Na elérkeztem a NAPOLI csapatával a szezon féltávjához (azaz majdnem féltáv 16. forduló) gondoltam írok egy pár sort.
Kezdeném azzal, hogy a média a szezon előtt a 8. helyre tartott jónak. Aztán 5 forduló után rá kellett jönnöm, hogy ami a felkészülési és az UEFA-kupa meccseken bejött taktika jól működött, az a Seria A-ban már nem jó valamiért. Ugye elég jól mentek a felkészülési meccsek, sőt 3 UEFA-kupa selejtezőn is túljutottam, egy mondhatni számomra "halálcsoportba": Totthenham, PSV, Hertha Berlin, Dinamo Zagreb és persze Én. Visszatérve a bajnoksághoz, csupán az 5. fordulóban tudtam megnyerni az első meccsemet (mondjuk azt egyből hazai pályán a Roma ellen, 1-0), utána viszont ismét vereségek és döntetlenek voltak. A 10. fordulóban így álltam: 1 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség, így ezzel a 7 pontommal a 17. helyen tanyáztam a 10. forduló után. Meg kell jegyezni azt is, hogy amilyen jól ment pl. Denisnek az előszezonban olyan rosszul is folytatódott, (9 bajnokin 1 gól) valamint Lavezzi 8 bajnokin nem tudott betalálni.
Ezért váltottam taktikát, 4-4-2-ről, 4-3-3-ra, áttértem tehát az egycsatáros játékra, két gyors támadó szélsővel. Most járok a 16. fordulóban és a 17. helyről feljöttem a 8. helyre, az utolsó 6 meccsem megnyerésével. Voltak igen szép eredményeim: Fiorentinát idegenbe vertem 4-2-re, Genoát idegenben 5-1-re, Laziot otthon 3-0-ra.

Denis-t és Lavezzi-t kitettem a kezdőből és helyükre lépett a kölcsönben lévő Oscar Cardozo (Benfica), ami nagyon jól sült el. Egy meccsen ki kellett hagynia a 6-ból, de így is 5 meccsen eddig 7 gólt lőtt, úgyhogy nála maradok egy időre.
Elérkeztem közben a januárhoz, volt 2 millió €-m, amit a vezetőség feltolt 13 millióra minden kérés nélkül. Ennek örültem, és tartottam egy kis kiárusítást is.
Távoztak:
Gennaro Iezzo (kapus) - Schalke 04, 1,2 millió
Pazienza (kkp) - Fiorentina, 3,6 millió
Bogliacino (kkp) - Sampdoria, 1,7 millió
Gianello (kapus) - Grenoble, 425 ezer
Mannini (TKP J) - Atalanta, 4,5 millió
Lavezzi (TK) - Aston Villa, 21 millió
Érkezett eddig:
Riccardo Montolivo (kkp) - Fiorentina, 14,5 millióért + záradékok
Bogdan Lobont (kapus) - Dinamo Bucurest, 7,5 millió + záradékok
Rafael van der Vaart (kkp/tkp) - Real M., 7 millió. (átadólistán volt)
Most még tárgyalásban vagyok 3 vkp-val: Lassana Diarra 12 millióért jönne (27 éves, Bordeaux), Sebastián Battaglia 14 millióért jönne (28 éves, Boca Juniors), Nigel de Jong szintén 14 millióért jönne ( 24 éves, Hamburg). Egyszerre kezdtem velük tárgyalni, egyszerre ajánlottam nekik szerződést, amit egyszerre el is fogadtak.

Most mindhármuktól 1 hetes késleltetést kértem, nem tudom melyiket fogadjam el. A figyelőmet már rájuk küldtem de még nem jelentkezett...Miguel Velosoért is elfogadták a 16 milliós+záradékos ajánlatomat, de Veloso nem akar jönni, pedig megötszörözném a fizetését is.
Az UEFA-kupából egyébként úgy kiestem mint a pinty, még akkor váloztattam a tatkikát, próbálgattam sokmindent. A 4 meccsből egyet sem nyertem meg, csupán 1 döntetlent és 3 vereséget számláltam, így 1 ponttal és 1 rúgott góllal csúfosan kiestem az UEFA-kupából. Most már a bajnokságra és a kupára koncentrálok. Legalább a 6. helyre jó lenne odaérni a bajnokságban. Na majd megírom, hogy hogyan is sikerült...addig is jó játékot mindenkinek. Ez a pár sor elég hosszú lett, köszi, hogy végigolvastad!
Peace.