Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
norbert55
Entrenador del Barça

2008.11.30. 10:24:17

Am tegnap Henryval is megvoltam elégedve!Hajtott küzdött gólt érdemelt volna! Piqué sztem nemvolt vészes a 2. félidőben ő is jó volt már.Keita tegnap gyengébb volt a szokottnál de majd a köv. meccsen bizonyít!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.11.30. 10:22:43

fcjoc írta:igen zozzy tényleg egyet kell értened azzal hogy a fiúk gyermeteg hibákat csináltak, azért nem kaptunk 1 gólt se. könyörgöm ne írjunk már mindent a szerencse oldalára. fogd fel hogy nem a liga leggyengébb csapata ellen játszottunk. nc
rendben mester. így van, írjunk mindent a zsenialitásunk oldalára, elvégre kanoute kapufája is azért nem ment be mert olyan jól lesreállították...csak egy példa.
viszont akkor már gondolom guardiolát sem csíped annyira, amiért minden meccsből megpróbál tanulni és folyamatosan megemlíti a hibákat. nem is értem miért van ez és miért nem veri ki gyorsan minden meccs után a fiúkra.

nem tudom, hogy neked milyen tapasztalataid vannak, de nekem sosem kellett csalódnom akkor, amikor elgondolkoztam a saját és az egész csapatom hibáin akár egy győztes meccs után is, és a jobbnál is jobbra törekedtem. de veled ez akkor biztos máshogy történt. ennyi, lezártam.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2008.11.30. 10:30:22-kor.
albicelesteX
A Vadász

2008.11.30. 10:21:17

Veszélyes ez a sevilla!Ez biztos!!!Jobbak voltunk ennyi!Piqué levágathatná a szakállát kezdésnek hogy ne hasonlítson egy nem rég elment játékoshoz aztán meg kicsit meg kéne ráznia magát mert tegnap nem volt valami magabizztos!
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.11.30. 10:16:03

Nem láttam a meccset, mivel tegnap volt a szalagavatóm 8) De köszönöm a csapatnak, h ők is megajándékoztak egy fantasztikus győzelemmel. Igyekszem minnél hamarább megnézni :wink:
fcjoc
Entrenador del Barça

2008.11.30. 10:12:18

igen zozzy tényleg egyet kell értened azzal hogy a fiúk gyermeteg hibákat csináltak, azért nem kaptunk 1 gólt se. könyörgöm ne írjunk már mindent a szerencse oldalára. fogd fel hogy nem a liga leggyengébb csapata ellen játszottunk. nc
aky01
Jugador d'estrella

2008.11.30. 10:10:38

Hi!Én úgy érzem minden dícséretet megérdemel Messi mellett Dani Alves is!Tegnap iszonyú lelkesen játszott,ráadásul jól is-igaz néha volt egy-két eladott labdája,de viszont nagyon sokat szerelt!Kicsit izgultam 1-0 nál mert Pique 1-2alaklommal nem volt magabiztos,és Keitatól is többet vártam!A többiek hozták a formájukat,gratula a csapatnak szép volt,csak így tovább!!!!! Visca el Barcaaaaaa
EuroBarça Tour 2009
Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Kép
Katalán88
Capitá del Barça

2008.11.30. 10:05:24

Kép
albicelesteX
A Vadász

2008.11.30. 10:03:40

Jónapot!Én igaz csak felvételről láttam a meccset,de megérte fennmaradnom!Jó meccs volt!Bár amí g csak 1 góllal mentünk addig kcisit izgultam mert nem volt veszélytelen a Sevilla,bár tényleg jól védekeztünk!Remélem Keita nem sokáig fog játszani a kezdőbe!
Kép
norbert55
Entrenador del Barça

2008.11.30. 10:01:39

Nagyon jók voltak tegnap a fiúk!Minden tisztelet az övék!Eto'o eltiltásának "örülök" mert így tuti h játszik a Real ellen.Busquetsnek is asszem 4 sárgája van.
Boixos
Llegenda del Barça

2008.11.30. 09:56:53

nagyon sima volt a tegnapi meccs, még ha akarnék sem tudnék hibát mondani! egyszerűen nem volt gyenge pontja a brigádnak, pedig a sev ugye elvileg már komoly csapatnak számít. ráadásul hétközben ütöttük a sportingot is... hát nem túl szr a dolga mostanában egy barca-szurkolónak! 8)
kiváncsi vagyok meddig fog tartani ez a "kegyelmi állapot", remélem, a madrid nagyarányú agyonverése még bele fog férni!
úgy látszik változott a szereposztás a tavalyi bugihoz képest, nekünk minden összejön, nekik semmi sem.
PUYOL-XAVI-INIESTA
mrmonster
Entrenador del Barça

2008.11.30. 09:24:05

Messi játéka ismét mindent fölülmúlt a Sevilla ellen, megint jöttek a forintos labdái, ha Henry kicsit bátrabb, lőhetett volna ő is gólt. Támadásban egyértelműen Leo hozta a meccset, a védekezés pedig csodálatos volt. Hihetetlen, hogy ennyire támadófocival is ilyen jól tudunk védekezni. Támadásnál Pique mindig kihúzódik jobb szélre, ahonnan Alves eltűnik és feltűnik az ellenfél tizenhatosánál :)
Yaya nagy mezőnymunkát végzett szokása szerint, Xavi irányított, ahogy szokott, és még Keita sem lógott ki annyira, mint szokott szerintem.
Marquez és Puyol pedig hiba nélkül lehozta a meccset - sokadjára a szezonban.
Előre a TITOlusokért!
messi_90
Barça B

2008.11.30. 09:06:36

Bár tnap az egész csapat kiemelkedőt nyújtott, de én a meccs legjobbja értékelésben megemlíteném Yaya Tourét is, aki nagyon hasznosan játszott, rengeteg labdát szerzett, pontosan passzolt, szóval klasszis teljesítményt nyújtott. Remélem most már Pep sem fogja sokszor padoztatni, csak ha rotációra kerül a sor.
Messiboy19
Jugador d'estrella

2008.11.30. 08:38:13

Szerintem kiválóan játszottunk és megérdemelt a győzelmunk!!!

Szép volt!!!!!!!!!!!!!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.11.30. 08:37:53

fcjoc írta:
Drigo írta:..
drigo szerintem majd pep eldönti hogy mi legyen a taktika. az hogy mennyire van mélyen a vkp sor és mi csak ne vegyünk át semmit a bayern-től. vegyék át ők tőlünk ezt. tényleg nem értem ezt a sok negatív hsz-t amit többen leírtok. hagyjuk már meg ezeket a pl.: madridistáknak. ilyen meccs után simán nem kéne vergődnünk. ez egy rangadó volt. kihangsúlyozom, rangadó. majd mondjunk rosszakat ha kikapunk otthon vagy bárhol..
Könyörgöm, ez nem vergődés. De vannak emberek akik többet is látnak egy meccsben, nem csak annyit, hogy a végén leírják a szép volt fiúkat. Egyébként meg azt mindenki elismerheti, hogy bőven van még mit fejlődni-többek között azokon a területeken amit Drigo is említett-. Szerintem is bőven elvárható, hogy ilyen szinten ne kerüljön egy védő egy az egy elleni szitukba, és aztán ezek a védők, akik megjegyzem bőven a világ elitjébe tartoznak ne szerencsétlenkedjenek ennyit. Valaki írta, hogy ő már megszokta, hogy ennyit hibáznak a fiúk hátul; hát remélem Guardiola nem nagyon akarja megszokni, mert ha ő is így állna hozzá, akkor nem itt tartanánk. Azt meg senki sem mondta, hogy vegyük át a Bayern játékát egy az egybe, csak azt, hogy a védekezésükből lehetne tanulni. Egy jó védekező taktikát miért ne lehetne átvenni ?
bali 15
Director del Fútbol

2008.11.30. 08:27:39

Sajnos nem láttam a meccset. Nem volt kedvem a gép előtt ülni és élőben nézni. Később pedig sajna ár naon fáradt voltam.
De azt álmomban sem gondoltam volna hogy a meccset sikerül így hozni.
Most már nem kétséges: európa legjobb támadószekciója a barcelonáé.
Azt mondták hogy a liga legjobb támadósora találkozik a legjobb védekezőcsapattal. Nem gondoltam hogy kapott góól nélkül egyáltalán megússza a csapat. Szép volt fiúk. :D :D
fcjoc
Entrenador del Barça

2008.11.30. 08:14:55

Drigo írta:..
drigo szerintem majd pep eldönti hogy mi legyen a taktika. az hogy mennyire van mélyen a vkp sor és mi csak ne vegyünk át semmit a bayern-től. vegyék át ők tőlünk ezt. tényleg nem értem ezt a sok negatív hsz-t amit többen leírtok. hagyjuk már meg ezeket a pl.: madridistáknak. ilyen meccs után simán nem kéne vergődnünk. ez egy rangadó volt. kihangsúlyozom, rangadó. majd mondjunk rosszakat ha kikapunk otthon vagy bárhol..
depth
Capitá del Barça

2008.11.30. 08:14:38

sub_bass írta:Azt jól gondolom, hogy Eto'o mögött Messi a 2. a góllövő listán?
Nem.
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.30. 08:14:18

Nem láttam a meccset, de csak gratulálni tudok a fiúknak! Szép volt!
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
sub_bass
Príncipe Sastre

2008.11.30. 06:55:58

Azt jól gondolom, hogy Eto'o mögött Messi a 2. a góllövő listán?
Léfe
Entrenador del Barça

2008.11.30. 06:34:32

Azért az elején volt mázlnik bőven. Ne csak a jót vegyük észre, reálisan kell
nézni a dolgokat. Mindig felmerül egy adott meccsen, hogy a nyerő csapat volt olyan jó, vagy azért voltunk jók, mert az ellenfél volt gyenge. Ezzel nem kellene foglalkozi, elvégre miért nem voltak jók, az persze az ő dolguk. Ha a csapat a földön marad több pont előnnyel mehetünk karácsonyozni. De ne feledjük ez a gyözelem szép volt, de a Valencia ellen nem ér semmit. Ismét bizonyitai kell. Sok jó teljesitmény volt, nekem Marquez és Henry is tetszett. Ja! Messi nem Isten, akkor leszünk bajban, ha Ő is elhiszi ezt magáról. Már csak azért se nézzük igy a dolgokat mert neki is lesz gyenge napja, és vereség is be-be fog csuszni. Játszottak it már hasonló csillagok, tudnám sorolni.
Fecó
Drigo
Eurobarca Staff

2008.11.30. 02:38:28

Nem szídtam én senkit:
Drigo írta:Inkább tennék egy-két észrevételt
Csak leírtam, hogy szerintem min lehetne még javítani, mert anank nem sok értelmét láttam, hogy 127.nek is leírjam, hogy mennyire király csapat vagyunk.

Az meg, hogy a Bayern játssza a saját játékát... Hááát, azt, hogy egy csapat jól védekezik szerintem nem lehet leszűkíteni német, olasz vagy spanyol csapatokra, elvégre védekezni mindenkinek kell, lehetőleg minél nagyobb hatásfokkal, azt meg általában a legjobb módszerekkel lehet. Csupán ennyit írtam. Valamint lehet bármilyen jó Messi 4-5 emberen ő sem tud átmenni, amennyiben kellően kicis távolságra vannak egymástól, így ennek szerintem igenis nagy jelentősége van.

Vkp: na pont ez a visszalépés. Kell is, és jó dolog is, de ennek is van egy határa, hidd el, hogy nem túl előnyös, ha a vkp-k a védővonalban futkosnak, kell, hogy hátul legyenek, amikor kellenek, de kell egy bizonyos határ a védelem és a középpálya között.

Nem akartam lehúzni a csapatot, nem akartam senkit elővenni negatív irányba, csak leírtam, hogy mit lehetne még pluszban tenni, mert ezeket lehet tanulni, de ami előre kell, azt a kreativitást nem lehet tanítani.

Szóval jó ez a csapat nagyon is, de sok jó cspat között csak egy lehet a legjobb Spanyolországban és "Európában" is.

Azért kiváncsi leszek mire leszünk képesek egy tényleg jó napot kifogó csapat ellen, mert eddig mind a Sevilla, mind az Atlético átlagon alulit nyújtott ellenünk magukhoz képest. Egy jó Nistelrooy pl egyet biztos berámolt volna nekünk, igaz egy jó Fabiano, vagy egy Kanouté is, legalábbis ekkora ziccerekből. Bár amíg Eto'ok Messik és Henryk szaladgálnak elől, addig egy gól hátul, több, mint kevés :)

Más:

Remélem a következő meccseken láthatunk egy-két érdekes szabi kombinációt a fiúktól. Mert látszik, hogy Pep készül erre, ráadásul sokat Messire játszik ki a csapat. Ami mondjuk földön nem meglepő, de a levegőben már annál inkább. Ma is volt egy, aminél a hosszúra érkezett Messi fejére a labda, ami két dologból is jó, egyrészt nemhiszem, hogy sokan számítanak arra, hogy pont az egyik legkisebb emerünk fejére megy labda, másrészt így, ha visszafejelei középen nagy valószínűség szerint magas emberek lesznek, ami nem hátrány egy-egy fejpárbajnál.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Theo
Jugador d'estrella

2008.11.30. 02:06:25

Igeeeeeen !!!!
Sajnos nem láttam a meccset, nem voltam otthon, félidőben wapon megnéztem az eredményt, elkezdtem inni :D
Hazajövök és ezt látom... Hát ez hihetetlen :)
Eto'o és Messi megmutatta hogy kell gólt lőni, mind a 3 gól gyönyörű volt. 6 pont az előnyünk, a Villareal nyerhet holnap, bár a Huelva szívós, szerintem a Valencia semmiképpen sem fog nyerni, a Betis most elég jó. Real meccset néztem picit, mert pont az ment a tvben ahol voltunk, hát elég szarok voltak mitmondjak...
OFF: Csak szerintem volt Casillasé az első gól vagy nagyon bevoltam baszva ? :D [rövidre gólt kapni ziccerben így... ]
Sanama
Llegenda del Barça

2008.11.30. 02:02:20

Hát nemtudom. Nekem azért ennyire drasztikusnak nem tűnt a helyzet.
Persze volt 1-2 szerencsétlenkedés a védelemben ,Puyol-Pique részéről.
Én már megszoktam ,hogy a játéka a védelmünknek elég rizikós, 1el többet kell lőni mint az ellenfél és onnantól engem nem érdekel az,hogy mit szerencsétlenedik össze a csapat hátul.

Szerintem meg ez SPANYOL foci, nem német, vagy olasz. A Bayern játsza a saját játékát és mi is a miénket. Nem kaptunk gólt és amég igy van addig nincs miért szidni senkit sem. Főleg,hogy a Barcalona idén elmondhatja magáról azt,hogy a bajnokságban ő lőtte a LEGTÖBB GÓLT és ő kapta a LEGKEVESEBBET is.

Védekező kp-kat meg egyenes nem értem miért szidod.
Toure , Keita és Xavi(sokszor visszalépett) , tették azt amit kell. Keita érzésem szerint ma gyenge volt a többiekhez képest, de azzal,hogy visszaléptek, csak biztosítottak egy kontra ellen. Nyilt terület a Sevillanak de nem éltek vele, sőt labda alig volt náluk.

Szerintem abszolút jó taktikával játszott a csapat és jó volt a csapat.
Drigo
Eurobarca Staff

2008.11.30. 01:47:47

Ilyen bűngyenge Sevilla ellen ez volt a minimum, amit el kellett érni. Nem fogom tovább dicsőíteni a csapatot, abból elég volt az összefoglaló írásakor.

Inkább tennék egy-két észrevételt:
Mivel elsősorban védekező típusú játékos vagyok, így a védelmet sokkal inkább "szakmai" szemmel tudom értékelni, mint a támadókat. Ebből kifolyólag sokszor ki is álltam már a védelem mellett. Amit ma néha hátul összehoztak, az viszont annyira gyermeteg volt, hogy ha nem látom el sem hiszem. Személy szerint nem akarok senkit kiemelni, az nem lenne fair, a védelem ugyanis a játékosok közös munkájából áll, itt nem elég egy-egy villanás, mint a csatároknál. Ezért nem is értem, hogy hogyan lehet az, hogy ilyen szinten egy meccsen többször, ráadásul néhány percen belül egy az egyben marad egy védő egy támadóval. Ilyenkor már vagy sikerül szerelni vagy nem. Elvégre itt már olyan támadók vannak, akik nemcsak egy, de akár két védőt is könnyűszerrel átvernek. Azaz, ha mégis sikerül menteni, az nem csak feltétlen a védő érdeme.

A másik az a védekező középpályások. Nagyon sokszor léptek ma vissza a védővonalba, ami ugyancsak gyermeteg hiba ilyen szinten, nem szabad ennyire magunkra húzni az ellent. Ezért is történhetett meg sokszor, hogy annak ellenére, hogy hátrébbhúzódtunk mégis szinte több sansza volt a Sevillának, mint normális esetben.

Ráadásul a terület szűkítéseket remélem gyakoroltatja még Pep. Na meg azt is remélem, hogy szokott Bayern meccset nézni. Hihetetlen, hogy ők hogyan képesek szűkíteni a területet. A tizenhatos előterében nem egyszer 4-5-en tömörülnek be 1-1,5 négyzetméterre, és onnantól kezdve csapat legyen a talpán, aki ezen átjut. Nem bánnám, ha átvennénk valamit ebből. Bár ők elsősorban 4-4-2-ben nyomulnak, míg mi 4-3-3-ban. Igaz a 2 vkp nálunk is magvan, ergo simán megvalósítható lenne ez a fajta szűkítés.

Szóval van még mit tanulni a tökéletességig :)
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
tudomka958
Jugador d'estrella

2008.11.30. 01:21:07

Mosquito írta:Örülök, hogy tévedtem a meccs kimenetelét illetően. Igaz az első félidőben nem sok hiányzott a sevillai gólokhoz és akkor lehet másképpen alakul a találkozó. Hála az égnek nem így lett.
Yaya, Messi(bár a 2 gólja ellenére engem az önzősége továbbra is rettentően zavar) és Eto'o kiválóan játszott és Alves is jól teljesített.
Grat a fiúknak!

ha egy-két példával alátámasztanád messi önzőségét még képes lennék azt mondani,hogy nem csak a levegőbe beszélsz...
Lezárt