

szerk.: nem is tudtam,hogy írtam is valaha cikket :lol: :-k
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VictorValdes19 2008.11.25. 22:10:42-kor.
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.11.25. 22:09:44

Én érdeklődve és kíváncsian olvastam Tamás cikkét, mert ideje és munkája fekszik benne, no meg elég érdekes dolgokról ír. Nekem tetszett. Szerintem becsüljünk meg minden cikket, mert valaki azon dolgozik, hogy egy időszakot, vagy eseményt stb. mutasson be. Legyen már békesség srácok, mert amennyi off és egymás verése van mostanában.. :?

Peace ;)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.25. 22:09:36

És még egy szó a plágiumról.
De, nem érdekel. Azt gondol, amit akar. Meg én is... :lol: :lol: :lol:
Kép
mr.
Jugador d'estrella

2008.11.25. 22:04:39

matyi02!
Az gyönyörű teljesítmény. Én is talán képes lennék közel annyira (5kilóval) ha egy kicsit gyakorolnék még, mert 1 óra kicsit kevés megtanulni De elismerésem mert akkor is fiatalabb vagy 1,X-évvel (azért nem írtam kettőt mert azt már megalázónak érezném magammal szemben) :wink:

PIRAMIS
Lezárt